Clătite cu mere in aluat

Clătite cu mere in aluat

O reteta de clatite cu mere in aluat din: faina, lapte, oua, esenta de vanilie, praf de copt, mere, unt, zahar pudra si scortisoara. Ingrediente: 220 g făină 350 ml lapte două ouă 50 g zahăr o esenţă de vanilie un vârf de linguriţă de praf de copt două mere mari un sfert de pachet […]

Tort de clătite cu spanac

Tort de clătite cu branză de vaci si stafide

O reteta de tort de clatite cu branza de vaci si stafide din: faina, oua, lapte, sare, zahar, unt, ulei, branza de vaci, clatite, smantana, stafide, vanilie si sare. Ingrediente: aluat: o ceaşcă făină două ouă un pahar de lapte un praf de sare două linguriţe de zahăr două linguriţe de unt sau ulei şi […]

Fursecuri colorate

Fursecuri colorate

O retete delicioasa de fursecuri colorate din: faina, amidon, unt, zahar tos, praf de oua, zahar vanilinat, ciocolata neagra, esenta de lamaie, sare, mere si sos de vanilie. Ingrediente: 250 g făină 50 g amidon 200 g unt 150 g zahăr tos un pliculeţ praf de copt două ouă zahăr vanilinat 200 g ciocolată neagră […]

Prăjitură cu ghimbir

Prăjitură cu ciocolată şi ghimbir

O reteta de prajitura cu ciocolata si ghimbir din: oua, zahar tos, faina, ghimbir, zahar vanilat, lapte, amidon, frisca, ciocolata neagra, cafea granulata, nuca de cocos. Ingrediente: opt ouă 180 g zahăr tos 100 g făină două linguri cu ghimbir ras două pliculeţe zahăr vanilinat 250 ml lapte dulce amidon alimentar 200 ml frişcă 100 […]

Portocale si banane inabusite

Portocală in ţest

O retete delicioasa de portocala in test din: portocale, lamaie, mandarine, zahar, zahar vanilat, faina, apa, unt, ulei si sare. Ingrediente: 250 g portocale 1 lamaie 2 mandarine 2 linguri zahar 2 pliculete cu zahar vanilat pentru aluat: 300 g faina 150 ml apa 200 g unt 1 lingura cu ulei sare   Mod de […]

Tort cu aromă de cafea

Tort aromat de cafea

O reteta de tort de cafea din oua, zahar, coaja de lamaie, zahar vanilat, boabe de cafea, zahar, unt si lichior de cafea. Ingrediente: pentru blat: 8 oua 10 linguri zahar 7 linguri faina coaja de lamaie 2 pliculete zahar vanilat pentru sirop: 10 boabe cafea o lingurita cafea 150 g zahar 75 ml apa […]

deserturi

Prajitura Cer Instelat

O reteta de prajitura cer instelat din: oua, praf de copt, cacao, faina, zahar vanilat, sare, lapte, nuci, unt, stafide si fulgi de cocos. Ingrediente: 5 oua un praf de copt 100 g cacao 150 g faina 2 plicuri zahar vanilat un praf de sare o canita de lapte 50 nuci macinate un pachet de […]

Crema de ciocolata cu alune pralinate

Deliciu cu crema de ciocolata

O reteta absolut delicioasa din oua, zahar, zahar vanilat, faina, unt, galbenusuri, cacao, portocala din dulceata sau confiate, sirop de zahar ars si o lingura de coniac. Ingrediente: pentru foi: 6 oua 6 linguri zahar 2-3 pliculete zahar vanilat 4 linguri faina pentru crema: 300 g unt 4 galbenusuri o canita de lapte 300 h […]

Delicatesa cu vanilie

Delicatesa cu vanilie

O reteta absolut delicioasa din oua, zahar vanilat, zahar, faina, cacao, praf de copt, unt, baton de vanilie, lapte, sare, nuca de cocos si fructe de ornat. Ingrediente: pentru blat: 8 oua 2 pachete zahar vanilat 400 g zahar 300 g faina un pachet praf de copt 2 linguri cacao foarte inchisa pentru crema: 300 […]

Prajitura cu gem si nuca

Prajitura cu gem si nuca

O prajitura cu gem de caise, nuca, faina, unt, ou, praf de copt, smantana, pesmet si stafide. Ingrediente: 400 g făină 100 g unt 100 g zahăr praf 1 ou 1 plic praf de copt 4 linguri smântână 200 g gem caise (1/2 borcan de 400 g) Ingrediente umplutură : 8 ouă 200 g zahăr […]

Prăjitură glazurată din panettone

Prăjitură glazurată cu blat din gem

O prajitura glazurata cu gem, faina, zahar, stafide, ulei, praf de copt, vanilie, cacao, margarina, nuca si apa. Ingrediente aluat : 2 căni făină 1 cană zahăr 100 g stafide 1 cană apă 4 lin­guri ulei 4 linguri gem 1 praf de copt 1 esenţă de vanilie Ingrediente glazură : 6 linguri zahăr 4 linguri […]

Prăjitură cu marţipan si migdale macinate

Prăjitură cu marţipan si migdale macinate

O reteta de prajitura cu martipan si migdale macinate din: unt, oua, migdale macinate, miere, sare, esenta de vanilie, lichior de portocale, coaja de portocala, faina, praf de copt, gem de portocale si ciocolata cu lapte. Ingrediente: 200 g migdale decojite, măcinate 150 g miere lichidă 200 g unt moale 5 ouă puţină sare 1/2 […]

Cum se prepara prajiturele Nan Khatai

Prajitura cu aluat din branza de vaci si umplutura de marmelada

O reteta de prajitura cu aluat de branza de vaci, marmelada, smantana, ou, faina, zahar vanilat, nuca, sare si coaja rasa de lamaie. Ingrediente : 100 g margarina 1 ceaşcă smântână grasă 100 g brânză de vaci 1 ou 200 g făină 2 plicuri zahăr vanilat 100 g nucă măcinată 400 g marmeladă coaja rasă […]

Prăjitură cu umplutură de cocos

Prăjitură cu umplutură de cocos

O reteta de prajitura cu umplutura de cocos din praf de cocos, seminte de cardamom, zahar brun, stafide, ou, aluat fraged si unt. Ingrediente: 50 g praf de cocos înmuiat în 75 ml de lapte o jumătate de linguriţă de seminţe de cardamom (cu aromă puternică şi astringentă) pisate 50 g zahăr brun rafinat 50 […]

Prăjitură tiramisu cu ingheţată si ciocolata

Tort sah

O reteta de tort cu ciocolata amaruie, faina, margarina, oua, zahar, esenta de vanilie, praf de copt, cacao si frisca lichida. Ingrediente aluat: 350 g făină 250 g margarină 275 g zahăr pudră 6 ouă 1 fiolă esenţă de vanilie 1 plic praf de copt 25 g cacao Ingrediente cremă : 300 g ciocolată amăruie […]

Fursecuri cu ananas

Fursecuri cu ananas

O reteta de fursecuri cu ananas din faina, pudra de cacao, ananas confiat, praf de copt, unt, zahar tos, oua, zahar vanilinat, sare, esenta de rom si sos de ciocolata. Ingrediente: 200 g făină 50 g pudră de cacao 100 g ananas confiat un pliculeţ praf de copt 150 g unt 125 g zahăr tos […]

Bezele savuroase

Bezele cu migdale

O reteta de bezele cu migdale din: albusuri, zahar tos, zahar pudra, suc de lamaie, unt, migdale, sare, dulceata de gutui, frisca. Ingrediente: 4 albuşuri 280 g zahăr tos 75 g zahăr pudră o lingură de suc de lămâie 50 g unt 200 g migdale un vârf de linguriţă de sare dulceaţă de gutui frişcă […]

Rulouri cu kiwi

Rulouri cu kiwi

O reteta de rulorui de kiwi din: unt, zahar pudra, oua, faina, kiwi, frisca, gelatina, branza de vaci, lamaie, zahar vanilinat, sare si sos de ciocolata. Ingrediente: 100 g unt 210 g zahăr pudră două ouă 100 g făină 4 kiwi 300 ml frişcă 5 g gelatină 200 g brânză de vaci o lămâie două […]

Ruladă cu migdale

Ruladă cu migdale

O reteta de rulada cu migdale din faina, drojdie proaspata, lapte, zahar, unt, sare, martipan, albusuri, migdale macinate, rom, zahar pudra si suc de lamaie. Ingrediente: Aluat: 500 g făină 30 g drojdie proaspătă 250 ml lapte călduţ 50 g zahăr 80 g unt topit 1 praf de sare Umplutură: 200 g marţipan 2 al­buşuri […]

Tort Krantz cu alune si nuci caramelizate

Tort Krantz cu alune si nuci caramelizate

O reteta de tort krantz cu alune si nuci caramelizate din unt, zahar, sare, oua, faina, praf de copt, nuga si dulceata. Ingrediente: 150 g unt moale 75 g zahăr sare 2 ouă 100 g faină 1/2 linguriţă praf de copt 3 linguri alune măcinate 125 g nuga 2 linguri dulceaţă 5 linguri amestec de […]

Banane cu bezea

Banane cu bezea

O reteta de banane cu bezea si zahar, baton de vanilie, orez, lapte, oua, gelatina de fructe si unt. Ingrediente: 3 banane medii 150 g zahăr un baton vanilie 4 linguri orez 1 lapte două bucăţi de za­hăr două ouă o lingură gelatină de fructe 30 g unt   Mod de preparare: Faci un sirop […]

Biscuiti cu magiun

Biscuiti cu magiun din faina, zahar oua, frisca si unt rece. Ingrediente: 1 borcan magiun 300 g faina 100 g zahar 2 oua 3 linguri frisca 200 g unt rece   Mod de preparare: Biscuiti cu magiun: Din făină, zahăr, 1 ou, 2 lingudcu frişcă şi cubuleţe de unt, frământă un aluat potrivit de tare. […]

Crema de fructe cu frisca

Crema de fructe cu frisca

O reteta de crema de fructe cu frisca si smochine, curmale, prune uscate, stafide, zeama de lamaie si nuci proaspete. Ingrediente: 130 g smochine 130 g curmale fără sâmburi 130 g prune uscate fără sâmburi 100 g stafide zeamă la o lămâie mare 3 linguri nuci măcinate 100 g frişcă proaspătă       Mod […]

Babă cu lichior de piersici

Babă cu lichior de piersici

O reteta simpla de babă cu lichior de piersici din lapte, oua, faina, scortisoara, sare, zahar pudra, drojdie usata, unt, lichior de piersici, frisca lichida, esenta de vanilie si fructe. Ingrediente: 7 linguri lapte 4 ouă 225 g făină 1 linguriţă scorţişoară 1/2 linguriţă sare 2 linguri zahăr pudră 1 linguriţă drojdie uscată 7 linguri […]

Sarlota de portocala

Sarlota de portocala din: coaja si suc de lamaie, zahar pudra, lapte, galbenusuri, faina, gelatina si frisca. Ingrediente: sucul şi coaja de la 2 portocale sucul de la 1/2 lămâie 300 g zahăr pudră 500 ml lapte 5 gălbenuşuri 1 linguriţă făină 4 plicuri gelatină incoloră 400 ml frişcă   Mod de preparare: Sarlota de […]

Portocale umplute cu mere si scortisoara

O reteta delicioasa de portocale umplute cu mere, scortisoara, zahar ulei si smatana. Ingrediente: 4 portocale mari 4 mere mari 2 linguri scor­ţişoară 4 linguri za­hăr 2 linguri ulei 1 cutie cu smântână   Mod de preparare: Decojeşti portocalele şi le scoţi mie­zul, pe care îl mărunţeşti. Cureţi merele şi le dai prin râzătoare, apoi […]

Budinca de banane cu portocala

Budinca de banane cu portocala cu zahar, lapte, oua, faina, unt, portocala si lamaie. Ingrediente: 4 banane 150 g zahăr 500 ml lapte 4 ouă 30 g făină 10 g unt 1 portocală 2 lămâi   Mod de preparare: Budinca de banane cu portocala: Baţi ouăle cu 100 g zahăr până obţii un amestec spumos. […]

Işlere

Işlere

O reteta extre de simpla de islere cu ulei, lapte, zahar, amoniac, faina, galbenusuri si unt. Ingrediente: 15 linguri ulei 15 linguri lapte 10 linguri zahăr 1 linguriţă amoniac 100 g făină pentru cremă: 1/2 l apă 5 linguri făină 2 gălbenuşuri 100 g unt 5 linguri zahăr   Mod de preparare: Faci un aluat […]

Fondue de ciocolată

Fondue de ciocolată

O reteta de fondue de ciocolata cu frisca, ciocolata menajera, capsune, boabe de struguri si coniac dupa gust. Ingrediente: 400 g ciocolată mena­jeră 200 g frişcă 10 căpşune de mărime portivită 10 boabe de struguri coniac după gust   Mod de preparare: Ciocolata se mărunţeşte şi se pune la topit deasupra unei băi de aburi, […]

Prajitura cu caise si cocos

Prajitura cu caise si cocos Ingrediente: 6 ouă 180 g zahăr tos 180 g făină 100 ml ulei un vârf de linguriţă de praf de copt 500 ml frişcă 10 g gelatină o linguriţă de esenţă de migdale 100 g caise confiate 300 ml lichior de caise 100 g nucă de cocos sare cocos proaspăt […]

Lebede cu ciocolata

Lebede cu ciocolata din: oua, unt, faina, sare, frisca, esenta de rom, migdale, fructe confiate si zahar pudra. Ingrediente: 3 ouă 100 g unt 250 ml apă 125 g făină o jumătate de linguriţă de sare 300 ml frişcă 250 g ciocolată neagră o linguriţă de esenţă de rom 50 g migdale 50 g fructe […]

Briose cu mac si pere

Briose cu mac si pere

O reteta de briose cu mac si pere, praf de copt, sare, unt, lapte, zahar tos, seminte de susan, seminte de mac, oua, lamaie, ananas si menta. Ingrediente: 300 g făină un pliculeţ praf de copt sare 3 pere 70 g unt 180 ml lapte 170 g zahăr tos două pliculeţe cu zahăr vanilinat o […]