Serbet de coacaze

Serbet de coacaze

O reteta delicioasa de serbet de coacaze, portocala, zahar pudra, suc de coacaze. Ingrediente: 1 portocală 300 ml suc de coacăze 75 ml zahăr pudră 150 g coacăze   Mod de preparare: Se rade coaja şi se stoarce sucul de la por­tocală. Se dă în fiert sucul de coacăze cu zahăr ccva. 5 min., amestecând […]

Cuburi albe cu pere

O reteta delicioasa de cuburi albe cu pere, sare, oua, faina, praf de copt, coaja de lamaie, lapte, vin alb, suc de lamaie, miere, gelatina, nectar de pere, frisca, fistic. Ingrediente: sare 4 ouă 300 g făină 2 linguriţă praf de copt 1 linguriţă coajă rasă de lămâie 100 ml lapte Ingrediente umplutura si decor: […]

Tort de pere ornat cu figurine din marţipan

Tort de pere cu ciocolată

O reteta delicioasa de tort de pere cu ciocolata, unt, ciocolata amaruie, oua, zahar, faina, praf de copt, foi de gelatina, branza de vaci, frisca, cacao. Ingrediente blat: 100g unt 100 g ciocolată amăruie topită 6 ouă 100 g zahăr 175 g făină 1 linguriţă praf de copt Ingrediente crema: 4 foi de gelatină 850 […]

Prăjitură cu branză cu gem de caise

Prăjitură cu branză cu gem de caise Ingrediente: foaie de napolitană 400 g cu gem de caise 300 g brânză de vaci 100 g zahăr pudră     Mod de preparare: Prăjitură cu branză cu gem de caise: Freci brânza de vaci cu zahărul. Ungi foaia de napolitană cu gem, deasupra lui aşezi brânza ajutându-te […]

Tartă delicioasa cu struguri

Tartă delicioasa cu struguri

O reteta delicioasa de tarta cu struguri, faina, unt, zahar, ou, lapte, zahar vanilat. Ingrediente aluat: 300 g făină 200 g unt 100 g zahăr pudră 1 ou întreg 1 gălbenuş Ingrediente cremă: 11 lapte 4 ouă 150 g zahăr 100 g făină 2 pliculeţe zahăr vanilat Mod de preparare: Pentru aluat, amesteci untul cu […]

Meringue de lămâie

Meringue de lamaie din: biscuiti, fresh de lamaie, fresch de portocale, amidon, unt, zahar si oua. Ingrediente: 200 g de biscuiţi 150 ml de fresh de lămâie 50 ml de fresh de portocale 100 g de amidon 50 g de unt 200 g de zahăr 4 ouă   Mod de preparare: Biscuiţii se dau prin […]

Parfait de ciocolata cu zmeura

Parfait de ciocolata cu zmeura din: lapte, zmeura, zahar, ciocolata, smantana, oua si zahar. Ingrediente: 1 l de lapte 200 g de zmeură 100 g de zahăr 150 g de ciocolată (peste 70% conţinut cacao) 500 g de smântână dulce pentru frişcă 4 ouă 7 linguri de zahăr   Mod de preparare: Se separă ouăle. […]

Prajitura Negresa

O reteta delicioasa de prajitura negresa din: biscuiti, nuci, zahar pudra, unt, lapte, caca si esenta de rom. Ingrediente: 500 g biscuiţi 250 g nuci 200 g zahăr pudră 100 g unt moale 200 ml lapte 50 g cacao+ 2 linguri 2 linguri cu esenţă de rom   Mod de preparare: Da prin masina de […]

Panna Cotta

Panna cotta cu frunze de menta si capsune

O reteta de Panna cotta cu frunze de menta si capsune din: smantana, lapte, zahar, gelatina, zahar vanilat, unt, capsune, sirop de artar si frunze de menta. Ingrediente: 450 ml de smântână dulce 200 ml de lapte 3 linguri de zahăr 1 lingură de gelatină 2 plicuri de zahăr vanilat 1 lingură de unt 4-5 […]

Prajitura Buturuga

Prajitura Buturuga

O reteta de prajitura buturuga din: biscuiti, unt, zahar pudra, cacao, esenta de vanilie, nuci, lapte si ciocolata. Ingrediente: 2 pachete cu biscuiţi rotunzi 1 pachet cu unt 200 g zahăr pudră 2   linguri cu cacao 1 lingură cu esenţă de vanilie 1 lingură cu esenţă de rom 50 g nuci/alune măcinate 200 ml lapte […]

Fursecuri cu ciocolata si esenta de vanilie

Fursecuri cu ciocolata si esenta de vanilie din: ciocolata de menaj, unt, zahar, esenta de vanilie, faina alba, cacao amara, drojdie uscat, zahar pudra si sare. Ingrediente: 100 g ciocolată de menaj 60 g unt 55 g zahăr 1 ou 1/2 linguriţă esenţă de vanilie 120 g faină albă 15 g cacao amară 1 vârf […]

Prajitura Diplomat

Prajitura Diplomat

O reteta de prajitura diplomat din: piscoturi, unt, frisca, zahar pudra, zahar vanilat, cirese, coniac si migdale. Ingrediente: 24 pişcoturi 1 pachet cu unt 400 ml frişcă lichidă 100 g zahăr pudră 3 plicuri cu zahăr vanilat 200 g cireşe/vişine 100 ml rom/coniac 50 g nucă/migdale   Mod de preparare: Curăţă fructele de sâm­buri şi […]

Prăjiturele moi cu castane

O reteta de prajiturele moi cu castane din: lapte, unt, zahar, oua, faina, castane glasate, lamaie, drojdie si praf de sare. Ingrediente: 200 ml lapte 200 gunt 240 g zahăr 4 ouă 260 g faină albă 100 g castane glasate 1 lămâie 1/2 plic de drojdie un praf de sare   Mod de preparare: Bate […]

Tarta cu dovleac si miere

Tartă cu dovleac şi cicoare

O reteta de tarta cu dovleac si cicoare din: faina alba, margarina, apa, sare, unt, dovleac, cicoare rosie, mazare, seminte de pin, seminte de floarea soarelui, ceapa, ulei de masline extravirgin, ou, sare si piper. Ingrediente: 100 g faină albă 125 g margarină 50 ml apă sare pentru aluatul de tartă: 200 g faină albă […]

Biscuiţi fragezi umpluţi cu ciocolată

Biscuiţi fragezi umpluţi cu ciocolată

O reteta de biscuiti fragezi umpluti cu ciocolata din: faina, oua, galbenus, unt, zahar, zahar vanilat, portocala, ciocolata menaj, smantana si zahar pudra. Poate te intereseaza si Desert cu biscuiti si fulgi de ciocolata Ingrediente: 250 g faină albă 2 ouă 1 gălbenuş 130 g unt 120 g zahăr 1 plic zahăr vanilat 1 portocală […]

Tartă cu pere şi pricomigdale

Tartă cu pere şi pricomigdale

O reteta de tarta cu pere si pricomigdale din: faina, zahar, zahar vanilat, unt, galbenusuri, sare, amidon, lapte, pricomigdale, amaretto, pere, unt, vin alb, cacao amara si scortisoara. Ingrediente: 250 g faină albă 100 g zahăr 120 g unt 1 plic zahăr vanilat 3 gălbenuşuri un praf de sare pentru cremă: 150 g zahăr 80 […]

Tarta cu fructe rosii

Tartă cu fructe şi mascarpone

O reteta de tarta cu fructe si mascarpone din: lapte, faina, unt, zahar, migdale, galbenusuri, lamaie, drojdie, portocala, scortisoara, zmeura, afine, fragi, mascarpone, zahar pudra, nectarine, albusuri, zahar pudra, unt si menta. Ingrediente: 100 ml lapte 180 g faină albă 150 g unt 150 g zahăr 50 g migdale 3 gălbenuşuri 1 lămâie 1 plic […]

Tartelete cu cacao umplute cu ricotta şi pere

O reteta delicioasa de tartelete cu cacao umplute cu ricotta si pere din: faina, zahar, unt, oua, zahar vanilat, cacao amara, pere, vin spumant, ricotta, zahar pudra si fulgi de porumb. Ingrediente: 200 g faină albă 100 g zahăr 80 g unt 2 ouă 1 plic zahăr vanilat 3 linguri cacao amară pentru pere: 2 […]

Tartă cu migdale şi ciocolată

Tartă cu migdale şi ciocolată

O reteta de tarta cu migdale si ciocolata din: faina alba, zahar, unt, oua, cacao amara, drojdie, lamaie, migdale, unt, vin marsala si fulgi de ciocolata. Ingrediente: 300 g faină albă 150 g zahăr 150 g unt 2 ouă 1 lingură cacao amară 1 plic drojdie 1 lămâie pentru umplutură: 250 g migdale 150 g […]

Tarta de lamâie

Tartă de lămâie şi caise

O reteta delicioasa de tarta de lamaie si caise din: unt, zahar, ou, lamaie, amoniu, faina, lapte, amidon, zahar, unt si galbenusuri. Ingrediente: 100 g unt 100 g zahar 1 ou 1 lamaie 1 pliculet de amoniu 250 g faina crema: 300 ml lapte 50 g amidon 100 g zahar 50 g unt 2 galbenusuri […]

Clatite cu mere

Clătite cu mere si ricotta

O reteta delicioasa de clatite cu mere si ricotta din: lapte, faina alba, unt, oua, ricotta, stafide, oua, mere, miere, scortisoara, zahar pudra si suc de mere. Ingrediente 450-500 ml lapte 180 g faină albă 50 g unt 2 ouă pentru umplutură: 300 g ricotta 160 g unt 120 g stafide 2 ouă 800 g […]

Strudele cu mere si nuca 

Ştrudel de mere şi pere cu pricomigdale

O reteta de strudel de mere si pere cu pricomigdale din: faina alba, zahar, unt, lapte, pricomigdale, mere, pere, stafide, seminte de pin, dulceata de caise, scortisoara si albus. Ingrediente: 300 g faină albă 1 albuş 2 linguri zahăr 50 g unt 2 linguri lapte pentru umplutură: 6-7 pricomigdale (amaretti) 2 mere 72 pere 50 […]

Tartă cu migdale dulci şi amare

Tartă cu migdale dulci şi amare

O reteta de tarta cu migdale dulci si amare din: faina alba, unt, zahar, galbenusuri, migdale dulci, zahar, migdale amare, oua, albusuri si zahar pudra. Ingrediente: 400 g faină albă 200 g unt 100 g zahăr 2 gălbenuşuri pentru umplutură: 1 1 apă 250 g migdale dulci 250 g zahăr 4-5 migdale amare 2 ouă […]

Strudele cu mere si nuca 

Ştrudel uşor cu mere

O reteta simpla de strudel usor cu mere din: faina alba, lapte, miere, scortisoara, unt, sare, mere, miere, zahar, pesmet, scortisoara, stafide, lamaie, unt si zahar pudra. Ingrediente: 250 g faină albă 200 ml lapte 1 lingură miere 3 linguri apă 1 linguriţă scorţişoară pulbere 20 g unt sare pentru umplutură: 2 mere 1 lingură […]

Sufleu de ciocolata

Sufleu de ciocolată şi castane glasate

O reteta de sufleu de ciocolata si castane glasate din: ciocolata de menaj, castane glasate, lapte, migdale, zahar, oua si zahar pudra. Ingrediente: 300 g ciocolată de menaj 150 g castane glasate 150 ml lapte 20 migdale 2 linguri zahăr 4 ouă pentru decor: zahăr pudră   Mod de preparare: Incălzeşte cuptorul la 180° C. […]

Tartă cu miere

Tartă cu miere, iaurt şi fructe

O reteta delicioasa de tarta cu miere, iaurt si fructe din: faina alba, unt, ou, zahar, oua, miere, stafide, iaurt, piure de fructe, scortisoara, nucsoara si zahar pudra vanilat. Ingrediente: 250 g faină albă 150 g unt 1 ou 2 linguri zahăr pentru umplutură: 2 ouă 170 g miere 120 g stafide 200 g iaurt […]

Tort de pere şi ciocolată

Tort de pere şi ciocolată

O reteta de tort de pere si ciocolata din: pere, galbenusuri, albusuri, zahar, cacao amara, mascarpone, faina alba si drojdie. Ingrediente: 3 pere 3 gălbenuşuri 2 albuşuri 110 g zahăr 35 g cacao amară 250 g mascarpone 100 g faină albă 1/2 plic drojdie   Mod de preparare: Curăţă perele de coajă, scoate-le cotoarele, taie-le […]

Tort de morcovi, ciocolată şi nucă de cocos

Tort de morcovi, ciocolată şi nucă de cocos

O reteta delicioasa de tort de morcovi, ciocolata si nuca de cocos din: faina, faina de cocos, zahar, morcovi, ciocolata umpluta cu crema de cocos, ulei de floarea soarelui, lapte, oua, zahar vanilat, zahar pudra si fulgi de cocos. Ingrediente: 200 g faină albă 100 g făină de cocos 150 g zahăr 150 g morcovi […]

Tartă cu piersici

Tartă cu piersici

O reteta simpla de tarta cu piersici din: oua, zahar, lapte, faina, unt, piersici, praf de copt, zahar vanilat si lamaie. O singură piersică înseamnă necesarul de vitamina C pentru o zi. Ingrediente: 3 oua 150 g zahar 200 ml de lapte 250 g de faina 20 g unt 5 piersici mari 1 praf de […]

Tartă de castane şi ciocolată

O reteta de tarta de castane si ciocolata din: ou, zahar, faina, unt, zahar vanilat, castane, lapte, ciocolata de menaj si mascarpone. Ingrediente: 1 ou 150 g zahăr 350 g faină albă 80 g unt 1 plic zahăr vanilat pentru umplutură: 800 g castane 100 g zahăr 300 ml lapte 250 g ciocolată de menaj […]

Tartă cu cremă de mere

O reteta de tarta cu crema de mere din: faina, unt, zahar, albus, lamaie, sare, mere, zahar, scortisoara, drojdie si ou. Ingrediente: 330 g faină albă 200 g unt 100 g zahăr 1 albuş 1/2 lămâie un praf de sare pentru umplutură: 5 mere 100 ml apă 100 g zahăr 1 linguriţă scorţişoară pulbere 1/2 […]

Corăbioare cu fructe glasate

Farfait cu fructe de vară

O reteta delicioasa de farfait cu fructe de vara din: smantana, zahar, biscuiti, capsune, mure si miere. Ingrediente: 300 ml de smântână dulce 100 g de zahăr 12 biscuiţi 400 g de căpşune 300 g de mure 4 linguri de miere   Mod de preparare: Smântână şi zahărul se bat până când se obţine o […]