Fursecuri cu Ciocolată și Migdale: Rețetă delicioasă pentru dulciuri de casă din: unt, zahar alb, zahar brun, oua, extract de vanilie, bicarbonat de sodiu, sare, ciocolata neagra, migdale. Fursecurile cu ciocolată și migdale sunt o delicatesă de casă perfectă pentru a satisface pofta de dulce. Această rețetă vă va arăta cum să pregătiți fursecuri moi, […]
Desert: Fursecuri cu crema de vanilie
PrinteazaDesert: Fursecuri cu crema de vanilie din: faina, unt, oua, zahar, sare, vanilie, frisca, ciocolata.
Pentru aluat:
- 600 g făină
- 200 g unt cu 80% grăsime
- 3 ouă
- un plic zahăr vanilinat
- 150 g zahăr
- un praf sare
Pentru cremă:
- o păstaie vanilie
- 150 ml friscă lichidă
- 80 g ciocolată albă
Mod de preparare:
Cu o zi înainte de pregătirea aluatului se face crema, pentru care păstaia de vanilie se taie în două pe lung, se scot seminţele si se pun pe foc cu 80 ml friscă.
Intre timp, ciocolata se topeşte la bain-marie si frişca cu vanilia se toarnă peste aceasta. Se adaugă restul de friscă, se amestecă si se lasă pentru o noapte la frigider.
Pentru aluat, se mixează untul cu zahărul si, după ce s-a obţinut un amestec omogen, se pun ouăle, sarea, zahărul vanilinat si făina. Se amestecă si se obţine un aluat moale, care se pune într-un pos.
Se repartizează aluatul cu ajutorul posului în tava de copt tapetată cu hârtie de copt. Se coc 20 de minute si apoi, după ce s-au răcit, se lipesc cu cremă între ele.
Fursecuri cu crema de vanilie
Pofta buna!
poate iti place si:
Fursecuri de Crăciun – Deliciul Sărbătorilor
Fursecuri de Crăciun – Deliciul Sărbătorilor din: unt, zahar pudra, oua, extract de vanilie, faina, pastaie de vanilie, sare, nuca, stafide, zahar pudra. Ingrediente: 200 g unt la temperatura camerei 150 g zahăr pudră 2 ouă 1 linguriță extract de vanilie 400 g făină 1/2 linguriță praf de copt O păstaie de vanilie (opțională) […]
Pofta buna!