Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

Tort Tiramisu din: piscoturi, cafea, oua, mascarpone, zahar pudra, vanilie, cacao, lamaie, lichior de cafea, lichior de cafea, ciocolata. Ingrediente: 750g piscoturi de sampanie 200ml cafea rece 3 oua 500g brânza mascarpone 150g zahar pudra 1 lingurita esenta de vanilie 1 lingurita cacao 1 lingurita coaja rasa de lamâie 3 linguri lichior de cafea 100g […]

Compot

Compot de prune cu vanilie

Compot de prune din: prune, apa, zahar, lamaie, vanilie. Ingrediente: 1 kg prune 0,5 l apă 300 g zahăr zeama de la o lămîie o bucăţică de vanilie baton   Mod de preparare: Compot de prune: pun la fiert zahărul şi apa. În acest timp se curăţă fiecare prună de pieliţă şi se moaie în […]

Şerbet de migdale

Şerbet de migdale

Şerbet de migdale din: migdale, zahar, apa. Ingrediente: 1 kg migdale dulci (cojile) 1 kg zahăr 4 kg apă 2 lin­guri miez de migdale dulci pisate 2-3 miezuri de migdale amare   Mod de preparare: Se spală bine cu apă cojile lemnose de migdale. Se pun la fiert timp de o jumătate de oră. Se […]

Prajitura cu gem de capsune si banane

Prajitura de banane cu glazura de kiwi

Prajitura de banane cu glazura de kiwi din: banane, unt, zahar, mirodenii, oua, faina, bicarbonat, smantana, lapte. Ingrediente: 3 banane (600g) 125g unt 150g zahar 1 lingurita mirodenii (scortisoara, cuisoare, nucsoara, ghimbir) 2 oua 225g faina 1/2 lingurita bicarbonat 120ml smântâna 60ml lapte Ingrediente glazura: 250g zahar praf, 1 lingurita unt, pulpa maruntita de la […]

Prajitura cu branza si gem de caise

Prajitura gustoasa cu migdale sau nuci

Prajitura cu migdale sau nuci din: unt, oua, zahar pudra, zahar vanilat, ciocolata de menaj, migdale sau nuci, dulceata, migdale. Ingrediente: 180g unt 8 oua 180g zahar pudra 1 plic zahar vanilat 200g ciocolata menaj 250g migdale sau nuci Pentru ornat: 100g dulceata de coacaze, 100g ciocolata menaj, 150g migdale   Mod de preparare: Frecam […]

Tort cu nuci, vişine si cacao

Tort cu blat de nuci umplut cu fructe de vară

Tort cu blat de nuci umplut cu fructe de vară din: oua, zahar, ulei, apa minerala, faina, nuci, zahar vanilat, sare, lichior de fructe, apa, frisca, lapte, lichior, margarina, caise, visine, piersici. Ingrediente blat: 7 ouă 7 linguri zahăr 4 linguri ulei 2 linguri apă minerală 3 linguri făină 4 linguri nuci 1 plic zahăr […]

Papanasi de Bucovina

Papanasi de Bucovina din: branza de vaci, ou, zahar vanilat, stafide, sare, zahar, faina de grau, gris.   Ingrediente: 300g brânza de vaci 1ou 2 pliculete zahar vanilat 25g stafide 1 vârf de cutit sare 25g zahar tos 2 linguri faina de grâu 2-3 linguri gris   Mod de preparare: Papanasi de Bucovina: amesteca bine […]

Tartă de nuci cu fructe

Tartă de nuci cu fructe

Tartă de nuci cu fructe din: banane, rodie, nuca, curmale, pudra de roscove. Ingrediente: 200 gr banane 50 gr boabe rodie 100 gr nucă 100 gr curmale uscate 2 linguriţe pudră de roşcove   Mod de preparare: Curmalele şi nuca le pisaţi bine apoi le amestecaţi (frământaţi) cu mâna. Într-o formă rotundă (cam 10 cm […]

Inghetata cu urda

Inghetata cu urda

Inghetata cu urda din: fistic, nuci, alune, ghimbir, cirese din compot, struguri din compot, urda, coniac, vanilie, zahar, lamaie, portocala.   Ingrediente: 25g fistic 25g nuci 25g alune 25g cubulete zaharisite de ghimbir 25g cirese din compot 25g caise uscate 25g struguri din compot 500g urda 2 linguri coniac 1 lingura esenta de vanilie 4 galbenusur […]

Coacaze in suc propriu cu miere

Coacaze in suc propriu cu miere din: cocaze, miere. Ingrediente: 1 kg coacaze 300g miere       Mod de preparare: Coacaze in suc propriu cu miere: Se curata coacazele de frunze si codite si se spala sub jet de apa rece. Ca sa nu se rupa fructele, se pun într-o sita. Se lasa sa […]

Inghetata de capsuni fara lactate sau oua

Inghetata de capsuni fara lactate sau oua din: capsuni, ulei de cocos, lapte de nuci, miere, esenta de vanilie, nuci diverse. Ingrediente: 1 cana capsuni 3 lg ulei de cocos 1 cana lapte de nuci 1/2 cana miere sau dupa gust 1/2 fiola de esenta vanilie 1 cana de nuci diverse, caju, migdale, nuci, orice […]

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti cu cocos

Salam de biscuiti din: nuci, cacao, miere, stafide, caise uscate, curmale, visine sau cirese confiate, cocos. Ingrediente: 200 g nuci 3-4 linguri cacao 4-5 linguri miere 1 pumn de stafide 1 pumn  caise uscate 4-5 bucati curmale 1 pumn visine sau cirese confiate 100g cocos ras   Mod de preparare: Pastram cateva linguri de nuci […]

Compot de agrise

Compot de agrise

Compot de agrise din: agrise, zahar, apa. Ingrediente: 600 g agrişe 250 g zahăr l pahar apă   Mod de preparare Compot de agrise: Topim zahărul în apă clocotită, lăsăm să fiarbă siropul, apoi adăugăm agrişele şi le fierbem puţin. După ce se răceşte, ducem compotul la răcitor.     Pofta buna!   Compot de […]

Prajitura cu miere de albine si nuci

Prajitura cu miere de albine si nuci

Prajitura cu miere de albine din: faina, zahar, oua, bircarbonat, smantana, nuci, zahar pudra, zahar vanilat, esenta de rom. Ingrediente foi: 300g faina 120g zahar 2 oua 1 lingurita bicarbonat Ingrediente crema: 250ml smântâna 750g nuci macinate 250g zahar pudra 50g zahar vanilat 50ml esenta de rom   Mod de preparare: Se amesteca bine toate […]

Crema de vanilie caramelizata

Crema de vanilie cu turmeric

Crema de vanilie din: caju, apa, miere sau sirop de agave, sare, vanilie, cacao, turmeric. Ingrediente: 1 1/2 cana caju inmuiat si scurs apa miere / sirop de agave dupa gust un praf de sare 1/2 baton de vanilie 1-2 lg unt de cacao topit 1 praf de turmeric / curcuma   Mod de preparare: […]

Portocale si banane inabusite

Puns de portocale

Puns de portocale din: portocale, lamai, zahar, oua, rom, sampanie. Ingrediente: 4 portocale 4 lămîi 2 pahare apă 300 g zahăr 2 albuşuri 1 ceşcută rom 1 pahar şampanie (vin spumos sau vin alb)   Mod de preparare: Tăiem portocalele şi lămîile în bucăţi, cu coajă, cu tot. Le stoarcem şi le fră- mîntăm într-un […]

Tort fara foc de mango

Tort fara foc de mango

Tort fara foc de mango din: caju, migdale sau nuci, curmale, cacao. Ingrediente blat: 2 Lg caju crude inmuiate 1 cana migdale sau nuci crude 4 curmale 2 Lg cacao ori cafea de cereale     Ingrediente umplutura : 1/2 cana nuci sau migdale crude inmuiate o ora 2 Lg miere sau dupa gust 1 Lg […]

Tort raw de ciocolata si portocale

Tort raw de ciocolata si portocale din: migdale sau nuci, cacao sau cafea din cereale, esenta de vanilie, apa. Ingrediente blat : 1 cana migdale sau nuci 2 Lg cacao sau cafea din cereale 4, 5 curmale esenta de vanilie 2 -4 Lg apa daca este nevoie   umplutura:1/2 cana suc portocale sau sucul de […]

Tarta cu crema de unt de alune

Tarta cu crema de unt de alune

Tarta cu crema de unt de alune din: orz, nuca, curmale, miere, portocala, sare, banane, alune, cocos, miere, cacao, scortisoara, prune uscate. Ingrediente : 1 cana orz 1 cana jum nuca jum cana curmale 2 linguri miere coaja de portocala sare   Ingrediente crema: 2 banane 6 linguri unt de alune jum cana de nuca […]

Prajitura cu crema de cafea si cacao

Prăjitură cu cremă de cafea şi rom

Prajitura cu crema de cafea si rom din: oua, zahar, nuci, praf de copt, faina, zeama de lamaie, sare, unt, zahar, cafea si esenta de rom. Ingrediente: 6 ouă 150 g zahăr 150 g nuci măcinate 1 praf de copt 2 linguri făină zeamă de lămâie sare cremă: 200 g unt 200 g zahăr 1 […]

Tortul Carnavalului de la Venetia

Tortul Carnavalului de la Venetia Ingrediente: 1 blat de tort dublu 1 mango 2 banane 1 ananas (pot fi si feliute din compot) 2 kiwi 50g smochine 1 portocala 100g nuca de cocos 6 linguri de gem de caise sau de prune 200g zahar tos 2 pahare apa 400g frisca 50g nuci verzi din dulceata […]

Clatite de cacao cu smantana si mango

Clatite de cacao cu smantana si mango

O reteta simpla de clatite de cacao cu smantana si mango din: caju, apa, zeama de lamaie, pudra, sare, otet de mere, dovlecel, pulpa de mango, esenta de vanilie, zeama de lamaie, sirop de agave, faina de in, cacao si sare. Ingrediente smantana : 1 cana caju crud, inmuiat 2 ore in apa 1/2 cana […]

Ecler cu cafea

Ecler cu cafea

Ecler cu cafea Ingrediente: 300g unt 6 oua 500ml lapte 600g faina 1 pliculet praf de copt 50 g unt 4 linguri cafea 1 lingurita esenta de vanilie 200g zahar 1 vârf de cutit sare   Mod de preparare: Pune intr-un vas, la fiert, 200ml lapte, impreuna cu untul, apoi dupa ce laptele a fiert, […]

Tartă cu brânză şi fructe

Tort cu cremă de branză şi cu pepene roşu

Tort cu cremă de branză şi cu pepene roşu Ingrediente blat: 4 oua 4 linguri de zahar 4 linguri faina sare Ingrediente cremă: 600-700 g brânză dulce foarte bine scursă, 2 plicuri zahăr vanilat 4 linguri zahăr 1 pepene rosu 1 plic gelatină roşie   Mod preparare blat: Baţi albuşurile spumă cu zahărul şi un […]

Tort de inghetata cu caise

Tort de inghetata cu caise Ingrediente blat: 2 cani migdale crude macinate, inmuiate cateva ore sau neinmuiate 2 Lg miere sau dupa gust 2 Lg cafea cereale 2 curmale (opt.) 2-3 picaturi esenta vanilie apa   Ingrediente umplutura: 2 cani caise,miere dupa gust ,cateva picaturi esenta vanilie si rom,5 Lg nuca de cocos sau apa […]

Bomboane spiralate

Bomboane spiralate

Bomboane spiralate Ingrediente pentru partea alba: 5 lg stafide albe 2 lg susan 4 lg nuca de cocos 4 lg migdale crude Ingrediente pentru partea neagra: 5 lg stafide negre 1-2 lg rase pudra cacao sau roscove 5 lg alune de pamant crude 5 lg seminte de floarea soarelui crude Mod de preparare: Stafidele si semintele […]

Prajitura de Anul Nou

Prăjitură cu blat de biscuiţi, friscă si fructe

Prăjitură cu blat de biscuiţi, friscă si fructe Ingrediente: 150 g biscuiţi 2 linguri zahăr 200 g unt 80 g zahăr pudra 1 ou 300 ml frişcă 1 ciorchine de struguri negri 2 piersici   Mod de preparare: Dai biscuiţii prin maşina de tocat şi amesteci praful de biscuiţi cu zahărul şi 75 g unt […]

Ingheţată de portocale

Inghetata de portocale

Inghetata de portocale Ingrediente: 200 g zahăr bucăţi l/2pahar lapte 2 portocale 1/2 lămîie 1 1 apa   Mod de preparare: Frecăm bucăţile de zahăr pe coaja por­tocalelor pînă se îngălbenesc, îmbibîndu-se de aroma fructelor. Turnăm apă în cratiţă şi o aşezăm pe colţul maşinii, punem zahărul şi ameste­căm cu o lingură de metal pînă […]

Mille - Feuilles cu fructe exotice

Babă

Babă Ingrediente: 500 g făină 1 pahar lapte 4 ouă 150 g unt sau margarină 3/4 pahar zahăr 1/4 linguriţă sare 100 g stafide 1 praf de vanilie 40 g drojdie grăsime pentru formă Ingrediente sirop: 1/4 pahar zahăr, 3/4 pahar apă, 4 linguri de vin, 1/2 linguriţă esenţă rom.   Mod de preparare: Se […]

Spuma de cafea

Spuma de cafea

Spuma de cafea Ingrediente: 100-150 g esentă de calea (ioarte concentrată) 200 g zahăr 500 g frişcă.   Mod de preparare: Punem la foc cafeaua cu zahă­rul şi le fierbem pînă obţinem un sirop. Atunci îl luăm de la foc. Batem frişca într-un vas pe gheaţă. Cînd este bine bătută, adăugăm o lin­gură de zahăr […]

Îngheţată de iaurt cu fistic

Inghetata de banane

Inghetata de banane Ingrediente: 2 banane 1 ligurita seminte mac 1 lingura migdale, muiate si zdrobite 1 cana lapte de migdale   Mod de preparare: Bananele se decojes si se ingheata, apoi se taie bucati si se pun in robot cu semintele de mac si migdalele zdrobite la care adaugam laptele de migdale, optional se […]

Prăjitură de Strasburg

Prăjitură de Strasburg

Prăjitură de Strasburg Ingrediente: 250 g făină 250 g unt 1 kg mere 1 pahar zahăr tos 1 lingu­riţă zahăr pudră 1 lingură apă 2 gălbenuşuri 1 praf sare 1 praf scorţişoară grăsime pentru formă ou amestecat cu apă îndulcită   Mod de preparare: Se pune făina cuib pe planşeta de lucru. La mijlocul făinii […]