Rulada cu crema si banane

Rulada cu crema si banane

Rulada cu crema si banane din: oua, zahar, cacao, faina, ulei, banane. Ingrediente: 6 ouă 2 linguri zahăr 2 linguri cacao 5 linguri făină 1 lingură ulei banane   Mod de preparare: Freci ouăle cu zahărul, adaugi uleiul, cacao şi făină. Coci blatul într-o tavă unsă şi tapetată cu făină, apoi îl scoţi şi îl […]

Prăjitură cu griş şi sirop

Prajitura cu gris si dulceata

Prajitura cu gris din: oua, zahar, gris, lapte, frisca, dulceata. Ingrediente: 3 ouă 6 linguri zahăr+ 50 g 9 linguri griş 500 ml lapte 1 lingură frişcă 1 lingură dulceaţă   Mod de preparare: Freci gălbenuşurile cu cele 6 linguri de zahăr, adaugi apoi grisul şi albuşurile bătute spumă. Ungi o cratiţă sau o tavă […]

Trigoane cu fructe confiate şi proaspete

Trigoane cu nuca si rahat

Trigoane cu nuca si rahat din: faina, smantana, ou, nuci, rahat, zahar pudra. Ingrediente: 250 g făină 3 linguri smântână 1 ou 50 g nuci 50 g rahat 1 lingură zahăr pudră   Mod de preparare: Amesteci făina cu smântână şi oul, pui şi un praf de sare şi frămânţi până obţii un aluat elastic […]

Beneficiile ciocolatei

Ciocolata de casa

Ciocolata de casa din: unt, zahar, apa, cacao, lapte praf. Ingrediente: 250 g unt 250 g zahar 50 ml apa 100 g cacao lapte praf       Mod de preparare: Amesteci zahărul cu apa şi le fierbi pe foc mic până se formează un sirop gros. Adaugi apoi cacaua în laptele praf şi după […]

Prajitura cu gem si crema de nuca

Prajitura cu gem si crema de nuca

Prajitura cu gem si crema de nuca din: faina, zahar, margarina, ou, smantana, praf de copt, lamaie. Ingrediente blat: 300 g făină 100 g zahăr 200 g margarină 1 ou 3 linguri smântână 1 plic praf de copt coajă de lămâie   Ingrediente cremă : 4 ouă + 1 albuş (rămas de la blat), 275 […]

Prajitura cu portocale si ciocolata

Prajitura cu portocale si ciocolata

Prajitura cu portocale si ciocolata din: faina, margarina, zahar, drojdie, lapte, zahar, portocale, ciocolata de menaj, lichior, sare.  Ingrediente: 1/2 kg făină 75 g margarină 60 g zahăr 25 g drojdie 150 ml lapte 2 linguri rase zahăr 2 portocale 100 g ciocolată de menaj 2 linguriţe lichior sare   Mod de preparare: Dizolvi drojdia în […]

Prajitura de Anul Nou

Prajitura cu biscuiti si doua creme

Prajitura cu biscuiti si doua creme din: faina, oua, zahar,  unca, cacao, praf de copt. Ingrediente blat: 6 linguri făină 6 ouă 250 g zahăr 150 g nucă măcinată 2 linguri cacao 1 plic praf de copt Ingrediente crema: 3 ouă 3 linguri făină 250 g zahăr 1 cană lapte 1 pachet unt 2 lin­guri […]

Mille - Feuilles cu fructe exotice

Smantanita

Smantanita din: faina, zahar, ou, bicarbonat, smantana, unt, zahar, lapte, faina, cacao, zahar vanilat. Ingrediente foi : 250 g făină 200 g zahăr 1 ou 1 linguriţă bicarbonat 3 linguri smântână Ingrediente cremă: 200 g unt 200 g zahăr 250 ml lapte 3 linguri făină 2 linguri cacao 1 plic zahăr vanilat Ingrediente glazură: 150 […]

Prajitura cu foi dospite, gem si rahat

Prajitura cu foi dospite, gem si rahat

Prajitura cu foi dospite, gem si rahat din: faina, margarina, lapte, oua, smantana, ulei, drojdie, nuca, rahat colorat, gem, zahar pudra. Poate te intereseaza si Prajitura cu foi si budinca de capsuni Ingrediente foi: 600 g făină 200 g margarină 4 linguri lapte 4 ouă 4 linguri smântână 4 linguri ulei drojdie cât o nucă […]

Om de zapada

Om de zapada (desert)

Om de zapada din: zahar, margarina, oua, miere, lapte, praf de copt, faina.   Ingrediente: Pentru blat: 350 g zahăr 70 g margarină 2 ouă 2 linguri cu miere 200 ml lapte 1 pliculeţ cu praf de copt 400 g făină Pentru glazură: 200 g zahar pudră 200 g margarină 100 ml lapte • 100 […]

Tort crocant cu alune

Tort crocant cu alune

Tort crocant din: ciocolata, unt, fulgi de porumb, alune, gelatina, piersici din compot, iaurt din piersici, frisca, portocala, kiwi, struguri, zahar. Ingrediente: Pentru blat: 100 g ciocolată 100 g unt 120 g fulgi de porumb 100 g alune Pentru cremă: 10 foi de gelatină câteva piersici din compot 500 ml iaurt de piersici 75 g […]

Prajitura cu malai

Prajitura cu malai din: malai, lapte, ulei, zahar, branza de vaci, zahar vanilat, sare, bircarbonat. Ingrediente: 2 ceşti mălai 3 ceşti lapte 5 linguri ulei 3 linguri zahăr 100 g brânză de vaci 2 plicuri zahăr vanilat sare 1 linguriţă bicarbonat   Mod de preparare: Prajitura cu malai: Amesteci laptele cald cu mălaiul şi-l laşi […]

Barcute cu gem

Barcute cu gem din: gem de visine, oua, drojdie, unt, zahar, sare, lapte, faina. Ingrediente: gem de vinsine pentru aluat: 2 oua 59 g drojdie proaspata 100 g unt 100 g zahar sare 200 ml lapte 2 pahare cu faina   Mod de preparare: Barcute cu gem: Topeşte untul la bain-marie, după care adaugă zahărul. […]

Tarta cu ananas

Tarta cu ananas si menta

Tarta cu ananas si menta din: faina, unt, praf de copt, zahar vanilat, oua, branza de vaci, ananas, mac, sare, menta, zahar pudra. Ingrediente: 600 g făină 370 g unt praf de copt două pliculeţe zahăr vanilinat 4 ouă 500 g brânză de vaci o conservă ananas două linguri de seminţe de mac sare o […]

Briose cu mac si pere

Briose cu mac si gem de coacaze rosii

Briose cu mac si gem de coacaze rosii din: oua, zahar, mac, iaurt, faina, unt, zahar vanilat, lamaie, menta, sare, praf de copt, gem de coacaze rosii. Ingrediente: 4 ouă 150 g zahărtos două linguri de seminţe de mac 175 ml iaurt 200 g făină 80 g unt două pliculeţe zahăr vanilinat o lămâie o […]

Savarina din gris cu frisca

Savarina din gris cu frisca

Savarina din gris cu frisca din: oua, zahar, gris, lamaie, zahar vanilat, vanilie, gelatina, frisca, lapte. Ingrediente: 6 ouă 14 linguri zahăr 200 g griş coajă rasă de lămâie 2 plicuri zahăr vanilat 1 fiolă esenţă de vanilie 2 plicuri gelatină roşie 1 pachet praf de frişcă 150 ml lapte   Mod de preparare: Baţi […]

Negresa cu grapefruit

Negresa cu grapefruit

Negresa cu grapefruit din: unt, faina, zahar, pudra de cacao, amidon, grapefruit, oua, praf de copt, sare, zahar, vanilat, alune, esenta de rom, sos de ciocolata. Ingrediente: 200 g unt 200 g făină 350 g zahăr tos 100 g pudră de cacao 25 g amidon ali­mentar 100 ml suc de grapefruit un grapefruit 4 ouă […]

Napolitane cu cireşe şi migdale

Alavisca

Alavisca din: foi de napolitane, oua, zahar, miere, nuca, stafide. Ingrediente: 3 foi de napolitane 3 albuşuri 150 g zahăr 2 linguri miere 150 g nucă prăjită şi măcinată 50 g stafide   Mod de preparare: Laşi stafidele la înmuiat pentru 30 de minute. Baţi albuşurile spumă pe baie de aburi, adaugi zahărul treptat şi […]

Prajitura cu 2 blaturi si crema de mac

Prajitura cu 2 blaturi si crema de mac

Prajitura cu 2 blaturi si crema de mac din: faina, unt, zahar, oua, gem de capsuni, praf de copt. Ingrediente blat 1: 300 g făină 200 g unt 80 g zahăr 2 ouă 1 lingură gem de căpşuni 1 plic praf de copt     Ingrediente cremă : 300 g mac, 100 g pesmet, 125 […]

Tort rapid cu vanilie si cacao

Tort rapid cu vanilie si cacao

Tort rapid cu vanilie si cacao din: smantana, zahar, cacao, vanilie, esenta de rom, gelatina. Ingrediente: 1 kg smântână 6 linguri de zahăr 4 linguri de cacao 1esenţă de vanilie 1esenţă de rom 2 plicuri gelatină     Mod de preparare: Baţi smântână cu zahărul până se topeşte acesta din urmă, apoi împărţi frişca obţinută […]

Spuma de lamaie cu frisca si capsuni

Spuma de lamaie

Spuma de lamaie din: oua, zahar, gelatina, lamaie, frisca, sare. Ingrediente: 3 oua 3 linguri zahar 3 foi gelatina 1 lamaie 200 g frişcă sare   Mod de preparare: Freacă gălbenuşurile cu zahărul până se albesc. Adaugă coaja rasă de la o jumătate de lămâie şi sucul de la o lămâ­ie întreagă. Pune gelatina la […]

Prajitura glazurata cu cafea

Prajitura glazurata cu cafea

Prajitura glazurata cu cafea din: oua, zahar pudra, zahar vanilat, faina, praf de copt, pesmet, nuca, cafea, frisca. Ingrediente: 3 ouă 100 g zahăr pudră 2 plicuri zahăr vanilat 100 g făină 1 linguriţă praf de copt 2 linguri pesmet 50 g nucă măci­nată 125 ml cafea preparată 250 ml frişcă lichidă Ingrediente glazură: 150 […]

Prăjitură cu mac şi glazură de ciocolată

Prajitura glazurata

Prajitura glazurata din: faina, unt sau margarina, oua, otet, sare. Ingrediente foi: 500 g făină 200 g unt sau margarină 2 ouă 1 lingură oţet 1 praf de sare Ingrediente cremă: 3 linguri făină,1 1 lapte , 6ouă, 150 g zahăr, 1baton vanilie, 100 g coajă de portocală confiată Ingrediente glazură: 400 g zahăr pudră, […]

Prajitura cu foi si crema de budinca (de post)

Foi umplute cu spuma de capsuni

Foi umplute cu spuma de capsuni din: faina, oua, zahar, ulei, praf de copt. Ingrediente: 650 g făină 2 ouă 3 gălbenuşuri 250 g zahăr 8 linguri ulei 1 praf de copt Ingrediente umplutură: 500 g căpşuni, 180 g zahăr, 3 albuşuri, 1 linguriţă de lămâie.   Mod de preparare: Amesteci ouăle şi gălbenuşurile cu […]

Semiluni aromate cu nuci

Semiluni aromate cu nuci

Semiluni aromate cu nuci din: oua, zahar, nuci, faina, ulei, zahar vanilat, esenta de rom, praf de copt, zahar pudra. Ingrediente: 6 ouă 300 g zahăr 300 g nuci măcinate 100 g făină 1 lingură ulei 1 plic zahăr vanilat 1 sticluţă esenţă de rom 1 plic praf de copt 2 linguri zahăr pudră   […]

Budinca de cozonac cu rom

Budinca de cozonac cu rom

Budinca de cozonac din: cozonac, oua, zahar, lapte, stafide, esenta de rom, scortisoara. Ingrediente: 300 g cozonac 3 ouă + 2 gălbenuşuri 100 g zahăr 375 ml lapte 100 g stafide 1 lingură esenţă de rom scorţişoară   Mod de preparare: Ungi o formă cu unt şi o tapetezi cu hâr- ftie de copt. Tai […]

Deserturi

Stea cu urda si capsuni

Stea cu urda si capsuni din: biscuiti, unt, oua, urda, zahar pudra, zahar vanilat, lamaie, gelatina, frisca, capsuni. Ingrediente: 150 g biscuiţi 100 g unt 3 ouă 350 g urdă 150 g zahăr pudră 1 plic zahăr vanilat 1 lămâie 1 plic gelatină 200 ml frişcă 400 g căpşuni   Mod de preparare: Sfărâmi biscuiţii […]

Ruladă cu frişcă şi căpşuni

Rulada cu frisca si cacao

Rulada cu frisca si cacao din: oua, zahar, cacao, faina, esenta de rom, praf de copt. Ingrediente blat: 5 ouă 5 linguri de zahăr 3 linguri de cacao 5 linguri de faină 1 esenţă de rom 1/2 pliculeţ praf de copt Ingrediente cremă:1/2 1 frişcă lichidă, 1 pliculeţ gelatină, 1 esenţă de vanilie Ingrediente sos […]

Prajitura cu nuca de cocos

Prajitura cu nuca de cocos

Prajitura cu nuca de cocos din: faina, zahar, untura, praf de copt, cacao, ou, lapte. Ingrediente blat: 500 g făină 150 g zahăr 100 g untură 1 plic praf de copt 1 linguriţă cacao 1 ou 70 ml lapte   Ingrediente crema 1: 6 albuşuri, 200 g zahăr, 200 g nucă de cocos, 150 ml […]

Prajitura Nicoleta

Prajitura Nicoleta

Prajitura Nicoleta din: oua, zahar, nuca de cocos, faina. Ingrediente aluat: 8 albuşuri 300 g zahăr 150 g nucă de cocos 4 linguri făină Ingrediente cremă: 8 gălbenuşuri, 300 g zahăr, 4 linguri făină, 150 ml lapte, 4 plicuri zahăr vanilat, 200 g unt.   Mod de preparare: Baţi albuşurile spumă împreună cu zahărul şi […]

Budinca de cozonac cu sirop

Budinca de cozonac cu sirop

Budinca de cozonac din: cozonac, rom, unt, oua, zahar, vanilie, stafide, marmelada de caise, scortisoara, sirop de fructe. Ingrediente: 300 g cozonac uscat 2 linguri de rom 150 g unt 5 ouă 100 g zahăr vanilie 100 g stafide 4 linguri de marmeladă de caise puţină scorţişoară sirop de fructe   Mod de preparare: Fărâmiţezi […]

Prajitura cu pesmet si capsuni

Prajitura cu pesmet si capsuni

Prajitura cu pesmet si capsuni din: pesmet, capsuni, unt, ciocolata, zahar,. oua, frisca, lamaie. Ingrediente: 4 linguri pesmet 500 g căpşuni 200 g unt 200 g ciocolată neagră 150 g zahăr 6 ouă 400 g frişca coajă rasă de lămâie 1 esenţă de vanilie   Mod de preparare: Freci gălbenuşurile cu zahăr, apoi  adaugi untul […]