Cupa de vara cu fructe si inghetata

Cupă-desert cu fructe

O reteta delicioasa de cupa desert cu fructe din: biscuiti, capsuni, zmeura, struguri, zmeura, zahar, crema mascarpone, iaurt natur, lapte batut, zahar vanilat si suc de lamaie. Ingrediente: 150 g biscuiti sau cuburi de napolitane 200 g capsuni 100 g zmeura 100 g struguri fara samburi 55 g zahar 100 g zmeura 100 g struguri […]

Sorbet din struguri si grappa

Sorbet din struguri si grappa

O reteta de sorbet din struguri si grappa din: struguri, sirop de zahar, grappa, albus de ou si zeama de lamaie. Grappa este o băutură alcoolică de origine italiană pe bază de struguri Ingrediente: 300 g struguri albi dulci 1 lingură sirop de zahăr 1 lingură grappa albă din struguri muscat 1/2 albuş de ou […]

Tiramisu cu fructe de pădure

O reteta delicioasa de tiramisu cu fructe de padure din: afine, capsuni, piscoturi, espresso, crema mascarpone, lichior de cafea, zahar si frisca. Ingrediente: 150 g afine 200 g căpşuni 150 g pişcoturi 100 ml espresso tare, rece 500 g cremă mascarpone 50 ml lichior de cafea tare 100 g zahăr 200 g friscă dulce   […]

Mini-tarte cu mere şi migdale

Tarte cu mere si levantica

Se încinge cuptorul la 200 °C. Se aşază într-un bol 100 g stafide şi se acoperă cu suc de mere sau calvados. Se întinde o foaie din 500 g aluat fraged (refrigeraţi) şi se îmbracă 8 forme mici (a cca  10 cm) unse. Se înţeapă cu o furculiţă în mai multe locuri şi se coc […]

Creme brulle cu coacaze rosii

Creme-brulee cu levănţică

crăticioară se toarnă ml frişcă. Se crestea- pe lung 1 baton de vanilie, se scoate miezul cu vârful cuţitului şi se aşază în crăti­cioară cu 2 linguriţe flori de levănţică us­cate şi 1 bucată coajă de portocală; se dau în clocot; se ia vasul de pe foc, se aco­peră şi se lasă să se marineze […]

Pere cu Roquefort

Pere cu Roquefort

Se decojesc 2 pere, se taie jumătăţi şi se curăţă de căsuţele sâmburilor. Se încălzesc 125 ml suc de struguri albi cu 125 ml apă şi 1 fir levănţică. Se fierb perele înăuntru cca 3 min. Se lasă să se răcească în zeamă. Se pasează 75 g brânză Roquefort cu 100 g mascarpone, sare şi […]

Sorbet de căpşuni

Sorbet de căpşuni cu tofu

O reteta de Sorbet de căpşuni cu tofu din: capsuni, tofu, lapte de orez, gelatina, malt, sirop de artar, pastaie de vanilie si capsuni. Ingrediente: 250 g căpşuni 200 g tofu 500 ml lapte de orez 2   linguriţe agar agar (2 linguri granule de gelatină) 3   linguriţe malţ 3 linguri sirop de arţar 1 păstaie […]

Desert racoros cu lamaie

O reteta simpla de desert racoros cu lamaie din: lamai, oua, zahar pudra, gelatina si frisca. Ingrediente: 6 lămâi 3 ouă 150 g zahăr pudră 1 plic gelatină 150 g frişcă   Mod de preparare: Se rade coaja de la două lămâi, se stoarce zeama lor, apoi se strecoară. Se freacă gălbenuşurile cu zahărul, apoi […]

Sorbet de piersici

Sorbet de piersici

O reteta delicioasa de Sorbet de piersici din: piersici, malt, apa, zeama de lamaie si albus de ou. Ingrediente: 3 piersici 2 linguri malţ 300 ml apă 1/2 lămâie (zeama) 1/2 albuş de ou   Mod de preparare: Incălzeşte apa în care ai turnat malţul, apoi adaugă piersicile şi zeama de lămâie. Fierbe totul 2 […]

Prăjitură pufoasă cu piersici

Prăjitură pufoasă cu piersici

O reteta de prajitura pufoasa cu piersici din: caise, oua, zahar pudra, faina, zeama de lamaie, coaja de lamaie, sare si zahar pudra cu aroma de vanilie. Ingrediente: 500 g caise 6 ouă 6 linguri zahăr pudră 6 linguri făină 1 linguriţă zeamă de lămâie coaja rasă de la o lămâie 1 praf de sare […]

Sorbet de struguri albi şi smochine

Sorbet de struguri albi şi smochine

O reteta de sorbet de struguri albi si smochine din: struguri albi dulci, zahar, apa, smochine si glucoza. Ingrediente: 1 ciorchine de struguri albi dulci, cu boabe mici (circa 450 g) 3 linguri zahăr 100 ml apă 3 smochine proaspete mici coapte 1 linguriţă glucoză   Mod de preparare: Fierbe apa cu zahărul timp de […]

Cremă cu ness

Cremă cu ness

O reteta delicioasa de crema cu ness din: mascarpone, biscuiti, zahar pudra, ness, miere, cafes si sare. Ingrediente: 250 g mascarpone 250 g biscuiţi simpli 4 ouă 50 g zahăr pudră 3 linguriţe ness 2 linguri miere 150 ml cafea 1 praf de sare   Mod de preparare: Se freacă gălbenuşurile cu zahărul pudră până […]

Tartă cu brânză şi caise

Tarta aromata cu caise

O reteta delicioasa de tarta aromata cu caise din: faina, drojdie, unt, lapte, ou, zahar, caise, unt, zahar brun, 100 g faina si migdale. Ingrediente: 300 g faina 1 pachet drojdie uscata 50 g unt 120 ml lapte 1 ou 2 linguri zahar 700 g caise pentru aluatul sfaramicios: 70 g unt 70 g zahar […]

Sorbet de fragi şi mere cu votca aromata

Sorbet de fragi şi mere cu votca aromata

O reteta de sorbet de fragi si mere din: fragi, apa, zahar, lamaie, votca aromata cu capsuni, gelatina, mar verde si sorbet de lamaie. Ingrediente: 250 g fragi 200 ml apă 30 g zahăr 1 lămâie 3 linguri votcă aromată cu căpşuni 3 g agar agar (sau 1/2 linguriţă granule de gelatină) pentru decor: 1 […]

Rubarba, portocale si ghimbir in crusta

Desert racoros

O reteta simpla de desert delicios din: frisca, branza dulce, biscuiti, ciocolata, esenta de vanilie, fructe confiate si gelatina. Ingrediente: 400 g frişca lichidă 250 g brânză dulce 100 g zahăr 100 g biscuiţi 150 g ciocolată 150 g fructe confiate 1 esenţă de vanilie 2 pliculeţe gelatină pentru decor: 50 g ciocolată 50 g […]

Mousse de ciocolata

Mousse de ciocolată cu chili şi ciocolată neagră

O reteta de mousse de ciocolata cu chili si ciocolata neagra din: cuvertura de ciocolata amara, cuvertura, lapte, chili, galbenus, zahar si frisca. Ingrediente: 120 g cuvertură de ciocolată amară 120 g cuvertură 72% 2 linguri lapte 1 linguriţă chili tocat 70 g gălbenuş 2 linguri zahăr 400 ml frişcă   Mod de preparare: Se […]

Placinta cu smochine

Placinta cu smochine

Se taie felii 300 g pere şi 300 g smochine. Se înăbuşă în 4 linguri zahăr topit cca 4 min. Se tapetează o formă de tartă (0 25 cm) cu 300 g aluat fraged (se cumpără refrigerat); se înţeapă în mai mul­te locuri. Se lasă să atârne marginile foii afară din formă; deasupra se repartizează […]

Prăjitură cu ciocolată şi chipsuri de banane

Prajitura de ciocolata si chipsuri de banane din: ulei de floarea soarelui, zahar fin, faina, bicarbonat, cacao, ciocolata, banane, oua, lapte, ciocolata cu lapte, smantana si chipsuri de banane. Ingrediente: 100 ml ulei de floarea-soarelui, plus extra pentru uns 175 g de zahăr fin 175g de făină 1/2 linguriţă de bicarbonat 4 linguri praf de […]

Fondant de ciocolata

Fondant de ciocolata

O reteta simpla de fondant de ciocolata din: oua, zahar, faina, unt si ciocolata neagra. Ingrediente: 2 ouă 50 g de zahăr 25 g de faină 100 g de unt 100 g de ciocolată neagră   Mod de preparare: Cuptorul seîncălzeşte la200°C. Se topesc untul şi ciocolata lafoc foarte mic (ideal, într-un vas de sticlă […]

Spumă de iaurt cu cireşe

Iaurt inghetat de capsuni

O reteta simpla si delicioasa de iaurt inghetat de capsuni din: capsuni, lapte condensat si iaurt grecesc. Ingrediente: 140 g de căpşuni 200 g de lapte condensat 500g de iaurt grecesc   Mod de preparare: Se toacă jumătate din cantitatea de căpşuni în bucăţi mari şi se fac piure restul de căpşuni într-un robot de […]

Prajiturele cu fistic si inghetata de ciocolata

Prajiturele cu fistic si inghetata de ciocolata

O reteta de prajiturele cu fitic si inghetata de ciocolata din: inghetata de ciocolata, unt, fistic, zahar pudra, migdale, faina si oua. Ingrediente: 500g îngheţată de ciocolată de calitate câteva bucăţi de ciocolată albă, tocate fin (opţional) pentru prăjiturele: 200 g de unt 100 g de fistic, plus extra pentru servit 200 g de zahăr […]

Prajitura cu branza si gem de caise

Prajitura migdalata

O reteta de prajitura migdalata din: nuca si migdale, banana, stafide, crema de branza de vaci, iaurt cu cirese, mascarpone, miere, cirese, migdale, nuca, stafide si coniac. Ingrediente: 2 căni cu nucă şi migdale 1 banană 1 cană cu stafide pentru umplutura: 300 g cremă de brânză de vaci 300 g iaurt cu cireşe 1 […]

Prăjitură cu zmeură şi pişcoturi

Prajitura cu zmeura si piscoturi din: fulgi de migdale, lapte condensat, smantana, sherry, extract de vanilie, colorant, foaie de gelatina, zmeura, zahar pudra si piscoturi. Ingrediente: 2 linguri fulgi de migdale, prăjiţi 100 ml de lapte condensat 300 ml de smântână pentru frişcă 1-1/2 lingură de Sherry 1 linguriţă pastă sau extract de vanilie câteva […]

Mousse de ciocolata neagra cu frisca

Mousse de frisca

O reteta de mousse de frisca din: biscuiti, unt, miere, apa, iaurt, frisca, foaie de gelatina, zahar vanilat si sirop de capsune. Ingediente: 200 g biscuiţi simpli 50 g unt 2 linguriţe cu miere apă pentru mousse: 400 g iaurt 250 ml frişcă lichidă 1 foaie de gelatină 2  pliculeţe cu zahăr vanilat sirop de […]

Sarlotă cu caise si aroma de vanilie

Reteta zilei: Sarlotă cu caise

Sarlota cu caise din: ricotta, zahar, zahar vanilat, gelatina, frisca, apa, piscoturi si caise.   Ingrediente: 500 g ricotta 150 g zahar 40 g zahar vanilat 300 g gelatina granule 250 g frisca lichida 100 ml apa 160 g piscoturi felii de caise pentru decor   Mod de preparare: Puneti intr-un bol ricotta cu zaharul […]

Tiramisu la pahar

Tiramisu la pahar

O reteta de tiramisu la pahar din: piscoturi, mascarpone, cafea instant, rom, frisca, zahar pudra si cacao. Ingrediente: 24 pişcoturi 250 g mascarpone 250 ml cafea instant rece 4 linguri cu rom/coniac/ whisky 1 cutie mică de frişcă 6 linguri cu zahăr pudră 4-5 linguri de cacao   Mod de preparare: Freaca mascarpone pana devine […]

Sorbet din fructe de padure

Sorbet din fructe de padure

O reteta de sorbet din fructe de padure din: fructe asortate, miere, mascarpone, frisca, suc de lamaie, esenta de vanilie si sare. Ingrediente: 400 g fructe asortate 2-3 linguri cu miere 1 cutie cu mascarpone 200 ml frişcă lichidă 1-2 linguri cu suc de lămâie esenţă de vanilie sare   Mod de preparare: Bate cu […]

Tort cu fructe si mascarpone

Tort cu fructe si mascarpone

O reteta de tort cu fructe si mascarpone din: biscuiti cu cereale, ciocolata, unt, mascarpone, frisca, branza de vaci, zahar pudra, lapte, mac, foaie de gelatina, capsune si esenta de vanilie. Ingrediente: 400 g biscuiti cu cereale 50 g ciocolata 100 g unt pentru umplutura: 1 cutie mascarpone 200 ml frisca lichida 300 g branza […]

Cheesecake vanilat

Cheesecake

O reteta delicioasa de Cheesecake din: biscuiti cu cereala, crema de branza, mascarpone, unt, zahar vanilat si fructe. Ingrediente: 400 g biscuiţi cu cereale 500 g cremă de brânză 1 cutie cu mascarpone 100 g unt moale 2  pliculeţe cu zahăr vanilat fructe pentru decor   Mod de preparare: Dă biscuiţii prin maşina de tocat […]

Prăjitură Lamington

Prajitura arabeasca

O reteta de prajitura arabeasca din: nuci si migdale, seminte de canepa, cacao, ulei de cocos, miere si smochine. Ingrediente: 1/2 căni cu nuci şi migdale hidratate 2 linguriţe cu seminţe de cânepă decorticate 1 lingură cu cacao 2  linguri cu ulei de cocos 2 linguri cu miere 100 g smochine uscate   Mod de […]

Trufe de casa

Trufe cu mascarpone

O reteta delicioasa de trufe cu mascarpone idn: ciocolata, mascarpone, galbenusuri, coniac si cacao. Ingrediente: 300 g ciocolată 250 g mascarpone 2 gălbenuşuri 2 linguri cu whisky/coniac cacao   Mod de preparare: Intr-un castron şi pune-l în altul cu apă fierbinte. Amestecă din când în când şi, dacă este cazul, înlocuieşte apa din castron. Datorită […]

Plăcintă cu lămaie si afine

Plăcintă cu lămaie si afine

O reteta delicioasa de placinta cu lamaie, afine, oua, zahar, ulei, praf de copt, faina, lamaie, galbenusuri, praf de budinca, lapte, suc de lamaie, suc de coacaze. Ingrediente :   4 ouă 7 linguri zahăr 200 ml ulei 1 plic praf de copt 350 g făină 3 lămâi 2 gălbenuşuri 1 plic praf budincă de vanilie […]