Reteta cataif cu mere

Peynirli Kunefe

Peynirli Kunefe din: zahar, apa, lamaie, cataif, unt, branza nesarata. Ingrediente: 450 g zahar 350 g apa 2 lingurite lamiie 500 g cataif 200 g unt 375 g brinza nesarata   Mod de preparare Peynirli Kunefe: Se amesteca intr-un vas zaharul si apa, pe foc mic, pina se dizolva zaharul. Se fierbe timp de cinci […]

Prăjitură cu sos de căpşune si sos caramel

Prăjitură cu sos de căpşune si sos caramel

Prăjitură cu sos de căpşune si sos caramel Ingrediente blat: 4 ouă 2 linguriţe făină 2 lin­guri zahăr 2 linguri lapte 1 plic zahăr vanilat, 2 linguri zahăr pudră 50 g alune nesărate 1 lămâie. Pentru sosuri ai nevoie de: 400 g căpşune 4 linguri zahăr 1 plic zahăr vanilat 1 linguriţă făină   Mod […]

Coltunasi

Derei (colţnaşi cu dulceaţă)

Derei (colţnaşi cu dulceaţă) din: oua, faina, apa, dulceata de prune, gris, ulei. Ingrediente aluat: 2 ouă 500 g făină 1 lingură apa Ingrediente umplut: dulceata de prune Ingrediente glazură: griş (1/2 sau 1/4 de pachet) 1-2 linguri ulei, apă   Cum procedezi pentru aluat: Amesteci ouăle cu făina, pui şi apa şi frămânţi totul, […]

Kazan Dibi

Kazan Dibi

O reteta de kazan dibi din: unt, zahar, faina de orez, amidon, lapte, zahar si vanilie. Ingrediente: 1 lingurita unt sau margarina 20 g zahar 65 g faina de orez 55 g amidon 1 litru lapte 240 g zahar 5 g vanilie Mod de preparare: Se unge un vas cu unt si se presara zahar. […]

Tort mozaic cu budincă si capşune

Tort mozaic cu budincă si capşune Ingrediente: 10 ouă 16 linguri zahăr 10 linguri făină 1 bor­can gem de caise 1 l lapte 2 plicuri de budincă de căpşune 1 iaurt cu căpşune 300 g frişca 1 lingură margarina 500 g căpşune   Mod de preparare: Tort mozaic cu budincă si capşune: Baţi albuşurile spumă, […]

Chec de portocale

Chec de portocale

Chec de portocale Ingrediente: 250 g suc de portocale 4 oua 300 g zahar 400 g faina 1 praf copt 2-3 linguri stafide 2-3 linguri coji portocale confiate maruntite bine ulei si faina pentru tapetat forma Mod de preparare: Chec de portocale: Se tapeteaza forma si se aprinde cuptorul. Se separa galbenusurile si albusurile. Se […]

Prajitura cu cartofi

Prăjiturele din cartofi noi

Prăjiturele din cartofi noi Ingrediente: 3 cartofi noi 200 g unt 200 g zahăr 500 g făină 2 gălbenuşuri 1 plic zahăr vanilat 50 g ciocolată 4-5 linguri marmeladă   Mod de preparare: Cureţi cartofii şi-i fierbi, iar când sunt gata îi treci prin maşina de tocat sau îi pasezi cu furculiţa. Adaugi peste cartofi, […]

Prăjitură cu sirop si piure de căpşune

Prăjitură cu sirop si piure de căpşune

Prăjitură cu sirop si piure de căpşune din: faina, zahar pudra, unt, ou, praf de copt, sare, apa, caspune.   Ingrediente: 225 g făină 150 g zahăr pudră 60 g unt 1 ou 1 praf de copt sare 1 pahar apă rece 500 g căpşune     Mod de preparare: Amesteci făina cu 1 lin­gură […]

Sarlota de ciocolata cu nuca

Sarlota de ciocolata cu nuca

Sarlota de ciocolata cu nuca Ingrediente: 200 g zahar pudra 200 g unt 200 g ciocolata 2 pachetele zahar vanilat 100 g nuci sau migdale 1 lamiie 2 tablete de ciocolata 3 pahare smintina Mod de preparare: Se amesteca intr-un castron untul batut spuma cu zaharul, ciocolata topita si zaharul vanilat. Amestecul se freaca cu […]

Mousse au chocolat

Mousse au chocolat

Mousse au chocolat Ingrediente: 700 g ciocolata 2 oua 2 plicuri zahar vanilat 200 gr smintina 1 paharel de coniac sau lichior alune simple Mod de preparare: Se topeste ciocolata pe baie de aburi, galbenusurile se amesteca cu zaharul vanilat si cu smintina, albusurile se bat spuma si se adauga la galbenusurile amestecate impreuna cu […]

Prăjitură cu citrice şi aluat ras

Prăjitură cu citrice şi aluat ras

Prăjitură cu citrice şi aluat ras Ingrediente: 200 g margarină 4 linguri apă 1 linguriţă praf de copt 2 linguri zahăr 2 căni făină + 4 linguri făină 3 mandarine 1 kiwi 1 portocală 2 felii grapefruit   Mod de preparare: Cureţi fructele, le tai bucăţele şi le laşi într-o strecurătoare să se scurgă de […]

Compot de castane

Crema de castane cu rom

Crema de castane Ingrediente: 1 kg castane lapte (in care se fierb castanele) 200 gr margarina fara sare 1 pahar zahar (200-250 ml) 1 plic zahar vanilat 1 lingurita Nescafe rom (1 cm intr-un pahar) 100 gr ciocolata topita 2 linguri zahar(glazura) 2-3 linguri apa(glazura) 1 lingurita margarina(glazura) Mod de preparare: Se curata castanele de […]

Desert cu branză de vaci

Desert cu branză de vaci

Desert cu branză de vaci Ingrediente: 200 g brânză de vaci 200 g zahăr pudră 1 ou 2 lămâi 250 g frişca   Mod de preparare: Freci foarte bine brânza de vaci cu zahărul pudră, gălbenuşul, coaja rasă de lămâie până obţii o cremă spumoasă. Adaugi sucul de lămâie, puţin câte puţin frişca, iar la […]

Tort de clatite cu ciuperci si verdeata

Tort de clătite cu capşune

Tort de clătite cu capşune din: faina, oua, zahar, lapte, capsune, untdelemn, frisca, zahar pudra, ciocolata. Ingrediente: 100 g făină 3 ouă 50 g zahăr 1/4 l lapte 400 g căpşune puţin untdelemn 500 g frişca 4 linguri zahăr pudră 1 ciocolată mică   Mod de preparare: Din făină, ouă, zahăr şi lapte pregăteşti un […]

Galaktoboureko

Spumă de griş cu sirop de fructe

Spumă de griş cu sirop de fructe Ingrediente: 2 linguri griş 2 pahare de sirop de fructe (sau zeamă din compot) 2 pahare apă         Mod de preparare: Spumă de griş cu sirop de fructe: Pui la fiert siropul cu apa. Când clocoteşte torni grisul în ploaie şi amesteci continuu cu telul. […]

Pişcot cu capşune si bezea

Pişcot cu capşune si bezea Ingrediente: 5 ouă 100 g zahăr 100 g făină 1 vârf de cuţit de bicarbonat spumă: 4 albuşuri 200 g zahăr umplutură: 100 g gem de căpşune 1/2 kg de căpşune   Mod de preparare: Pişcot cu capşune si bezea: Baţi cele 5 albuşuri spumă, adaugi câte o lingură de […]

Sufleu de lămâie

Sufleu japonez

Sufleu japonez Ingrediente: 200 gr unt 100 gr ciocolata sau cacao 200 gr zahar pudra 1 lingura faina 4 oua Ingrediente sos de vanilie: 2 pahare lapte, 3 galbenusuri, 100g zahar, 1 lingura faina, 1/2 baton vanilie Mod de preparare: Se freaca untul cu zaharul ca o crema si cu galbenusurile adaugate, unul cite unul. […]

Tort aromat cu ananas si căpşune

Tort aromat cu ananas si căpşune

Tort aromat cu ananas si căpşune din: oua, zahar, faina, lapte, frisca, gelatina, compot de ananas, capsune. Ingrediente: 3 ouă 3 linguri zahăr 3 linguri făină Ingrediente cremă: 10 ouă 1/2 pahar de lapte 10 linguri zahăr 500 g frişca lichidă 2 plicuri gelatină 1 cu­tie compot de ananas 200 g căpşune   Mod preparare […]

Tort cu fructe si gelatina

Tort cu fructe si gelatina

Tort cu fructe si gelatina Ingrediente blat: 6 ouă 1 cană de zahăr 1 cană de făină coaja şi zeama de la o lămâie Ingrediente crema :200 g unt, 200 g zahăr, 200 g cremă de castane, 100 g alune sau nucă măcinată, 300 ml vin roşu.   Mod de preparare: Se freacă gălbenuşurile cu […]

Prăjitură de lămâie cu violete zaharisite

Lamai caramel cu susan

Lamai caramel cu susan Ingrediente: 1 lamaie 100gr zahar 150gr susan 500gr faina 50gr drojdie uscata bicarbonat de sodiu sare Mod de preparare: Lamaia se spala se curata de coaja se taie in 4 bucati egale.Se face un sos bechamel din faina, drojdie, sare, bicarbonat, a se face putin mai gros ca aluatul de clatite. […]

Tort cu budincă de vanilie si de ciocolată

Tort cu budincă de vanilie si de ciocolată

Tort cu budincă de vanilie si de ciocolată din: oua, zahar, faina, praf de copt, praf de crema, frisca, lapte, ciocolata. Poate iti place si: Tort cu crema de banane Tort in pat de ciocolata Tort cu portocale si cacao Tort cu branza si nuci Tort Boema   Ingrediente blat: 6 ouă 6 linguri zahăr […]

Tort cu cremă de ciocolată si cu praline

Tort cu cremă de ciocolată si cu praline Ingrediente blat: 3 ouă 125 g zahăr 125 g făină 1 linguriţă praf de copt Ingrediente cremă: 200 g ciocolată 3 ouă 150 g unt 1 plic zahăr vanilat 500 g frişca lichidă 3 plicuri întăritor frişca 4-5 banane suc de lămâie 12-16 praline 2 linguri ciocolată […]

Kabak Tatlisi

Kabak Tatlisi este un desert tradițional turcesc, preparat din dovlecel, care se bucură de popularitate în rândul iubitorilor de dulciuri. Acest desert dulce este ușor de preparat și oferă o combinație perfectă între textura moale a dovlecelului și aromele bogate ale mirodeniilor. De obicei, Kabak Tatlısı este servit cu nuci și uneori cu iaurt sau […]

Cremă mascarpone cu căpşune

Prajitură de casa cu capşune

Prajitură cu capşune Ingrediente: 1 kg căpşune 1/2 cană lapte rece 4 ouă 1 cană de zahăr 1 cană de făină 1/2 cană cu ulei 1/2 plculeţ cu praf de copt   Mod de preparare: Amesteci ouăle cu zahărul până obţii o cremă spumoasă. Pui puţin câte puţin uleiul şi apoi făina, laptele (din care […]

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti cu cafea

Ingrediente: 900 ml lapte 1 kg biscuiti normali 1 pachet de margarina 11 linguri cu varf zahar 5 linguri cu varf cacao 2-3 linguri cafea 3 sticlute esenta rom 700-800 g rahat Mod de preparare: Se rup biscuitii si se taie rahatul intr-un vas mai mare. Separat, se fierbe laptele, se adauga margarina si zaharul […]

Tort cu fructe si vanilie

Tort cu fructe si vanilie

Tort cu fructe Ingrediente: 1 cutie compot de piersici 1 cutie compot de caise 6 ouă 1 cană de zahăr 1 cană de făină 1 pacheţel de vanilie coajă de lămâie rasă   Mod de preparare: Se bat ouăle spumă cu zahăr, apoi se adaugă vanilia, lămâia şi făina. Se coace în tavă tapetată cu […]

Fantezie cu fructe

Fructe prajite

Fructe prajite Ingrediente: 2 banane 1 mar 2 felii de ananas 80 gr faina 6 linguri de apa 1 lingurita praf de copt 1 varf de cutit de sare 1 lingura de zahar ulei miere Mod de preparare: Se curata fructele de coaja, bananele se taie rondele, merele fasiute, ananasul sferturi. Se prepara un aluat […]

Deserturi

Prajitura braziliana Beijinho

Prajitura braziliana Beijinho Ingrediente: 400 g lapte condensat 2 linguri margarina 150 g de cocos Mod de preparare: Intr-o oala se pune laptele si margarina se da la foc mic. Cand s-a topit margarina se adauga cocosul mestecand in continu pana cand incepe sa se desprinda de pe oala. Se da la racit. Dupa ce […]

Banane in aluat

Banane in aluat

O reteta simpla si delicioasa de banane in aluat din: banane, suc de lamaie, ulei, zahar, faina, ou, sare, lapte si praf de copt. Ingrediente: 2 banane mari suc de lamaie ulei zahar 60 g faina 1 ou 1 varf de lingurita sare 1/4 cana lapte 1 sfert de lingurita praf de copt Mod de […]

Desert cu banane glazurate

Reteta zilei: Desert cu banane glazurate

Desert cu banane glazurate din: faina, zahar brun, unt, nuci, sare, scortisoara, banane, sirop de artar, bourbon, inghetata de vanilie.   Ingrediente topping: ¾ cană făină ½ cană de zahăr brun ¼ ceasca de unt 2 linguri de nuci, tocate marunt 1/2 lingurita sare scortisoara, dupa gust banane glazurate: 4 banane, taiate felii groase 4 […]

Parfe de caise

Parfe cu vanilie, caise şi fructe de pădure

Parfe cu vanilie, caise şi fructe de pădure Ingrediente pentru parfeul de vanilie: 150 g zahăr 3 ouă 1/2 l lapte 2 plicuri zahăr vanilat 3 linguriţe rase cu făină 150 g frişcă Ingrediente pentru parfeul de fructe de pădure: 100 g zahăr 2 ouă 300 ml lapte 2 linguri rase cu făină 300 g […]

Prăjitură cu caise si zahar vanilat

Prăjitură cu caise şi bezea

Prăjitură cu caise şi bezea Ingrediente: 5 ouă 10 linguri apă minerală 500 g zahăr 250 g făină 1 kg caise scorţişoară   Mod de preparare: Freci gălbenuşurile cu jumătate din can­titatea de zahăr, adaugi apa minerală lingură cu lingură, apoi făina în ploaie şi omogenizezi compoziţia. Speli caisele, le tai în jumătate şi le […]