Apfeltorte

Apfeltorte (Tort de mere)

Apfeltorte din: faina, zahar, sare, unt, praf de copt, lapte, mere, scortisoara, oua. Ingrediente: 2 ceşti făină 1 linguri­ţă zahăr 1/2 linguriţă sare 1/2 ceaşcă unt 2 linguriţe praf de copt 2/3 ceaş­că de lapte 4-5 mere Ingrediente glazură: 1 ceaş­că zahăr 1/2 linguriţă scorţişoară 2 ouă 1 ceaşcă lapte   Mod de preparare: Amesteci […]

Minigulguf cu sos de prune

Desert cu prune si fulgi de orez

Desert cu prune si fulgi de orez din: biscuiti, prune, lamai, miere, alune, fulgi de orez, esenta de rom.   Ingrediente: 10-12 biscuiţi 172 kg prune 2 lămâi 2 linguri miere 1 lingură alune tocate 4 linguri fulgi de orez 2 linguri esenţă de rom   Mod de preparare: Stropeşti fulgii de orez cu zeama […]

Galuste de capsuni in sos de cacao

Galuste de capsuni in sos de cacao din: cartofi, faina, ou, sare, capsuni, nt, pesmet, vanilie, zahar pudra, lapte, faina, zahar, scortisoara, cacao. Ingrediente: 600 g cartofi fierţi în coajă 10 linguri făină 1 ou sare 600 g căpşuni 7 lin­guri unt 5 linguri pesmet vanilie zahăr pudră   Ingrediente sos: 400 ml lapte 3 […]

Tort cu crema de iaurt si visine

Tort cu crema de iaurt si visine

Tort cu crema de iaurt si visine din: faina, unt, zahar, zahar vanilat, oua, apa, piscoturi, iaurt, frisca, gem de visine, visine, gelatina. Ingrediente blat: 130 g făină 60 g unt 2 linguri zahăr 1 plic zahăr vanilat 1 gălbenuş 2 linguri apă rece 100 g pişcoturi Ingrediente cremă: 750 g iaurt 2 linguri zahăr […]

Spuma de vanilie cu piure de portocale

Spuma de vanilie cu piure de portocale din: portocale, budinca de vanilie, frisca, zahar tos, zahar vanilat, galbenusuri, baton de vanilie, lapte. Ingrediente: 4-5 portocale zemoase un plic budincă de vanilie 500 ml frişcă 4 linguri zahăr tos un pliculeţ zahăr vanilat 2 gălbenuşuri un baton de vanilie 300 ml lapte   Mod de preparare: […]

Prajitura de Anul Nou

Prajitura cu biscuiti si nuca

Prajitura cu biscuiti si nuca din: lapte, rahat, biscuiti, cacao, nuca, rom, dulceata de cirese amare.   Ingrediente: 1/2 l lapte 250 g rahat 300 g biscuiţi obişnuiţi 4 linguri cacao 100 g miez de nucă 1 esenţă de rom 2 linguri dulceaţă de cireşe amare   Mod de preparare: Pui la fiert laptele şi […]

Tort cu 3 creme de branza si fructe

Tort cu 3 creme de branza si fructe

Tort cu 3 creme de branza si fructe din: oua, faina, zahar, praf de copt, branza de vaci, gelatina, dulceata de afine, zahar, iaurt, dulceata de caise, zahar vanilat, lamaie, capsuni, frisca, ananas, piersici. blat: 3 ouă 3 linguri făină 3 linguri zahăr praf de copt crema 600 g brânză de vaci 2 plicuri gelatină […]

Chec delicios cu cirese

Chec cu cirese

Chec cu cirese din: margarina, zahar pudra, oua, faina, lapte, cacao, zahar vanilat, praf de coopt, smantana, cirese, gem de caise, cocos, sare.   Ingrediente: 100 g margarina 100 g zahăr pudră 3 ouă 200 g făină 50 ml lapte 1 linguriţă cacao 1 plic zahăr vanilat 1 plic praf de copt 1 lingură de […]

Prăjitură cu cremă de dovleac

Prăjitură cu cremă de dovleac din: faina, nuca, oua, unt, smantana, zahar pudra, praf de copt, dovleac, lamaie, zahar, zahar vanilat, vanilie, frisca.   Ingrediente blat : 200 g făină 1 lingură nucă măcinată 3 ouă 30 g unt 2 linguri smântână 1 lingură zahăr pudră 1/2 plic praf de copt Ingrediente cremă: 500 g […]

Profiterol cu frisca si ciocolata

Profiterol cu sos de ciocolată şi dulceaţă de zmeură

O reteta simpla de profiterol cu oua, lapte, zahar, esenta de vanilie, ciocolata de menaj, cacao, frisca, faina, oua, margarina, sare, sos de ciocolata si dulceata de zmeura Ingrediente îngheţată : 4 ouă 600 ml lapte 100 g zahăr 2 esenţe de vanilie 60 g ciocolată de menaj sau 1 lingură cacao 6 lin­guri frişcă […]

Tiramisu cu mascarpone si cafea

Tiramisu (varianta)

Tiramisu din: mascarpone, oua, zahar, cafea, biscuiti sau piscoturi, cacao. Poate iti place si: Cum se Prepara Tiramisu cu amaretti (VIDEO)   Ingrediente: 500 g brânză mascarpone 3 ouă 3 linguriţe zahăr cafea caldă pentru 6 persoane 1 pachet biscuiţi sau i pachet pişcoturi 2 linguriţe cacao   Mod de preparare: Amesteci brânza cu gălbenuşurile, […]

Prăjitură cu brânză

Prajitura cu crema de rahat

Prajitura cu crema de rahat din: foi de prajitura, rahat, lamaie, unt, apa, zahar, vanilie. Ingrediente: 1 pachet foi de prăjitură 1 kg rahat 1 lămâie mare 1 pachet unt 1 cană apă 2 linguriţe zahăr 1 esenţă de vanilie   Mod de preparare: Tai lămâia felii, o cureţi de sâmburi şi o dai împreună […]

Prajitura Vassilopita

Prajitura Vassilopita

Prajitura Vassilopita din: faina, zahar, unt, lapte, drojdie, oua, portocala, lamaie, sare, scortisoara, coriandru, smantana, zahar pudra, migdale.   Ingrediente aluat: 350 g făină 70 g zahăr 50 g unt topit 80 ml lapte cald 10 g drojdie proaspătă 2 ouă 1 portocală 1 lămâie sare scorţişoară coriandru Ingrediente glazură: 1 gălbenuş 50 ml smântână […]

Placinta slovena

Placinta slovena

Placinta slovena din: faina, apa, vin, zahar, unt, sare, mac, lapte, scortisoara. Ingrediente aluat: 300 g făină 5 linguri apă caldă 4 linguri vin 1 lingură zahăr 2 linguri unt topit sare Ingrediente umplutura de mac: 400 g seminţe de mac 200 g zahăr 1 ceaşcă de lapte cald scorţişoară   Ingrediente umplutura de mere […]

Prajitura cu fulgi de ciocolata

Prajitura cu fulgi de ciocolata

 Prajitura cu fulgi de ciocolata din: oua, zahar, lamaie, ulei, faina, ciocolata, praf de copt, sare.   Ingrediente: 7 ouă 1 pahar zahăr 1/2 lămâie 1 pahar ulei 250 g făină 200 g ciocolată de menaj 1 plic praf de copt sare   Mod de preparare: Amesteci gălbenuşurile cu zeama de lămâie, uleiul şi praful […]

Prăjitură cremoasa cu caise

Prajitura cu branza si caise fara aluat

 Prajitura cu branza si caise fara aluat din: branza de vaci, caise, oua, zahar, zahar vanilat, budinca de vanillie, faina, lamaie, zahar pudra, sare.   Ingrediente: 500 g brânză moale de vaci 300 g caise 4 ouă 125 g zahăr 1 plic zahăr vanilat 1 plic praf de budincă de vanilie 1 lingură făină 1 […]

Tarte cu crema si frisca

Tarte cu crema si frisca

Tarte cu crema si frisca din: faina, unt, zahar pudra, zahar vanilat, sare, crema de vanilie, lapte, frisca, gelatina, fructe din compot. Ingrediente: 300 g făina 200 g unt 100 g zahăr pudră 1 linguriţă zahăr vanilat un vărf de cutit sare 500 g cremă de vanilie 200 ml lapte 200 g frişcă 2 foi […]

Pungute de foitaj cu ciocolata

Pungute de foitaj cu ciocolata

Pungute de foitaj cu ciocolata din: foitaj, frisca, ciocolata neagra, nuca, migdale, cocos, esenta de rom, zahar vanilat, ghimbir. Ingrediente: un pachet de foitaj 300 ml frişcă lichidă 200 g ciocolată neagră 50 g miez de nucă 50 g migdale 50 g nucă de cocos o lingură de esenţă de rom două pliculeţe cu zahăr […]

Corn cu fructe exotice

Corn cu fructe exotice din: faina, lapte, zahar tos, sare, unt, drojdie, alune, oua, scortisoara, ananas, dulceata de carambole. Ingrediente: 375 g făină 280 ml lapte dulce 80 g zahăr tos o jumătate de linguriţă de sare 40 g unt 15 g drojdie 50 g alune două ouă o linguriţă de pudră de scorţişoară o […]

Chec delicios cu cirese

Chec cu cirese confiate

 Chec cu cirese confiate din: unt, zahar tos, oua, faina, lapte, cirese confiate, migdale, zahar vanilat, sare, esenta de migdale, scortisoara, praf de copt, dulceata de kiwi, frisca. Ingrediente: 200 g unt 160 g zahăr tos 3 ouă 320 g făină 150 ml lapte dulce 100 g cireşe confiate 50 g migdale zahăr vanilinat sare […]

Inghetata de ciocolata

Inghetata cu ciocolata si fructe

Inghetata cu ciocolata si fructe din: ciocolata de menaj, ou, nuca, unt, zahar, frisca, lapte, zahar pudra, lichior de fructe, ulei, portocala.   Ingrediente: 140 g ciocolată de menaj cu cacao 6 gălbenuşuri 200 g miez de nucă 20 g unt 150 g zahăr obişnuit 400 ml + 2 linguri frişcă lichidă 1 lingură lapte […]

Prăjitură cu ananas şi cocos

Prăjitură cu ananas şi cocos

Prăjitură cu ananas şi cocos din: branza de vaci, unt, oua, faina, zahar, iaurt, cocos, lamaie, ananas, frisca, parf de copt, zahar vanilat, zahar pudra, sare, scortisoara, menta.   Ingrediente: 500 g brânză de vaci 115 g unt 5 ouă 190 g făină 250 g zahăr tos 100 g zahăr pudră 175 ml iaurt 100 […]

Biscuiti sarati

Biscuiţi cu cocos si cafea

 Biscuiţi cu cocos si cafea din: faina, unt, zahar, cocos, oua, sare, boabe de cafea, zahar vanilat, praf de copt, apa, scortisoara, inghetata, crema de lamaie. Ingrediente: 250 g faina 170 g unt 100 g zahar 75 g nuca de cocos 2 oua sare o lingura de boabe de cafea 2 pliculete de zahar vanilinat […]

Rulada necoapta cu nuca

Rulada necoapta cu nuca din: oua, zahar pudra, nuca, cacao, unt.   Ingrediente : 3 ouă 280 g zahăr pudră + 4 linguri zahăr pudră 400 g nucă 4 linguri cacao 200 g unt (sau margarină)   Mod de preparare: Rulada necoapta cu nuca: Baţi albuşurile spumă cu zahărul pudră, apoi încorporezi nuca prăjită şi […]

Prajitura cu fructe si glazura

Prajitura cu fructe si glazura din: fina, lapte, zahar, ulei, oua, piersici, visine, pesmet, gris, lamaie, zahar vanilat, praf de copt, sare, ciocolata de menaj. Ingrediente: 350 g făină 200 ml lapte 250 g zahăr 100 ml ulei 4 ouă 6 piersici 2 mâini vişine 50 g pesmet sau griş coajă rasă de la o […]

Inghetata de fragute si cappucino

Inghetata de fragute si cappucino din: oua, zahar, frisca, fragute, cappucino.   Ingrediente: 12 oua 24 linguri zahar 1 l frisca 300 g fragute 2 plicuri cappucino   Mod de preparare: Baţi albuşurile spumă cu 12 ling. zahar. Adaugi fragutele pasate (opresti cateva pentru decor), apoi incorporezi albusurile cu 1/2 l frişcă bătută, torni compoziţia […]

Crema de ciocolata cu urda

Crema de ciocolata cu urda

 Crema de ciocolata cu urda din: ciocolata de menaj, urda, unt, zahar, cirese. Ingrediente: 300 g ciocolată de menaj 300 g urdă 100 g unt 20 g zahăr o mână de cireşe   Mod de preparare: Tai mărunt ciocolata şi o topeşti pe baie de aburi. Freci urda cu untul până obţii o cremă fină […]

Prajitura cu mac si branza de vaci

Prajitura cu mac si branza de vaci

 Prajitura cu mac si branza de vaci din: faina, zahar, sare, unt, galbenusuri, mac lapte, zahar, zahar vanilat, frisca, coaja de lamaie, gris, ou, albus, brnaza de vaci, iaurt, amidon, lamaie. Ingrediente: Blat: 180 g făină 60 g zahăr 1 praf de sare 100 g unt 2 gălbenuşuri Cremă: 100 g mac 180 ml lapte […]

Boboci cu migdale

Boboci cu migdale

 Boboci cu migdale din: migdale, zahar, unt, aluat de cozonac. Ingrediente: 250 g migdale 150 g zahăr tos 150 g unt 400 g aluat de cozonac   Mod de preparare: Migdalele se curăţă, se prăjesc, apoi se toacă mă­runt şi se amestecă cu zahărul. Din aluat se fac crochete mici de 5 cm, se ung […]

Tort cu mac si nuci

Tort cu mac si nuci

 Tort cu mac si nuci din: oua, zahar, zahar vanilat, faina, amidon, mac, miere, zahar, nuca, frisca, portocale, intaritor frisca, cirese. Ingrediente: Blat: 5 ouă 100 g zahăr 1 pacheţel zahăr vanilinat 125 g făină 2 linguri ami­don 75 g mac măcinat Umplutură şi ornament: 150 g miere lichidă 7 linguri zahăr 300 g miez […]

Prăjitură cu urdă şi piersici

Prăjitură cu urdă şi piersici

Prăjitură cu urdă şi piersici din: oua, zahar, ulei, faina, cacao, praf de copt, zahar vanilat, urda, margarina, piersici, gelatina. Poate te intereseaza si: Prajitura cu rubarba si urda Prajitura cu urda si anason Placinta cu urda   Ingrediente: 6 ouă 6 linguri zahăr 50 ml ulei 5 linguri făină 2 linguri cacao 1 praf […]

Pepene galben cu sos de ghimbir şi lămâie

Crema de pepene galben

 Crema de pepene galben din: pepene galben, portocala, esenta de rom, branza dulce, frisca, zahar pudra, gelatina, unt. Ingrediente: 1 pepene galben de 1 kg 1 portocală 2 linguri esenţă de rom 150 g brânză dulce de vacă 200 g frişcă 3 linguri zahăr pudră 1 plic gelatină 1 lingură unt   Mod de preparare: […]