Cvas de lamaie
PrinteazaCvas de lamaie din: apa, zahar, lamai, miere, drojdie, stafide.
Ingrediente:
- 5 litri apă
- 250 g zahăr
- 6 lămâi
- 2 linguri miere de albine
- drojdie de bere cât o boabă mică de fasole
- stafide
Mod de preparare:
Cvas de lamaie: Se pune apa împreună cu zahărul într-un vas, se aşază pe foc şi se lasă să fiarbă câteva clocote.
Se face focul mic, se adaugă sucul de lămâie şi mierea, continuându-se fierberea.
Se lasă la fiert aproximativ o oră, după care se lasă să se răcească.
Separat, se pune drojdia de bere într-un castron cu puţină apă caldă, se adaugă cojile de la lamâi şi se amestecă bine, cu o lingură de lemn. Compoziţia din castron se adaugă în vasul cu apă, se acoperă cu un capac şi se lasă, 12-14 ore.
Se pune în sticle, se adaugă în fiecare sticlă câte 2 stafide, se înfundă bine cu dopuri şi se depozitează la loc răcoros (pivniţă).
Se lasă timp de 5-6 zile după care se poate consuma.
Savurati!