Desert cu capsuni si zmeura

Printeaza

Desert cu capsuni si zmeura din: ulei, zahar, smantana, vanilie, capsuni, zmeura, ciocolata.

Ingrediente:Desert_cu_capsuni_si_zmeura

  • ulei vegetal, pentru uns tava
  • 175 g de zahăr
  • 2 albuşuri mari
  • 600 ml de smântână dulce pentru frişcă
  • seminţele de la 1 păstaie de vanilie
  • 200 g de căpşuni coapte, plus extra pentru servit
  • 100 g de zmeură, plus extra pentru servit
  • 1 lingură de zahăr pudră
  • 75 g de ciocolată neagră (cu 70% cacao)

 

Mod de preparare:

Se unge uşor cu ulei o formă de chec, apoi se tapetează cu folie de plastic, lăsând să atârne mult în afară. Se pune zahărul într-o cratiţă cu patru linguri de apă şi se încălzeşte foarte uşor până s-a dizolvat complet. Se măreşte focul şi se fierbe 2 minute.

In timp ce se încălzeşte siropul de zahăr, se bat albuşurile într-un castron separat, până formează vârfuri. Când siropul este gata, se toarnă cu grijă peste albuşuri, puţin câte puţin, amestecând în continuare, până când este încorporat.

Se mai bate 2 minute până se răceşte şi se lasă deoparte. Compoziţia ar trebui să arate ca spuma de ras.

Se bate uşor smântână cu seminţele de vanilie într-un alt castron. Se încorporează apoi smântână în spuma de albuşuri, în trei runde, pentru a face baza de îngheţată.

Se împarte mixul în trei, având grijă ca o porţie să fie mai mică decât celelalte.

Se mixează fructele până sunt moi. Se trec printr-o sită deasupra porţiei mai mici de compoziţie şi se încorporează până când crema devine de un roz uniform.

Se pune cu o lingură în tavă, se nivelează şi se acoperă suprafaţa cu un dreptunghi de hârtie de copt. Se dă la congelator 30 de minute, până când se întăreşte.

Se îndepărtează hârtia şi se aşază deasupra cu o lingură un strat de compoziţie cu vanilie. Din nou se nivelează, se acoperă cu hârtie de copt şi se dă la congelator.

Intre timp, se topeşte ciocolata la microunde sau într-un castron, deasupra unei cratiţe cu apă care clocoteşte, apoi se lasă deoparte până când este rece dar încă lichidă.

Se încorporează ciocolata în a treia porţie de compoziţie. Se întinde în tavă şi se dă la congelator, acoperind din nou cu o bucată curată de hârtie.

Se congelează 3-4 ore sau peste noapte înainte de a se servi; se scoate din congelator cu cel puţin 10 minute înainte, pentru a se înmuia puţin înainte de a-l tăia felii.

Desert cu capsuni si zmeura

Desert_cu_capsuni_si_zmeura

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.