Tort cu lamai verzi

Tort cu lamai verzi

O reteta de tort cu lamai verzi si biscuiti cu portocale, unt, foite de gelatina, oua, zahar, mango, frisca, piure de mango, zahar vanilinat si nuca de cocos. Ingrediente: blat: 125 g biscuiţi cu portocale 75 g unt cremă: 7 foiţe de gelatină 4 lămâi verzi 3 ouă 120 g zahăr 250 g piure de […]

Triunghiuri dulci

Triunghiuri dulci

O reteta de prajitura cu zahar tos, nuca de cocos, faina, unt, esenta de migdale, miere, lapte condensat, pudra de scortisoara, frisca si sos de ciocolata. Ingrediente: 115 g zahăr tos 50 g nucă de cocos 100 g făină 115 g unt două pliculeţe zahăr vanilinat o linguriţă de esenţă de migdale două linguri de […]

Rulada cu marmelada de piersici

Rulou cu piersici

O reteta de prajitura cu piersici si oua, sare, zahar, faina, praf de copt, zahar vanilinat, physalis, suc de lamaie, coaja de lamaie si frisca. Ingrediente: blat: 5 ouă 1 vârf de cuţit de sare 120 g zahăr 125 g faină 1/2 linguriţă praf de copt 1 pacheţel zahăr vanilinat umplutură: 400 g piersici (cutie) […]

Tort cu mango si crema de branza

Tort cu mango si crema de branza

O reteta de tort cu mango si oua, zahar, faina, praf de copt, migdale macinate, foite de gelatina, suc de portocale, crema de branza, zahar si frisca. Ingrediente: aluat: 2 ouă 50 g zahăr 50 g făină 1 linguriţă praf de copt 25 g migdale măcinate umplutură: 6 foiţe de gelatină 3 fructe de mango […]

Tarta cu ciocolata si portocale

Tarta cu ciocolata si portocale

O reteta de tarta cu portocale si unt, zahar tos, faina, migdale, ou, suc de portocale, coaja de portocale, smantana, suc de lamaie, ciocolata amara si portocale. Ingrediente: pentru aluat: 175 g unt lOO g zahăr tos 250g făină albă, plus extra pentru pudrat 25 g migdale măcinate 1 ou bătut pentru umplutura: 5 ouă […]

Prajiturele insiropate din crema de lamaie

Prajiturele insiropate din crema de lamaie

O reteta de prajiturele cu unt, zahar tos, oua, malai grisat, faina, coaja de lamaie si suc de lamaie. Malaiul grişat este cel ce dă acestei prăjiturele culoare galbenă specifică şi textură foarte moale. Dacă nu găsiţi mălai grişat, folosiţi 200 g de făină cu agent de creştere în locul combinaţiei de mălai grişat Ingrediente: […]

Briose cu nuci si crema de cafea

Briose cu nuci si crema de cafea Ingrediente: l00 g unt, foarte moale l00 g zahăr muscovado l00 g făină 2 ouă mari 2 linguriţe cafea instant, amestecată cu 100 ml apă clocotită, şi apoi răcită 25 g nucă, tăiată,  12 jumătăţi pentru decor pentru crema: 200 ml mascarpone 2 linguri zahăr muscovado light   […]

Prajitura consistenta de ciocolata neagra

Prajitura consistenta de ciocolata neagra din: unt, iaurt natural, esenta de vanilie, oua, faina, zahar muscovado brun, bicarbonat de sodiu si frisca. Ingrediente: 200g unt, plus extra pentru uns l00 g ciocolată amăruie, 70% cacao, ruptă bucăţi 150 g iaurt natural 1 linguriţă esenţă de vanilie 3 ouă mari 250g făină cu agent de creştere […]

Tort cu mango

Mango cu cardamom

O reteta de desert cu mango, pastai verzi de cardamom, lime, zahar pudra, branfy, frisca, bezele si frunze de menta. Ingrediente: 4 mango mari, curatate si fara sambure, 2 dintre ele taiate marunt 10 pastai verzi de cardamom, semintele scoase 2 lime, sucul si coaja 85 g zahar pudra 4 linguri brandy 560 ml frisca […]

Smochine in crusta de ghimbir

Smochine in crusta de ghimbir din: smochine,  zahar tos, pudra de ghimbir si frisca pentru servit. Această reţetă poate fi preparată doar într-un cuptor prevăzut cu gril. Ingrediente: 4-5 smochine, înjumătăţite 2 linguri zahăr tos 1/2 linguriţă pudră de ghimbir l00 ml frişcă, pentru servit   Mod de preparare: Incălzeşte grilul. Se pun smochinele, cu […]

Negrese cu sos de ciocolata

O reteta de negrese cu sos de ciocolata si ciocolata cu lapte, ciocolata amaruie, zahar muscovado, zahar brun, oua, faina alba, nuci si iaurt natural. Ingrediente: 200 g ciocolată amăruie, ruptă în bucăţi l00 g ciocolată cu lapte, ruptă în bucăţi 85g unt 100  g zahăr muscovado 85 g zahăr brun 3 ouă, la temperatura […]

Biscuiti integrali cu nuci pecan si afine

Biscuiti integrali cu nuci pecan si afine

O reteta foarte simpla de biscuiti cu faina alba, praf de copt, fulgi de ovaz, zahar tos, scortisoara macinata, afine, nuci pecan. Aceşti biscuiţi se prepară foarte uşor, iar aluatul necopt se poate păstra în congelator, astfel încât puteţi face biscuiţi oricând aveţi chef. Puteţi folosi in loc de afine, stafide sau alte fructe uscate. […]

Compot de iarna cu fructe si nuci

Compot de iarna cu fructe si nuci cu: stafide, caise uscate, migdale, suc de portocale, rodie, miere si frunze de menta. Ingrediente: 140 g curmale uscate, fără sâmbure 140 g caise uscate, înjumătăţite 140 g stafide aurii 100 g migdale dulci 600 ml suc de portocale 1 lingură apă din flori de portocal (opţional) 1 […]

Cum se prepara niste clatite perfecte

Cum se prepara niste clatite perfecte

O reteta foarte simpla despre cum se prepara niste clatite perfecte din faina alba simpla, oua, lapte semi degresat si ulei de floarea soarelui sau vegetal. Poate te intereseaza si: Clatite cu banane si miere Clatite cu nutella Clatite cu afine si sirop de artar   Ingrediente: l00 g făină aibă simplă 2 ouă 300 […]

Melci cu scortisoara si nuci pecan

Melci cu scortisoara si nuci pecan din:, nuci pecan, faina alba, drojdie uscata, oua, lapte integral, ulei vegetal, unt, sirop de artar si zahar brun Ingrediente: 450 g făină albă 50 g zahăr tos 85 g drojdie uscată 2 ouă, bătute 150 ml lapte integral ulei vegetal pentru uns pentru glazură: 125 g unt topit […]

Cum se prepara inghetata in 5 minute (video)

Cum se prepara inghetata in 5 minute – În zilele călduroase de vară sau atunci când pur și simplu aveți poftă de un desert răcoritor și rapid, înghețata preparată în doar 5 minute este soluția perfectă. Această rețetă ușoară vă permite să creați o înghețată cremoasă și delicioasă fără a avea nevoie de echipamente speciale, […]

Clătite din făină de quinoa, cu măsline şi fenicul

Clatite americane cu fructe

O reteta de clatite americane cu oua, zahar tos, galbenus, praf de copt, unt, faina, lapte, visine in sirop sau dulceata de visine si frisca. Un desert minunat, dar şi o variantă grozavă pentru micul dejun. Ingrediente: 3 ouă 1 gălbenuş 25 g zahăr tos 1/2 linguriţă praf de copt 85 g unt, topit şi […]

Tarta cu capsuni si mascarpone

Tarta cu capsuni si mascarpone

O reteta simpla de tarta cu capsuni, mascarpone, fulgi de ciocolata sau pulbere de migdale, zahar pudra si coaja de portocala rasa fin. Ingrediente: 20g fulgi de ciocolată sau ciocolată rasă fin (85% cacao) sau pulbere de migdale pentru crema: 700g mascarpone 60g zahăr pudră 3 linguriţe coajă de portocală rasă fin pentru topping: 1,25 […]

Musli cu mere, morcovi şi stafide

Musli tropical

Musli tropical cu unt, miere de salcam, fulgi de oav, amestec de nuci si alune, fulgi de cocos, esenta de vanilie, amestec de fructe confiate, ghimbir confiat, iaurt natural, mango si afine. Acest amestec este perfect pentru a vă da energie dimineaţa Ingrediente: 50g unt, plus extra pentru uns 125 ml miere de salcâm) 300g […]

Mini tartelettes cu ceapa si ansoa

Minitarte cu nuci

O reteta de minitarte cu nuci, dulceata de nuci, faina, miere, zahar pudra, scortisoara, margarina, marmelda, biscuiti si o lingura de coniac. Ingrediente: 200 g nuci dulceata de nuci pentru aluat: 200 g faina 100 g miere 50 g zahar pudra 1 lingurita scortisoara pentru crema: 250 g margarina 250 g marmelada 50 g nuci […]

Crema Custard

Crema Custard

O reteta de crema custard cu baton de vanilie, smantana, galbenusuri, zahar tos si o lingurita de faina. Ingrediente: 1 baton de vanilie 250ml lapte 250 ml smântână dulce grasă 5 gălbenuşuri 120g zahăr tos 1 linguriţă făină (pentru custard gros)   Mod de preparare: Se despică batonul de vanilie şi se curăţă seminţele cu […]

Profiterol

Profiterol

O reteta foarte simpla de profiterol cu gogosi, inghetata de vanilie, ciocolata de mesaj, unt si 150 ml de lapte. Ingrediente: 18 gogoşele mici 1/2 kg de îngheţată de vanilie 250 g de ciocolată de menaj 40 g unt 150 ml lapte   Mod de preparare: Se topeşte ciocolata într-o cratiţă. Se adaugă untul bucăţele […]

Caise umplute cu orez

Caise umplute cu branza

O reteta de caise umplute cu branza de vaci si branza cu mucegasi, migdale, seminte de pin, zahar tos, lamaie, fistic, anason, sare, salata verde, piper, ricotta si mascarpone. Ingrediente: 400 g caise uscate 100 g brânză de vaci 100 g brânză cu mucegai 50 g migdale 50 g seminţe de pin 750 ml apă […]

Tarta cu ananas si salata

Tarta cu ananas si salata

O reteta de tarta cu anans si oua, zahar tos, faina, praf de copt, ulei de floarea soarelui, conserva de ananas, carambola, kiwi, zahar pudra, sare, esenta de migdale si menta. Ingrediente: 6 ouă 200 g zahăr tos 300 g făină praf de copt două pliculeţe zahăr vaiilinat 50 g ulei de floarea-soarelui o conservă […]

Rulouri cu scortisoara

Rulouri cu scortisoara – reteta usor de preparat

Rulouri cu scortisoara – reteta usor de preparat din: unt, zahar tos, oua, smantana, zahar vanilinat, faina, praf de copt, esenta de migdale, physalis si sos de ciocolata.   Ingrediente: 200 g unt 250 g zahăr tos două pliculeţe cu zahăr vanilinat scrotisoara două ouă 100 ml smântână 500 g făină un pliculeţ cu praf […]

Prajitura fina

Prajitura de casa cu ciocolata alba

O reteta de prajitura cu ciocolata alba, oua, zahar tos faina, praf de copt, sare, frisca, fructe confiate, fistic, jeleu, zahar vanilinat si esenta de migdale. Ingrediente: 6 ouă 180 g zahăr tos 180 g făină un sfert de linguriţă de praf de copt sare 300 ml frişcă 200 g ciocolată albă 10 g gelatină […]

Prăjitură de lămâie cu violete zaharisite

Prajitura cu lamaie, nuca de cocos si menta

O reteta de prajitura cu lamaie si oua, zahar tos, faina, ulei, praf de copt, frisca, gelatina, lamai, menta, nuca de cocos si un varf de lingurita de sare. Ingrediente: 6 ouă 180 g zahăr tos 180 g făină două linguri de ulei un vârf de lingura de praf de copt 500 ml frişcă 10 […]

Crema de capuccino cu frisca si cacao

Crema de capuccino cu frisca si cacao

O reteta de capucciono cu frisca, cacao, gelatina alba, cafea, zahar, smantana, biscuiti cu migdale si cacao pentru pudrat. Ingrediente: 4 foi de gelatină albă 1 baton de vanilie 1/4 1 cafea tare (espresso) 3 gălbenuşuri 80 g zahăr 200 g smântână pentru garnisit, frişcă biscuiţi cu migdale (Amaretti) cacao pentru pudrat   Mod de […]

Parfe de ciocolată cu aromă de vanilie

Parfe de cafea cu ciocolata, fistic si smantana

O reteta de parfe de cafea cu ciocolata, fistic, smantana, oua, zahar, amidon, gelatina alba, ciocolata menajera alba, ciocolata menajera amaruie si zahar vanilat. Ingrediente: 350 g smântână 100 g cafea măcinată grosier 7 gălbenuşuri şi 3 albuşuri 75 g zahăr 50 g făină 1 lingură amidon 3 foi de gelatină albă 100 g ciocolată […]

Crema de vanilie caramelizata

Crema de vanilie cu morcovi

O reteta de crema de vanilie cu lapte, oua, zahar, praf de sare, zeama de lamaie, unt, zahar vanilat, faina, morcovi si felii de portocale. Ingrediente: 800 ml lapte 4 oua 250 g zahar un praf de sare zeama de la o lamaie 50 g unt un pliculet zahar vanilat 6 linguri faina 3-4 morcovi […]

Negrese cu nuca

O reteta de negrese cu faina, unt, ciocolata, zahar, oua, nuci maruntite si sare. Ingrediente: 60 g făină 125 g unt 120 g ciocolată 180 g zahăr 3 ouă 150 g nuci mărunţite sare   Mod de preparare: Se tapetează o tavă cu hârtie de copt. Se preîncălzeşte cuptorul la 200° C. Se cerne zahărul […]

Tartă cu banane si migdale

Tarta cu banane si ciocolata

O reteta de tarte cu banane si ciocolata, albusuri, zahar, faina, amidon, praf de copt, zahar vanilat, esenta de vanilie, lichior de oua, fulgi de ciocolata si pesmet. Ingrediente: 6 albuşuri 300 ml ulei de floarea-soarelui 350 g zahăr 200 g făină 200 g amidon 3 banane mari 1 plic praf de copt 2 plicuri […]