Supă de Curcan cu Legume din: carne de curcan, morcovi, telina, ceapa, cartofi, dovlecel, apa, dafin, sare, piper, patrunjel. După sărbători sau o cină copioasă, resturile de curcan nu trebuie să ajungă la gunoi. Supa de curcan cu legume este soluția perfectă pentru a valorifica aceste resturi, transformându-le într-o mâncare reconfortantă și plină de nutrienți. […]
Desert cu pepene si frisca
PrinteazaDesert cu pepene si frisca din: oua, zahar, faina, cacao, frisca, ciocolata, pepene.
Ingrediente:
blat:
- 5 ouă
- 120 g zahăr
- 120 g făină
- 20 g cacao
crema de cacao:
- 300 ml frişcă lichidă
- 20 g cacao
- 20 g zahăr pudră
crema:
- 200 ml frişcă lichidă
- 1 pachet zahăr vanilat
decor:
- 50 g ciocolată menaj
- 3 linguri ulei
- 200 g pepene roşu
Mod de preparare:
Crema de cacao se prepară de seara. Se pune frişca pe foc împreună cu pudra de cacao şi zahărul.
lasă până se topeşte zahărul, amestecând continuu, dar fără să dea în clocot. Se lasă să se răcească şi se ţine la frigider peste noapte.
Pentru blat, se bat albusurile spuma tare cu zaharul si se adauga galbenusurile treptat.
pun faina, si pudra de cacao cernute si se amesteca usor cu o spatula, de jos in sus.
împarte aluatul în două. Se întinde o parte într-o tavă de aragaz în care s-a pus hârtie de copt.
introduce la cuptor pentru 10-15 de minute.
Aluatul rămas se întinde în formă de dreptunghi pe mijlocul unei tăvi de aragaz pe care s-a pus hârtie de copt. introduce la cuptor pentru 10-15 de minute.
Blatul mare se taie în două şi se desface hârtia. Treouie să aveţi trei blaturi de aceeaşi mărime.
Dacă nu sunt la fel, se taie cu un cutit.
Crema cu cacao se scoate din frigider, se mixează bine şi se întinde pe una din bucăţile de blat tăiate. pune al doilea blat tăiat şi se intinde frişca bătută cu zahărul vanilat.
taie pătrate de 6×6 cm. decorează fiecare bucată cu pepene roşu curăţat de sâmburi şi tăiat cubuleţe mici.
Desert cu pepene si frisca
Pofta buna!