Tort de ciocolată cu boia iute şi must

Tort de ciocolată cu boia iute şi must

O reteta de tort de ciocolata cu boia iute si must din: ciocolata de menaj, unt, zahar, oua, must, boia iute si cacao amara. Ingrediente: 300 g ciocolată de menaj 125 g unt 150 g zahăr 6 ouă 6 linguri must 1/2 linguriţă boia iute pentru decor: cacao amară   Mod de preparare: Topeşte la […]

Tort Mimoza

Tort Mimoza

O reteta delicioasa de tort Mimoza din: blat, capsuni, kiwi, banane, compot de ananas, lichior de migdale, galbenusuri, lapte, zahar, faina, coaja de lamaie, smantana, zahar pudra si fulgi de ciocolata. Ingrediente: 1 blat rotund din pandişpan 250 g căpşuni 2 kiwi 2 banane 250 g compot de ananas 1 pahar lichior de migdale 200 […]

Tort cu nuci si ciocolata

Tort cu nuci si ciocolata

O reteta simpla si delicioasa de tort cu nuci si ciocolata din: miez de nuca, ciocolata de menaj, zahar, oua, zahar vanilat, zahar pudra si sare. Ingrediente: 40 g miez de nucă 140 g ciocolată de menaj 165 g zahăr 4 ouă 1/2 plic zahăr vanilat zahăr pudră un praf de sare   Mod de […]

Visine confiate

Visine confiate

Visine confiate: Deliciul Natural pentru Deserturi și Gustări – sunt o delicatesă dulce-acrișoară, perfectă pentru a fi adăugată în prăjituri, fursecuri sau chiar savurată ca atare. Confiatele păstrează aroma intensă a vișinelor și sunt o modalitate excelentă de a conserva fructele pentru utilizare pe tot parcursul anului. Această rețetă simplă și naturală îți va permite […]

Tort de vin cu sos englezesc

Tort de vin cu sos englezesc

O reteta de vin cu sos englezesc din: unt, zahar, faina, oua, zahar vanilat, cacao, drojdie, scortisoara, vin rosu, sare, lapte integral, zahar, galbenusuri si vanilie. Ingrediente: 250 g unt 250 g zahăr 250 g faină albă 4 ouă 1 plic zahăr vanilat 1 linguriţă cacao 1 plic drojdie 1 linguriţă scorţişoară pudră 1 pahar […]

Croissant cu topping de inghetata

Croissant cu topping de inghetata

O reteta simpla si delicioasa de Croissant cu topping de inghetata din: croissant, ciocolata si ingheatata, Ingrediente: 1 pateu, un croissant sau felii de chec o ciocolata alba topita sau cateva lingurite de ciocolata inghetata   Mod de preparare: Incalzeste pateul, croissantul sau feliile de chec pentru cateva minute. Taie pateul sau croissantul pe jumatate, […]

Pere în vin rosu si scortisoara

Tartă cu pere şi caise

O reteta simpla si delicioasa de tarta cu pere si caise din: faina, zahar, unt, oua, drojdie, portocala sau lamaie, pere, seminte de pin, dulceata de caise si zahar pudra. Ingrediente: 500 g faină albă 250 g zahăr 250 g unt 2 ouă drojdie pentru prăjituri 1 portocală sau 1 lămâie pentru umplutură: 3 pere […]

Sufleu de ciocolata si banane

Sufleu cu migdale

O reteta simpla si delicioasa de sufleu cu migdale din: lapte, faina alba, unt, migdale, zahar, galbenusuri, albusuri si zahar vanilat.   Ingrediente: 200 ml lapte 80 g faină albă 40 g unt 80 g migdale 40 g zahăr 4 gălbenuşuri 6 albuşuri 1 plic zahăr vanilat   Mod de preparare: Pune la fiert într-o […]

Cheesecake cu coajă confiată de portocale

Cheesecake cu migdale si caise

O reteta delicioasa de Cheesecake cu migdale si caise din: faina, drojdie, lapte, zahar sau miere, oua, unt, branza de vaci, budinca de vanilie, coaja de lamaie, caise si fulgi de migdale. Ingrediente: 500 g făină 1 pachet de drojdie uscată 250 ml lapte 80 g zahăr sau miere 3 ouă 100 g unt topit […]

retete

Tortuleţ cu spumă de iaurt şi fructe de vară

O reteta delicioasa de tortulet cu spume de iaurt si fructe de vara din: blaturi din pandispan, iaurt, smantana, foid e gelatina, zahar, pulpa de mango, banana, piersici, capsuni si frunze de menta. Ingrediente: 2 blaturi din pandişpan pentru spuma de iaurt: 250 g iaurt integral 250 ml smântână dulce 3 foi de gelatină (4 […]

Mere coapte cu marmelada

Mere umplute cu nuci si caise

O reteta de Mere umplute cu nuci si caise din: mere golden, caise, miez de nuca, scortisoara si miere. Ingrediente 8 mere golden 8 caise bine coapte 50g miez de nuca 20g scortisoara 50g miere Mod de preparare: Spalam merele si scoatem casuta semintelor, folosind un cutit special. Asezam merele intr-o tava, cu scobitura in […]

Crema de mascarpone, kiwi şi amaretti

Crema de mascarpone, kiwi şi amaretti

O reteta de Crema de mascarpone, kiwi şi amaretti din: mascarpone, frisca, marsala, zahar vanilat, kiwi, amaretti si ciocolata amara. Ingrediente: pentru crema de mascarpone: 250 g mascarpone 200 g frişca 3 linguri cu vin Marsala 3 linguri cu zahăr vanilat piure kiwi: 7 kiwi 3 linguri cu zahăr vanilat 10 biscuiţi amaretti 50 g […]

Cupcakes cu lămaie

Cupcakes cu lămaie

O reteta de cupcakes cu lamaie din: unt, zahar fin, coaja de lamaie, oua, faina, zahar pudra, suc de lamaie si bombone. Ingrediente: 140 g unt fara sare 100 g de zahar fin coaja rasa de la 1/2 lamaie 2 oua mari, batute usor 140 g faina pentru glazura: 85 g unt, moale 175 g […]

Ingheţată de piersici cu iaurt

Inghetata de piersici cu zeama de lamaie

O reteta simpla de inghetata de piersici cu zeama de lamaie din: piure de piersici, zahar pudra, frisca si zeama de lamaie. Ingrediente: 1/2 piure de piersici foarte coapte 100 g zahar pudra 250 g frisca 1 lingurita zeama de lamaie   Mod de preparare: Cojeşte fructele şi scufun- dă-le cîteva minute într-un vas cu […]

Prajitura de casa cu caise

Prajitura de casa cu caise

O reteta de prajitura de casa cu caise din: caise, oua, zahar tos, apa, ulei, faina si margarina. Ingrediente: 800 g caise (dacă le preferi mici, ia un 1 kg) 4 ouă 1 cană de zahăr tos 5 linguri de apă 5 linguri de ulei 1- 1/2 cană de făină 1 pachet de margarină de […]

Tarta cu fructe rosii

Tartă cu fructe clasică

O reteta de tarta cu fructe clasica din: faina alba, zahar, unt, ou, galbenus, lamaie, lapte integral, zahar vanilat, zahar si fructe. Ingrediente: 250 g faină albă 125 g zahăr 135 g unt 1 ou 1 gălbenuş 1 lămâie Pentru cremă: 4 gălbenuşuri 500 ml lapte integral 1 plic zahăr vanilat 120 g zahăr 50 […]

Conuri cu iaurt si capsuni

Conuri cu iaurt si capsuni din: capsuni, iaurt degresat, conuri si bomboane colorate sau musli. Ingrediente: o ceaşcă de căpşuni proaspete o ceaşcă de iaurt degresat simplu sau cu aromă de vanilie ori lămâie 4 conuri wafă bombonele colorate sau musli, după preferinţă, pentru decor   Mod de preparare: Conuri cu iaurt si capsuni: Căpşunile […]

Prăjitură simpla cu miere

O reteta de prajitura simpla cu miere din: unt, faina alba, faina integrala, lapte, miere, drojdie, ou, lamaie si zahar pudra. Ingrediente: 40 g unt 150 g faină albă 50 g faină integrală 8-9 linguri lapte 6 linguri miere 1 linguriţă drojdie 1 ou 1 lămâie pentru decor: zahăr pudră   Mod de preparare: Pune […]

Serbet cu merisoare

Serbet cu merisoare

O reteta simpla de serbet cu merisoare din: merisoare, suc de merisoare, zahar pudra si o portocala. Ingrediente: 50 g merişoare uscate 400 ml suc proaspăt din merişoare 75 g zahăr pudră o portocală   Mod de preparare: Merişoarele uscate se amestecă cu zahărul şi sucul proaspăt la foc mic. Când zahărul s-a topit, se […]

Prăjitură cu cremă de fructe

Fructe cu sos de ciocolata

O reteta de fructe cu sos de ciocolata din: banana, kiwi, ananas, capsune, ciocolata si lapte. Ingrediente: 1 banana taiata rondele 2 fructe kiwi rondele 1 ananas decojit taiat cubulete 200g capsune taiate jumatati betisoare pentru frigarui 300g ciocolata rasa 100ml lapte Mod de preparare: Amestecam laptele cu ciocolata rasa si punem pe foc pana […]

Tortuleţ de ciocolată umplut cu cireşe

Tortuleţ de ciocolată umplut cu cireşe

O reteta de tortulet de ciocolata umplut cu cirese din: ciocolata de menaj, unt, zahar, faina, oua, ciocolata cu lapte, smantana, dulceata de cirese, cirese si frunze de menta. Ingrediente: 100 g ciocolată de menaj 80 g unt 70 g zahăr 20 g faină albă 2 ouă pentru umplutură: 50 g ciocolată cu lapte 1 […]

Tartă umplută cu mascarpone şi fructe de pădure

Tartă umplută cu mascarpone şi fructe de pădure

O reteta de tarta umpluta cu mascarpone si fructe de padure din: faina alba, zahar, unt, ou, galbenus, lamaie, mascarpone, smantana, fructe de padure si zahar pudra. Ingrediente: 250 g faină albă 125 g zahăr 135 g unt 1 ou 1 gălbenuş 1 lămâie pentru umplutură: 120 g mascarpone 80 ml smântână dulce 200 g […]

Pere fierte in vin

Pere fierte în vin roşu cu portocale

O reteta de pere fierte in vin rosu cu portocale din: pere, vin rosu, coaja si zeama unei portocale, zahar, scortisoara si vanilie. Ingrediente: 4 pere cu pulpa ferma 1/2 l vin rosu coaja si zeama unei portocale 100-150 g zahar, in functie de gust 1 baton scortisoara 1/2 baton de vanilie   Mod de […]

Orez cu sos de afine

Orez cu sos de afine din: orez, branza de vaci, telemea de vaca, afine, ceapa, unt, ulei de masline extrabirgin, vin alb, supa concentrata de legume, sare, piper si parmezan. Ingrediente: 240 g orez 100 g brânză proaspătă de vaci (mai grasă) 100 g telemea de vacă puţin sărată 250 g afine 1/2 ceapă 30 […]

Prajitura cu cirese si crema

O reteta simpla de prajitura cu cirese si crema din: cirese, faina, margarina, unt, galbenusuri, lapte, gris sau pesmet, faina, zahar pudra, lapte, smantana, galbenusuri si zahar vanilat. Ingrediente: 1,5 kg cireşe 350 g făină 150 g margarină 120 g unt 2 gălbenuşuri 6 linguri lapte 2  linguri cu griş sau pesmet pentru crema: 100 […]

Mousse de lămâie cu brânză de vaci

Mousse de lămâie cu brânză de vaci

O reteta simpla si delicioasa de Mousse de lămâie cu brânză de vaci din: branza de vaci, faina, budinca de vanilie, smantana, oua, zahar, coaja rasa de lamaie, esenta de lamaie si de vanilie. Ingrediente: 650 g brânză de vaci 6 linguri cu făină 1 plic cu praf de budincă de vanilie 200 ml smântână […]

Tort cu crema de ricotta

Tort de ricotta cu căpşuni şi zmeură

O reteta de tort de ricotta cu capsuni si zmeura din: biscuiti, unt, cacao, zahar pudra, ricotta, gem de zmeura, foi de gelatina, frisca, zmeura, capsuni si frunze de menta. Ingrediente: 120 g biscuiţi uscaţi 100 g unt 2 linguri cacao 1 lingură zahăr pudră pentru crema de ricotta: 300 g ricotta proaspătă 120 g […]

Chec delicios cu cirese

Chec delicios cu cirese

O reteta de chec delicios cu cirese din: cirese, faina, zahar, lapte, albusuri, sare, unt si esenta de vanilie. Ingrediente: 5 kg de cireşe 1 pahar cu făină 1 ceaşcă de zahăr 1 ceaşcă de lapte 3 albuşuri 1 gălbenuş 1 vârf de sare 2 linguri cu unt înmuiat 1 linguriţă cu esenţă de vanilie […]

Fursecuri de ciocolată

Fursecuri gustoase de ciocolată

O reteta simpla de fursecuri de ciocolata din: unt, zahar, zahar brun, ou, esenta de vanilie, faina si fulgi de ciocolata. Ingrediente: 115 g unt 100 g zahăr alb 100 g zahăr brun 1 ou 1 esenţă de vanilie 175 g făină 150 g fulgi de ciocolată   Mod de preparare:   Freacă untul cu […]

Panna Cotta

Panna Cotta

O reteta simpla si delicioasa de panna cotta din: frisca, lapte, zahar, gelatina, cacao, cafea si esenta de vanilie. Ingrediente: 275 frisca lichida 150 ml lapte 3 lingurite cu zahar 15 g gelatina 20 g cacao 1 lingura cafea solubila esenta de vanilie   Mod de preparare: Fiecare strat îl vom face separat, astfel că […]

Prajitura cu jeleu de visine

Prajitura cu jeleu de visine

O reteta de prajitura cu jeleu de visine din: galbenusuri, zahar, amidon, nuca macinata, lapte, zahar vanilat, esenta de vanilie, unt, visine, gelatina, ciocolata alba, smantana si ciocolata cu lapte. Poate te intereseaza si Prajitura cu smochine si muguri de pin Ingrediente: 9 albuşuri 300 g zahăr 2  linguri cu amidon 300 g nucă măcinată […]

Ruladă de casa cu mere

Ruladă de casa cu mere

O reteta delicioasa de rulada cu mere din: faina, lapte, margarina, zahar, mere si scortisoara. Ingrediente: 350 g făină 100 ml lapte 100 g margarină 50 g zahăr pentru umplutura: 1 kg mere 200 g zahăr 1 linguriţă cu scorţişoară   Mod de preparare: Frământă un aluat din făină, lapte, margarină şi zahăr. Acoperă-l şi […]