Desert de ciocolata cu zmeura
PrinteazaDesert de ciocolata cu zmeura din: ciocolata neagra, cafea, galbenus, lichior de cafea, unt, ou, albus, zahar pudra, zmeura.
Ingrediente spuma:
- 200g ciocolata neagra de menaj
- 1 lingura cafea macinata fin
- 1 galbenus
- 2 albusuri
- 1 lingura lichior de cafea
Ingrediente blat:
- 100g unt
- 1 ou
- 1 albus
- 4 linguri zahar pudra
- 5 linguri faina
Ingrediente ornare:
- 500g zmeura proaspata sau alte fructe de sezon
Mod de preparare:
Pentru spuma, topiti la bain- marie 55g ciocolata rupta in bucatele. Adaugati cafeaua, amestecati si luati vasul de pe foc.
Cand amestecul este doar caldut, adaugati galbenusul si lichiorul si apoi albusurile batute spuma.
Amestecati prin rasturnare si puneti amestecul la frigider pentru 2 ore.
Puneti untul, oul, zaharul pudra si albusul intr-un vas la bain-marie.
Bateti 5-10 minute amestecul pana cand se formeaza o spuma albicioasa, apoi luati vasul de pe foc si lasati amestecul sa se raceasca.
Adaugati faina in amestecul preparat, omogenizati compozitia si turnati-o intr-o tava patrata, unsa si tapetata, cu latura de 21cm.
Coaceti blatul la foc potrivit, 20-25 de minute. Lasati-l apoi la racit si taiati-l in 21 dreptunghiuri cu dimensiunile de 7x3cm.
Topiti ciocolata ramasa la bain-marie si cand este fluida si omogena, turnati-o in strat uniform intr-o tava, in care ati asezat hartie de copt.
Cand ciocolata s-a intarit, decupati din foaie 42 de dreptunghiuri cu dimensiunile de 7x3cm si 42 de dreptunghiuri mai mici de 3,5x3cm.
Pentru a taia perfect dreptunghiurile, masurati ciocolata intarita cu ajutorul unui liniar si trasati semnele de taiere cu ajutorul unui cutit.
Ungeti marginile dreptunghiurilor de blat cu spuma de cafea tinuta la frigider.
Lipiti peste spuma dreptunghiuri de ciocolata. Puneti cutiutele astfel obtinute pe o tava.
Daca a ramas spuma de cafea puneti si deasupra si apoi ornati fiecare cutiuta cu zmeura proaspata sau cu alte fructe de sezon.
Pofta buna!