Cvas de lamaie

Printeaza

Cvas de lamaie din: apa, zahar, lamai, miere, drojdie, stafide.

Ingrediente:

  • 5 litri apă
  • 250 g zahăr
  • 6 lămâi
  • 2 linguri miere de albine
  • drojdie de bere cât o boabă mică de fasole
  • stafide

 

Mod de preparare:

Cvas de lamaie: Se pune apa împreună cu zahărul într-un vas, se aşază pe foc şi se lasă să fiarbă câteva clocote.

Se face focul mic, se adaugă sucul de lămâie şi mierea, continuându-se fierberea.

Se lasă la fiert aproximativ o oră, după care se lasă să se răcească.

Separat, se pune drojdia de bere într-un castron cu puţină apă caldă, se adaugă cojile de la lamâi şi se ames­tecă bine, cu o lingură de lemn. Compoziţia din castron se adaugă în vasul cu apă, se acoperă cu un capac şi se lasă, 12-14 ore.

Se pune în sticle, se adaugă în fiecare sti­clă câte 2 stafide, se înfundă bine cu dopuri şi se depo­zitează la loc răcoros (pivniţă).

Se lasă timp de 5-6 zile după care se poate consuma.

 

 

 

Savurati!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.