Melcisori cu nuca

Melcisori cu nuca

  O reteta de melcisiori cu nuca, sare, lapte, zahar, drojdie, margarina si sirop pregatit dintr-o cana de lapte si doua plicuri de zahar vanilinat. Ingrediente: pentru aluat: 600 g făină 3 gălbenuşuri puţină sare 200 g lapte căldut 3 linguri de zahăr o felie cît degetul mic de drojdie o cană de smîntînă (200 […]

Rozete cu gem

Rozete cu gem

O reteta de rozete cu gem, oua, margarina, vanilie, coaja de lamaie si ulei. Ingrediente: două kg făină albă un kilo­gram zahăr 10 ouă un kilogram margarină vanilie coajă de lămîie 30 g bicar­bonat 500 g arahide 300 g gem ulei   Mod de preparare: Din opt ouă, făină, zahăr, margarina, vanilie, coajă de lămîie […]

Tarta cu stafide si pere

Tarta cu stafide si pere

Ingrediente: 4 ouă 130 g făină 125 g zahăr tos 100 g unt 50 g stafide 200 g ciocolata două pere vin alb dulce două pliculeţe zahăr vanilinat ghimbir bicarbonat sare suc de lămîie frişcă compot de struguri   Mod de preparare: Perele se spală, se curăţă de coajă, se îndepărtează căsuţa cu seminţe şi […]

Dulciuri cu zmeura

Dulciuri cu zmeura

Dulciuri cu zmeura Ingrediente: 300 g unt 170 g zahăr tos 450 g făină 3 ouă două pliculeţe zahăr vanilinat ghimbir ras pudră de scorţişoară o jumătate de pliculeţ praf de copt sare esenţă de lămîie 300 g zmeură mentă verde zahăr pudră frişcă pepene roşu   Mod de preparare: Dulciuri cu zmeura: Zahărul tos, […]

Prajitura fina

Prajitura cu ciocolata alba

  Ingrediente: un pachet foitaj un borcan gem de corcoduşe 400 g brînză de vaci 500 ml frişcă 150 g zahăr tos o lămîie 10 g gelatină 200 g ciocolată albă 100 g fulgi de porumb lapte dulce   Mod de preparare: Foitajul se dezgheaţă la tem­peratura camerei, se întinde cu un sucitor şi se […]

Tort poveste

Dulciuri fantezie

  Ingrediente: 500 g făină 350 ml iaurt două ouă două pliculeţe zahăr vanilinat 50 g zahăr două linguri de miere 20 g drojdie 50 g unt un vîrf de linguriţă de sare 100 g fructe confiate 100 g rahat esenţă de rom scorţişoară cuişoare cardamon   Mod de preparare: Drojdia se dizolvă în puţină […]

Pancakes

Pancakes cu sos de zmeura

Pancakes cu sos de zmeura Ingrediente: 250 g făină două linguriţe cu praf de copt sare 100 g zahăr tos 3 ouă 750 ml lapte bătut 50 g nucă de cocos un vîrf de linguriţă de pudră de ghimbir zahăr vanilinat unt sos de zmeură mentă zmeură proaspătă miere   Mod de preparare: Pancakes cu […]

Salam de biscuiti cu rahat

Reteta zilei: Salam de biscuiti cu rahat

Salam de biscuiti cu rahat din: biscuiti, rahat, unt, apa, cacao, zahar, arome.     Ingrediente: biscuiti rahat unt apa cacao zahar arome facultativ: curmale, coaja rasa de lamaie, portocala, nuca de cocos, nuca)   Mod de preparare: Se sfarama biscuitii intr-un vas. Se prepara un sirop dintr-o cana de apa, 2 linguri de cacao, […]

Nuga cu alune si migdale

Nuga cu alune si migdale

  Ingrediente: 250 g alune 250 g migdale 550 g zahăr tos 600 ml miere 3 albuşuri 200 ml apă o sticluţă cu esenţă de migdale două foi de vafe   Mod de preparare: Alunele şi migdalele se curăţă de coajă pe cît posibil şi se pun într-un castron. Intr-o oală se pun la fiert […]

Fidea cu crema si portocale

Fidea cu crema si portocale Ingrediente: 8 cuburi de fidea un litru lapte dulce 350 g zahăr tos 100 g făină 3 ouă 500 ml frişcă două pliculeţe cu zahăr vanilinat 100 g nucă de cocos două porto­cale două cuişoare un vlrf de linguriţă de sare ulei de floarea-soarelui   Mod de preparare: Fidea cu […]

Prajitura cu crema de cafea si cacao

Prajitura cu crema de cafea si cacao

  Ingrediente: 6 ouă 180 g făină 280 g zahăr tos 200 g unt 350 g miezuri de nucă două linguri de pudră de cacao două linguri de cafea granulată sare două pliculeţe zahăr vanilinat jumătate de linguriţă de praf de copt   Mod de preparare: Intr-un bol se pun gălbenuşurile şi se mixează cu […]

Prajitura cu migdale si frisca

Prajitura cu smochine si nuci

  Ingrediente: un pachet de foitaj 5 smochine proaspete 5 ouă 350 g zahăr tos 100 g ami­don alimentar un litru lapte dulce 200 g unt 300 ml frişcă 4 pliculeţe zahăr vanilinat sare mentă proaspătă topping de căpşune   Mod de preparare: Ouăle se mixează împreună cu un praf de sare şi zahărul tos […]

Prajitura cu branza dulce si mere

Prajitura cu branza dulce si mere

Prajitura cu branza dulce si mere din: oua, apa, zahar, ulei, faina, sare, praf de copt, coaja de lamaie, branza de vaci, ou, smantana, zahar, unt, mere, vanilie, scortisoara. Poate te intereseaza si: Prajitura cu branza, mac si nuca Prajitura cu branza, caise si nuci Prajitura cu branza, nuca si dulceata de afine Prăjitură cu […]

Compot

Compot de struguri

Compot de struguri din: boabe de struguri, zahar, zahar vanilinat, apa, cuisoare. Ingrediente:  un kg boabe de struguri 200 g zahăr două pliculeţe cu zahăr vanilinat pahare de apă două-trei cuişoare   Mod de preparare: Compot de struguri: Intr-o oală se pune la fiert apa în care s-au adăugat zahărul tos şi cel vanilinat. Cînd […]

Prăjitură pufoasă cu ciocolată şi cafea

Prajitura scotiana

  Ingrediente: 200 g alune 200 g. migdale 200 g ciocolată 400 g zahăr 200 g unt 200 g făină 500 ml lapte 12 albuşuri umplutura: 200 g cioco­lată 200 g praline 200 g unt decorul: glazură de ciocolată   Mod de preparare: Prăjeşte alunele şi migdalele şi curăţă-le de coajă. Pune-le apoi într-un mojar […]

Tarte cu nectarine

Tarte cu nectarine

  Ingrediente: 250 g făină 500 ml lapte dulce două linguri de amidon 250 g zahăr tos 120 g unt un ou 7 nectarine o jumătate de lămîie 4 pliculeţe de zahăr vanilinat un vîrf de linguriţă de sare două linguri de apă fistic prăjit nucă de cocos   Mod de preparare: Amidonul se dizolvă […]

Cannoli

Cannoli

Cannoli din: faina, unt, cacao, ou, zahar, vin de marsala, ulei, branza ricotta, zahar pudra, lapte, ciocolata de casa, dovleac, coaja de portocala. Ingrediente: aluatul: 150 g făină 30 g osînză sau unt 15 g cacao amară un ou 25 g zahăr o ju­mătate de pahar de vin de Marsala ulei umplutura: 500 g brînză […]

Rulada cu gem de papaya

Rulada cu gem de coacaze

Rulada cu gem de coacaze din: faina, lapte, oua, ulei, zahar tos, drojdie, fistic, migdale, pudra de scortisoara, esenta de lamaie, gem de lamaie, gem de afine, gem de coacaze, sare, seminte de mac, miez de nuci.   Ingrediente: 600 g făină 200 ml lapte 3 ouă 150 ml ulei 200 g zahăr tos 25 […]

Pachetele cu nuci si cafea

Pachetele cu nuci si cafea Ingrediente: 600 g făină 75 g unt o linguriţă de oţet de mere 200 ml apă 150 g miezuri de nucă două linguri de miere o lingură de cafea măcinată un ou o jumătate de linguriţă de praf de copt sare topping de cafea physalis frişcă   Mod de preparare: […]

Tartă americană cu fructe de padure

Tarta cu fructe de padure si glazura de fructe

  Ingrediente: 500 g făină 350 g zahăr tos sare 200 g unt 5 oua 250 ml iaurt gras 50 ml apă rece o limetă două linguri de amidon 500 g fructe de pădure două pliculeţe cu zahăr vanilinat două pliculeţe cu glazură din fructe   Mod de preparare: Intr-un vas se amestecă făina cu […]

Prajitura cu marmelada

Prajitura cu marmelada

  Ingrediente: 220 g unt 200 g zahăr un ou coajă rasă de lămîie praf de copt 500 g făină 450 g marmeladă 50 g nuci măcinate 4 linguri de zahăr pudra   Mod de preparare: Se freacă untul cu zahărul, adăugîndu-se apoi oul (bătut aparte cu furculiţa) şi coaja rasă de lămîie. Se cerne […]

Scoarta de copac cu nuca

Scoarta de copac cu nuca

  Ingrediente: 500 g făină o linguriţă de bicarbonat de sodiu 1.250 ml apă 200 ml ulei de floarea-soarelui 275 g zahăr tos sare o linguriţă de pudră de scorţişoară o portocală o lămîie un baton de scorţişoară 200 g miezuri de nucă frişcă   Mod de preparare: Bicarbonatul se amestecă bine cu 250 ml […]

Placinta raw vegana cu ovaz

Placinta cu branza dulce

  Ingrediente: 300 g făină 200 g unt 150 ml apă un pliculeţ praf de copt sare 700 g brînză de vaci 5 ouă 270 g zahăr tos 50 g seminţe de dovleac 50 g seminţe de susan 100 g fistic două pliculeţe cu zahăr vanilinat o lămîie zahăr pudră   Mod de preparare: Intr-un […]

Desert cu banane

Desert cu banane

  Ingrediente: 800 g îngheţată de vanilie 4 banane 300 g ciocolată neagră 100 g ciocolată albă 80 g unt 80 g zahăr brun două pliculeţe cu zahăr vanilinat o jumătate de linguriţă de pudră de scorţişoară două linguri de ulei sos de ciocolată mentă frişcă   Mod de preparare: Ciocolata alba şi cea neagră […]

Briose cu ciocolata

Briose cu ciocolata Ingrediente: 200 g struguri albi 200 g ciocolată albă 4 ouă 125 ml ulei, 200 g zahăr tos 250 g făină o linguriţă de pudră de scorţişoară două flori de cuişoare praf de copt sare două pliculeţe cu zahăr vanilinat mentă unt   Mod de preparare: Briose cu ciocolata: Intr-un vas se […]

Prajitura cu mere si gem

Prajitura cu mere si gem

  Ingrediente: 500 g mere 250 g unt 4 ouă 300 g zahăr 200 ml lapte dulce 400 g făină praf de copt zahăr vanilinat un borcan cu gem de căpşuni o linguriţă de pudră de scorţişoară esenţă de migdale un plic de jeleu două linguri de zahăr brun frişca   Mod de preparare: Merele […]

Spuma de frisca cu fructe

Spuma de frisca cu fructe

  Ingrediente: 400 ml frişcă un plic cu budincă de vanilie instant 400 ml lapte dulce 100 g zmeură 4 piersici 200 g physalis două pliculeţe cu zahăr vanilinat coaja rasă de la o portocală două linguri de zahăr brun 50 g unt   Mod de preparare: Piersicile se spală, se şterg cu un şervet […]

Melci cu mere si cacao

Melc cu cirese si ciocolata

Melc cu cirese si ciocolata din: faina, iaurt, oua, zahar, sare, unt, drojdie, ciocolata, cirese, scortisoara, cardamon, cuisoare. Ingrediente: 500 g făină 250 ml iaurt două ouă zahăr vanilinat 80 g zahăr tos jumătate de linguriţă cu sare 50 g unt 25 g drojdie 200 g ciocolată neagră 300 g ci­reşe pudră de scorţişoară pudră […]

Prăjitură la tavă cu prune

Prajitura gustoasa cu prune

Prajitura gustoasa cu prune din: oua, prune, zahar, faina, lapte, unt.   Ingrediente : 6 ouă 250 g prune 125 g zahăr 250 g făină 500 ml lapte 25 g unt 2 linguri zahăr pudră   Mod de preparare: Amesteci făina cu zahărul şi cu un vârf de cuţit de sare, adaugi ouăle unul câte […]

Minitarte cu ciocolata si prune

Minitarte cu ciocolata si prune

Minitarte cu ciocolata si prune din: faina, unt, zahar, prune, ou, crema de ciocolata, lapte, praf de copt, esenta de rom, scortisoara, sare, frisca. Ingrediente: 500 g făină 250 g unt 150 g zahăr tos 500 g prune un ou două plicuri cremă de ciocolată instant 600 ml lapte dulce praf de copt zahăr vanilinat […]

Rulada cu alune

Rulada cu alune

Rulada cu alune din: oua, zahar, frisca, lamaie, alune, faina, lapte, praf de copt, sare, esenta de vanilie, budinca, unt, fistic. Ingrediente: 6 ouă 120 g zahăr tos 4 pliculeţe cu zahăr vanilinat 50 g zahăr pudră 200 ml frişca o lămâie 250 g alune 150 g făină 400 ml lapte dulce o linguriţă de […]

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise

O retete de tort si caise cu oua, zahar tos, faina, zahar vanilinat, praf de copt, sare, ciocolata neagra, frisca, caise, fulge de cocs, ciocolata, unt si nuca macinata Ingrediente: 5 ouă 200 g zahăr tos 250 g făină două pliculeţe cu zahăr vanilinat praf de copt 75 ml apă sare 300 g ciocolată neagră […]