Desert cu ananas si rom
PrinteazaDesert cu ananas si rom din: oua, zahar, ulei, faina, cacao, arahide, compot, ciocolata, smantana, unt, rom, miere.
Ingrediente:
- 6 ouă
- 150 g zahăr
- 30 g ulei
- 30 g apă
- 30 g cacao
- 150 g făină
- 150 g arahide şi nuci
- siropul de la un compot de ananas
- 500 ml smântână lichidă
- 500 g ciocolată cu 75% cacao
- 185 g unt nesărat
- 285 g ganache
- o linguriţă esenţă de rom
Pentru glazura:
- 50 g zahăr pudră
- 150 g lapte
- 200 g ciocolată cu 75% cacao
- 50 g unt
- 80 g miere
Mod de preparare:
Desert cu ananas si rom: Pentru foi, se spală si apoi se separă ouăle. Albuşul se bate spumă cu zahărul.
Gălbenuşurile se amestecă apoi cu restul ingredientelor, exceptând arahidele, nucile şi siropul iar apoi se încorporează în spuma de albuş, cu ajutorul unei spatule, amestecând uşor de jos în sus.
Se pune compoziţia în tăvi sau în forme de silicon pentru foi de prăjitură, se adaugă nuca şi arahidele mărunţite apoi se dă la cuptor, la 200°C, 5-6 minute. După răcire, se însiropează foile cu siropul de la compot.
Pentru ganache, se toacă toată ciocolata mărunt cu ajutorul unui cuţit cu lama lată. Se pune ciocolata tocată într-un bol încăpător, rezistent la temperaturi mari.
Smântână lichidă se pune într-o oală şi se încălzeşte pe aragaz. Se lasă pe foc până când dă în clocot o singură dată. Imediat apoi se stinge flacăra şi se ia oala de pe aragaz.
Se toarnă smântână fierbinte încet peste ciocolata tocată şi se amestecă încontinuu. La început, crema poate părea tăiată, însă după ce se va amesteca mai mult timp, ganache-ul va deveni omogen.
Pentru cremă, se spumează bine untul şi se mixează împreună cu ganache-ul şi esenţa de rom. Se umplu foile cu cremă şi se îmbracă şi tortul pe dinafară.
Pentru glazură, se topesc toate ingredientele împreună la foc mic, amestecând continuu, apoi se toarnă peste tort. Se serveşte cu decor, după gust.
Pofta buna!