Briose cu glazura de ciocolata

Briose cu glazura de ciocolata

Briose cu glazura de ciocolata din: faina, zahar, unt, ulei, lapte, oua, sare, praf de copt, ciocolata, nuca de cocos, rom, fructe, compot de ananas. Ingrediente: 550 g făină 150 g zahăr 135 g unt 75 ml ulei 150 ml lapte 3 ouă sare praf de copt 100 g ciocolată albă 100 g ciocolată neagră […]

Placintele cu dovleac

Placintele cu dovleac

Placintele cu dovleac din: dovleac, sare, oua, bacon, faina, patrunjel, ardei, cascaval, piper, ulei. Ingrediente : 500 g miez de dovleac sare 50 g bacon 1 ceapa 2 oua 60 g faina 1 legatura patrunjel verde 1 ardei iute (rosu) 50 g cascaval piper proaspat macinat 4 linguri ulei pentru prajit   Mod de preparare: […]

Sarlota cu afine si lamaie

Sarlota alba cu fructe de sezon

Sarlota alba cu fructe de sezon din: fructe, gelatina, zahar, migdale, iaurt. Ingrediente: 1 pahar cu fructe (capsuni, zmeura ) 2 foi de gelatina 80 g zahar pudra 1 pumn de migdale (stifturi) cateva picaturi de esenta de migdale amare 3 iaurturi   Mod de preparare: Se inmoaie foile de gelatina intr-un bol cu apa […]

Clafoutis cu caise

Clafoutis cu piersici

Clafoutis cu piersici din: piersici, lamaie, oua, faina, pudra de migdale, zahar, lapte, unt, sare, nuca de cocos. Ingrediente: 1 kg piersici galbene 1 lamaie 3 oua 1 lingura faina 2 linguri pudra de migdale (prajite si macinate) 100 g zahar 1 zahar vanilat 300 ml lapte 20 g unt 1 varf de cutit de […]

Afine cu crusta

Afine cu crusta

Afine cu crusta din: afine, mere, lamaie, zahar, unt, zahar brun, faina, frisca. Ingrediente: 500 g afine proaspete 500 g mere de vara 1 lamaie 100 g zahar tos 1 plic zahar vanilat 150+20 g unt 150 g zahar brun (sau tos) 150 g faina 20 g frisca nebatuta   Mod de preparare: Spalati si […]

Tarta cu lapte de pasare

Tarta cu lapte de pasare din: aluat, lapte, frisca, oua, zahar, baton de vanilie, unt. Ingrediente : 1 pachet aluat fraged 400 ml lapte 300 ml frisca nebatuta 3 oua 150 g zahar 1 baton de vanilie 4 linguri Maizena (Zeamil) unt cat o nuca pentru uns forma   Mod de preparare: Tarta cu lapte […]

Budinca de fructe cu sos de citrice

Budinca de fructe cu sos de citrice

Budinca de fructe cu sos de citrice din: unt, zahar, oua, coaja de portocale, fructe, faina, praf de copt, lapte, zeama de portocale. Ingrediente : 125 g unt 3/4 ceasca zahar foarte fin 2 oua batute usor 2 lingurite coaja rasa de portocala 1/2 ceasca fructe pasate 1 1/2 ceasca faina 1 lingurita praf de […]

Prajitura cu branza si mango

Prajitura cu mango

Prajitura cu mango din: unt, zahar, mango, oua, miere, scortisoara, esenta de rom, praf de copt, sare, lamaie, inghetata, frisca, nuca de cocos. Ingrediente: 130 g unt 150 g zahăr tos 50 g zahăr brun două bucăţi de mango două ouă miere zahăr vanilinat pudră de scorţişoară esenţă de rom praf de copt un sfert […]

Reteta prajitura cu mere si migdale

Reteta prajitura cu mere si migdale

Reteta prajitura cu mere si migdale din: mere, migdale, faina, zahar, unt, lapte, praf de copt, oua. Ingrediente: 5 mere 125 g migdale taiate felii 160 g faina 160 g zahar pudra 100 g unt 4 linguri lapte 1 plic praf de copt 2 oua mari   Mod de preparare: Se lasa untul sa se […]

Crema de ciocolata cu alune pralinate

Crema de ciocolata cu fructe

Crema de ciocolata cu fructe din: zahar, smantana, unt, oua, frisca, ciocolata, smochine, kiwi, sare, lichior. Ingrediente: 200 g zahăr tos 300 ml smântână 75 g unt 3 ouă 500 ml frişcă 200 g cioco­lată neagră 200 g ciocolată albă 6 smochine 4 kiwi două pliculeţe cu zahăr vanilinat două linguri de lichior de ciocolată […]

Crema delicioasa de portocale

Crema de portocale

Crema de portocale din: suc de portocale, suc de lamaie, zahar, gelatina, lichior, albus, frisca. Ingrediente : 1 cana suc de portocale 3 linguri de suc de lamaie 2/3 cana zahar praf cernut 1 lingura praf de gelatina 1/4 cana de apa 2 linguri lichior de portocale 3 albusuri 3/4 cana de frisca batuta usor […]

Prăjitură cu ananas şi cocos

Prajitura cu ananas

Prajitura cu ananas din: faina, praf de copt, unt, zahar, oua, lapte, sare, esenta de vanilie, suc de portocale, gelatina, frisca, compot de ananas. Ingrediente: 550 g făină un pliculeţ praf de copt 125 g unt 200 g zahăr tos 3 ouă 200 ml lapte dulce un vârf de linguriţă de sare o linguriţă de […]

Clatite la cuptor cu gem de caise

Clatite la cuptor cu gem de caise

Clatite la cuptor cu gem de caise din: faina, lapte, oua, sare, zahar, unt, gem de caise, migdale, frisca, rom. Ingrediente: 80 g faina 200 ml lapte 2 oua + un galbenus un varf de cutit de sare un varf de cutit de zahar unt pentru prajit Ingrediente umplutura:200 g gem de caise (sau dulceata), […]

Şarlotă cu brânză şi zmeură

Sarlota de branza cu pere

Sarlota de branza cu pere din: pere, branza de vaci, lamaie, ou, frisca, zahar, baton vanilie, gelatina, fructe, migdale. Ingrediente: 200 g branza de vaci neteda 3 pere 1 lamaie 4 galbenusuri + 1 albus 350 ml frisca nebatuta 50 g zahar pudra 1 baton de vanilie 5 foi de gelatina 200 g fructe de […]

Eclere cu crema de vanilie

Eclere cu crema de vanilie

Eclere cu crema de vanilie din: apa, unt, faina, oua, lapte, zahar, pastaie de vanilie, sare, pudra de anason, suc de lamaie. Ingrediente: 275 ml apă 145 g unt 210 g făină 8 ouă 500 ml lapte dulce 150 g zahăr tos o păstaie de vanilie o jumătate de linguriţă de sare un vârf de […]

Crema cu visine

Crema cu visine

Crema cu visine din: lapte, galbenus, amidon, miere, unt, gelatina, sare, frisca, compot de visine, fructe. Ingrediente: 600 ml lapte dulce 5 gălbenuşuri 70 g amidon 5 linguri de miere 50 g unt 5 g gelatină un vârf de cuţit de sare un borcan compot de vişine frişcă fructe proaspete   Mod de preparare: Gelatina […]

Prajitura chinezeasca

Prajitura chinezeasca

Prajitura chinezeasca din: unt sau margarina, zahar, nuci, oua, faina. Ingrediente: 250 g. unt sau margarina 250 g. zahar 250 g. nuci macinate 6 oua 100 g. faina   Mod de preparare: Se freaca untul sau margarina cu zaharul. Se adauga nuca macinata si 6 albusuri batute spuma iar apoi faina. Se coace compozitia in […]

Biscuiti cu limeta

Biscuiti cu limeta

Biscuiti cu limeta din: unt, zahar, oua, lapte, ciocolata, frisca, faina, limeta, sare, ghimbir, dulceata de limeta, sos de vanilie. Ingrediente: 125 g unt 80 g zahăr tos zahăr candel două ouă 100 ml lapte 100 g ciocolată albă 50 ml frişcă 400 g făină zahăr vanilinat o limetă sare pudră de ghimbir un borcan […]

Tort cu struguri

Tort cu struguri

Tort cu struguri din: oua, zahar, faina, frisca, lapte, crema de vanilie, compot de struguri, struguri, praf de copt, sare, menta, unt. Ingrediente: 4 ouă 120 g zahăr tos 120 g făină 400 ml frişcă 400 ml lapte dulce un plic cu cremă de vanilie instant un borcan de compot de struguri 300 g struguri […]

Tarta cu capsuni si mascarpone

Capsuni cu crema de vanilie

Capsuni cu crema de vanilie din: capsuni, zahar, migdale, galbenus, lapte, faina.   Ingrediente: 500 g capsuni 3-4 linguri de zahar pudra cateva migdale   Ingrediente crema de vanilie: 3 galbenusuri, 4 linguri zahar pudra, 3/4 l lapte, 2 pachetele zahar vanilat, 1 lingura faina.   Mod de preparare: Se aseaza pe fundul platoului de […]

Prajitura cu orez pe aluat de branza

Prajitura cu fulgi si coacaze

Prajitura cu fulgi si coacaze din: foitaj, frisca, budinca, lapte, coacaze, zahar, apa, esenta de rom, fulgi de porumb cu ciocolată, scortisoara. Ingrediente: un pachet de foitaj 500 ml frişcă un plic budincă de vanilie 450 ml lapte dulce 250 g coacăze roşii zahăr vanilinat 150 g zahăr tos 500 ml apă esenţă de rom […]

Tartă cu fructe si coniac

Tarta cu sarlota si fructe

O reteta de tarta cu sarlota si fructe din: faina, unt, zahar, galbenusuri, pachete de sarlota si lapte. Ingrediente  aluat : 300 g faina 200 g unt 100 g zahar 3 galbenusuri   Ingrediente crema : 2 pachete de sarlota (vanilie, capsuni, zmeura, ciocolata etc) 1 litru de lapte 6 linguri zahar sau dupa gust […]

Crema de ciocolata cu frisca

Crema de ciocolata cu frisca

Crema de ciocolata din: unt, zahar, lapte, ciocolata, frisca. Ingrediente: 125 g unt 200 g zahar pudra 1 ceasca de lapte 100 g ciocolata de menaj 1 pahar de frisca batuta 1 pliculet zahar vanilat sau cateva picaturi esenta de vanilie   Ingrediente decor :4 tablete de ciocolata (alba si/ sau neagra) 4 linguri frisca […]

Parfe de căpşune cu sos de portocale

Parfe de fructe

Parfe de fructe din: zahar, lapte, frisca, fructe, ou. Ingrediente: 150 g zahar 150 ml lapte 500 g frisca batuta 250 g fructe de sezon (piersici, caise, mure, zmeura etc) 1 ou 2 pliculete zahar vaniliat Mod de preparare: Intr-o cratita, se amesteca zaharul, zaharul vanilat, laptele, galbenusul si albusul de ou si se pune […]

Tarta cu pere

Tarte cu crema si pere

Tarte cu crema si pere din: aluat, pere, zahar, menta, lapte, vanilie, oua, faina, unt, rachiu. Ingrediente: 1 pachet aluat fraged 4 pere 200 g zahar pudra 2 plicuri zahar vanilat 4 frunze de menta   Ingrediente crema: 500 ml lapte, 1 baton de vanilie, 2 oua intregi + 1 galbenus, 75 g zahar, 60 […]

Turta dulce cu mere

Turta dulce cu mere din: oua, zahar, mere, faina, miere, untdelemn, bicarbonat, scortisoara, cuisoare. Ingrediente: 4 oua 200 g zahar 1 farfurie adanca cu mere rase 1/2 faina 2 linguri miere de albine 1 pahar untdelemn fin 1 lingurita de bicarbonat scortisoara cuisoare pisate  dupa gust   Mod de preparare: Turta dulce cu mere: Se […]

Cremsnit cu visine a la Tisa

Cremsnit cu visine a la Tisa

Cremsnit cu visine a la Tisa din: faina, unt, zahar, vin, bicarbonat, cacao. Ingrediente: 210 g faina 350g unt 200 g zahar 50 ml vin alb bicarbonat de sodiu 50 g cacao   Ingrediente crema: ciocolata menaj, 50 g zahar, 300 ml lapte, 3 galbenusuri de ou, 30 ml rom, 500 g visine   Mod […]

Crema de piersici in vin

Crema de piersici

Crema de piersici din: piersici, oua, zahar, vin, gelatina. Ingrediente: 500 g de piersici 4 oua 150 g de zahar 1/2 pahar de vin 2-3 foi de gelatina Mod de preparare: Se curata piersicile si se pun cu zaharul si vinul sa fiarba pana se obtine un piure gros. Se adauga gelatina dizolvata in apa […]

Galaktoboureko

Rulada cu crema si nuca

Rulada cu crema si nuca din: zahar, faina, oua, cacao, zahar, scortisoara.   Ingrediente foaie: 125 g zahar pudra 75 g faina 3 oua intregi 4 galbenusuri 2 linguri de cacao 2 plicuri zahar vanilat un varf de cutit scortisoara pisata Ingrediente crema de nuca: 150 g miez de nuca, 60 g zahar, 200 ml […]

Crema caramel

Crema caramel din: lapte, zahar, oua, vanilie. Ingrediente: 1/2 l lapte 4 linguri zahar 4 oua vanilie 5 linguri zahar pentru imbracat forma   Mod de preparare: Crema caramel: Se pun intr-o cratita laptele, vanilia si zaharul. Se tine la inceput pe marginea masinii pana se topeste zaharul, apoi se impinge pe foc bun si […]

Cornulete cu bors

Cornulete cu dulceata

Cornulete cu dulceata din: ou, unsoare, zahar, otet, apa, aroma, faina, dulceata. Ingrediente: 1 ou 250 g de unsoare 150 g de zahar 2 linguri de otet 10 linguri de apa aroma faina cat cuprinde un borcan de dulceata dupa preferinta zahar pudra Mod de preparare: Din aceste ingrediente se face un aluat mai tare, […]

Tort cu pere si migdale

Tort cu pere si migdale

Tort cu pere si migdale din: faina, zahar, unt, galbenus, apa. Ingrediente : 1 ceasca si 1/4 faina 1/4 ceasca zahar pudra 90 g unt taiat bucatele un galbenus batut usor 2 linguri apa de la gheata Ingrediente umplutura: 2 pere mari, 50 g unt, 1/4 ceasca zahar tos, 1 ou batut usor, 1 lingurita […]