Minibriose cu ciocolata

Minibriose cu ciocolata

Minibriose cu ciocolata din: oua, unt, zahar, faina, banana, crema de ciocolata, ciocolata, lichior, pra de copt, esenta de rom, sare, alune, menta. Ingrediente: 3 ouă 150 g unt 120 g zahăr 300 g făină o banană 100 g cremă de ciocolată din comerţ 3 cuburi de ciocolată neagră zahăr vanilinat coaja rasă de la […]

Tort cu crema si glazura de prune

Tort cu crema si glazura de prune

Tort cu crema si glazura de prune din: oua, zahar, faina, vin, frisca, suc de portocale, ciocolata, scortisoara, gelatina, prune, sare, prune, praf de copt. Ingrediente tort: 2 ouă 225 g zahăr 120 g făină 250 ml vin roşu 600 ml frişcă 150 ml suc de portocale 50 g ciocolată de menaj albă scorţişoară 3 […]

Prajitura regala cu capsuni

Prajitura regala cu capsuni din: capsuni, lapte, zahar, coniac, galbenus, frisca, gelatina. Ingrediente: 300 g căpşuni 500 ml lapte 250 g zahăr pudră 1 lingură coniac sau lichior 1 esenţă vanilie 6 gălbe­nuşuri 250 g frişcă 1 plic gelatină 2 plicuri zăhăr vanilat   Mod de preparare: Speli căpşunile, le presari cu 100 g zahăr […]

Tort cu 2 blaturi si 2 creme

Tort cu 2 blaturi si 2 creme din: oua, zahar, faina, cacao, esenta de vanilie, nuci, unt, lapte, esenta de rom, stafide, frisca. blaturi: 6 ouă 6 linguri zahăr 6 linguri făină 1 esenţă de vanilie 2 lin­guri cacao crema de nuci: 100 g nuci măcinate 100 g unt 200 ml lapte 1 lingură zahăr […]

Brioşe cu două feluri de ciocolată

Briose cu ciocolata si mac

Briose cu ciocolata si mac din: faina, oua, unt, lapte, drojdie, zahar, ciocolata, esenta de rom, sare, menta, seminte de mac. Ingrediente: 400 g făină 3 ouă 100 g unt 170 ml lapte dulce 15 g drojdie 100 g zahăr tos 150 g ciocolată neagră două pliculeţe de zahăr vanilinat esenţă de rom sare seminţe […]

Prăjitură cu umplutură de cocos

Prajitura cu gem si cocos

Prajitura cu gem si cocos din: foi de napolitana, oua, faina, zahar, lapte, nuca de cocos, gem de caise, smochine, sare. Ingrediente: 4 foi de napolitană 6 ouă 180 g făină 150 g zahăr tos 350 ml lapte un plic cu cremă de vanilie 150 g nucă de cocos un borcan cu gem de caise […]

Reteta crema de iaurt

Reteta crema de iaurt

Reteta crema de iaurt din: frisca, mango, banana, ananas, portocala, fructe de padure, iaurt, miere, cafea, scortisoara, ciocolata, ananas, cirese, kiwi. Ingrediente: 200 ml frişcă un mango o banană o conservă de ananas o portocală 300 g fructe de pădure 450 ml iaurt două linguri de miere lichior de cafea un praf de scorţişoară ciocolată […]

Prăjitură cu cremă de griş si marmeladă

Prajitura cu gem, nuca si bezea

Prajitura cu gem, nuca si bezea din: faina, margarina, oua, lamaie, zahar, nuci, praf de copt, otet, gem, sare.   Ingrediente: 500 g făină 250 g margarină 2 ouă + 3 albuşuri 1/2 lă­mâie 100 g zahăr pudră 10 nuci 1 praf de copt 1 linguriţă oţet 5-6 linguri gem sare   Mod de preparare: […]

Batoane energizante cu miere

Batoane glazurate

Batoane glazurate din: unt, zahar, faina, nuci, sare, gem, cacao. Ingrediente: 1 pachet unt 100 g zahăr pudră 350 g făină 1 pacheţel zahăr vanilat 100 g nuci mă­cinate un praf de sare câteva linguri de gem acrişor Ingrediente glazură: 1 lingură unt 1 lingură apă 1 lingură cacao 1 lingură zahăr Mod preparare batoane: […]

Reteta clatite umplute cu mere

Reteta clatite umplute cu mere

Reteta clatite umplute cu mere din: mere, lapte, oua, zahar, sare, unt, coniac, ulei, mere, scortisoara, frisca. Ingrediente: 100 g faina 800 ml lapte 3 oua 100 g zahar 1 varf de cutit de sare 20 g unt (margarina) 7 linguri de coniac 1 plic cu praf de budinca de vanilie (pentru 1/2 l lapte) […]

Tort de ciocolata cu crema de smantana

Tort cu blat din pesmet si crema de cacao

Tort cu blat din pesmet si crema de cacao din: oua, zahar, pesmet, faina, praf de copt, nuci, esenta de rom, lapte, crema, ciocolata. Ingrediente blat: 8 ouă 8 lin­guri zahăr 8 linguri pesmet 2 linguri făină 1 plic praf de copt 1 cană nuci tăiate mărunţel 1 esenţă de rom 1 cană de apă […]

Piersici umplute cu îngheţată

Piersici umplute cu crema de vanilie

Piersici umplute cu crema de vanilie din: piersici, zahar, lapte, faina, migdale, galbenus. Ingrediente: 10 piersici 125 g zahăr 2 plicuri zahăr vanilat 150 ml lapte 2 gălbenuşuri, 1 linguriţă făină, 50 g migdale.   Mod de preparare: Speli piersicile, le tai în jumătate, le scoţi sâmburii şi pui jumătăţile de fructe la fiert într-o […]

Foitaj cu umplutura de pepene

Foitaj cu umplutura de pepene

Foitaj cu umplutura de pepene din: aluat foitaj, pepene, unt, frisca, menta, fucte de padure. Ingrediente : 1 rulou de aluat de foitaj 1 pepene galben 50 g unt 250 g frisca batuta Ingrediente ornat: 6 fire de menta proaspata, cateva fructe de pădure.   Mod de preparare: Se-ncinge cuptorul la 180°C. Se curata pepenele […]

Tort de mere si stafide

Tort de mere cu glazura de vin

Tort de mere cu glazura de vin din: mere, faina, unt, pesmet, zahar, oua, vin, zahar, praf de copt. Ingrediente: 2 mere mari 160 g făină 100 g unt 2 linguri pesmet 80 g zahăr 2 ouă 150 ml vin alb 125 g zahăr pudră 1 linguriţă praf de copt     Mod de preparare: […]

Reteta tarta cu struguri si migdale macinate

Reteta tarta cu struguri si migdale macinate

Reteta tarta cu struguri si migdale macinate din: struguri, oua, aluat, unt, zahar, migdale, frisca, faina. Ingrediente: 800 g boabe de struguri albi (Muscat) 2 oua intregi + 1 galbenus 300 g aluat fraged 20 g unt 80 g zahar 60 g migdale macinate 3 linguri frisca nebatuta faina   Mod de preparare: Se intinde […]

deserturi

Regina din Saba

Regina din Saba din: ciocolata, unt, zahar, oua, cacao , frisca. Ingrediente: 300 g ciocolata amaruie 125 g unt + 20 g pentru uns forma 125 g zahar tos 5 oua 250 g frisca batuta 3 linguri cacao   Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la 180C si se unge cu unt o forma rotunda […]

Reteta prajitura cu cirese

Reteta prajitura cu cirese din: cirese, faina, zahar, oua, lapte, rachiu, unt. Ingrediente: 500 g cirese 150 g faina 150 g zahar + 2 linguri de zahar 4 oua 400 ml lapte 4 linguri de rachiu de cirese sau visinata 40 g unt   Mod de preparare: Puneti ciresele curatate de samburi pe fundul unei […]

Mousse de ciocolata

Reteta mousse au chocolat

Reteta mousse au chocolat din: ciocolata, galbenus, zahar, sare, vanilie, frisca. Ingrediente: 250 g ciocolata 3 galbenusuri 40 g zahar pudra 100 ml frisca nebatuta 1 baton de vanilie 1 varf de cutit sare   Mod de preparare: Se taie ciocolata bucati si se lasa sa se topeasca pe baia de apa (bain-marie) impreuna cu […]

Deliciu cu mere, miere si nuci

Deliciu cu mere, miere si nuci din: mere, miez de nuca, zahar, miere, unt, oua, faina, lamaie. Ingrediente : 4 mere mari 125 g miez de nuca 100 g zahar 2 linguri de miere 120 g unt inmuiat + 20 g normal 4 oua 170 g faina 1 lamaie   Mod de preparare: Curatati merele […]

Budincă de mere si banane

Mere a la Tatin

Mere a la Tatin din: mere, zahar pudra, unt. Ingrediente : 1,5 kg mere 100 g zahar pudra 75 g unt     Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 210C. Se unge un vas de pamant cu 50 g unt topit si se presara cu jumatate din cantitatea de zahar. Merele, curatate de coaja […]

Budinca cu nuca de cocos rasa

Budinca cu nuca de cocos rasa din: oua, lapte, unt, cocos, zahar. aluat : 3 oua 2 linguri lapte 50 g unt 80 g nuca de cocos rasa 50 g| zahar   sos : 1 lingurita cu varf de coaja rasa de portocala, 2 linguri smantana dulce, 50 g ciocolata amaruie, 50 g ciocolata cu […]

Crema de orez cu frisca

Crema de orez cu frisca – un desert ușor, cremos și delicios, perfect pentru orice ocazie. Combinația dintre orezul fiert și frișca bătută adaugă o textură delicată și un gust rafinat, fiind ideală pentru zilele de vară sau ca un desert de final pentru o masă specială. Este un preparat clasic, care poate fi personalizat […]

Gogosele cu mere

Gogosele cu mere

Gogosele cu mere din: mere, oua, lapte, faina, drojdie, zahar, unt, ulei, sare. Ingrediente: 4 mere 2 ouă 200 ml lapte 500 g făină 25 g drojdie 100 g zahăr 1 plic zahăr vanilat 100 g unt ulei sare 3 linguri zahăr pudră vanilat   Mod de preparare: Dizolvi drojdia într-o ceaşcă cu lapte călduţ […]

Budincă din griş cu lapte

Budinca de gris cu mure si afine

Budinca de gris cu mure si afine din: vanilie, lapte, zahar, zahar vanilat, sare, gris, oua, afine, lamaie, zahar tos. Ingrediente: 1/2 baton de vanilie 500 ml lapte 50 g zahar 2 pachete zahar vanilat 1 praf de sare 60 g gris 2 oua 250 g afine amestecate cu mure suc de lamaie putin zahar […]

Biscuiti

Biscuiţi cu glazura de ciocolata

Biscuiţi cu glazura de ciocolata din: oua, zahar, margarina, bicarbonat, lamaie, faina. Ingrediente: 4 oua o cana de zahar 250 g de margarina o lingurita de bicarbonat coaja de lamaie (sau portocala) dupa gust faina cat cuprinde. Ingrediente glazura: 150 g de ciocolata de menaj, 2 linguri de lapte. (Sau: 2 linguri de cacao, 50 […]

Inghetata cu branza de vaci si zmeura

Inghetata cu branza de vaci si zmeura din: unt, zahar, zmeura, ovaz, branza de vaci, lamaie, inghetata. Ingrediente: 20 g unt 60 g zahar 250 g zmeura 60 g fulgi de ovaz 250 g branza de vaci proaspata si smantanoasa sucul de la o lamaie o cutie de inghetata de zmeura sau vanilie   Mod […]

Flanuri cu pere

Flanuri cu pere

Flanuri cu pere din: pere, lamaie, faina, oua, zahar tos, lapte, unt, zahar praf, scortisoara, sare. Ingrediente: 4 pere mari 1 lingura de suc de lamaie 50 g faina alba 3 oua 50 g zahar tos 450 ml lapte 40 g unt 1 lingura de zahar praf 1/2 praf de scortisoara 1 praf de sare […]

Linzer cu mure

Linzer cu mure din: faina, margarina, oua, zahar pudra, zahar tos, sare, lamaie, gris, mure. Ingrediente: 350 g făină 250 g margarină 4 ouă 100 g zahăr pudră 280 g zahăr obişnuit sare coajă rasă şi zeama de la o lămâie 1 lingură griş 500 g mure   Mod de preparare: Freci margarina cu zahărul […]

Tort ieftin, cu frisca si gem

Tort ieftin, cu frisca si gem

Tort ieftin, cu frisca si gem din: oua, faina, praf de copt, apa, marmelada de capsuni, frisca, zahar pudra. Ingrediente: 3 oua (cu albusurile si galbenusurile separate) 1 ceasca de faina amestecata 1 lingurita praf de copt 4 linguri apa clocotita 1/2 ceasca marmelada de capsuni (sau de alte fructe) 300 ml frisca batuta 2 […]

Tort de zahar ars

Tort de zahar ars

Tort de zahar ars din: oua, lapte, faina, zahar vanilat, praf de copt, zahar, frisca. Ingrediente: 14 ouă 2 l lapte 6 linguri făină 1 plic zahăr vanilat 1 plic praf de copt 500 g zahăr 500 ml frişca   Mod de preparare: Pui 400 g zahăr într-o cratiţă să se caramelizeze, tapetezi cratiţa cu […]

Bezele

Bezele cu nuci

Bezele cu nuci din: albus, zahar, nuci, zeama de lamaie. Ingrediente: 3 albuşuri 200 g de zahar pudra 50 g de nuci 2 pachete de zahar vanilat 1/2 lingurita cu zeama de lamaie sau otet   Mod de preparare: Bezele cu nuci: bat albuşurile de cateva ori cu telul. Se adauga treptat zaharul si praful […]

Tarta de capsuni cu branza de vaci

Tarta de capsuni cu branza de vaci din: faina, unt, oua, branza, zahar, sare, capsuni, frisca. Ingrediente aluatul fraged: 250 g faina 125 g unt + 20 g unt pentru forma 1 ou 1/3 pahar de apa rece o lingurita de zahar praf 1/2 lingurita de sare fina Ingrediente umplutura: 500 g branza de vaci […]