Desert cu nuci si ciocolata
PrinteazaDesert cu nuci si ciocolata din: faina, cacao, zahar, oua, unt, smantana, apa, lichior, sare, ciocolata, nuci, lapte, lichior.
Ingrediente:
Pentru aluat:
- 350 g făină
- 4 linguri cacao
- 200 g zahăr
- 2 ouă
- 200 g unt
- 200 g smântână
- 200 ml apă
- 1 lingură lichior
- 1 praf sare
Pentru cremă:
- 250 g ciocolată
- 200 g smântână dulce pentru frişcă
- 300 g nuci mărunţitePentru glazura:
- 50 g unt
- 100 g nuci zdrobite
- 3 linguri lapte
- 200 g zahăr pudră
- 1 lingură lichior
- 1-2 linguri cacao
Mod de preparare:
Intr-o oală, combini pudra de cacao cu untul şi apa şi o pui la foc mic 5-7 minute, amestecând continuu.
Mixezi ouăle cu smântâna, lichiorul şi compoziţia răcită de unt cu cacao. Adaugi treptat făina, zahărul şi sarea.
Imparţi aluatul in părţi egale şi torni fiecare parte de aluat în tăvi tapetate pe care le coci aproximativ 30 de minute, până trec testul scobitorii.
Pentru cremă, rupi ciocolata în bucăţi mici şi o topeşti pe baie de aburi.
Adaugi smântâna dulce bătută în prealabil până se face o cremă densă.
Fiecare foaie o ungi cu crema de ciocolată şi presari nuci mărunţite.
Pentru glazură, combini untul cu pudra de cacao, laptele şi le pui la foc mic până se topeşte untul. Laşi amestecul pe foc până începe să fiarbă, apoi opreşti aragazul.
Adaugi zahărul pudră şi lichiorul. Acoperi prăjitura cu glazura obţinută, iar deasupra decorezi cu nucile mărunţite.
Dai prăjitura la frigider 5 ore înainte să o serveşti.
Desert cu nuci si ciocolata
Pofta buna!