Gutui umplute cu nuci

Gutui umplute cu nuci

Gutui umplute Ingrediente: 6 gutui potrivite 150 g nuci măcinate 200 g stafide 1 lingură zahăr   Mod de preparare: Gutuile se spală, li se taie un căpăcel prin care se scot sâmburii şi se mai scobesc puţin cu un cuţit special. Separat, se dau nucile şi stafidele prin maşina de tocat sau prin robotul […]

Serbet cu merisoare

Şerbet de zmeură

Şerbet de zmeură Ingrediente: 1 kg zahăr 700 g zmeură 1/4 l apă 80 g glucoza   Mod de preparare: Zmeura zdrobită se fierbe cu apa 15 minute, apoi se strecoară prin tifon şi se fierbe la foc iute cu zahărul. Pe parcurs se pune şi glucoza şi cînd începe să se lege, se pune […]

Compot

Compot de visine dulce

Compot de visine dulce – Acest desert ușor poate fi savurat ca atare, utilizat în prăjituri sau acompaniat de înghețată. Gustul dulce-acrișor al vișinelor face din compot o alegere excelentă pentru orice ocazie, fiind și o amintire frumoasă a verilor copilăriei. Ingrediente (pentru aproximativ 4 borcane de 800 ml) 1,5 kg vișine proaspete – pentru […]

Şerbet de vişine

Şerbet de vişine

Şerbet de vişine Ingrediente: 1 kg zahăr 700 g vişine puţină apă vanilie 60 g glucoză   Mod de preparare: Vişinele se sfarmă ca să se spargă şi sîmburii. Se pun la fiert 15 minute cu apă, apoi se strecoară bine prin tifon. Zeama se fierbe din nou cu zahărul pînă ce s-a legat, se […]

Şerbet de portocale

Şerbet de portocale

Şerbet de portocale din: portocale, zahar, vanilie, apa, glucoza.   Ingrediente: 2 portocale 1 kg zahăr vanilie 1/4 1 apă 60 g glucoza   Mod de preparare: Apa se pune la fiert cu coaja subţire de portocale, apoi sub capac se lasă 15 minute. Se strecoară bine prin tifon ca să iasă gustul (aroma) de […]

Jeleu de piersici

Jeleu de piersici din: piersici, vin, vanilie, apa, gelatina, zahar. Ingrediente: 750 g piersici 1 pahar vin puţind vanilie 1 l apă 6 foi gelatina 250 g zahăr   Mod de preparare: Jeleu de piersici: Piersicile se spală bine, se curăţă mai gros de coajă, se taie în două şi se scot sîmburii. Se pun […]

Tort espresso de frisca

Tort espresso de frisca

Tort espresso de frisca Ingrediente blat de ciocolată : 3 ouă 150 g zahăr 60 g făină 40 g amidon 1 vârf de cuţit de praf de copt 2 linguri de cacao   Ingrediente crema :4 foi de gelatină, 2 ceşti espresso tare, 600 ml frişcă, 60 g zahăr, 4 linguri gem  de prune, fulgi […]

Şerbet de ciocolată cu vanilie

Şerbet de ciocolată Ingrediente: 1 kg zahăr 150 g ciocolată menaj sau 2 linguri cacao vanilie 1/2 l apă   Mod de preparare: Ciocolata se amestecă după ce şerbetul este gata tablat. Se încălzeşte puţin şi se pune ciocolata rasă sau cacao şi se amestecă pînă se topeşte ciocolata.   Pofta buna!

Tort fara ou

Tort fara ou Ingrediente 2 căni de griş 2 căni de nucă măcinată 2 căni de apă 2 căni de zahăr Ingrediente crema :300 ml apă, 300 g zahăr, 1 pacheţel budincă de vanilie, 300 g margarină Mod de preparare: Tort fara ou: Se amestecă toate la un loc şi se lasă să stea timp […]

Tort diplomat cu lapte praf

Tort diplomat cu lapte praf din: zahar, apa, lapte praf, compot de ananas, stafide, portocale, gelatina, frisca.   Ingrediente: 500 g zahăr 1 cană de apă 250 g lapte praf 1 cutie compot de ananas 2 portocale 150 g stafide 4 plicuri gelatină 2 plicuri zahăr vanilat 1 kg frişcă bătută   Mod de preparare: […]

Jeleu de şampanie

Jeleu de şampanie Ingrediente: 1 sticlă de şampanie sau vin spumos 250 g zahăr 1 pahar apă 15 g sau 6-7 foi gelatină   Mod de preparare: Apa şi zahărul se pun la fiert 2 minute, apoi se pune gelatina care a fost muiată în apă rece circa 20 minute. Cînd s-a topit gelatina, se […]

Jeleu de caise

Jeleu de caise

Jeleu de caise din: caise, apa, lamaie, vanilie, zahar si gelatina. Ingrediente: 750 g caise 1/2 l apă 1 lămîie puţină vanilie 220 g zahăr 15 g gelatină   Mod de preparare: Caisele se spală bine, se curăţă mai gros de coajă, se taie in două şi se scot simburii. Se pune la fiert apa, […]

Tort cu pişcoturi de şampanie şi spumă de căpşune

Tort cu pişcoturi de şampanie şi spumă de căpşune

Tort cu pişcoturi de şampanie şi spumă de căpşune Ingrediente: 300 g pişcoturi de şampanie 350 g căpşune 250 g zahăr pudră 2 albuşuri zeama de la 1/2 lămâie 1 pahar lapte 100 g frişcă   Mod de preparare: Speli căpşunele, dai câteva deoparte pentru decorat şi le laşi pe celelalte într-o strecurătoare să se […]

Jeleu de roşii pe mozzarella

Jeleu de portocale

Jeleu de portocale Ingrediente: 3/4 l apă 220 g zahăr puţină vanilie 6 foi (15 g) de gelatină 3 portocale 1/2 lămîie   Mod dfe preparare: Apa, zahărul şi vanilia se pun la fiert şi cînd clocoteşte se pune coaja subţire de la 1portocală. Se ia de pe foc şi se lasă 10 minute, cu […]

Jeleu de struguri

Jeleu de struguri

Jeleu de struguri Ingrediente: 7,500 kg struguri negri tămîioşi 1/4 l apă 6 foi de gelatină (15 g) 180 g zahăr 1/3 lămiie   Mod de preparare: Strugurii se spală, se aleg boabele, se zdrobesc şi se pun la fiert cu zahă­rul şi apa. După ce au fiert 15 minute, se strecoară bine de toată […]

Şerbet de alune

Şerbet de alune Ingrediente: 1 kg zahăr 160 g alune sau migdale vanilie 1/41 apa 60 g glucoza   Mod de preparare: Şerbet de alune: Alunele se prăjesc, se curăţă de pieliţă bine, se macină, apoi se pisează. Din zahăr, apă şi vanilie se face şerbetul de vanilie şi se amestecă cu alunele pisate şi […]

Jeleu dulce de lamaie

Jeleu dulce de lamaie Ingrediente: 1 l apă 250 g zahăr 3 lămîi 6 foi de gelatină (15 g) vanilie   Mod de preparare: Jeleu dulce de lamaie: Apa cu zahărul se pune la fiert şi cînd clocoteşte se pune coaja subţire de la 1 1/2 lămîie. ia de pe foc şi se lasă 10 […]

Tort diplomat cu jeleu

Tort diplomat cu jeleu

Tort diplomat cu jeleu Ingrediente: 8 ouă 200 ml lapte 50 ml rom 30 g gelatină 800 g frişcă 2 zahăr vanilat 100 ml apă 2 pachete de limbi de pisică   Mod de preparare: Tort diplomat cu jeleu: Gelatina se înmoaie timp de treizeci de minute în apă rece, apoi se pune la fiert […]

Portocale si banane inabusite

Coajă de pepene confiată

Coajă de pepene confiată Ingrediente: 1 pepene de circa 4 kg cu coaja groasă, culoare verde vegetală 1,800 kg zahăr zeamă de lămîie   Mod de preparare: Pepenele se taie felii, se curăţă de miez (care se mănîncă) şi de coaja verde. Fiecare felie (coajă) se taie în 2-3 bucăţi şi se fierbe în apă […]

Tort diplomat

Tort diplomat

Tort diplomat Ingrediente: 800 g smântână 8 ouă 400 g zahăr 2 linguri de gelatină pişcoturi vanilie stafide ananas portocale banane   Mod de preparare: Se bat gălbenuşurile cu zahăr pe baie de aburi, până se face ca o smântână groasă, apoi separat se înmoaie gelatina în zeama de la compot. După ce se răceşte […]

Tort cu nuci I

Tort cu nuci I

Ingrediente blat: 8 albuşuri 400 g zahăr pudră 5 linguriţe cacao 250 g nuci măcinate 2 linguri pesmet Ingrediente crema :300 g unt, 100 g cacao, 200 g zahăr, vanilie, coajă rasă de portocală, 8  gălbenuşuri   Mod de preparare: Pentru glazură se poate folosi frişcă sau şerbet. Se face un sirop din câteva linguri […]

Tort cu mandarine si bomboane

Tort cu mandarine si bomboane

Tort cu mandarine si bomboane Ingrediente: 4 ouă 200 g zahăr 1 pacheţel de zahăr vanilat 200 g făină 1linguriţă de praf de copt 600 g mandarine 9 bomboane ciocolata 250 g brânză de vaci 150 g smântână 1 linguriţă de zeamă de lămâi 600 ml frişcă 50 g migdale   Mod de preparare: Se […]

Tartă cu capşune si kiwi

Tartă cu capşune si kiwi Ingrediente: 2 ouă 150 g făina 250 g zahăr + 1 lingură zahăr 1 linguriţă praf de copt 1 plic zahăr vanilat 1 lămâie 100 ml apă 1 plic praf de budincă de vanilie 250 ml lapte 150 g căpşune 2 kiwi 1 plic gelatină transparentă 1 esenţă de rom […]

Tort la rece

Tort de nuci la rece

Tort de nuci la rece Ingrediente blat : 200 ml apă sau lapte 200 g zahăr 50 g cacao 500 g nuci prăjite şi măcinate   Ingrediente crema :100 ml apă sau lapte,15 linguri de zahăr, 100 g cacao,2 linguri de zeamil sau  făină, 500 g unt,2 gălbenuşuri   Mod de preparare: Nucile se pun […]

Pere confiate

Pere confiate Ingrediente: 1,500 kg pere de iarnă 1,400 kg zahăr zeamă de lămîie vanilie   Mod de preparare: Perele se curăţă şi se scot seminţele, apoi se fierb în apă 15 minute şi se strecoară. Zahărul se pune la fiert cu 2 pahare apă şi cînd începe să se lege se pun perele şi […]

Tort cu praf de inghetata

Tort cu praf de inghetata Ingrediente blat : 5 ouă 5 linguri de apă 5 linguri de zahăr arome 1 cană de făină   Ingrediente sirop:10 linguri de zahăr, apă şi esenţă de vanilie Ingrediente glazura :100 ml lapte cu 1 pachet de frişcă praf sau frişcă gata preparată   Mod de preparare: Se bat […]

Crema de ciocolata cu alune pralinate

Cremă de ciocolată cu capşune

Cremă de ciocolată cu capşune Ingrediente: 500 g căpşune 150 g ciocolată de menaj 100 g smântână (mai grasă, ca pen­tru frişcă) 1 albuş 1 linguriţă zahăr 2 linguriţe cafea preparată 3 esenţe de rom ulei   Mod de preparare: Speli căpşunele, le stropeşti cu esenţă de rom şi le laşi la rece. Tai ciocolata […]

Frişca de casă cu căpşune

Frişca de casă cu căpşune

Frişca de casă cu căpşune Ingrediente: 1/2 kg smântână proaspătă de casă 4 linguri zahăr pudră 1 plic zahăr vanilat 500 g căpşune   Mod de preparare: Laşi smântână la frigider câteva ore, apoi o răstorni ‘ntr-un vas şi o baţi cu telul 10 minute. Adaugi treptat zahărul şi vanilia şi baţi în continuare până […]

Tarta de ciocolata

Tarta de ciocolata

Tarta de ciocolata Ingrediente aluat: 1 pahar faina 100 g unt rece 2 linguri zahar 2 linguri apa rece 1 vf. cutit de sare Ingrediente crema: 500 ml frisca nebatuta, 300 g ciocolata amaruie,2 galbenusuri,2-3 linguri  cacao Mod de preparare: Se amesteca ingredientele pina la omogenizare. Se unge cu ulei sau margarina o tava de […]

Prajitura de malai

Prajitura de malai

Prajitura de malai Ingrediente: 2 cani de zahar 4 cani de lapte 1 cana de branza 2 cani de malai 2 linguri de faina 2 linguri de margarina 4 oua 1 lingura de praf de copt 1 lingurita de seminte de marar Mod de preparare: Se pun toate ingredientele intr-un castron, se amesteca cu mixerul […]

Prajitura cu piersici si frisca la gheata

Prajitura cu piersici si frisca la gheata

Prajitura cu piersici la gheata Ingrediente: 8-10 piersici 100 g zahar 1-2 linguri apa 20 biscuiti pisati 100 g frisca putin unt Mod de preparare: Se taie piersicile in sferturi, se amesteca cu zaharul tos, se fierb cu apa 10 minute, apoi se freaca bine pana se obtine un piure gros. Se garniseste fundul unei […]

Prajitura cu orez pe aluat de branza

Prajitura cu fulgi de orez

Prajitura cu fulgi de orez Ingrediente: 1/2 ceasca miere 100 g halva 100 ciocolata amara 1 lingura de cacao 1 jumatate de margarina pentru gatit 6-7 pahare de fulgi de orez Mod de preparare: Intr-o oala de marime potrivita se amesteca toate ingredientele cu exceptia fulgilor de orez si se amesteca la foc mic pina […]