Desert cu capsuni si rom 

Printeaza

Desert cu capsuni si rom din: faina, zahar, unt, smantana, lapte, vanilie, capsuni, rom.

 

Ingrediente:Desert cu capsuni si rom

  • 250 g făină
  • 1 pliculeţ cu zahăr vanilat
  • 200 g unt
  • 150 g smântână
  • 1 ou
  • 50 g zahăr
  • sare

Pentru crema:

  • 300 ml lapte
  • 60 g zahăr
  • 1 plic cu cremă de vanilie
  • 100 g unt

Pentru decor:

  • 150 g căpşune
  • 50 g gem de căpşune
  • 2 linguri cu rom

 

Mod de preparare:

Cerne făina cu un praf de sare, adaugă vanilia, untul rece tăiat cubulete si smântână rece.

Amestecă repede şi dă la rece aluatul format pentru cel puţin 30 de minute.

Intinde apoi aluatul într-o foaie groasă de 4 mm şi decupează cercuri cu diametrul de 8 cm

. Aşază-le în tava tapetată cu hârtie de copt, unge-le cu ou bătut, presară pe jumătate dintre ele zahăr tos şi coace-le la 200 de grade 12 minute.

Lasă-le în tavă să se răcească. Amestecă laptele cu praful pentru cremă de vanilie, zahărul şi pune pe foc, amestecând constant să nu se lipească.

Când amestecul a devenit cremos, legat, dă-l deoparte şi adaugă untul.

Amestecă foarte bine şi dă crema la rece după ce s-a răcorit.

Transfer-o apoi într-un poş şi pune câte un strat generos pe biscuiţii fără zahăr deasupra.

Peste el pune puţin gem, fructe tăiate şi acoperă cu cel de-al doilea biscuit.

 

Pofta buna!

 


poate iti place si:

Rubarba, portocale si ghimbir in crusta

Desert cu rubarba si capsuni

Desert cu rubarba si capsuni din: rubarba, zahar, oua, faina, capsuni. Ingrediente: un kg rubarbă 100 ml apă 200 g zahăr pudră 100 g zahăr cristale 6 ouă o lingură făină Pentru servit: 250 g căpşune   Mod de preparare: Se pune zahărul pudră la fiert cu apa timp de un minut. Se curăţă tija […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.