Desert cu banane caramelizate

Printeaza

Desert cu banane caramelizate din: faina, lapte, oua, unt, sare, banane, zahar.

Ingrediente:

  • 125 g făină
  • 275 ml lapte
  • 2 ouă
  • 30 ml unt topit
  • 1 păstaie vanilie
  • 1/2 linguriţă sare

Pentru umplutura:

  • 4 banane
  • 100 g unt
  • 60 g zahăr brun

 

Mod de preparare:

Bate ouăle cu sarea. Toarnă laptele la temperatura camerei şi untul răcit. Cerne făina şi adaug-o treptat peste ouă.

Pune conţinutul păstăii de vanilie, apoi lasă compoziţia să se odihnească circa jumătate de oră.

Coace clătitele câte 1-2 minute pe fiecare parte. Pentru umplutură, încălzeşte untul, adaugă zahărul şi feliile de banană.

Amestecă din când în când să se formeze caramelul si să nu se ardă zahărul.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.