Palak Paneer – Spanac cu Branza Indiana: Reteta Traditionala si Istoria acestui preparat. Palak Paneer este un fel de mâncare emblematic pentru bucătăria indiană, care a cucerit gusturile gurmanzilor din întreaga lume datorită combinației sale unice de arome și texturi. Această delicatesă vegetariană este nu doar o încântare culinară, dar și o capsulă a istoriei […]
Dal indian
PrinteazaDal indian din: linte, ceapa, apa, ulei, curcuma, boia, piper, sare, fulgi de chili, patrunjel sau coriandru.
Ingrediente:
- 250 g linte roşie
- 1 ceapă
- 500 ml apă sau supă de pui
- 2-3 linguri ulei de măsline
- 1 linguriţă pudră curcuma
- 1 linguriţă boia afumată
- piper mozaic
- sare
- fulgi de chili
- pătrunjel sau coriandru
Mod de preparare Dal indian:
Se toacă ceapa mărunt şi se pune la călit în ulei de măsline, apoi se adaugă piper proaspăt măcinat, sare, pudră de curcuma şi boia afumată.
Se spală lintea şi se pune peste ceapa călită, apoi se adaugă apă sau supă de pui şi se lasă la fiert circa 30 de minute.
După ce a fiert, dal-ul se serveşte cu lipii calde, cu frunze de pătrunjel şi fulgi de chili, pentru cei care preferă aromele mai picante.
Pofta buna!
Curry de Linte Vegetarian: Savoarea Autentică Indiană la Tine Acasă
Curry de Linte Vegetarian: Savoarea Autentică Indiană la Tine Acasă din: linte rosie, ceapa medie, usturoi, ghimbir, rosii pasate, ulei vegetal, curry, curcuma, coriandru, sare, piper. Curry-ul de linte reprezintă o îmbinare perfectă de arome și texturi, aducând în bucătăria dumneavoastră esența culinară a Indiei. Acest preparat vegetarian nu este doar incredibil de gustos, dar […]
Curry de Conopidă cu Aromă Indiană
Curry de Conopidă cu Aromă Indiană din: conopida, ceapa, usturoi, ghimbir, ulei vegetal, pasta de curry, curcuma, seminte de coriandru, seminte de chimen, lapte de cocos, sare, piper, frunze de coriandru. Curry-ul de conopidă este o opțiune delicioasă și sănătoasă pentru vegetarieni sau pentru oricine dorește să încerce o alternativă mai ușoară la curry-urile cu […]