Rulada cu branza

Rulada cu crema

Rulada cu crema din: oua, zahar, faina, unt, crema Cremisa. Ingrediente: 4 gălbenuşuri 3 albuşuri 100 g zahăr 100 g făină 1 lingură de unt topit 1 pahar cu cremă Cremisa   Mod de preparare: Freci spumă gălbenuşurile cu ntenottie zahărul până ce acesta se dizolvă complet şi toată com- poziţia devine albicioasă. Adaugi făina, […]

Piersici umplute cu îngheţată

Piersici umplute cu crema de branza

Piersici umplute cu crema de branza din: piersici din compot, branza dulce de vaca, iaurt, zahar, nuci. Ingrediente: 8 jumătăţi de piersici din compot 3 lin­guri brânză dulce de vacă 4 linguri iaurt 1 lingură zahăr 1 lingură nuci măcinate   Mod de preparare: Amesteci brânza cu iaurtul şi zahărul până obţii o cremă omogenă. […]

Tartă cu ananas si nuca

Tartă cu ananas si nuca

O reteta de tarta cu ananas, faina, unt, zahar pudra, ou, galbenusuri, lamaie, nuca macinata si zahar pudra cu aroma de vanilie. Ingrediente : 80 g făină 110 g unt 100 g zahăr pudră 1 ou 2 gălbenuşuri 1 lămâie 1 lingură nucă măcinată 1 cutie compot de ananas rondele zahăr pudră cu aromă de […]

Tort cu nuca si sirop de mirodenii

Tort cu crema de nuca si cafea

Tort cu crema de nuca si cafea din: faina, margarina, zahar, nuci, esenta de rom, zahar pudra, cafea. Ingrediente: 250 g faină 200 g margarină 200 g zahăr 100 g nuci măcinate 1 esenţă de rom Ingrediente cremă: 200 g margarină 150 g zahăr pudră 5 linguri cafea preparată 1 ceaşcă nuci măcinate Ingrediente ornat: […]

Cum se prepara tort cu banane

Tort cu ciocolata si alune

Tort cu ciocolata si alune din: zahar, apa, cacao, zahar pudra, unt, faina, oua, praf de copt, alune nesarate. Ingrediente: 200 g zahăr 7 linguri apă 4 linguri cacao 150 g zahăr pudră 1 pachet unt 4 linguri făină 5 ouă 1 plic praf de copt 100 g alune nesărate   Mod de preparare: Fierbi […]

Salam de prune uscate

Salam de prune uscate din: prune uscate, zahar, nuci, apa, zahar pudra. Ingrediente: 1 kg prune uscate 200 g zahăr 300 g nuci 50 ml apă 3 linguri zahăr pudră   Mod de preparare: Salam de prune uscate: Prăjeşti nucile în cuptor 10-15 minute, apoi le scoţi şi le mărunţeşti cu cuţitul. Speli prunele uscate […]

Prajitura cu foi de bulion si crema de lamaie

Prajitura cu foi de bulion si crema de lamaie

Prajitura cu foi de bulion si crema de lamaie din: bulion, apa, zahar, ulei, amoniac, vanilie, rom, sare, faina, margarina, lamaie. Ingrediente foi: 1 lingură bulion 9 lin­guri apă 15 linguri zahăr 9 linguri ulei 1 lingură amoniac stins 1 esenţă vanilie 1 esenţă rom sare făină cât cuprinde Ingrediente cremă: 1 cană zahăr 1 […]

Prăjitură cu smochine şi miere

Prăjitură cu smochine şi miere

Prăjitură cu smochine şi miere din: foi de napolitane, smochine, portocala, lamaie, nuci, miere, zahar. Ingrediente: 3 foi de napolitane 150 g smochine 1 portocală 1 lămâie 100 g nuci 100 g miere 100 g zahăr   Mod de preparare: Razi portocala, o cureţi, storci zeama şi tai miezul bucăţele. Storci şi lămâia, o amesteci […]

Prăjitură cu fulgi de porumb

Prăjitură cu fulgi de porumb

Prăjitură cu fulgi de porumb din: fulgi de porumb, zahar, apa, margarina, cacao, nuci, rahat. Ingrediente: 1 pachet fulgi de porumb 15 linguri zahăr 3 linguri apă 1 pachet margarină 4 linguri cacao 1 cană nuci tăiate 5-6 bucăţi rahat       Mod de preparare: Pui fulgii de porumb într-o tavă de aragaz şi-i […]

Rulada cu nuca de cocos si cacao

Rulada cu nuca de cocos si cacao

Rulada cu nuca de cocos din: apa, biscuiti, zahar, cacao, nuca de cocos. Ingrediente: 300 ml apă 500 g biscuiţi cacao 5 linguri zahăr 4 linguri cacao 100 g nuca de cocos   Mod de preparare: Rulada cu nuca de cocos si cacao: Apa, zahărul şi cacaua le pui pe foc să dea câ­teva clocote. […]

Prajitura cu foi

Prajitura cu foi

Prajitura cu foi din: apa, zahar, amoniac, sare, arome, ulei, faina, faina, cacao, rom, margarina. Ingrediente foi: 13 linguri cu apă 11 linguri zahar 2 pliculete amoniac sare arome 9 linguri ulei faina cat cuprinde Ingrediente cremă : 300 g zahăr 300 ml apă 4 linguri făină 2 linguri cacao esenţă de rom 250 g […]

Prajitura cu gem si foi din cartofi

Prajitura cu gem si foi din cartofi

Prajitura cu gem si foi din cartofi din: faina, cartofi, margarina zahar, praf de copt, cacao, gem acrisor. Ingrediente: 400 g făină 2 cartofi 250 g margarină 250 g zahăr 1 praf de copt 1 lin­gură cacao 1 borcan gem acrişor   Ingrediente glazură: 2 linguri apă 1 lingură cacao 120 g zahăr 2 linguri […]

Bombonele cu fulgi de cocos 

Mingi de zapada cu cacao

Mingi de zapada cu cacao din: faina, margarina, zahar, cacao, nuci, zahar vanilat. Ingrediente : 200 g făină 250 g margarina 120 g zahăr pudră 3 linguri cacao 2 ceşti nuci măcinate 1 plic zahăr vanilat   Mod de preparare: Freci margarina cu zahărul până obţii o cremă spumoasă. Adaugi făina , nucile, cacaua şi […]

Prajitura cu mere

Prajitura cu mere si gris

Prajitura cu mere si gris din: mere, zahar, faina, gris, praf de copt, sare, zahar pudra. Ingrediente: 1,5 kg mere 1 cană zahăr 1 cană făină 3/4 cană griş 1 praf de copt sare 2 linguri zahăr pudră   Mod de preparare: Amesteci zahărul cu făina, grisul, praful de copt şi foarte puţină sare. Cureţi […]

Baclava cu frişcă sau salată din fructe de sezon

Baclavale

Baclavale din: foi de placinta, nuci, zahar, unt, zahar vanilat, lamaie, sare. Ingrediente: 1 pachet foi de placinta din comert sau preparate in casa 1 kg nuci macinate 1 kg zahar 200 g unt zahar vanilat coaja de lamaie si de portocala un praf de sare   Mod de preparare: Se scot foile de plăcintă […]

Portocale si banane inabusite

Portocale caramelizate cu frisca

Portocale caramelizate cu frisca din: portocale, vin, zahar pudra, scortisoara, frisca, menta. Ingrediente: 2 portocale 40 ml lichior de portocale 200 ml vin alb dulce 3 linguri zahăr pudră 1 linguriţă scorţişoară 100 ml frişca frunze de mentă   Mod de preparare: Curăţă portocalele de coajă, separă feliile şi curăţă-le de pieliţă, având grija să […]

Tiramisu cu pere

Tiramisu cu pere

Tiramisu cu pere din: mascarpone, frisca, scortisoara, zahar pudra, zahar vanilat, rom, suc de portocale, portocale, turta duce, pere. Ingrediente :  250 g mascarpone 250 ml frişca 1/2-1 linguriţă piraf de scorţişoară 2 linguri zahăr pudră 2 pa­chete zahăr vanilinat 2 linguri rom 4 linguri suc de por­tocale 1 linguriţă coaja rasă de la 1 […]

Cupe cu cremă de lămâie

Crema de lamaie

Crema de lamaie din: lapte, unt, oua, zahar vanilat, zahar pudra, faina, lamaie zaharisita, lamai. Ingrediente: 1 l lapte 100 g unt 4 oua 2-3 plicuri zahar vanilat 12 linguri zahar pudra 4 linguri faina coaja de lamaie zaharisita 2 lamai   Mod de preparare: Se pune laptele la încălzit, între timp, într-o oală de […]

Spuma de iaurt cu fructe

Spuma de iaurt cu fructe din: gelatina, iaurt, zahar vanilat, zahar pudra, smantana, suc de lamaie, lichior de portocale, frisca, oua, fructe de padure. Ingrediente: 4 foiţe de gelatină 300 g iaurt natural 1 pachet zahăr vanilinat 175 g zahăr pudră 75 g smântână 4 linguri suc de lămâie lichior de portocale 200 ml frişca […]

Prajitura cu zulufi de lamaie

Prajitura cu lamaie

Prajitura cu lamaie din: oua, zahar pudra, unt, faina, zahar vanilat, lamaie, sare, mascarppone, frisca. Ingrediente pandispan: 8 ouă 8 linguri zahăr pudră 8 linguri unt topit 7 linguri făină albă 3 pliculeţe zahăr vanilat coajă de lămâie zeama de la o lămâie un praf de sare Ingrediente cremă: 200 g brânză mascarpone 200 ml […]

Gutui cu ghimbir la cuptor

Gutui la cuptor cu iaurt si miere

Gutui la cuptor cu iaurt si miere din: gutui, lamaie, unt, miere, apa, iaurt. Ingrediente: 3 gutui 1 lămâie 40 g unt 5 linguri de miere 1 cană apă 1 iaurt gras     Mod de preparare: Incălzeşte cuptorul la 150°C. Spală bine gutuile, taie-le în două, pe lungime, îndepărtează sâmburii şi stropeşte-le cu suc […]

Stelute de ciocolata cu crema mocca

Stelute de ciocolata cu crema mocca

Stelute de ciocolata cu crema mocca din: oua, zahar, zahar vanilat, faina, amidon, cacao, frisca, vanilie, oua, zahar, unt, ness, rom. Ingrediente blat: 6 ouă 180 g zahăr 1 zahăr vanilat 80 g făină 60 g ami­don 60 g cacao Ingrediente cremă: 250 ml frişca 1 baton de vanilie 4 albuşuri 100 g zahăr 250 […]

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors din: bors, ulei, drojdie, sare, lamaie, nuci, faina, zahar. Ingrediente: o cană borş 2 căni ulei 1 cubuleţ de drojdie sare coajă lămâie 1 cană nuci măcinate făină zahar   Mod de preparare: Se face un aluat mai tare, care include şi nuca măcinată, apoi se întinde o foaie, se taie […]

Gem de clementine, portocale si levantica

Buseuri cu gem si frisca

Buseuri cu gem si frisca din: gem de capsuni sau cirese, frisca, ou, margarina, faina, smantana, rom, apa minerala, lamaie, sare. Ingrediente: gem de căpsuni sau de cireşe 300 g frişca 1 ou   Ingrediente aluat: 280 g margarina 475g făină 2 linguri cu smântână l lingură cu rom apă minerală 2 gălbenuşuri 1 lămâie […]

Indiana de casa

Indiana

Indiana din: oua, zahar pisat, faina, unt, frisca, ciocolata. Ingrediente: 4 ouă 4 linguri zahăr pisat 3 linguri făină unt pentru uns forma 200 g frişcă glazură de cioco­lată   Mod de preparare: Punem într-un castron gălbenuşurile şi le frecăm bine cu zahărul pisat. Adăugăm făina cernută. Batem spumă albuşurile pînă se ţin de tel, […]

Bavarez de visine

Bavarez de visine din: visine, zahar, gelatina, frisca. Ingrediente: 250—300 g vişine 250 g zahăr 5 fol gelatină 250 g frişcă   Mod de preparare: Bavarez de visine: Alegem vişine coapte bine, le dăm crude prin sită şi turnăm zeama într-o cratiţă pe care o punem la foc cu za­hărul. Fierbem compoziţia, după aceea luăm […]

Rulouri cu umplutura de fructe uscate

Rulouri cu frisca

Rulouri cu frisca din: unt, faina, oua, apa, zahar, lamaie, rom, sare. Ingrediente aluat: 250 g unt 300 g făină 2 găl­benuşuri 1/2 pahar apă 50 g zahăr 1 linguriţă zeamă de lămîie 1 lingură rom sare Ingrediente umplutura : frisca   Mod de preparare: Preparăm un aluat franţuzesc. Intindem o foaie cît o muchie […]

Prajitura cu nuca si vanilie

Prajitura cu vanilie

Prajitura cu vanilie din: zahar, ulei, lapte, oua, faina, amoniac, budinca de vanilie, lamaie, margarina. Ingrediente foi : 10 linguri zahăr 10 linguri ulei 10 linguri lapte 2 ouă făină cât cuprinde amoniac stins cu oţet Ingrediente cremă : 2 budinci de vanilie 1 l lapte zeama şi coaja de la 2 lămâi zahăr după […]

Nuci umplute cu crema

Nuci umplute cu crema

Nuci umplute cu crema din: oua, praf de copt, zahar pudra, ulei, faina, vanilie, lamaie.   Ingrediente aluat: 3 ouă 1 pacheţel praf de copt 1 pahar zahăr pudră 1 pahar ulei 500 g făină vanilie coajă de lămâie Ingrediente cremă:1/2 l lapte dulce, 1 cană cu zahăr, 3-4 linguri făină, 3 linguri cu cacao, […]

Fursecuri cu nuci

Fursecuri cu nuci

O reteta simpla si delicioasa de fursecuri cu nuci din: unt, zahar, oua, faina, nuci si gem. Ingrediente: 200 g unt 175 g zahăr 2 ouă 300 g făină 200 g nuci tăiate 5 linguri gem   Mod de preparare: Amesteci untul cu zahărul şi cele 2 găl­benuşuri, încorporezi făina până rezultă un aluat consistent. […]

Tort din budinca de ciocolata

Tort din budinca de ciocolata din: faina, sare, praf de copt, unt, zahar, oua, vanilie, lapte, compot de cirese, ciocolata. Ingrediente: 350 g făină bună pentru prăjituri 1 vârf cuţit de sare 2 linguriţe praf de copt 160 g unt 200 g zahăr 2 ouă 2 linguriţe esenţă de vanilie 250 ml lapte (1 cană) […]

Prajitura cu rom si cacao

Prajitura cu rom si cacao

Prajitura cu cacao din: apa calda, zahar, ulei, esenta de vanilie, esenta de rom, cacao, praf de copt, faina. Ingrediente: 2 căni apă caldă 2 căni zahăr 1 cană ulei 1 esenţă de vanilie 1 esenţă de rom 5-6 lin­guri de cacao 1 şi 1/2 plic praf de copt făină   Mod de preparare: Amesteci […]