Budincă de pişcoturi

Budincă de pişcoturi

Budincă de pişcoturi Ingrediente: 4 ouă 1 pahar lapte 150 g pişcoturi de şampanie 4 linguri zahăr pudră 1 plic zahăr vanilat 1 ciocolată mică pentru ornat   Mod de preparare: Incălzeşti puţin laptele, adaugi pişcoturile până se înmoaie toatte, pui amestecul pe foc şi-l dai în câteva clocote, apoi îl laşi să se răcească. […]

Cataif

Cataif

Cataif din: fidea, zahar, esenta de rom, zahar vanilat, apa, frisca. Cataiful este un desert rafinat, specific bucătăriilor orientale, realizat prin combinarea fidelelor fine cu un sirop bogat în arome. În varianta sa tradițională, fidea fină este prăjită până devine aurie și crocantă, apoi îmbibată într-un sirop preparat din zahăr, apă, esență de rom și […]

Tort Mimoza

Tort Micado

Tort Micado Ingrediente: 400 g unt 400 g smîntînă 1/4 linguriţă bicarbonat făină cît cuprinde fructe zaharate (dulceaţă) Ingrediente crema: 1 pahar lapte, 11/2 pahar zahăr, 1 vîrf cuţit bicarbonat, 1 linguriţă unt.   Mod de preparare: Se freacă bine untul, se adaugă smîntîna şi bicarbonatul, se pune făina şi se frămîntă un aluat potrivit […]

Tort cu prune si zahar ars

Tort cu prune si zahar ars

Tort cu prune si zahar ars Ingrediente blat: 1 si 1/2 pahar faina 3 lingurite praf de copt 1 varf de cutit de bicarbonat 3/4 pahar zahar pudra 50 g margarina 3/4 pahar lapte 1 ou 60 g alune sare Ingrediente umplutura: 1/2 kg prune 1 pahar de 400 g cu smantana 1/2 pahar zahar […]

Placinta cu nuci, dulceata, marmelada sau rahat

Placinta cu nuci, dulceata, marmelada sau rahat

Placinta cu nuci, dulceata, marmelada sau rahat Ingrediente umplutura : nuci dulceaţă de vişine marmeladă sau rahat 1 ou susan   Mod de preparare: Placinta cu nuci, dulceata, marmelada sau rahat: Facem un aluat ca pentru cornuleţe, respectînd aceleaşi proporţii. Tăiem alua­tul în două. Din jumătate de aluat întin­dem o foaie, o aşezăm într-o tavă […]

Biscuiti cu chips de ciocolata

Biscuiţi cu cremă de branză şi cafea

Biscuiţi cu cremă de branză şi cafea din: faina, praf de copt, cafea, unt, zahar, ou, esenta de vanilie, ciocolata, sare, branza de vaci, cafea, smantana, lichior de cafea. Ingrediente blat: 300g făină l/2 lin­guriţă praf de copt 2 linguri cafea măcinată 100g unt 200 g zahăr 1 ou l linguriţă esenţă de vanilie 250 […]

Tort Moca

Tort Moca

Tort Moca Ingrediente: 8 ouă 250 g zahăr pudră 250 g nuci sau migdale pisate 2 linguri pesmet fin Ingrediente crema: 250 g unt, 250 g zahăr pudră, 5 gălbenuşuri, 1/2 baton vanilie, 1 ceşcuţă esenţă de cafea, 100 g migdale curăţate.   Mod de preparare: Se freacă spumă gălbenuşurile cu zahărul, se adaugă nucile […]

Prăjitură cu cafea şi nuci

Prăjitură cu cafea şi nuci

Prăjitură cu cafea şi nuci Ingrediente blat: 6 ouă 140gzahăr 140g nucă măcinată 1 linguriţă praf de copt 2 linguri făină sare Ingrediente crema:1lingură cafea solubilă,250g zahăr pudră,2 gălbenuşuri,1 linguriţă zahăr vanilat 50g nuci prăjite şi tăiate ,250g unt   Mod de preparare: Pentru blat, se bat albuşurile spumă şi se adaugă treptat zahărul. Când […]

Prăjitură cu cafea si esenta de rom

Prăjitură cu cafea si esenta de rom Ingrediente: 6 gălbenuşuri 10 linguri ulei 250ml lapte 500g făină 200g nucă măcinată 3 linguri cafea 300g zahăr 1 linguriţă rasă praf de copt 1 linguriţă esenţă de rom 1 linguriţă oţet sau zeamă de lămâie 1 lingură unt topit un vârf de cuţit sare   Mod de […]

Orez cu vanilie si lapte

Orez cu lapte si vanilie

Orez cu lapte si vanilie Ingrediente: 1 pahar orez 3 pahare lapte 1 pahar apă 1 bucăţică vanilie baton zahăr (după gust) un praf sare dulceaţă   Mod de preparare: Orez cu lapte si vanilie: Se pune la fiert laptele cu apa şi vanilia. Cînd începe să clocotească, se adaugă orezul ales şi bine spălat, […]

Tort dobos

Doboş-tort

Doboş-tort Ingrediente: 10 ouă 200 g zahăr pudră 120 g făină fină coaja rasăşi zeama de la o lămîie unt Ingrediente crema: 6 ouă, 200 g zahăr, 200 g unt, 6 batoane ciocolată rasă, 4 linguri  apă.   Mod de preparare: Gălbenuşurile cu zahărul, coaja şi zeama de la o lămîie se freacă pînă se […]

Prăjitură cu frişca şi cafea

Prăjitură cu frişca şi cafea

Prăjitură cu frişca şi cafea Ingrediente: 11 smântână dulce 2 ouă 50g ness 200g cacao 300g zahăr pudră 300g nuci măcinate 1 50g pesmet 100ml lichior de cafea esentă de rom   Mod de preparare: Din smântână şi l00g zahăr se bate o frişcă tare, în care se înglobează ouăle bătute cu restul de zahăr. […]

Şarlotă de pişcoturi

Şarlotă de pişcoturi

Şarlotă de pişcoturi Ingrediente: 5 gălbenuşuri 1 pahar lapte 1 pahar zahăr 8 foi gelatină 250 g pişcoturi de şampanie 250 g frişcă 150 g alune turceşti arahide sau nuci pralinate vanilie rom   Mod de preparare: Se pune pe foc laptele, adăugînd gălbenuşurile frecate cu zahărul, vanilia şi romul şi amestecînd mereu pînă începe […]

Nuga de casă

Nuga de casă

Nuga de casă Ingrediente foi: 8 albuşuri 400 g nucă 8 linguri pesmet 300 g zahăr pudră Ingrediente cremă: 8 gălbenuşuri 300 g zahăr pudră 3 linguri lapte 3 linguri cacao 50 g cioco­lată amăruie 200 g unt sau margarină Mod preparare foi: Tai mărunt miezul de nucă, îl pui într-o tavă şi-l prăjeşti în […]

Tort de curmale şi frişcă

Tort de curmale şi frişcă Ingrediente: 250 g zahăr pudră 300 g curmale tăiate 300 g alune date prin maşină 1 lingură pesmet fin 10 albuşuri 500 g frişcă vanilie   Mod de preparare: Se bat albuşurile cu zahărul pînă se fac spumă, se adaugă curmalele tăiate în lung, alunele, pesmetul şi vanilia. Se toarnă […]

Negresa cu ciocolata si nuci

Negrese cu cafea şi alune

Negrese cu cafea şi alune Ingrediente: 400g ciocolată menaj l00g unt 3 ouă 3 linguri cafea 4 linguri făină 200g zahăr 1 linguriţă zahăr vanilat 1/2 linguriţă praf de copt 100g alune sfărâmate   Mod de preparare: Se rade pe răzătoarea mare ciocolata şi se pune la topit, împreună cu untul, la foc mic. Se […]

Tort Alcazar

Tort Alcazar

Tort Alcazar din: albusuri, zahar, nuci, vanilie, ulei, zahar, unt, lapte, cafea, cacao, rom. Poate te intereseaza si Prajitura cu zmeura si ciocolata Ingrediente: 6 albuşuri 6 linguri zahăr 250 g nuci date prin maşină vanilie ulei   Ingrediente crema: 6 gălbenuşuri 6 linguri zahăr 250 g unt 1/2 pahar lapte 1 păhărel cafea  (cicoare) […]

Tort Othello

Tort Othello

Tort Othello din: oua, zahar, esenta de cafea, cacao, faina, nuci, alune, ulei, faina, fructe. Ingrediente: 9 ouă 9 linguri zahăr 2 linguri esenţă de cafea 55 g cacao 55 g făină 55 g nuci alune sau migdale pisate în piuliţă ulei făină pentru formă fructe din dulceaţă Ingrediente crema: 5 linguri apă, 75 g […]

Şarlotă de vanilie

Şarlotă de vanilie

Şarlotă de vanilie Ingrediente: 250 g zahăr 6 gălbenuşuri 1,5 kg lapte 1/2 baton vanilie 8 foi gelatină   Mod de preparare: Se fierbe laptele cu vanilia. În acest timp se freacă gălebenuşurile cu zahărul. Cînd laptele este fiert, se trage la marginea maşinii şi se toarnă treptat gălbenuşurile amestecînd mereu pînă cînd se îngroaşă. […]

Prajitura cu foi si spuma cu gem

Prăjitură cu cremă de nucă si glazură de cacao

Prăjitură cu cremă de nucă si glazură de cacao Ingrediente: 6 ouă 8 linguri zahăr 7 linguri făină 4 linguri apă 1 linguriţă praf de copt Ingrediente cremă: 250 g unt 200 g nuci măcinate 200 g zahăr pudră 1 pahar lapte 50 ml esenţă de rom Ingrediente glazură: 150 g zahăr pudră 4 linguri […]

Tort Punş

Tort Punş Ingrediente: 8 ouă 210 g zahăr pudră 140 g făină zeama de la 1 lămîie şi 1 portocală 1 păhărel rom 40 g ciocolată 2-3 linguri marmeladă de caise unt făină pentru formă glazură de ciocolată   Mod de preparare: Tort Punş: Se freacă gălbenuşurile cu zahărul pudră, adăugat treptat şi amestecînd mereu. […]

Tort caramel

Tort caramel

Tort caramel Ingrediente blat: 1 pahar smîntînă 125 g unt vanilie făină cît cuprinde   Ingrediente crema: 150 g zahăr ars, 1 pahar lapte, 150 g zahăr pudră, vanilie sau 1 păhărel de rom, 150 g unt.   Mod de preparare: Se face o cocă din smîntînă, unt, vanilie, şi făină. Se fră­mîntă un aluat […]

Prăjitură cu cacao şi cafea

Prăjitură cu cacao şi cafea

Prăjitură cu cacao şi cafea Ingrediente blat: 5 gălbenuşuri 5 albuşuri 250g unt 250g zahăr 1 lin­guriţă cafea măcinată 4 linguriţe cacao 400g făina 2 linguriţe praf de copt 1 linguriţă esenţă de rom Ingrtediente crema: 4 gălbenuşuri,200g zahăr ,200g unt,1 linguriţă ca­cao,1 lingură cafea măcinată 1 linguriţă esenţă de rum ,70g nucă măcinată . […]

Bulgarasi de migdale

Bulgăraşi de ciocolată cu vişine din compot

Bulgăraşi de ciocolată cu vişine din compot Ingrediente: 350 g ciocolată de menaj 175 g unt 2 linguri ulei 300 ml frişcă lichidă 1 sticluţă esenţă de rom 300 g biscuiţi simpli 200 g vişine din compot   Mod de preparare: Topeşti ciocolata şi uleiul pe baie de aburi şi când e gata o dai […]

Papanaşi de cartofi

Papanaşi de cartofi

Papanaşi de cartofi Ingrediente: 500 g cartofi 1/2 pahar făină 25 g drojdie 2 linguri ulei 1 ou sare smântână sau unt   Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi speli şi îi dai pe răzătoarea cu ochiuri mici. îi amesteci apoi cu drojdia de bere înmuiată în 1/4 pahar apă rece, adaugi apoi oul, puţină […]

Tort special

Tort fraged cu marmeladă

Tort fraged cu marmeladă Ingrediente: 7 gălbenuşuri 3/4 pahar zahăr pudră 20 g sare de amoniac bine pisat 1/2 pahar unt topit vanilie făină cît cuprinde marmeladă după gust cîteva nuci sau migdale tăiate 1 ou întreg   Mod de preparare: Se freacă zahărul şi untul pînă se fac spumă. Se adaugă gălbe­nuşurile, unul cîte […]

Minişarlote cu pere

Şarlotă de alune

Şarlotă de alune Ingrediente: 300 g frişcă 1 kg lapte 6 ouă 6 foi de gelatină 200 g alune prăjite şi măcinate 350 g zahăr 1 păhărel rom puţină coajă rasă de lămîie   Mod de preparare: Laptele fiert şi răcit se toarnă peste gălbenuşurile frecate cu zahărul, se amestecă, se pune pe foc amestecînd […]

Negrese cu nuci şi stafide

Negrese cu nuci şi stafide

Negrese cu nuci şi stafide Ingrediente: 150g ciocolată menaj 100 g unt (margarină) 100g miez de nucă sfărâmat 100g stafide aurii 250 zahăr 1 linguriţă zahăr vanilat 3 ouă 150 g făină un vârf de cuţit sare   Mod de preparare: Se pun ciocolata şi untul într-o oală şi se topesc, amestecându- le încontinuu. Se […]

Tort de caise

Tort de caise

Tort de caise Ingrediente: 350 g făină 100 g unt sau margarină 100 g smîntînă 1 ou 2 linguri zahăr 1 linguriţă oţet vanilie coajă de lămîie rasă zahăr pudră Ingrediente umplutura: 1 kg caise curăţate de sîmburi şi rupte jumătăţi, 3 linguri zahăr.   Mod de preparare: Se freacă puţin untul cu zahărul, apoi […]

Negrese cu ciocolată şi mentă

Negrese cu ciocolată şi mentă Ingrediente blat: 60g ciocolată amară 1/2 cană unt nesărat la tempera­tura camerei l cană zahăr 2 ouă mari 1 linguriţă esenţă de vanilie 3 linguri făină 1 lingură cacao 1/2 linguriţă scorţişoară Ingrediente crema: 360g ciocolată albă de menaj,6 linguri frişcă,2 linguriţe esenţă de mentă. Ingrediente glazura:6 linguri frişcă ,180g […]

Prăjitură cu cremă de griş si marmeladă

Prăjitură cu cremă de griş si marmeladă

Prăjitură cu cremă de griş si marmeladă din: faina, margarina, galbenus, zahar, lapte, nuca, sare, gris, marmelada, albusuri, cacao. Ingrediente: 300 g făină 150 g margarină 1 gălbenuş 1 lingură zahăr 2 linguri lapte drojdie cât o nucă sare Ingrediente cremă: 200 ml lapte 2 linguri griş 2 gălbenuşuri 7 linguri zahăr 1 lingură cacao […]

Tort brun

Tort brun

Tort brun Ingrediente: 200 g migdale pisate 130 g zahăr pudră 200 g ciocolată casă 5 linguri rase făină fină 12 ouă unt cremă de unt frişcă   Mod de preparare: Se freacă gălbenuşurile cu zahărul pînă ce se fac ca o spumă, se adaugă ciocolata, migdalele şi făina, se amestecă bine, iar la sfîrşit […]