Desert cu sos

Printeaza

Desert cu sos din: faina, unt, smantana, mere, zahar, apa.

Ingrediente:

pentru aluat:

  • 375 g de faina
  • 100 ml unt, la temperatura camerei
  • 2 linguri smantana

pentru umplutura:

  • 6 mere mari, zemoase
  • 50 g zahar
  • 2 linguri unt
  • 2 mere mari, fainoase
  • 60 ml apa

 

Mod de preparare:

Omogenizezi foarte bine in­gredientele pentru aluat şi laşi deoparte un sfert din acesta.

Aşezi aluatul într-o formă de tartă, ridicându-l şi pe mar­ginile acesteia.

Dai la cuptor pentru un sfert de oră. Cureţi merele zemoase de coa­jă, le scoţi cotorul şi căsuţa cu seminţe şi le tai mărunt.

Pui într-un vas pe foc merele, apa, zahărul şi untul, amestecând din când în când, până devin ca un sos.

Torni peste tarta din cuptor. Merele făinoase le cu­reţi ca pe cele zemoase şi le tai pătrăţele.

Le pui peste sos. Aluatul rămas îl întinzi şi îl tai fâşii şi formezi cu el, deasupra merelor, un grilaj.

Dai la cup­tor pentru încă 20 de minute. După ce s-a răcit puţin, presari zahăr.

 

Desert cu sos

Desert_cu_sos

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.