Parfe de ciocolată cu aromă de vanilie

Parfe de nes si scortisoara

 Parfe de nes si scortisoara din: frisca lichida, galbenusuri, zahar, nes, scortisoara Ingrediente: 300 ml frişcă lichidă 4 gălbenuşuri 5 linguri zahăr 1 lingură nes 1 linguriţă scorţişoară   Mod de preparare: Freci nesul cu 2 linguri de apă caldă până se dizolvă şi îi adaugi scorţişoara. Baţi gălbenuşurile pe baie de aburi până devin […]

Tort colorat de inghetata

Tort colorat de inghetata

Tort colorat de inghetata din: oua, zahar, smantana, nuci, cacao, zmeura, piersici, esenta de migdale budinca de capsuni, budinca de vanilie, lapte, frisca, zmeura, piersica, zahar pudra.   Ingrediente: 6 ouă 350 g zahăr 800 g smântână 100 g nuci 2 linguri cacao 300 g zmeură 3-4 piersici foarte coapte 1 lin­guriţă esenţă migdale 1 […]

Tarte cu inghetata si afine

Tarte cu inghetata si afine

 Tarte cu inghetata si afine din: faina, margarina, apa, frisca, oua, zahar, afine, zmeura, ciocolata, vanilie. Ingrediente: 3 pahare făină 200 g margarină 8-10 linguri apă rece sare Ingrediente îngheţată : 400 ml frişcă lichidă 3 ouă 3 linguri zahăr 1 esenţă vanilie 200 g afine 3-4 linguri sirop de zmeură 50 g ciocolată   […]

Prajitura de gris cu zmeura

Prajitura de gris cu zmeura

 Prajitura de gris cu zmeura din: gris, lapte, zahar, smantana, zmeura. Ingrediente: 100 g griş 750 ml lapte 150 g zahăr 200 g smântână 500 g zmeură   Mod de preparare: Fierbi laptele, pui grisul în ploaie, adaugi zahărul şi amesteci bine până se îngroaşă. Dai deoparte vasul, iar când grisul s-a răcorit puţin adaugi […]

Crema de piscoturi cu frisca

Piscoturi aromate de sampanie

 Piscoturi de sampanie din: oua, zahar, faina, vanilie. Ingrediente: 6 ouă 150 g zahăr pudră 150 g făină vanilie   Mod de preparare: Gălbenuşurile se aleg cu atenţie şi se amestecă împreună cu zahărul şi cu vani­lia. Albuşurile se bat spumă tare şi se amestecă încet cu gălbe­nuşurile şi cu făina cernută. Se toarnă cu […]

Prajitura cu biscuiti digestivi, branza si fructe de padure

Prajitura de casa cu fructe de padure

Ingrediente blat: 250 g unt 250 g zahăr 1 ou 500 g făină 1 plic zahăr vani­lat 3 linguri lapte 1 plic praf de copt   Ingrediente cremă : 250 g brânză de vaci 300 g afine 100 g unt 1 plic zahăr vanilat 3 ouă 1 plic praf de budincă de vanilie 1 lămâie […]

Crema de pere cu gris

Crema de pere cu gris

Crema de pere cu gris din: pere, zahar, lapte, gris, sirop de zmeura. Ingrediente: 2-3 pere 3 linguri zahăr 1 pahar lapte 1 linguriţă griş 1 linguriţă sirop de zmeură   Mod de preparare: Fierbi un sirop dintr-un pahar de apă şi 2 linguri de zahăr în care adaugi perele curăţate şi le laşi să fiarbă. […]

Prajitura cu prune si frisca

Prajitura cu prune si frisca

 Prajitura cu prune si frisca din: oua, faina, zahar, rune, frisca, branza dulce, smantana, lamaie, gelatina.   Ingrediente aluat : 3 ouă 3 linguri făină 3 linguri zahăr Ingrediente cremă : 1/2 kg prune 250 g frişcă 100 g zahăr 250 g brânză dulce de vacă 100 g smântână 2 plicuri zahăr vanilat zeama unei lămâi […]

Prăjitură la tavă cu prune

Prajitura cu paine si prune

Prajitura cu paine si prune din: prune, zahar, apa, paine neagra, scortisoara, margarina, oua, faina, zahar vanilat, smantana. Ingrediente: 500 g prune coapte 1 cană zahăr 1/2 cană apă 8 felii pâine neagră 1/2 lin­guriţă scorţişoară 2 linguri margarină 2 ouă 2 linguri făină 2 plicuri zahăr vanilat 2 căni smântână   Mod de preparare: […]

Prajitura cu nuca

Prajitura speciala cu nuca

 Prajitura speciala cu nuca din: oua, ulei, miere, zahar, faina, amoniac, smantana, nuci, rom. Ingrediente: Pentru foi: două ouă 100 g ulei 100 g miere de albine 100 g zahăr făină cât cuprinde o lin­guriţă amoniac Pentru cremă: 800 g smântână 3 cani nuci măcinate o cană de zahăr esenţa de rom   Mod de […]

Prajitura cu zmeura, coaja rasa de lamaie si portocala

Prajitura cu zmeura, coaja rasa de lamaie si portocala

Prajitura cu zmeura, coaja rasa de lamaie si portocala din: zmeura, oua, zahar, faina, portocala, lamaie, praf de copt. Ingrediente: 200 g zmeură 6 ouă 1 cană cu zahăr 2 căni cu făină 1 linguriţă coajă rasă de portocală şi lămâie 1 praf de copt   Mod de preparare: Baţi albuşul spumă cu zahărul şi […]

Ingheţată de piersici cu iaurt

Inghetata de piersici cu vin

  Ingrediente: 600 g pier­sici 150 ml vin dulce 100 g zahăr pudră 300 ml apă 350 g zahăr obişnuit zeama de la 3 lămâi   Mod de preparare: Cureţi pier­sicile de coajă, le tai felii subţiri, le presari cu zahăr pudră, le stropeşti cu vin şi le laşi deo­parte. După 3-4 ore scurgi zea­ma […]

Mini tarte aromate

Cupe de pepene galben cu fructe

    Ingrediente: 4-5 pepeni mici galbeni 2 banane 3 piersici 1 cutie compot de ananas 2 struguri de diferite culori 250 g zahăr pudră 250 g frişcă   Mod de preparare: Tai pe­penii în jumătate, le scoţi miezul cu o lingură, apoi îl tai cubuleţe. Obţii astfel din jumătăţile de pepene galben 8-10 cupe. […]

Tort inima cu fructe

Tort inima cu fructe

Ingrediente: 200 ml frişca un pliculeţ drojdie uscată 50 ml apă 100 ml lapte 300 g făină 60 g zahăr tos sare 80 g unt două ouă o conservă de cockteil de fructe o lingură de cafea instant esenţă de rom decor pentru prăjituri ulei 3 linguri de miere   Mod de preparare: Intr-un castron […]

Trigoane cu crema si curmale

Trigoane cu crema si curmale

Ingrediente: 300 g biscuiţi o lămâie 150 g zahăr tos 250 ml frişcă 150 ml iaurt 50 g curmale două pliculeţe cu zahăr vanilinat 80 g unt o lingură de miere 100 ml apă 5 g gelatină 80 g ciocolată neagră topping de căpşuni ciocolată albă căpşuni   Mod de preparare: Gelatina se pune la […]

Prajitura cu branza si fructe

Prajitura cu fructe de sezon

  Ingrediente: 500 g făină 500 g zahăr 10 ouă 11 linguri ulei 1 plic zahăr vanilat 1 esenţă rom 1 plic praf de copt 3 linguri zahăr pudră 1 kg caise (piersici, prune, struguri)   Mod de preparare: Baţi albu­şurile cu puţină sare, apoi adaugi zahărul în ploaie şi baţi în continuare până se […]

Tartă cu brânză şi fructe

Tort cu nuca de cocos, lamaie si crema de fructe de padure

Ingrediente:  125 g nucă de cocos 1 lămâie 100 g unt + unt cât o nucă pentru uns tava 1 lingură zahăr vanilat 1 lingură făină 4 ouă 8 biscuiţi 100 g zahăr 2 linguri zahăr pudră 300 ml frişcă lichidă 2-3 linguri sirop de căpşuni sau zmeură 300 g mure 300 g afine 30 […]

Prajitura cu mere umplute

Prajitura cu mere umplute blat: 5 ouă 5 linguri zahăr 5 linguri făină sare 1/2 linguriţă praf de copt umplutură: mere margarină  pentru uns tava 3-4 linguri zahăr vişine nuci stafide dulceaţă de pepene sau de care ai în cămară   Mod de preparare: Prajitura cu mere umplute: Cureţi merele de coajă şi le scoţi […]

Tarta de biscuiti cu struguri

Tarta de biscuiti cu struguri

Tarta de biscuiti cu struguri din: biscuiti, zahar, scrtisoara, margarina. Ingrediente: 400 g biscuiţi sim­pli 2 linguri zahăr 1 linguriţă scorţişoară 1 pachet margarină   Ingrediente umplutură: 75 g fulgi de porumb 2 căni apă 1 esenţă vanilie 5 linguri zahăr 1 ciorchine de strugure negru   Mod de preparare: Dai biscuiţii prin maşina de […]

Prajitura cu portocale

Prajitura cu portocale si nuci

Prajitura cu portocale din: oua, nuca, faina, zahar, coaja de portocala. Ingrediente blat: 7 ouă 100 g nucă măcinată 70 g făină 150 g zahăr coajă rasă de portocală   Ingrediente sirop: 100 ml apă 100 g zahăr puţină zeamă de portocală 50 ml rom   Ingrediente crema: 300 g unt 4 gălbe­nuşuri 4 linguri […]

Tort de biscuiti cu crema de cacao

Tort de biscuiti cu crema de cacao

Tort de biscuiti cu crema de cacao din: biscuiti, crema cacao, nuci, cafea, cacao, frisca, esenta de rom. Ingrediente: 400 g biscuiti 2 pachete crema pentru prăjituri cu gust de cacao 250 g nuci măcinate 1 cană cafea preparată mai slabă 2 linguri cacao 100 g frişcă 1 esenţă rom   Mod de preparare: Baţi […]

Prajitura cu crema de cafea si biscuiti

Prajitura cu biscuiti, mere si frisca

 Prajitura cu biscuiti, mere si frisca din: biscuiti, mere, apa, zahar, budinca, scortisoara, frisca, lapte.   Ingrediente: 500 g biscuiţi populari 5 mere 300 ml apă 250 g zahăr 2 plicuri praf de budincă gust de vanilie 1 linguriţă scorţişoară 1 plic frişcă 150 ml lapte pentru frişcă   Mod de preparare: Cureţi merele, le […]

Gofre cu cereale si sos de mere si zmeură

Gaufre cu crema de cafea

 Gaufre cu crema de cafea din: oua, faina, lapte, praf de copt, zahar, crema de vanilie, cafea, kiwi, portocale, migdale, sare, ghimbir, cuisoare. Ingrediente: 3 ouă 450 g făină 460 ml lapte dulce praf de copt 60 g zahăr tos 5 bucăţi de zahăr cubic un plic cu cremă de vanilie cafea instant două bucăţi […]

Spuma de mere cu frisca

Spuma de mere cu frisca

 Spuma de mere cu frisca din: mere, frisca, zahar vanilat. Ingrediente: 4 mere 3 linguri frişcă bătută 1 plic zahăr vanilat   Mod de preparare: Cureţi 3 mere de coajă şi cotor, le tai felii şi le pui la fiert în apă cu zahărul vanilat. După ce au fiert, le scurgi bine, le pasezi sau le […]

Covrigei cu ciocolata

Covrigei cu ciocolata

Covrigei cu ciocolata din: faina, unt, zahar, miere, portocala, oua, praf de copt, ghimbir, sare, ciocolata neagra, menta. Ingrediente: 300 g făină 150 g unt 60 g zahăr brun două linguri de miere o portocală un ou două pliculeţe cu zahăr vanilinat o linguriţă de praf de copt un vârf de cuţit cu pudră de […]

Tort de biscuiti imbracat in ciocolata alba

Tort de biscuiti imbracat in ciocolata alba din: biscuiti, zahar, lapte, unt, cacao, zahar, nuca, dulceata, stafide, rahat, ciocolata alba, ulei, esenta de rom, zahar vanilat, jeleu.   Ingrediente: 750 g biscuiţi măcinaţi 1 cană zahăr 1 cană lapte 1 pachet unt 3 linguri cacao 2 linguri zahăr pudră 5 linguri nucă măcinată 3-4 linguri […]

Chec cu halva si glazura de ciocolata

Chec cu halva si glazura de ciocolata

Chec cu halva si glazura de ciocolata din: faina, unt, halva, lapte, oua, ciocolata, frisca, vanilie. Ingrediente : 300 g făină 100 g unt 250 g halva cu cacao 100 ml lapte 2 ouă 200 g ciocolată menaj 100 g frişcă 1 esenţă vanilie   Mod de preparare: Freci untul spumă, apoi adaugi jumătate din […]

Tarte cu mango

Tarte cu mango

Tarte cu mango din: mango, faina, jeleu, lapte, crema de vanilie, unt, zahar, oua, praf de copt, lamaie, sare, cirese confiate, unt, menta, budinca de vanilie. Ingrediente: 3 fructe de mango 300 g făină două pliculeţe cu jeleu 250 ml lapte un plic cu cremă de vanilie 300 g unt 170 g zahăr tos două […]

Fursecuri cu zahar pudra

Fursecuri cu zahar brun

Fursecuri cu zahar brun din:, unt, unt de alune, zahar, oua, faina, fulgi de ovaz, alune, praf de copt, zahar vanilat, sare, esenta de rom, fructe. Ingrediente: 120 g unt 120 g unt de alune 100 g zahăr tos 130 g zahăr brun două ouă 100 g făină 80 g fulgi de ovăz 250 g […]

Trufe cu ciocolata si mascarpone

Trufe de ciocolata cu Grand Marnier

Ingrediente: 4 linguri unt topit 1/2 ciocolata neagră 1/2 ciocolată cu lapte 4 linguri Grand Mamier 4 gălbenuşuri de ou 1 şi 1/4 ceaşcă zahăr pudră 2 lin­guriţe esenţă de portocale Mod de preparare: Incinge untul într-o tigaie mică, apoi ia de pe foc ţi adaugâ ciocolata. Amestecă continuu până se topeşte şi se omogenizează. […]

Tarta cu crema de lamaie si bezea

Tarta cu crema de lamaie si bezea

Tarta cu crema de lamaie si bezea Ingrediente: pentru aluat: 210 g făină un vârf de sare 113 g unt la temperatura camerei 1 ou mare, bătut pentru cremă: 3 ouă mari 80 ml suc de lămâie proaspăt stors 150 g zahăr 4  linguri unt, tăiat cubulete, la temperatura camerei 1 kg coajă rasă de […]

Tort cu frisca si cu portocale

Tort cu frisca si dulceata de caise

Tort cu frisca si dulceata de caise din: oua, zahar, faina, vanilie, crema la rece, frisca, dulceata de caise. Ingrediente: 9 ouă 22 linguri zahăr 18 linguri făină 1 esenţă vanilie 1 plic cremă la rece 500 ml frişcă 1 borcan de 400 g dulceata de caise   Mod de preparare: Baţi albuşurile spumă, adaugi […]