Crema cu portocale si frisca

Cremă de lapte cu ciocolată

Cremă de lapte cu ciocolată Ingrediente: 6 ouă 6 linguri zahăr 3 pahare lapte 3 linguri zahăr pentru ars 3 linguri ciocolată rasă sau cacao vanilie (baton) un praf de sare   Mod de preparare: Se fierbe laptele cu vanilia la foc mic. După ce dă un clo­cot, se acoperăşi se ţine pe marginea maşinii. […]

Jeleu de ciocolată

Jeleu de ciocolată

Jeleu de ciocolată Ingrediente: 3 batoane ciocolată 10 linguri lapte 500 g smîntînă proaspătă 150 g zahăr pudră vanilie 8 foi gelatină ulei   Mod de preparare: Se pun într-un ibric laptele încălzit, vanilia şi ciocolata. Cînd ciocolata s-a topit, se toarnă totul peste zahărul frecat cu smîntîna şi se amestecă bine, apoi se adaugă […]

Glazura de ciocolata

Glazura de ciocolata Ingrediente: 60 g ciocolată 2 linguri zahăr apă pentru topit     Mod de preparare: Glazura de ciocolata: Rupem batoanele de ciocolată în bu­căţi. Le punem într-o crăticioară, adău­găm 2-3 picături de apă şi zahărul, şi punem totul la fiert, pe colţul maşinii, amestecînd mereu pînă ce compoziţia se face ca smîntîna. […]

Crema de ciocolata cu alune pralinate

Jeleu de cafea

Jeleu de cafea Ingrediente: 5 gălbenuşuri 500 g lapte vanilie (¼ baton) 4 linguri zahăr pudră 8 foi gelatină 1/2 ceşcuţă cafea neagră foartă concentrată strecurată ulei   Mod de preparare: Se pune la fiert laptele cu vanilia. După ce dă un clocot, se dă la o parte şi se acoperă. Se freacă gălbenuşurile cu […]

deserturi

Plezir

Plezir Ingrediente: 3 ouă 100 g făină 50 g migdale sau nuci zahăr pudră ceară de albine gla­zură de ciocolată   Mod de preparare: Frecăm bine ouăle întregi cu zahărul, pînă nu se mai simte zahărul. Adăugăm făina cernută şi migdale sau nuci us­cate, prăjite puţin, rîşnite prin maşină,frecate în palme şi cernuie printr-o sită […]

Prăjitură cu urdă şi piersici

Prăjitură cu piersici şi blat cu ciocolată şi nuci

Prăjitură cu piersici şi blat cu ciocolată şi nuci Ingrediente: 250 g faina 3 oua 225 g zahar 250 g unt 100 g ciocolata amaruie 1 praf de copt 600 g piersici 1 sticuluta esenta de rom 3 linguri zahar pudra 3 linguri nuca macinata Mod de preparare: Freeci spuma untul cu zaharul, adaugi ouale […]

Ingheţată de iaurt cu pepene galben şi sos de vin alb

Ingheţată de iaurt cu pepene galben şi sos de vin alb

Ingheţată de iaurt cu pepene galben şi sos de vin alb Ingrediente: 400 g iaurt mai gros 200 g zahar pudra 2 lamai 150 g smantana 1 pepene galben 1 plic zahar vanilat 1 lingura zahar 1/2 plic gelatina 125 ml vin alb   Mod de preparare: Bati bine iaurtul cu zaharul pudra si smantana, […]

Prăjitură turcească

Prăjitură turcească

Prăjitură turcească Ingrediente: 1 ou 11/2 pahar ulei 1 pahar apă 1 lingură zahăr pudră coaja rasă de la o lămîie un praf de sare făină cît cuprinde grăsime şi făină pentru formă Ingrediente sirop: 500 g zahăr, 11/4 pahar apă, vanilie, zeama de la o lămîie.   Mod de preparare: Se bate zahărul cu […]

Crema de ciocolata cu alune pralinate

Cremă de ciocolată cu nuci sau alune pralinate

Cremă de ciocolată cu nuci sau alune pralinate Ingrediente: 4 ouă 250 g zahăr pudră 300 g unt 3 linguri ciocolată sau cacao 4-5 linguri nuci sau alune pralinate 2 linguri lapte   Mod de preparare: Ciocolata se adaugă în crema de unt cu ouă, după ce a fost topită într-un ibric, la marginea maşinii, […]

Gustare fitness (varinata)

Gustare fitness (varinata)

  Mod de preparare: 2 linguri de branza de vaci dietetica se ameste cu 1 lingura lapte dietetic, 1 lingura de miere si 1/2 pachet zahar vanilat, 100g capsuni se adauga la amestec de preferinta intregi pentru a nu distruge vitamina C.   Pofta buna!

Fursecuri cu ciocolată (varianta)

Fursecuri cu ciocolată (varianta)

Fursecuri cu ciocolată Ingrediente: 120 g unt 220 g zahăr pudră 1 albuş 250 g alune prăjite şi măcinate 4 linguri făină vanilie unt făină pentru forma   Ingrediente crema : 1 baton ciocolată sau 2 linguri de cacao,1 lingură zahăr,2 linguri apă,1 linguriţă rom.   Mod de preparare: Se amestecă bine zahărul cu untul, […]

Cornuleţe ruseşti

Cornuleţe ruseşti

Cornuleţe ruseşti Ingrediente: 1 pahar untură sau unt 1 pahar smîntînă 1 vîrf cuţit sare 1 praf vanilie făină cît cuprinde marmeladă vişine din dulceaţă sau rahat 3/4 pahar zahăr pudră vanilat   Mod de preparare: Se amestecă untura sau untul cu sarea, vanilia şi smîntîna. Se adaugă făină cît să se obţină o cocă […]

Prajitura Vassilopita

Şodou

Şodou Ingrediente: 5 gălbenuşuri 250 g lapte 10 linguriţe zahăr 5 linguriţe rom   Mod de preparare: Se freacă spumă gălbenuşurile cu zahărul, se adaugă treptatşi amestecînd mereu laptele clocotit, apoi romul. Se ser­veşte fierbinte în ceşti.   Pofta buna!

Pepene umplut

Pepene galben umplut

Pepene galben umplut Ingrediente: 1 pepene galben mare 1 pară mare 1 măr mare 2-3 pier­sici 2-3 prune 1 pahar boabe de struguri amestecaţi albi şi negri de preferinţă tămîioşi 1 pahar vin 2 păhărele rom 1/2 pahar zahăr 3 foi de gelatină 1 praf de vanilie   Mod de preparare: Mărul şi para se […]

Spuma de mere cu frisca

Spumă de mere (varianta)

Spumă de mere Ingrediente: 500 g mere 21/2 pahare apă 3/4 pahar zahăr 15 g gelatină   Mod de preparare: Se spală merele, se taie sferturi, se curăţă de sîmburi şi se fierb în apă pînă ce devin moi. Se scurge zeama în alt vas, iar merele se dau prin sită. În zeama de mere […]

Căpşuni cu frişcă

Căpşuni cu frişcă

Căpşuni cu frişcă Ingrediente: 1 kg căpşuni 1 păhărel rom 1/2 pahar zahăr frişcă   Mod de preparare: Se curăţă căpşunile de codiţe, se spalăşi se lasă să se scurgă bine de apă. Se aşază într-un vas pentru servit un rînd se căpşuni, se presară cu zahăr şi se stropesc cu rom. Se procedează astfel […]

Prajitura cu crema de cafea si cacao

Prăjitură cu crema de cafea – usor de preparat

Prăjitură cu crema de cafea din: oua, zahar, nuca, faina, praf de copt, coaja de lamaie, sare, unt, zahar pudra, galbenusuri, cafea concentrata, lapte. Ingrediente blat: 7 ouă 200g zahăr 200g nucă măcinată 3 linguri făină 1 linguriţă rasă praf de copt 2 linguriţe coajă de lămâie un vârf de cuţit sare Ingrediente crema: 300g […]

Strudel cu nuci (varianta)

Strudel cu nuci (varianta)

Strudel cu nuci  Ingrediente: 1 ou 1 lingură ulei 1 păhărel mic de otet 400 g făină 500 g nuci 300 g zahăr 1/2 lămîie 50 g unt pesmet un praf de sare   Mod de preparare: Punem făina într-o cratiţă şi facem în ca o adîncitură în care punem ouăle, uleiul, oţetul, sarea ; […]

Portofele picante

Melanj de fructe proaspete

Melanj de fructe proaspete Ingrediente: 2 mere 3 pere zemoase 15 prune coapte 1 pahar boabe de struguri albi 1 pahar boabe de struguri negri tămîioşi 2-3 felii de pepene galben parfumat zeama de la 1 lămîie 2 pahare vin alb 1 pahar zahăr pisat   Mod de preparare: Perele şi merele se curăţă de […]

Portocale si banane inabusite

Felii de portocale cu nuci

Felii de portocale cu nuci Ingrediente: 1 portocala 2 linguri de smantana dietetica 1 lingura miere de albine 1 lingura de nuci taiate   Mod de preparare: Portocale se taie felii subtiri si se aseaza pe o farfurie intinsa.pe fiecare felie se aseaza putina smantana amestecata in prealabil cu miere se garniseste cu bucatele de […]

Cremă englezească cu alune de pădure

Cremă de alune sau nuci pralinate

Cremă de alune sau nuci pralinate Ingrediente: 4 ouă 250 g zahăr pudră 300 g unt 4-5 linguri alune sau nuci pralinate   Mod de preparare: Se pun ouăle într-un castron aşezat într-un vas cu apă clo­cotită pe foc şi se bat bine cu zahărul pînă se obţine o cremă. Se ia vasul de la […]

Şarlotă de fructe

Şarlotă de fructe

Şarlotă de fructe Ingrediente: 2 pahare zeamă de fructe proaspăt pregătităşi strecurată 200 g zahăr 500 g frişcă 9 foi gelatină   Mod de preparare: Se încălzeşte zeama de fructe (caise, căpşuni, coacăze, fragi, piersici, zmeură), se adaugă zahărul şi se ţine pe foc pînă se topeşte zahărul, fără să fiarbă. Se ia de la […]

Plăcinta cu vişine

Plăcinta cu vişine

Plăcinta cu vişine Ingrediente: 250 g făină 4 ouă 4 linguri zahăr 100 g smântână 1 lingură oţet 2 linguri zahăr pudră 500 g vişine   Mod de preparare: Freci 2 ouă cu 2 linguri zahăr, apoi încorporezi făina, smântână şi oţetul. Frămânţi până obţii un aluat elastic pe care-l laşi la frigider pentru o […]

Prăjitură in sos de scorţişoară

Prăjitură in sos de scorţişoară

Prăjitură in sos de scorţişoară Ingrediente blat negru: 250g unt 50g cacao 425g zahăr 4 ouă mari 2 linguriţe zahăr vanilat 300g făină 1 linguriţă praf de copt sare Ingrediente blat branza:14biscuiţi de cacao cu cremă albă,175g ciocolată neagră amăruie ,250g  cremă de brânză,125g zahăr,1 linguriţă vanilie,375g frişcă. Ingrediente sos de scortisoara:175 ml lapte ,175g […]

Prăjitură cu cacao şi nuci

Prăjitură cu cacao şi nuci

Prăjitură cu cacao şi nuci Ingrediente: 200g unt 1/2 cană făină 2 lin­guri smântână 50g margarină 1 linguriţă esenţă vanilie 1/2 cană cacao 4 ouă 150g miez de nucă în bucăţi mai mari 2 căni zahăr tos   Mod de preparare: Se freacă untul moale cu cacao. Se adaugă zahărul, ouăle, smântână şi esenţa de […]

Tort special de cacao

Tort special de cacao

Tort special de cacao Ingrediente: 250 g zahăr 250 g nuci 5 albuşuri rom 300 g frişcă ulei Ingrediente crema: 8 gălbenuşuri, 250 g zahăr pudră, 250 g unt, 2 linguri cacao, 2 linguri zahăr, 1/2 pahar apă.   Mod de preparare: Se pun într-o cratiţă la ars 250 g zahăr. Cînd începe să se […]

Prăjitură cu cacao şi struguri

Prăjitură cu cacao şi struguri Ingrediente blat: 500g făină 200g unt 200g zahăr pudră 150g cacao 1 linguriţă praf de copt 1 lin­guriţă zahăr vanilat 1 pahar lapte 1 ciorchine de struguri negri   Ingrediente crema: 200ml frişcă ,200g zahăr pudra ,1plic cremă de cio­colată,100ml lapte, 1 linguriţă esenţă de rom   Mod de preparare: […]

Prăjitură festivă

Prăjitură festivă

Prăjitură festivă Ingrediente: 10 oua 300g zahăr pudră 200g nuci măcinate l00g făină 300g zahăr tos 300g unt 50ml rom 2 linguriţe zahăr vanilat 1 lingură coajă de lămâie 2 linguriţe nes l00g ciocolată menaj   Mod de preparare: Pentru blat, se bat spumă albuşurile cu zahărul pudră. Când compoziţia s-a întărit, se adaugă nucile […]

Desert cu pepene roşu

Miez de pepene galben in cupa de pepene rosu

Miez de pepene galben in cupa de pepene rosu Ingrediente: 1 pepene galben de aproximativ 1 kg 100 g zahar 1 lamaie 1 pepene rosu mai mic 1 plic gelatina pentru inchegat   Mod de preparare: Cureti pepenele galben de coaja si de seminte si dai miezul pe razatoare cu ochiuri mari. Dintr-o cana din […]

Prajitura cu crema alba

Prăjitură cu cremă de vanilie si bezea

Prăjitură cu cremă de vanilie si bezea Ingrediente aluat: 6 ouă 200 g zahăr 2 linguri cacao 200 g făină 1 plic praf de copt 2 linguri vin Ingrediente cremă: 6 gălbenuşuri 200 g zahăr 2 linguri făină 300 ml lapte 2 plicuri zahăr vanilat 250 g margarină Ingrediente bezea: 6 albuşuri 300 g zahăr […]

Prăjitură cu ness

Prăjitură cu ness

Prăjitură cu ness Ingrediente blat: 8 linguri zahăr 2 linguri cacao 8-9 linguri făină 1 linguriţă praf de copt 1 linguriţă oţet un vârf de cuţit sare 8 oua Ingrediente glazura: 300g unt,300g miez de nucă ,16 linguri zahăr pudră,2-3 linguri ness   Mod de preparare: Pentru blat, se separă albuşurile şi se bat spumă, […]

Prăjitură cu vişine şi caise

Prăjitură cu vişine şi caise

Prăjitură cu vişine şi caise Ingrediente: 400 g făină 200 g unt (sau margarină) 1 lămâie 1 plic praf de copt 1 ou 100 g zahăr tos 2 plicuri zahăr vanilat sare 250 ml lapte 1-2 linguri griş 1/2 kg caise 1/2 kg vişine 2 linguri zahăr pudră   Mod de preparare: Freci untul spumă […]