Desert: Cirese in aluat
PrinteazaCirese in aluat din: cirese, faina, lapte, ulei, oua, scortisoara.
- 300 g cireşe
- 10 g făină
- 100 ml lapte
- 50 ml ulei
- 1 praf de sare
- 5 albuşuri
- 100 g zahăr pudră
- 1 praf de scorţişoară
- ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Se pregăteşte aluatul într-un vas încăpător, în care se pun făina, uleiul, sarea şi laptele.
Se amestecă până la formarea unui aluat omogen, apoi se bat albuşurile spumă şi se adaugă la compoziţie. Amestecul se lasă timp de cca 40 de minute, să se odihnească.
Cireşele spălate se şterg bine, dar nu se curăţă nici de sâmburi, nici de codiţe. Se trec cireşele prin aluatul pregătit, apucându-le de codiţe şi se pun la prăjit într-o baie de ulei bine încins.
Apoi fiecare cireaşă coaptă se scoate pe şervet de hârtie absorbantă, pentru a scăpa de surplusul de ulei.
Se servesc cireşele date printr-un amestec de zahăr pudră cu scorţişoară.
Pofta buna!