Prăjitură cu mere si scortisoara (varianta)

Prăjitură cu mere si scortisoara (varianta)

Prăjitură cu mere si scortisoara Ingrediente: 5 linguri zahăr 5 linguri apă 5 linguri ulei 5 linguri lapte 2 gălbenuşuri 1linguriţă amoniac 2 linguri smântână făină 1 kg mere 200g margarină 100g zahăr pudră 2 linguriţe zahăr vanilat 1 linguriţă scorţişoară   Mod de preparare: Se ard 5 linguri de zahăr într-o cratiţă şi se […]

Prăjitură cu caise si zahar vanilat

Prăjitură cu caise si zahar vanilat

Prăjitură cu caise si zahar vanilat Ingrediente: 8 ouă 600g zahăr 600ml smântână 30ml ulei 600g făină 1 linguriţă praf de copt 4 linguriţe zahăr vanilat l kg caise   Mod de preparare: Se freacă gălbenuşurile cu zahărul tos şi cu 1 linguriţă zahăr vanilat, până se obţine o cremă. Se adaugă, treptat, smântână şi […]

Prăjitură cu cireşe si coniac

Prăjitură cu cireşe si coniac Ingrediente blat: 6 ouă 160g zahăr 150g făină 50ml coniac   Ingrediente crema: 400g unt ,400g zahăr praf ,2 linguri zahăr vanilat,800g cireşe   Mod de preparare: Se bat albuşurile spumă cu zahărul adăugat treptat. Se adaugă, pe rând, gălbenuşurile şi faina. Se unge cu unt o formă de chec […]

Prajitura cu banane si curmale glazurata cu miere si nuci

Prăjitură cu banane şi lămaie

 Prăjitură cu banane şi lămaie Ingrediente: 1 lingură unt pentru uns tava 300g făină 1 linguriţă praf de copt 75g zahăr 1 lingură coajă rasă de lămâie 1 ou 1 banană 150g brânză proaspătă de vaci 100g stafide 1 vârf de cuţit sare   Ingrediente ornare: 100g zahăr praf,2 linguri suc de lămâie ,1linguriţă coajă […]

Prajitura cu pere si mascarpone

Prajitura aromata cu pere

Prajitura aromata cu pere din: margarina, zahar, oua, faina, pesmet, praf de copt, scortisoara, nucsoara, cuisoare, pere, stafide, lapte, fulgi de migdale. Ingrediente: 125g margarina 125g zahăr  2 ouă 125g făină 50g pesmet 1 linguriţă praf de copt scorţişoară nucşoară cuişoare 2 pere mari 125g stafide 60ml lapte 2 lin­guri fulgi de migdale   Mod […]

Banane flambate

Banane flambate

Banane flambate din: banane, portocale, stafide, zahar, rom, unt. Bananele sunt o sursă excelentă de vitamine și minerale, inclusiv vitamina C, vitamina B6, potasiu, magneziu și fibre dietetice. Aceste fructe sunt renumite pentru conținutul lor ridicat de potasiu. Potasiul este esențial pentru menținerea tensiunii arteriale normale și pentru funcționarea inimii. Bananele sunt o sursă bună […]

Prajitura cu mere rase

Prajitura cu mere rase

Prajitura cu mere rase din: mere, oua, zahar, pesmet, faina, rom, unt. Ingrediente: 6 mere 6 ouă 6 linguri zahăr 3 linguri pesmet 2 linguri făină 1 păhărel rom sirop din 2-3 lin­guri de zahăr unt pesmet pentru uns forma   Mod de preparare: Se freacă spumă gălbenuşurile cu zahărul, se pune făina puţin câte […]

Prajitura cu dovleac

Prajitura cu dovleac din: dovleac, nuca, lamaie, bicarbonat, faina, ulei, zahar. Ingrediente: 250g dovleac 150g nucă 1 lămâie 1 linguriţă bicarbonat de sodiu 250g făină 50 ml ulei 150g zahăr pudră   Mod de preparare: Prajitura cu dovleac: curăţă dovleacul şi se dă pe răzătoarea mare. Nucile se pisează.  amestecă uleiul cu zahărul pudră şi […]

Tort cu fructe si blat de nuci

Tort cu fructe si blat de nuci din: nuca, zahar, apa, cacao, oua, portocale, compot, frisca, gelatina. Ingrediente: 3 căni nucă măcinată 1 şi 1/2 cană zahăr 1 şi 1/2 cană cu apă 3 linguri cacao 8 ouă 1 fiolă esenţă de rom şi una de vanilie 1 kg portocale 1 cutie compot de ananas […]

Prajitura cu rubarbar

Prajitura cu rubarbar din: oua, zahar, unt, lapte, bicarbonat, rubarbar. Ingrediente: 5 ouă 550g zahăr 150g unt sau margarină 200ml lapte 1 linguriţă bicarbonat 1 lingură zeamă de lămâie 700g rabarbăr 1 linguriţă zahăr vanilat   Mod de preparare: Prajitura cu rubarbar: Se amestecă gălbenuşurile cu 250g zahăr şi apoi, treptat, se adaugă untul sau […]

Cosulete cu fragute

Cosulete cu fragute

Cosulete cu fragute din: albus, zahar, faina, esenta de vanilie. Ingrediente: 7 albuşuri 300g zahăr pudră 1 linguriţă esenta de vanilie 200g făină   Ingrediente crema:2 lămâi ,200g unt ,300g zahăr, 4 ouă ,300g frişcă ,200g frăguţe sau zmeură   Mod de preparare: Se bat uşor albuşurile şi se incorporează progresiv zahărul cu o spatulă de […]

Cosulete cu fructe

Cosulete cu fructe

Cosulete cu fructe din: faina, untura, bicarbonat, budinca, lapte, kiwi, portocale, mere, ananas, strugure, para Ingrediente: 3 uni făină 1 cană untură coaja de la 1 lămâie 1 linguriţă bicarbonat 1 plic budincă de vanilie 200ml lapte 3 kiwi 4 portocale 3 mere strugure cu bocbe mari 1 pară 1grepfrut cu miez roşu 1 ananas […]

Portocale si banane inabusite

Portocale in aluat

Portocale in aluat din: portocale, oua, faina, rom, zahar, unt, ulei. Ingrediente: 4 portocale 2 ouă 4 linguri făină 2 linguri rom 4 linguri zahăr 50g unt 250ml ulei   Mod de preparare: Se curăţă portocalele, se taie în felii şi se scot sâmburii. Se pun într-un castron cu 2 linguri rom şi 2 zahăr. […]

Banane caramel

Banane caramel din: banane, ulei, zahar, susan, faina, amidon, ou, sare. Ingrediente: 4 banane coapte 100 ml ulei floarea soarelui Ingrediente caramel : 1 cană zahăr ,1/4 cană susan Ingrediente pane: 2 linguri făină ,1/2 lingură amidon ,1 ou ,sare   Mod de preparare: Banane caramel: Se amestecă făina cu oul şi amidonul până se […]

Tarta cu mere si ghimbir

Tarta cu mere si ghimbir

Tarta cu mere si ghimbir din: faina, mere, unt, galbenusuri, lapte, zahar, ghimbir, scortisoara, praf de copt, lamaie. Ingrediente: 300g făină 800g mere 200g unt 4 gălbenuşuri 50ml lapte 200g zahăr 100g ghimbir proaspăt 1 lingură scorţişoară 1 lin­guriţă praf de copt 1 lămâie 1 plic zahăr vanilat 1 vârf de cuţit zahăr   Mod […]

Tort de lamaie cu mac

Tort de lamaie cu mac

Tort de lamaie cu mac din: unt, zahar, mac, lamai, gem, oua, lapte, faina, mascarpone.   Ingrediente: 350g unt nesărat 350g zahăr praf 3 linguri cu vârf mac 2 lămâi 70g gem de lămâie 6 ouă 120 ml lapte 350g făină zahăr praf pentru ornat Ingrediente umplutura:150g gem de lămâie, 130g brânză mascarpone   Mod […]

Tort cu nuca si gem

Tort cu nuca si gem

Tort cu nuca si gem din: faina, zahar, ulei, apa, nuca, bicarbonat, gem, cacao, ulei, frisca. Ingrediente: 3 şi 1/2 câni făină 1 cană zahăr 1/2 cană ulei 1 cană apă 1 cană nucă măcinată 1 linguriţă bicarbonat Pentru umplutură ai nevoie de: 800 g gem acrişor 1 cană nucă măcinată Pentru glazură ai nevoie […]

Briose aromate

Briose aromate

Briose aromate din: faina, zahar, ou, unt, drojdie, praf de copt, lapte, nucsoara, scortisoara, sare. Ingrediente: 280 g făină 50 g zahăr pudră + 2 linguri 1 ou 3 linguri pline cu vârf unt 1/2 pachet drojdie (de 25 g) 1/2 praf de copt 9-10 linguri lapte nucşoară 1/2 linguriţă scorţişoară sare   Mod de […]

Biscuiti integrali cu nuci pecan si afine

Fructe din biscuiti si nuca de cocos

Fructe din biscuiti si nuca de cocos din: biscuiti, nuca de cocos, zahar, jeleu, gem de caise, nuca de cocos. Ingrediente: 200 g biscuiţi obişnuiţi 200 g nucă de cocos albă 250 g zahăr pudră 150 g jeleuri 8 linguri gem de caise 2 linguri nucă de cocos galbenă 2 linguri nucă de cocos roşie […]

Prăjitură cu mere la tavă

Prajitura gustoasa cu mere

Prajitura gustoasa cu mere din: oua, zahar, ulei, lapte, praf de copt, lamaie, faina, sare, mere, scortisoara. Ingrediente pentru foi: 2 ouă 50 g zahăr 100 ml ulei 6 linguri lapte 1 praf de copt coaja de la 1 lămâie făină cât cuprinde 1 praf sare Ingrediente pentru umplutură: 1,5 kg mere 200 g zahăr […]

Prajitura gustoasa cu nuci si biscuiti

Prajitura gustoasa cu nuci si biscuiti

Prajitura gustoasa cu nuci si biscuiti din: unt, zahar, cacao, nuci, galbenus, rom, sare, biscuiti, galbenus. Ingrediente: 250g unt 200g zahăr pudra 100g cacao 4 gălbenuşuri 200g biscuiţi 250g nuci prăjite 3-4 linguri zahăr 10 g rom 1 vârf de cuţit sare   Mod de preparare: Se freacă untul cu zahărul pudră, se pune cacaoa, […]

Reteta prajitura cu nuci si cirese

Reteta prajitura cu nuci si cirese

Reteta prajitura cu nuci si cirese din: unt, zahar, oua, nuci, rom, faina, cirese. Ingrediente: 100g unt 200g zahăr pudră 4 ouă 200g nuri măcinate 2 lin­guri rom 80g făină 300g cireşe   Mod de preparare: Se freacă untul cu zahărul până se obţine o compoziţie ca o cremă. Se adaugă gălbenuşurile, nucile, romul, făina […]

Prăjitură cu nuci

Reteta prajitura cu nuci si ness

Reteta prajitura cu nuci si ness din: oua, zahar, nuci, faina, sare, ness, margarina. Ingrediente foaie: 6 albuşuri 350g zahăr 350g nuci prăjite măcinate 3 linguri făină 1linguriţă zahăr vanilat 1 vârf de cuţit sare Ingrediente crema: 6 gălbenuşuri ,6 lin­guri zahăr pudră ,3 linguriţe nes,200g margarina.   Mod de preparare: Pentru foi, se bat […]

Reteta prajitura cu crema de nuci si frisca

Reteta prajitura cu crema de nuci si frisca

Reteta prajitura cu crema de nuci si frisca din: zahar, apa minerala, ou, margarina, amoniac, faina, nuci, frisca, esenta de rom. Ingrediente foaie: l00g zahăr l00ml apă minerală 1 ou 100g margarină 1 lingură amoniac făină   Ingrediente crema:800g nuci măcinate ,800g frişcă,250g zahăr,2 linguriţe zahăr vanilat ,20ml  esenţă de rom   Mod de preparare: […]

Prajitura cu miere si scortisoara

Prajitura cu miere si scortisoara

Prajitura cu miere si scortisoara din: faina, zahar, oua, miere, scortisoara, praf de copt, unt, sare. Ingrediente: 600g făină 6 linguri zahăr 6 ouă 400g miere 2 linguriţe rase scorţişoară 1 vârf de cuţit cuişoare măcinate 1 linguriţă rasă praf de copt 2 linguri unt 1 vârf de cuţit sare   Mod de preparare: Se […]

Strudele cu mere si nuca 

Reteta strudel cu mere

Reteta strudel cu mere din: apa minerala, ulei, faina, sare, mere, zahar, scortisoara, branza sau dovleac. Ingrediente pentru aluat: 200 g apă minerală 350 ml ulei făină cât cuprinde sare Ingrediente pentru umplutură: 2 kg mere 300 g zahăr 1 praf scorţişoară 3 pliculeţe zahăr vanilat Ingrediente pentru umplutură se poate folosi şi brânză sau dovleac […]

Cuburi cu agrişe

Reteta patratele cu miere si migdale

Reteta patratele cu miere si migdale din: faina, oua, zahar, miere, unt, smantana, praf de copt, cuisoare, scortisoara, migdale. Ingrediente: 500 făină 2 ouă întreg 250 g zahăr 4 linguri miere 150 g unt 2 linguri smântână 1 plic praf de copt 1 linguriţă cuişoare scorţişoară măcinate 50g migdale   Mod de preparare: Din ingrediente […]

Compot de mere cu stafide

Compot de mere cretesti

Compot de mere cretesti din: mere, apa, zahar, coaja de lamaie, scortisoara, vin alb. Ingrediente: 1,5 kg mere creţeşti 500 ml apă 1 kg zahăr 1 linguriţă coajă de lămâie 1 bucată scorţişoară 2 linguri apă de flori 1 litru vin alb licoros   Mod de preparare: Compot de mere cretesti: Merele se curăţă de […]

Prăjitură cu piersici la gheaţă

Prăjitură cu piersici si nuci

Prăjitură cu piersici si nuci Ingrediente: 6 ouă 300g zahăr 200ml smântână 250g făină 1 lin­guriţă praf de copt 800g piersici un vârf de linguriţă sare 1 lingură esenţă de rom 50g nuci 1 linguriţă zahăr vanilat 50g pesmet 50g zahăr praf 1/2 lin­guriţă scorţişoară   Mod de preparare: Se spală piersicile, se rup în […]

Gelatina cu fructe

Căpşunele

Căpşunele Ingrediente: 1/2 kg miez de nucă 1 cană zahar 1 lingură oţet colorant alimentar 3 linguri zahăr pudră   Mod de preparare: Pui zahărul la foc mic cu puţină apă până se înmoaie şi-l ţii pe foc până se topeşte, după care adaugi oţetul şi-l dai deoparte. Adaugi miezul de nucă măcinat, amesteci şi […]

Ciocolată cu nucă

Ciocolată cu nucă

Ciocolată cu nucă Ingrediente: 250 g margarină la pachet 250 g zahăr 50 g cacao 5 linguri fană 9 lin­guri nucă 1 sticluţă esenţă de rom zahăr vanilat   Mod de preparare: Topeşti margarina pe foc, amesteci zahărul cu cacaua şi le adaugi peste margarina topită amestecând încontinuu. Pui apoi câte o lingură de făină, […]

Turtă dulce cu nuca

Turtă dulce cu nuca

Turtă dulce Ingrediente: 500 g făină integrală 400 g miere 250 g miez de nucă 2 ouă 1 lingură suc de lămâie 100 ml ulei 1 praf scorţişoară 1 praf sare 2-3 cuişoare 1 vârf de cuţit de bicarbonat   Mod de preparare: Ouăle cu zahărul se bat pe baia de aburi, apoi se adaugă […]