Cuscus dulce
PrinteazaO reteta gustoasa de cuscus dulce din: cuscus, stafide, prune uscate, coaja si zeama de portocala, lapte degresat, nectarine si crema de branza. Cuşcuşul nu se serveşte doar ca garnitură. Se poate servi cu mâncăruri picante sau dulci, de exemplu în amestec cu cereale delicioase, fructe uscate şi proaspete.
- 225 g cuscuş
- 85 g stafide
- 85 g prune uscate fără sâmburi, măruntite
- coaja rasă fin şi zeama de la 1 portocală mică
- 750 ml lapte degresat
pentru ornat:
- 2 nectarine tăiate felii
- 8 linguri cremă de brânză proaspătă, degresată
Mod de preparare:
Se pun într-un castron cuşcuşul, stafidele, prunele şi coaja de portocală şi se amestecă bine.
Se pune laptele într-o oală şi se fierbe. Se toarnă laptele fierbinte peste restul ingredientelor şi se amestecă bine, apoi se acoperă cu folie. Se lasă la înmuiat 10 minute sau până când cuşcuşul se umflă şi laptele a fost absorbit.
Se pune cuşcuşul în castroane şi se adaugă feliile de nectarine şi crema de brânză proaspătă. Se serveşte imediat.
Poftă bună!
Incoming search terms:
- cuscus cu lapte
- desert cu cuscus
- cus cus cu lapte