Panna cotta de lămaie cu sos de zmeură

Panna cotta cu pere caramel

Panna cotta cu pere caramel din: suc de lamaie, zahar, vanilie, rozmarin, frisca, mascarpone, gelatina, pere, unt, vin, scortisoara. Ingrediente: sucul de la 1-1/2 lămâie 240 g zahăr 1 baton de vani­lie 1 crenguţă mică de rozma­rin 300 ml frişcă 300 g mascarpone 4 foiţe de gelatină 4 pere 2 linguri unt 375 ml vin […]

Tort cu mure

Tort cu mure

Tort cu mure din: aluat, galbenus, migdale, lapte, vanilie, miere, frisca, mure, zahar. Ingrediente: 1 pachet aluat de foietaj (450 g) 1 galbenus 40 g migdale taiate felii 1 baton de vanilie (miezul ras cu cutitul) 300 ml lapte 1 pachet praf de budinca cu gust de vanilie 2 linguri miere 200 g frisca batuta […]

Spuma de ciocolata alba

Spuma de ciocolata alba din: ciocolata, frisca, albus, zahar, fistic, alune sau nuci. Ingrediente: 500 g ciocolata alba 40 cl frisca lichida 10 albusuri de oua 100 g zahar tos bucatele de ciocolata alba 2 linguri de fistic alune sau nuci pisate   Mod de preparare: Spuma de ciocolata alba: Rupeti ciocolata in bucatele, puneti-o […]

Mere prajite

Mere prajite

Mere prajite din: oua, zahar pudra, smantana, faina, mere, unt, zahar. Ingrediente: două ouă 40 g zahăr pu­dră 5 linguri de smântână dulce 110 g făină de grâu o lingură de făină de po­rumb 450 g mere 110 g unt zahăr tos   Mod de preparare: Se bat gălbenuşurile împre­ună cu smântână dulce şi zahărul […]

Reteta cozonac cu rom

Reteta cozonac cu rom din: faina, oua, zahar, unt, ulei, lapte, rom, vanilie, drojdie, sare. Ingrediente : 1kg faina 7 galbenusuri 4 albusuri 300 g zahar 250 g unt 2 linguri de ulei lapte cit se cere (circa 1/2 l) 1 lingura de rom vanilie 50 g drojdie 1lingurita rasa de sare   Mod de […]

Fursecuri cu gem

Fursecuri cu gem

Fursecuri cu gem din: faina, unt, zahar, ou, gem de portocale, sare. Ingrediente: 300 g faina 125 g unt 125 g zahar 1 ou 1 pliculet zahar vanilat 1 lingurita cu coaja de portocală 150 g gem de portocale 100 g zahar pudra sare   Mod de preparare: Freaca untul cu zahărul până se topeşte. […]

Stelute de ciocolata

Stelute de ciocolata

Stelute de ciocolata din: unt, ciocolata, oua, zahar, faina, praf de copt, cacao, lapte. Ingrediente pentru blat: 180 g unt 180 g ciocolata neagra 3 oua 80 g zahar pudra 1 plic zahar vanilat 100 g faina 1 plic cu praf de copt pentru glazură: 250 g zahar 200 g unt 2 linguri cacao 6 […]

Cozonac moldovenesc cu rom

Cozonac moldovenesc cu nuca

Cozonac moldovenesc cu nuca din: faina, galbenus, untura, drojdie, ulei, sare, zahar, vanilie, nuci, rom, cacao. Ingrediente : 1 kg de faina 10 galbenusuri drojdie de bere 100 g untura 200 ml ulei sare 300 g zahar tos o lingura de zahar farin vanilie 300 de g nuci macinate 2 linguri de rom 100 g […]

Savarina cu migdale

Minisavarine

Minisavarine din: oua, zahar, faina, pesmet, rom, smantana. Ingrediente pentru aluat: 5 oua 5 linguri zahar 5 linguri pesmet fin 1 lingura faina Ingrediente pentru sirop: 2 pahare apa 200 g zahar 3 linguri de rom pentru decor: 300 ml smantana 3 linguri zahar pudra   Mod de preparare: Freacă gălbenuşurile cu zahărul până obţii […]

Lapte de pasare

Lapte de pasare

Lapte de pasare din: oua, zahar, lapte, esenta de vanilie. Ingrediente: 8 ouă proaspete 250 g zahăr pudră 1/2 l lapte o picătură de esenţă de vanilie   Mod de preparare: Crema: Puneţi cele 8 ouă într-o caserolă cu 125 g zahăr pudră. Amestecaţi bine cu un tel. Adăugaţi 1/2 I lapte fiert, în care, […]

Briose cu dulceata de struguri

Briose cu dulceata de struguri

Briose cu dulceata de struguri din: faina, iaurt, praf de copt, ulei, zahar, sare, stafide, dulceata de struguri. Ingrediente: 700 g făină 400 g iaurt 4 linguriţe de praf de copt 14 linguri de ulei 150 g zahăr sare 100 g stafide dulceaţă de struguri   Mod de preparare: Intr-un bol se amestecă iaurtul, uleiul […]

Cheesecake vanilat

Prajitura cu branza si jeleu de portocale

Prajitura cu branza si jeleu de portocale din: faina, lapte, zahar, ulei, lamaie, praf de copt, oua, branza de vaci, jeleu de portocala. Ingrediente: 8 linguri de făină 8 linguri de lapte 8 linguri de zahăr tos 6 linguri de ulei o lămâie praf de copt două pliculeţe cu zahăr vanilinat 3 ouă 500 g […]

Prăjitură la tavă cu prune

Prajitura frageda cu prune

Prajitura frageda cu prune din: prune, zahar, unt, sare, oua, praf de copt, faina, pesmet, migdale, zahar. Ingrediente: 750 g prune 300 g zahar 250 g unt moale 1 varf de cutit sare 4 oua 1/2 plic praf de copt 100 g zeamil 250 g faina 2 linguri pesmet 30 g stifturi de migdale 1 […]

Tort cu prune si branza de vaci

Tort cu prune si frisca

Tort cu prune si frisca din: ciocolata, unt, zahar, oua, faina, migdale, praf de copt. Ingrediente aluat : 100 g ciocolata amaruie 100 g unt moale 1 plic zahar vanilat 150 g zahar 5 oua 100 g faina 50 g zeamil 50 g migdale macinate marunt 1 lingurita cu varf praf de copt Ingrediente umplutura […]

Prajitura cu prune si biscuiti

Prajitura cu prune si biscuiti din: faina, drojdie, lapte, zahar, unt, oua, biscuiti, lapte, prune, gris, lamaie. Ingrediente aluat : faina 1 pachetel drojdie uscata 100 ml lapte caldut 80 g zahar 150 g unt moale 1 ou Ingrediente umplutura:1,5 kg prune, 700 ml lapte, 2 plic zahar vanilat, 75 g zahar, 160 g gris, […]

Prajitura cu branza de vaci si piersici

Prajitura cu stafide

Prajitura cu stafide din: faina, stafide, unt, zahar, oua, lamai, praf de copt, rom. Ingrediente: 250 g faina 150 g stafide 250 g unt inmuiat 250 g zahar tos + 2 linguri pentru decorat 4 oua 2 lamai 1 pachet de praf de copt 80 ml de rom   Mod de preparare: Inmuiati stafidele in […]

Placinta simpla cu mere si vanilie

Placinta cu mere din Taban

Placinta cu mere din Taban din: faina, scortisoara, cuisoare, migdale, stafide, lapte, mere, pesmet, zahar, oua. Ingrediente: 1 kg faina scortisoara macinata 200 g unt cuisoare macinate 150 g migdale coaja rasa de la o jumatate de lamaie 100 g stafide 300 ml lapte 1,2 kg mere 50 g pesmet 120 g zahar 2 oua […]

Crostata di mele

Crostata di mele

Crostata di mele din: faina, sare, unt, zahar, mere, lamaie, dulceata Ingrediente aluatul fraged 175 g faina 1 varf de cutit sare 100 g unt moale 50 g zahar 1 galbenus Ingrediente umplutura: 750 g mere, 1 lingura zeama de lamaie, 2 linguri dulceata sau marmelada de caise (circa 60 g), 20 g unt topit, […]

Appeltarta

Apple Tarte – Reteta

Apple Tarte – Reteta din: unt, zahar, oua, praf de copt, rom, faina, mere, zmeura, albusuri, coaja de lamaie.   Ingrediente aluat: 250 g unt moale 250 g zahar 4 oua 1 varf de cutit praf de copt 1 lingura rom 250 g faina     Ingrediente umplutura: 500 g mere, 100 g unt, 200 […]

Prajitura Rigo-Jancsi

Prajitura Rigo Jancsi

Prajitura Rigo Jancsi din: unt, zahar, oua, faina, cacao, ciocolata, frisca, gem de caise, glazura de ciocolata. Poate te intereseaza si Prajitura Rigo-Jancsi Ingrediente: 100 g unt 80 g zahar 4 oua 810 g faina 20 g cacao 2100 g ciocolata menaj 600 g frisca + 50 g zahar 30 g gem de caise 150 […]

Prăjitură cu vişine

Prajitura cu branza de vaci si visine

Prajitura cu branza de vaci si visine din: faina, zahar, unt, sare, oua, visine, branza de vaci, frisca, migdale. Ingrediente aluat: 200 g faina 100 g zahar 100 g unt moale 1 varf de cutit sare 1 ou Ingrediente umplutura: 50 g unt, 3 oua, 200 g branza de vaci, 350 g visine fara samburi, […]

Tarta cu pere – Tarte aux poires la genevoise

Tarta cu pere: aluat, faina, zahar, scortisoara, pere, lamai, portocale, stafide, vin, ulei de nuci, smantana. Ingrediente: 300 g aluat fraged 20 g făină 30 g zahăr scorţişoară (pudră) 8 pere 100 g lămîi şi porto­cale zaharisite (tăiate în bucăţele) 100 g stafide, 100 ml vin alb sec 25 ml ulei de nuci 40 g […]

Tarta cu mere, pere si miere

Tarta cu mere, pere si miere din: faina, unt, zahar, ou, mere, miere, pere, sare. Ingrediente: 250 g faina 250 g unt moale 100 g zahar 1 ou 750 g mere 4 linguri miere 750 g pere sare   Mod de preparare: Puneti faina intr-un castron, faceti o gropita, spargeti oul si puneti-l in ea. […]

Clafoutis cu fructe de toamna

Clafoutis cu fructe de toamna

Clafoutis cu fructe de toamna din: struguri, mere, samburi de nuca, lamaie, zahar, oua, frisca, faina, unt, rachiu. Ingrediente: 250 g struguri albi 4 mere 80 g samburi de nuca zeama de la o lamaie 1 plic zahar vanilat 100 g zahar 3 oua 200 ml frisca nebatuta 2 linguri faina 50 g unt (sarat) […]

Tartă de ciocolată cu rodie

Reteta tarta de ciocolata

Reteta tarta de ciocolata din: faina, unt, zahar, ou, ciocolata. Ingrediente aluat: 175 g faina 125 g unt 2 pachete de zahar vanilat 50 g zahar un galbenus de ou Ingrediente umplutura:150 g ciocolata de menaj, 50 g ciocolata alba, 20 g unt, 2 oua, un galbenus, 50 g zahar. Mod de preparare: Se amesteca […]

Reteta tort cu alune

Reteta tort cu alune

Reteta tort cu alune din: faina, zahar, sare, ou, unt sau margarina, miez de alune, frisca. Ingrediente aluat fraged: 280 g faina 180 g zahar un varf de cutit de sare 1 ou 180 g unt sau margarina 200 g miez de alune faina pentru intins coca Ingrediente  umplutura:500 g frisca batuta, un pachetel zahar vanilat, […]

Reteta prajitura cu gutui

Reteta prajitura cu gutui

Reteta prajitura cu gutui din: gutui, miere, zahar, faina, praf de copt, oua, anason, ghimbir, scortisoara, unt, sare, lamaie, frisca. Ingrediente: 4 gutui 350 g miere 140 g zahăr tos 270 g făină praf de copt 3 ouă pudră de anason pudră de ghimbir o linguriţă de pudră de scorţişoară 75 g unt două pliculeţe […]

Pasca de branza

Pasca clasica cu branza de vaci

O reteta de pasca clasica cu branza de vaci din: faina, zahar, unt, ou, sare si unt, smantana, praf de copt. Ingrediente: 250 g faina 150 g zahar 80 g unt 1 ou 1 galbenus 1 varf de cutit de sare faina pentru framantat     Ingrediente umplutura: 3 oua, 600 g branza de vaci […]

Mere la cuptor

Mere la cuptor

Mere la cuptor din: mere, pudra de migdale, zahar, miere, rom, unt. Ingrediente: 5 mere 1 lingura pudra de migdale 2 linguri zahar 1 lingura miere lichida 1 lingura rom 40 g unt   Mod de preparare: Incingeti cuptorul la 180C si puneti zaharul intr-o farfurie adanca.Spalati bine merele, stergeti-le si scobiti-le lasandu-le intregi  pentru […]

Cirese jubileu

Cirese jubileu din: apa, zahar, coaja de lamaie, cirese, inghetata de vanilie, coniac. Ingrediente : 1/2 ceasca apa 3/4 ceasca zahar 2 fasii coaja de lamaie 500 g cirese proaspete fara samburi 1 lingura zeamil inghetata de vanilie 1/4 ceasca de coniac   Mod de preparare: Se pune apa pe foc (intr-o craticioara), se adauga […]

Tort Caprese

Tort Caprese

  O reteta delicioasa de tort caprese din: migdale, ciocolata amaruie, ou, unt, zahar, sare, coaja de lamaie, zahar pudra si grasime. Ingrediente: 250 g migdale taiate marunt 150 g ciocolata amaruie 6 oua mijlocii 200 g unt moale 150 g zahar sare 1 lingurita coaja rasa de lamaie 3 linguri zahar pudra grasime pentru […]

Chec cu cacao si ciocolata

Cantuccini cu ciocolata

Cantuccini cu ciocolata din: faina, cacao, praf de copt, zahar, oua, sare, migdale, lapte. Ingrediente : 300 g faina 2 lingurite cacao 1 lingurita praf de copt 170 g zahar 1 plic zahar vanilat 2 oua intregi 1 galbenus 1 varf de cutit de sare 150 g migdale intregi 1 galbenus de ou 2 linguri […]