Ecler cu struguri si cafea

Ecler cu struguri si cafea

Ecler cu struguri si cafea din: apa, unt, iaurt, faina, oua, budinca, lapte, compot struguri, lamaie, zahar, sare, cafea, frisca. Ingrediente: 250 ml apă 100 g unt 150 g făină 4 ouă un plic budincă de vanilie 450 ml lapte dulce un borcan compot de struguri o lămâie 150 g zahăr pudră un vârf de […]

Tarta cu ananas

Tarta cu ananas

Tarta cu ananas din: faina, sare, lamaie, unt, iaurt. Ingrediente : 200 g faina un varf de cutit de sare coaja rasa de la 1/4 lamaie 80 g unt moale + inca putin pentru uns tava 100 g iaurt Ingrediente umplutura: 600 g ananas din conserva (rondele), 80 g unt, 3-4 linguri de miere.   […]

Tarta delicioasa cu mere

Tarta gascona cu mere

Tarta gascona cu mere din: faina, zahar, unt, migdale, ou, mere, prune, coniac, frisca. Ingrediente aluat: 220 g faina 60 g zahar tos 125 g unt + unt cat o nuca pentru uns forma 50 g migdale pisate fin 1 ou Ingrediente umplutura: 2 oua, 3 mere, 30 g unt, 150 g prune uscate (fara […]

Tarta cu pere

Tarta cu pere si castane

Tarta cu pere si castane din: castane, pere, lamaie, aluat, lapte, zahar, vanilie. Ingrediente: 600 g castane comestibile 4 pere 1/2 lamaie 250 g aluat fraged 600 ml lapte 350 g zahar tos 1 baton de vanilie   Mod de preparare: Crestati fiecare castana (pe fata plata), patrunzand cu cutitul atat prin coaja, cat si […]

Minibriose cu ciocolata

Minibriosa

Minibriosa din: faina, lapte, zahar, apa, ou, rom, unt, drojdie, stafide, smanatana, sare, portocala, ciocolata. Ingrediente: 700 g făină 350 ml lapte dulce 320 g zahăr tos 500 ml apă 3 ouă o lingură de rom 150 g unt 25 g drojdie două pliculeţe zahăr vanilinat 50 g stafide smântână sare o portocală topping de […]

Bulgarasi cu ciocolata

Vis de ciocolata

Vis de ciocolata din: ciocolata, unt, ou, lapte, cafea, kiwi, pere, mandarine, ananas, capsuni. Ingrediente: 250 grame ciocolata amaruie 125 grame unt 3 galbenusuri de ou 25 cl lapte 2 lingurite de cafea solubila 3 kiwi 2 pere 200 grame mandarine 6 rondele de ananas (poate sa fie si din compot) 250 capsuni (desi reteta […]

Amandine

Amandine cu prune

Amandine cu prune din: prune, migdale, unt, zahar, oua. Ingrediente : 400 g prune (ringlote) 100 g samburi de migdale intregi 120 g unt 100 g zahar pudra 2 oua   Mod de preparare: Incingeti cuptorul la 180C. Spalati si stergeti prunele, rupeti-le in doua si scoateti samburii. Puneti migdalele in bolul mixerului si zdrobiti-le […]

Tort cu crema de ricotta

Tort cu crema ricotta

Tort cu crema ricotta din: capsuni, unt, ricotta, frisca, zahar, faina, cacao, oua, esenta de vanilie, praf de copt, ciocolata, apa, limeta, sare, branza de vaci, menta, sirop. Ingrediente: 500 g căpşuni 375 g unt 500 g ricotta 300 ml frişcă 150 g zahăr pudră 200 g făină 25 g cacao 250 g zahăr tos […]

Biscuiti cu piure de mere

Biscuiti cu piure de mere

Biscuiti cu piure de mere din: mere, alune, oua, lapte, unt, zahar, faina, praf de copt, sare, esenta de vanilie, pudra de scortisoara, miez de nuca. Ingrediente: 4 mere 50 g alune două ouă 200 ml lapte dulce 200 g unt 200 g zahăr tos 300 g făină o linguriţă de praf de copt o […]

Minitort cu crema de caise

Minitort cu crema de caise din: caise, foitaj, branza de vaci, frisca, unt, zahar, galbenus, migdale, esenta de vanilie, amidon, menta, compot de caise. Ingrediente: 500 g caise un pachet de foitaj 300 g brânză de vaci 150 ml frişcă 40 g unt 60 g zahăr tos zahăr brun un gălbenaş esenţă de vanilie 50 […]

Prajitura englezeasca cu gem

Prajitura englezeasca cu gem din: faina, praf de copt, zahar, unt, lapte, ou, gem, frisca. Ingrediente: 3 cani de faina amestecata 1 pachetel de praf de copt 2 linguri de zahar 60 g unt taiat bucatele 1 cana de lapte 1 ou batut pentru uns gem de capsuni,caise frisca   Mod de preparare: Se incinge […]

Ruladă de căpşuni

Rulada cu crema si capsuni

Rulada cu crema si capsuni din: oua, zahar, faina, praf de copt, iaurt, sirop, gelatina, frisca, capsuni. Ingrediente aluatul: 4 oua 100 g zahar 1 plic zahar vanilat 25 g zahar pudra 75 g faina 1/2 lingurita praf de copt zahar pentru rulat. Ingrediente umplutura:300 g iaurt, 1/8 l sirop de visine, 8 foi de […]

Tortulete cu capsuni si lichior de oua

Tortulete cu capsuni si lichior de oua

Tortulete cu capsuni si lichior de oua din: faina, zahar, sare, ou, unt. Ingrediente aluat: 250 g faina 60 g zahar 1 plic zahar vanilat 1 varf de cutit sare 1 ou 125 g unt rece grasime si zahar pentru forme   Ingrediente umplutura:250 g branza de vaci, 50 g zahar, 2 oua, 100 ml […]

Budinca de vanilie cu visine

Budinca tricolora

Budinca tricolora din: oua, lapte, zahar, faina, unt, ciocolata, visine sau cirese. Ingrediente: 5 oua 1 litru de lapte 125 g de zahar 3 pliculete de zahar vanilat 5 linguri de faina unt (margarina) cat o nuca 50 g de ciocolata de menaj 100 g de visine sau cirese Mod de preparare: Cele 5 oua […]

Coltunasi cu gutui si miere

Coltunasi cu gutui si miere din: gutui, zahar, faina, unt, oua, zeama de lamaie, anason, vanilie, sare.   Ingrediente: 1,5 kg gutui 500 g zahar 350 g faina cernuta 200 g unt moale 2 oua zeama de la o lamaie 1 varf de cutit anason 1 varf de cutit vanilie (baton ras) 4 linguri miere […]

Tort aromat cu ananas si căpşune

Tortul reginei Mary

Tortul reginei Mary din: aluat foitaj, marmelada, unt, zahar, oua, coaja de portocala sau lamaie, stafide, faina, praf de copt. Ingrediente: 250 g aluat de foietaj 2 linguri marmelada de caise 90 g unt 1/2 cana zahar fin 4 oua batute usor 1/2 cana de coaja de portocala si de lamaie glasate 1/4 cana stafide […]

Placinta dulce cu cuscus

Placinta dulce cu cuscus din: faina, apa, branza de vaci, oua, cuscus, zahar, stafide, lamaie, portocala, ulei, otet, sare. Ingrediente: 500 g făină 375 ml apă un kilogram de brânză de vaci 5 ouă 150 g cuşcuş 200 g zahăr tos stafide o lămâie o portocală 3 linguri de ulei o lingură de oţet o […]

Tort de piersici cu crema de iaurt si branza de vaci

Tort de piersici cu crema de iaurt si branza de vaci

Tort de piersici cu crema de iaurt si branza de vaci din: oua, portocala, zahar, zahar vanilat, faina, praf de copt, gem de piersici, iaurt, branza de vaci, lamaie, gelatina, frisca, piersici. Ingrediente blat: 2 oua 2 linguri zeama de portocala 75 g zahar 1 plic zahar vanilat 75 g faina 1/2 lingurita praf de […]

Prajitura moale cu mere

Prajitura moale cu mere

Prajitura moale cu mere din: mere, lamaie, oua, faina, unt, zahar, zahar vanilat, praf de copt, tuica. Ingrediente: 3 mere mari sucul de la o lamaie 3 oua 180 g faina 150 g unt topit 180 g zahar tos 1 pachetel zahar vanilat 1 lingurita praf de copt 2 linguri tuica de prune sau pere […]

Tarta cu lamaie caramelizata

Tarta cu lamaie caramelizata

Tarta cu lamaie caramelizata din: faina, sare, unt, zahar pudra, coaja de lamaie, ou. Ingrediente aluat: 200 g faina sare 125 g unt moale 70 g zahar pudra o lingurita coaja rasa de lamaie 1 ou Ingrediente umplutura: 3 oua, 150 g zahar pudra, 300 g frisca nebatuta (smantana), zeama de la doua lamai (circa […]

Tort cu capsuni

Tort cu capsuni

Tort cu capsuni din: faina, praf de copt, sare, zahar, lapte, frisca, capsuni. Ingrediente: 280 g faina 4 lingurite praf de copt 1 lingurita sare 1 1/2 lingura zahar 3/4 ceasca lapte 1 1/2 ceasca frisca batuta 500 g capsuni taiate in doua   Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 220C, se unge cu […]

Pălăriuţe cu cireşe

Pălăriuţe cu cireşe

Pălăriuţe cu cireşe din: cirese, ciocolata alba, smantana, oua, zahar, unt, faina, praf de copt, zahar vanilinat, sare, scortisoara, susan, esenta de migdale. Ingrediente: 300 g cireşe 300 g ciocolată albă 125 g smântână 3 ouă 120 g zahăr tos 50 g zahăr brun 250 g unt 500 g făină un pliculeţ cu praf de […]

Mere prajite cu inghetata

Mere prajite cu inghetata

Mere prajite cu inghetata din: mere, unt, sirop de fructe, inghetata. Ingrediente : 4 mere acrisoare (600 g) 30 g unt 6 linguri sirop de fructe 4 globuri inghetata (de vanilie sau de nuci)   Mod de preparare: Se spala merele, se curata de coaja, se scobesc intregi cu o lingurita sau un cutit ascutit […]

Deserturi

Fructe marinate cu orez si portocale

Fructe marinate cu orez si portocale din: orez, lapte degresat, sare, zahar, iaurt, zahar vanilat, portocale, lamaie, samburi de alune, miere, fructe, scortisoara. Ingrediente: 200 g orez 700 ml lapte degresat sare iodata 3-4 linguri zahar 400 g iaurt (amestecat cu zahar vanilat – 2 pachetele) 1 portocala (coaja si zeama) + alte doua portocale […]

Ruladă cu fistic

Ruladă cu fistic

Ruladă cu fistic din: oua, faina, zahar, ghimbir, ulei de masline, ciocolata neagra, fistic, cacao, sare, praf de copt, zahar vanilat, budinca de vanilie, frisca, topping de capsuni, sos caramel. Ingrediente: 6 ouă 120 g făină 150 g zahăr tos ghimbir 50 ml ulei de măsline 200 g cioco­lată neagră 50 g fistic cacao sare […]

Cornuleţe cu ciocolată

Cornuleţe cu ciocolată

Cornuleţe cu ciocolată din: faina, drojdie, lapte, unt, sare, oua, zahar, crema de ciocolata, portocale, nuca, zahar vanilat, esenta de rom. Ingrediente: 400 g făină 215 g drojdie 175 ml lapte dulce 30 g unt o linguriţă de sare două ouă 60 g zahăr tos 250 g cremă de ciocolată două portocale 100 g miezuri […]

Biscuiţi cu ciocolată

Biscuiţi cu ciocolată

Biscuiţi cu ciocolată din: faina, bicarbonat, sare, unt, zahar, oua, zahar vanilat, miere, ciocolata neagra, lamaie, nuca, unt de alune, frisca. Ingrediente: 650 g făină o linguriţă bicarbonat de sodiu sare 250 g unt 200 g zahăr două ouă două pliculeţe de zahăr vanilinat două linguri de miere 200 g ciocolată neagră o lămâie 50 […]

Tort cu zmeura si unt

Tort cu zmeura si unt

Tort cu zmeura din: oua, zahar, faina, amidon, unt, marmelada, zmeura, tuica, zahar vanilat, migdale. Ingrediente blat: 4 oua 100 g zahar 100 g faina 30 g amidon 50 g unt topit Ingrediente umplutura : 200 g marmelada de zmeura, 500 g zmeura proaspata, 200 ml tuica nebatuta, 1 plic zahar vanilat, 50g migdale taiate […]

Clatite americane cu frisca si fructe

Desert cu frisca şi fructe

Desert cu frisca şi fructe din: frisca, fructe, ciocolata, nuca, piscoturi. Ingrediente:  300-400 ml frisca batuta fructe (se pot folosi la alegere proaspete sau din compot) cca 6 cubulete de ciocolata nuca macinata cca 10-15 piscoturi Mod de preparare: Taiem fructele cubulete.Maruntim 2-3 piscoturi si punem pe fundul bolurilor (paharelor) in care vom face desertul. […]

Prăjitură Eugenia

Desert cu eugenii

Desert cu eugenii din: eugenii, lapte, nuci, frisca. Ingrediente: 9 eugenii 200 ml lapte 4-5 linguri de nuci pisate 200-300 ml frisca Mod de preparare: Inmuiem fiecare eugenie in lapte, pe ambele parti pana biscuitul se inmoaie bine. Acoperim toata baza tavii cu eugeniile insiropate. Punem un strat de frisca apoi preasaram nucile pisate. Repetam […]

Coconut Ice

Coconut Ice

Coconut Ice din: nuca de cocos, zahar pudra, lapte condensat, colorant. Ingrediente: 340 gr nuca de cocos 340 zahar pudra 1 cutie lapte condensat(400ml) 2-3 picaturi colorant rosu   Mod de preparare: Intr-un bol turnam laptele condensat, zaharul peste el si amestecam bine pana se omogenizeaza. Daca aveti lapte condensat neindulcit, folositi cantitatea indicata de […]

Prajitura miracol

Prajitura miracol

Prajitura miracol din: unt, biscuiti, fulgi de ciocolata, cocos, nuca, lapte. Ingrediente: 100g unt topit (eu va recomand 80g) 125g biscuiti digestivi macinati 175g fulgi de ciocolata (ciocolata maruntita) 75g fulgi de nuca de cocos 125g miez de nuca tocata marunt 400ml lapte condensat indulcit   Mod de preparare: Se tapeteaza cu hartie de copt […]