Tort cu pere şi frişca

Minitorturi cu iaurt

  O reteta de minitorturi cu iaurt, faina, praf de copt, zahar, lichior, margarina, gelatina, suc de lamaie, suc de mere si lapte. Ingrediente blat: 100 g făină 1 vârf de cuţit de praf de copt 25 g zahăr 1 plic zahăr vanilat 1 lingură lichior 60 g margarină   Ingrediente umplutură: 1 pachet gelatină […]

Coronita de Paşte

Coronita de ciocolata

  O reteta de licioasa de coronita de ciocolata din: iaurt, oua, faina, zahar, ulei, praf de copt, cacao, zahar vanilat, unt si esenta de migdale. Ingrediente: 1 pahar cu iaurt 3 ouă 250 g făină 200 g zahăr 50 ml ulei 1 linguriţă praf de copt 3 linguri cacao 1 plic zahăr vanilat 1 […]

Chec cu banane, nuca si curmale

Chec colorat

  O reteta de desert delicios, chec colorat din: oua, zahar, lapte, faina, praf de copt, sare, esenta de rom si colorat alimentar. Ingrediente: 2 ouă 1 ceaşcuţă zahăr (cam de 100 g) 1/2 ceaşcă ulei 1 ceaşcă lapte 2 ceşti făină 1/2 praf copt sare zahăr vanilat esenţă de rom, după gust colorant alimentar […]

Budinca de cocos

Puding de cocos

O reteta absolut delicioasa de puding de cocos din: lapte de cocos, lapte, frisca, pudra de cocos, zahar pudra, foi de gelatina, frunze de menta si samburi de rodie. Ingrediente: 250 ml lapte de cocos 250 ml lapte 200 frişca 60 g pudră de cocos 150 g zahăr pudră 6 foi  de gelatină   pentru […]

Prajitura cu mere

Prajitura cu mere si glazura de cacao

O reteta de prajitura cu mere, faina, zahar pudra, nuca, cacao, margarina, bicarbonat si otet. Ingrediente: 1 cană (de 250 g) făină 1 cană zahăr pudră 1 cană mere rase 1/2 cană nucă tăiată 1 linguriţă bicarbonat oţet Ingrediente glazură: 100 ml apă 50 g cacao 50 g zahăr 50 g margarină   Mod de […]

Gutui coapte cu stafide

Tort de gutui

O reteta de tort de gutui, oua, zaharina, unt, nuca si faina. Ingrediente: 3 gutui 4 gălbenuşuri 2 albuşuri 14 pastile de zaharină 120 g unt 60 g nucă 4 linguri făină   Mod de preparare: Pisezi 4 tablete de zaharină şi le laşi deoparte. Baţi albuşurile spumă, adaugi zaharina pisată, gălbenuşurile şi făina. Ungi […]

Prajitura cu nuci si migdale

Prajitura cu nuci si migdale

O reteta de prajitura cu nuci, migdale, coaja confiata de portocale, miere, zahar, faina, cacao, esenta de rom si zahar vanilat. Ingrediente: 100 g nuci 100 g migdale 200 g coajă confiată de portocale şi lămâie 100 ml apă 2 linguri miere 150 g zahăr 100 g făină 30 g cacao 1 esenţă de rom […]

Salam de biscuiti

Salam cu biscuiti si cacao

O reteta de salam cu biscuiti, cacao, branza dulce, galbenus, zaharina si unt. Ingrediente: 100 g biscuiţi fără zahăr (pentru diabetici) 300 g brânză dulce 1 gălbenuş 8 linguriţe cacao 10 pastile de zaharină 1 linguriţă unt   Mod de preparare: Freci gălbenuşul cu zaharina pisată până se albeşte, apoi adaugi brânza  dulce, cacaua şi […]

Budinca din fulgi de ovaz si mere

Budinca din fulgi de ovaz si mere

O reteta de budinca din fulgi de ovaz, mere, miere, nuca si ulei. Ingrediente: 200 g fulgi de ovăz 1 kg mere 1 pahar nucă măcinată 5 linguri miere 3 linguri ulei   Mod de preparare: Speli merele foarte bine şi le răzui cu tot cu coajă. Le amesteci cu fulgii, nuca şi mierea. Ungi […]

Felii cu bezea si gem

Felii cu bezea si gem Ingrediente: 200 g făină 200 g unt 2 ouă 200 g zahăr pudră 2 pliculeţe  zahăr vanilat sare Ingrediente bezea: 1 borcan gem de prune (sau altceva, după gust) 200 g nuci 250 g zahăr 4 albuşuri 1 lingură esenţă rom sare   Mod de preparare: Felii cu bezea si […]

Spumă de portocale

Spuma de portocale (varianta)

Spuma de portocale din: albusuri, portocale si zaharina. Poate iti place si: Jeleu de portocale si Prosecco Sarlota de portocale cu branza Ingrediente: 2 albuşuri 2 portocale 2-4 tablete de zaharină         Mod de preparare: Razi fin coaja de portocale şi dizolvi zaharina în 2 linguri zeamă de portocale. Baţi albuşurile spumă […]

Prajitura cu 2 creme

Prajitura cu 2 creme si foi cu bulion

O prajitura cu 2 creme , foi cu bulion, faina, margarina, ulei, zahar, zahar pudra, otet, gem de prune, cacao si amoniac. Poate te intereseaza si Prajitura cu foi de bulion si crema de lamaie Ingrediente:  900 g făină 10 linguri apă 10 linguri suc de roşii 10 lin­guri ulei 10 linguri zahăr 1 şi […]

Melci cu mere si cacao

Melcisori cu gem de coacaze

O reteta gustoasa de melcisori cu gem de coacaza din: faina, praf de copt, zahar tos, unt, ou, esenta de migdale, zahar vanilat, sare, dulceata de coacaze, nuca de cocos, scortisoara, sos de vanilie si sos de ciocolata. Ingrediente: 275 g făină un pliculeţ praf de copt 150 g zahăr tos 75 g unt un […]

Tort glazurat umplut cu crema de mandarine

Tort glazurat umplut cu crema de mandarine

O reteta de tort cu crema de mandarine, faina, zahar, oua, unt, praf de copt, cacao, frisca lichida, piscoturi, branza de vaci, gelatina si scortisoara. Ingrediente: 75 g făină 75 g zahăr 2 ouă 25 g unt 1/2 linguriţă praf de copt 1 şi 1/2 lin­gură cacao Ingrediente crema: 1 cutie de com­pot de mandarine […]

Chec cu vin rosu

Chec cu vin rosu din: oua, margarina, zahar, faina, scortisoara, cacao, praf de copt si coaja rasa de portocala. Ingrediente : 4 ouă 1 ceaşcă vin roşu 250 g margarină 250 g zahăr 250 g făină 1 linguriţă scorţişoară 2 linguri cacao 1 plic praf de copt 1 linguriţă coajă rasă de portocală   Mod […]

Mousse de ciocolata cu fructul pasiunii

Mousse de ciocolata cu fructul pasiunii

O reteta delicioasa de mousse de ciocolata din: piure de fructul pasiunii, cacao neagra, foi de gelatina, brandy, ou si zahar sau indulcitor natural. Ingrediente: 60 ml piure de fructul pasiunii trei linguri cacao neagră două foi mari de gelatină (5 g) 300 g tofu silk o lingură de brandy două albuşuri de ou 60 […]

Prajitura Lamaita

Prajitura Lamaita

O reteta delicioasa de prajitura lamaita din: faina, zahar, zahar vanilat, galbenus, unt, amidon, frisca, suc de lamaie, coaja de lamaie si albusuri. Ingrediente: pentru aluat: 250 g de făină 2 linguri de zahăr 1 pacheţel de zahăr vanilat 1 gălbenuş 125 g de unt rece Pentru umplutură: 5 gălbenuşuri 1 lingură de amidon 5 […]

Prajitura cu fructe

Prajitura cu fructe deshidratate si branza dulce

O reteta de prajitura cu fructe deshidratate, branza dulce, oua, zahar, zahar vanilat, faina, gelatina si lamaie. Ingrediente: 750 g brânză de vaci 5 ouă 180 g zahăr 2 plicuri zahăr vanilat 60 g făină 1 plic gelatină pentru decor 1 lămâie 500 g fruc­te deshidratate (căpşuni, cireşe, prune)   Mod de preparare: Laşi fructele […]

Prajitura cu migdale si frisca

Prajitura cu migdale si frisca din: drojdie, lapte, faina, zahar, unt, sare, coaja de lamaie, oua, amidon, galbenusuri, baton de vanilie, frisca, miere si fulgi de migdale. Ingrediente: 1 cub de drojdie 200 ml de lapte călduţ 500 g de făină 100 g de zahăr 100 g de unt moale 1 praf de sare coaja […]

Prajitura cu vanilie, branza de vaci si stafide

Prajitura cu vanilie, branza de vaci si stafide din: drojdie, lapte, faina, zahar, unt, sare, oua, budinca de vanilie, lapte, branza de vaci, zahar vanilat, lamaie, stafide, fulgi de migdale, si unt. Ingrediente: 1 cub de drojdie 200 ml de lapte 400 g de făi­nă 100 g de zahăr 100 g de unt sare Topping: […]

Fursecuri delicioase cu nuca

Fursecuri delicioase cu nuca

O reteta de Fursecuri delicioase cu nuca, faina, unt, zaharina si nuca. Poate iti place si: Fursecuri cu alune Fursecuri cu mascarpone   Ingrediente: 200 g făină 200 g unt 3 ouă 1 pahar nucă măcinată 4-5 pastile zaharină     Mod de preparare: Amesteci făina cu untul şi gălbenuşurile şi întinzi o foaie din […]

Prajitura cu foi si spuma cu gem

Prajitura cu foi si spuma cu gem

O reteta de prajitura cu foi, gem, faina, galbenusuri, zahar, amoniac, otet si zahar pudra. Ingrediente foi: 650-700 g făină 3 gălbenuşuri 9 linguri zahăr 9 linguri ulei 1 linguriţă amoniac 1 linguriţă oţet Ingrediente spumă: 3 albuşuri 1 lămâie 400 g gem de zmeură 2 linguri zahar pudră   Mod de preparare: Amesteci zahărul […]

Prăjitură cu mac şi glazură de ciocolată

Covoras cu mac si glazura de ciocolata

O reteta de covoras cu mac si glazura de ciocolata din: margarina, zahar pudra, sare, mac, miere, apa minerala, faina, praf de copt, nuci, ciocolata alba de post, ciocolata amaruie de post si zahar vanilat. Ingrediente: pentru blat: 200 g margarina 150 zahar pudra un praf de sare linguri de mac o lingura de miere […]

Briose cu lamaie

Briose cu banane si cacao

O reteta simpla de briose cu banane si cacao din: lapte degresat, oua, unt, faina, praf de copt, sare, zahar caca si banane pasate. Ingrediente: 6 linguri lapte degresat 2 ouă 10 linguri unt topit 2 căni făină 1 linguriţă praf de copt sare 3/4 cană zahăr 150 g cacao 2 banane pasate   Mod […]

Prajitura cu caramel

Delicatesa cu nuci

O reteta de delicatesa cu nuci din: foi de placinta, nuci, zahar, coaja de lamaie, coaja de portocale, zahar vanilat, sare, margarina, portocale si vanilie. Ingrediente: un kilogram foi subtiri de placinta un kilogram nuci 500 g zahar coaja de la 2 lamai coaja de la o portocala un praf de sare 2 pliculete de […]

Tarta cu mere caramelizate

O reteta delicioasa de tarta cu mere caramelizate din: migdale macinate, ou, miere, coaja de lamaie, unt, mere, dulceata de caise si pesmet. Ingrediente: 50 g migdale, măcinate 1 ou 5-6 linguri de miere coaja rasă de la o jumătate de lămâie 150 g unt unt pentru uns tava 1 kg mere 2 linguri dulceaţă […]

Rulada cu foi de napolitane

Rulada cu foi de napolitane

O reteta delicioasa de rulada cu foi de napolitane, rahat, margarina, biscuiti, zahar, cacao si lamaie. Ingrediente: 2 foi de napolitane 200 g rahat 200 g margarină 200 g biscuiţi măcinaţi 200 g zahăr 2 linguri cacao 100 ml apă 1/2 lămâie   Mod de preparare: Treci rahatul împreună cu lămâia şi margarina prin maşina […]

Prajitura cu gem, fructe confiate si frunze de menta

O reteta de prajitura cu gem, fructe confiate si frunze de menta din: faina, margarina, zahar, praf de copt, apa minerala, zeama de lamaie, pesmet, si gem de fructe de padure Ingrediente: pentru aluat: 300 g faina 250 margarina 100 g zahar un pachet praf de copt 2-3 linguri apa minerala zeama de la o […]

Jeleuri de morcovi

Jeleuri de morcovi

O reteta de jeleu din morcovi, zahar, lamai, zahar vanilat, fistic si nuca de cocos. Ingrediente: 1/2 kg morcovi 1/2 kg zahăr 2 lămâi 2-3 plicuri zahăr vanilat 100 ml apă rece 2 esenţe de fistic (fiole sau sticluţe) 3 linguri nucă de cocos   Mod de preparare: Cureţi şi speli morcovii, îi treci pe […]

deserturi

Prajitura regina

O reteta de prajitura regina din: faina, margarina, apa minerala, sare, mere, zahar, nuci, alune de padure, stafide, caise confiate, smochine, coaja de lamaie, coaja de portocala si zahar vanilat. Ingrediente: pentru aluat: 250 g faina 200 g margarina 2-3 linguri apa minerala un praf de sare pentru umplutura: 500 g mere 250 g zahar […]

Cum se prepara Falooda

Cum se prepara Falooda (video)

Cum se prepara Falooda. Falooda este un desert popular în multe părți ale Asiei de Sud, inclusiv în India, Pakistan și Bangladesh. Este un fel de desert rece, adesea servit ca o băutură sau ca un fel de mâncare cu lingura. Falooda are mai multe straturi și este cunoscută pentru textura sa unică și amestecul […]

Clătite cu mere in aluat

Clătite cu mere in aluat

O reteta de clatite cu mere in aluat din: faina, lapte, oua, esenta de vanilie, praf de copt, mere, unt, zahar pudra si scortisoara. Ingrediente: 220 g făină 350 ml lapte două ouă 50 g zahăr o esenţă de vanilie un vârf de linguriţă de praf de copt două mere mari un sfert de pachet […]