Deliciu cu pere

Printeaza

O reteta delicioasa de deliciu cu pere din: faina, zahar pudra, ou, unt, faina, migdale, pere, lamaie, zahar pudra si gem de coacaze.

Ingrediente:Deliciu cu pere

  • 200 g faina
  • 80 g zahar pudra
  • 1 ou
  • 120 g unt

pentru umplutura:

  • 3 oua
  • 75 g faina
  • 20 g migdale rase
  • 50 g stafide
  • 2 linguri rom
  • 5 pere mai mici
  • 1/2 lamaie
  • 75 g zahar pudra
  • 50 g gem de coacaze
  • 20 g migdale tocate

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, cerni făi­na cu zahărul pudră, faci o gaură în mijloc, adaugi oul şi untul. Frămânţi un aluat neted şi-l laşi la rece 30 de minute. Intinzi aluatul şi îm­braci cu el o formă de tar­tă, cu pereţi cu tot. Pui hârtie de copt şi fasole uscată pe fundul formei şi coci 15 mi­nute, la foc mic.

Opăreşti stafidele cu apă caldă, după care le scurgi. Adaugi romul şi le laşi să se umfle. Cureţi pe­rele de coajă (le laşi codiţe­le), le scobeşti pentru a în­depărta seminţele şi le stro­peşti cu zeama de lămâie.

Baţi albuşurile spumă tare cu zahărul pudră, adaugi gălbenuşurile treptat şi con­tinui baterea. Adaugi făi­na cernută, stafidele scurse şi migdalele rase. Scoţi hâr­tia cu fasole din formă şi pui amestecul cu migdale. Amesteci gemul cu migdalele tocate şi umpli perele.

Le aşezi peste com­poziţia cu migdale şi apeşi uşor. O introduci la cuptor pentru 30 de minute, la foc mic. O laşi să se răcească în formă.

Deliciu cu pere

Deliciu cu pere

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.