Desert de inghetata cu portocale si fructe de padure

Printeaza

Desert de inghetata cu portocale si fructe de padure din: căpşune, afine, zmeură, coacăze roşii, zeamă de portocale, fructoză, smântână lichidă pentru frişcă, zahăr, lapte, zeamă de lămâie.

Ingrediente pentru blatul de îngheţată de la bază:Desert_de_inghetata_cu_portocale_si_fructe_de_padure

  • 500 g căpşune şi afine
  • 4 linguri zeamă de portocale proaspăt stoarse
  • 130 g fructoză
  • 400 ml smântână lichidă pentru frişcă

Ingrediente pentru al doilea blat de îngheţată:

  • 50 g afine
  • 200 g zmeură
  • 100 g căpşune
  • 100 g coacăze roşii
  • 120 g zahăr
  • 100 ml lapte
  • 200 ml smântână pentru frişcă
  • 1 lingură zeamă de lămâie

Ingrediente pentru decor:

  • fructe de pădure proaspete

 

Mod de preparare:

Pentru primul blat de îngheţată, zdrobeşti căpşunele şi afinele, le amesteci cu zeamă de portocale şi fructoză.

Separat, mixezi smântână până se transformă în frişcă.

Amesteci bine piureul de fructe cu frişca şi apoi aşezi compozitia într-un vas la congelator pentru circa 2 ore.

Pentru cel de al doilea blat de îngheţată, mixezi în blender fructele curăţate, spălate şi scurse de apă.

Amesteci piureul cu zahărul, lap­tele şi zeama de lămâie.

Separat baţi smântână până se obţine frişcă şi o amesteci bine cu restul ingredientelor.

Aşezi compozitia pentru circa 2 ore la congelator.

Amesteci de cel puţin 2 ori, la interval de 40 de minute cele două sortimente de îngheţată pentru a împiedica formarea acelor de gheaţă. Pentru montajul desertului, foloseşti forme de silicon.

Aşezi cele două sortimente de îngheţată una deasupra celeilalte, astfel încât să se vadă distinct culoarea lor diferită şi deosebit de frumoasă.

Laşi formele la congelator circa 3 ore pentru a se întări foarte bine îngheţata. în momentul servirii, scoţi îngheţatele din forme, le garniseşti cu fructe proaspete de pădure, even­tual cu câte a floare şi un rulou de ciocolată.

Desert de inghetata cu portocale si fructe de padure

Desert_de_inghetata_cu_portocale_si_fructe_de_padure

Pofta buna!

 

 

 

retete

Tort Aerat de Ciocolata – Reteta Pandispan

Tort Aerat de Ciocolata – Reteta Pandispan din: oua, zahar, faina, cacao, praf de copt, ciocolata neagra, frisca, extract de vanilie. Pandispanul, sau blatul aerat, este un desert clasic cu origini in bucataria europeana. Aceasta varianta de Tort Aerat de Ciocolata adauga un twist delicios prin incorporarea ciocolatei. El a devenit popular in Europa in […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.