Deliciu cu pere
PrinteazaO reteta delicioasa de deliciu cu pere din: faina, zahar pudra, ou, unt, faina, migdale, pere, lamaie, zahar pudra si gem de coacaze.
- 200 g faina
- 80 g zahar pudra
- 1 ou
- 120 g unt
pentru umplutura:
- 3 oua
- 75 g faina
- 20 g migdale rase
- 50 g stafide
- 2 linguri rom
- 5 pere mai mici
- 1/2 lamaie
- 75 g zahar pudra
- 50 g gem de coacaze
- 20 g migdale tocate
Mod de preparare:
Pentru aluat, cerni făina cu zahărul pudră, faci o gaură în mijloc, adaugi oul şi untul. Frămânţi un aluat neted şi-l laşi la rece 30 de minute. Intinzi aluatul şi îmbraci cu el o formă de tartă, cu pereţi cu tot. Pui hârtie de copt şi fasole uscată pe fundul formei şi coci 15 minute, la foc mic.
Opăreşti stafidele cu apă caldă, după care le scurgi. Adaugi romul şi le laşi să se umfle. Cureţi perele de coajă (le laşi codiţele), le scobeşti pentru a îndepărta seminţele şi le stropeşti cu zeama de lămâie.
Baţi albuşurile spumă tare cu zahărul pudră, adaugi gălbenuşurile treptat şi continui baterea. Adaugi făina cernută, stafidele scurse şi migdalele rase. Scoţi hârtia cu fasole din formă şi pui amestecul cu migdale. Amesteci gemul cu migdalele tocate şi umpli perele.
Le aşezi peste compoziţia cu migdale şi apeşi uşor. O introduci la cuptor pentru 30 de minute, la foc mic. O laşi să se răcească în formă.
Deliciu cu pere
Pofta buna!