Tort cu iaurt şi căpşuni

Tort cu capsuni

Tort cu capsuni Ingrediente blat: 80 g unt topit 4 ouă 120 g zahăr 1 plic vanilie 60 g făină 60 g amidon 50 g mac măcinat   Ingrediente crema: 800 g căpşuni,1 kg brânză de vaci,150 g zahăr,sucul şi coaja de la o lămâie,6 foi de gelatină,250 ml frişcă, 1 pachet praf gelatină albă,250 […]

Tort cu cacao

Tort cu cacao Ingrediente blat : 4 ouă 10 linguri de apă 1 cană de zahăr 6 linguri de făină 6 linguri de nucă măcinată 1 linguriţă de amoniac stins   Ingrediente crema: 400 g unt, 100 g cacao, 300 g zahăr, 6 linguri de apă. Mod de preparare: Tort cu cacao: Se freacă gălbenuşurile […]

Tort de ciocolată neagră

Tort cu ciocolata II

Tort cu ciocolata Ingrediente blat: 10 ouă 12 linguri de zahăr 2 linguri de pesmet 2 linguri de făină 20 linguri de nucă măcinată Ingrediente crema: 4 gălbenuşuri, 300 g zahăr, 1 pachet de cacao şi 2 ciocolate   Mod de preparare: Frecăm gălbenuşurile cu zahăr, adăugăm albuşurile bătute spumă tare, apoi adăugăm pesmetul, nucile, […]

Desert cu cireşe

Desert cu cireşe din: cirese, zahar, faina, oua, galbenusuri, lapte, unt, smantana, sare. Ingrediente: 400 g cireşe bine coapte 100 g zahăr 4 linguri făină 2 ouă + 2 gălbenuşuri 500 ml lapte 20 g unt 2 linguri smântână 1 praf sare.   Mod de preparare: Desert cu cireşe: Speli cireşele, le scoţi sâmburii şi […]

Gelatina cu fructe

Căpşune gratinate

Căpşune gratinate Ingrediente: 600 g căpşune 1 lingură margarina 1 lingură zahăr 1 plic zahăr vanilat 125 ml frişca 4 gălbenuşuri zahăr pudră     Mod de preparare: Căpşune gratinate: Cureţi căpşunele, le speli, le laşi să se scurgă, apoi le tai în jumătăţi şi le aşezi într-un vas termorezistent, ca ţiglele pe casă. Dai […]

Tort Mimoza

Tort cu gem si fructe

Tort cu gem si fructe Ingrediente: 7 ouă 300 g de zahăr 1 cană de făină 400 g gem 2 portocale 2 banane 2 mandarine 20 g gelatină 300 g frişcă sare coajă de portocale   Mod de preparare: Se freacă gălbenuşurile cu zahărul spumă, se adaugă mirodeniile, făina şi albuşurile bătute spumă, apoi se […]

Tort cu banane

Tort cu banane

Tort cu banane Ingrediente: 1 blat de tort 5 banane 1 plic gelatină 100 ml vin 150 ml suc de mere 5 linguri zahăr 4 foi de gelatină 650 ml frişcă 100 g ciocolată 24 beţişoare de napolitane 1/2 întăritor de frişcă   Mod de preparare: Blatul se înveleşte cu un inel de tort sau […]

Tort de ciocolata

Tort cu ciocolata I

Tort cu ciocolata Ingrediente blat: 9 ouă 3 linguri făină 8 linguri apă 400 g zahăr 400 g unt 100 g cacao   Ingrediente crema: 250 g unt, 175 g miere, 250 g nuci pisate fin, 1 pacheţel de zahăr vanilat, 6 ouă   Mod de preparare: Se dau la fiert apa, zahărul, untul şi cacaoa, […]

Tort cu ananas si frisca

Tort cu ananas si frisca Ingrediente: 3 ouă 200 g zahăr 250 ml lapte vanilie rom fructe din dulceaţă 40 g gelatină 800 g frişcă 1 foaie din pandişpan 1 cutie compot de ananas 150 g sirop dulceaţă 1 lingură de amidon   Mod de preparare: Tort cu ananas si frisca: Se pune foaia de […]

Cosulet cu miere

Blaturi cu miere

Blaturi cu miere Ingrediente: 200 g zahăr 1 ou 2 linguri de miere 1 linguriţă de bicarbonat 50 g unt 4 linguri de lapte 450 g făină   Mod de preparare: Se fierb timp de 5 minute se dă compoziţia la o parte, apoi adăugăm făina se frământă, după care se coc patru foi. Se […]

Tort cremos

Tort cremos cu ciocolata

Tort cremos cu ciocolata Ingrediente: 175 g margarină 150 g zahăr 3 plicuri zahăr vanilat 3 ouă 300 g faină 3 linguriţe praf de copt 18 buc. batoane mici de ciocolată umplută cu nucă de cocos 50 g cocos ras 2-3 linguri gem de caise 400 g frişcă 1 lingură de cacao   Mod de […]

Tort bezea

Tort bezea

Tort bezea Ingrediente: 10 ouă 1 kg zahăr 450 g miez nucă 2 linguri de făină 400 g unt 100 g cacao 100 g coniac sau rom 2 pacheţele de vanilie coaja de la o lămâie esenţă de migdale   Mod de preparare: Blatul  se bat spumă cele 10 albuşuri cu 500 g zahăr, apoi […]

Tort cu blat de nuca si crema de gutui

Tort buturuga

Tort buturuga Ingrediente: 7 oua 5 linguri de zahăr 100 g nucă măcinată 2 linguri de pesmet 200 g zahăr 2 linguri de cacao 3 linguri de lapte   Mod de preparare: Blatul se bat spumă 5 albuşuri cu 5 linguri de zahăr, apoi se adaugă gălbenuşurile, 100 g nucă măcinatăşi 2 linguri de pesmet. […]

Tort Moca

Tiramisu-Tort fara cuptor

Tiramisu-Tort fara cuptor   Mod de preparare: Pe un pat de 200 g biscuiţi măcinaţi, amestecaţi cu 200 g zahăr pudră, 150 g unt topit, 1 fiolă esenţă de rom, 1 lingură de cacao, se pune o cremă făcută din: 600 g brânză dulce de vaci, pasatăşi amestecată cu 300 g frişcă bătutăşi gălbenuş frecat […]

Prăjitură cu foi de cocos, cireşe şi glazură de ciocolată

Prăjitură cu foi de cocos, cireşe şi glazură de ciocolată Ingrediente foi: 5 albuşuri 150 g zahăr 150 g nucă de cocos 3 linguri făină 1 linguriţă praf de copt cremă: 1 plic budincă, de vanilie 250 ml lapte 250 gzahăr 5 gălbenuşuri 2 plicuri zahăr vanilat 500 g cireşe 200 g margarină 100 g […]

Tarta cu fructe

Tarta cu fructe

Tarta cu fructe Ingrediente: 3 ouă 300 g zahăr 300 g smântână 300 g făină 1 praf de copt 1 pacheţel de vanilie   Mod de preparare: Batem ouăle cu zahărul, adăugăm smântâna, vanilia, praful de copt şi făina. Tapetăm o tavă cu ulei şi făină, apoi punem compoziţia, peste care adăugăm 1 kg fructe […]

Tarta cu mere aromata

Tarta cu mere aromata Ingrediente: 125 g margarină 125 g zahăr 3 ouă 200 g făină sare 1 praf de copt arome   Mod de preparare: Tarta cu mere aromata: 2/3 din aluat se pune în tavă, apoi 750 g mere tăiate sub formă de semilune se aşează în cerc pe tot aluatul, după care, […]

Tartă de ciocolată cu rodie

Tarta cu ciocolata

Tarta cu ciocolata Ingrediente: 150 g ciocolată menaj 3 linguri de cacao 1 cană de cafea lichidă 4 albuşuri 100 g zahăr 6 gălbenuşuri 200 ml de lapte 100 g zahăr 1 lingură de făină 1 plic vanilie   Mod de preparare: 150 g ciocolată menaj, 3 linguri de cacao şi o cană de cafea […]

Foi pentru cremschnitt

Foi pentru cremschnitt

Foi pentru cremschnitt Mod de preparare: Primul aluat se face din 6 linguri de apă, 2 ouă, o linguriţă de sare, 4 linguri de smântână, 4 linguri de ulei, 3 linguri de oţet şi făină cât cuprinde. După aceea se face al doilea aluat, din 500 g unt sau margarinăşi 150 g făină. Se face […]

Strudel cu sos de vanilie

Foi de strudel umplute, glasate cu vin rosu

Foi de strudel umplute, glasate cu vin rosu Ingrediente: 200 g paste fierte 500 g brânză de vaci 100 g stafide coajă de portocală 200 g zahăr 5 gălbenuşuri 1 lingură de scorţişoară 2 pachete de vanilie 5 albuşuri bătute spumă   Mod de preparare: Se aşează între foi de ştrudel, stropite cu ulei, compoziţia […]

Blat pentru tarta cu zmeura

Blat pentru tarta cu zmeura

Blat pentru tarta cu zmeura Ingrediente: 100 g unt 4 linguri de lapte 100 g zahăr 200 g făină 2 ouă 1 plic praf de copt 1 pacheţel de zahăr vanilat 1 borcan de zmeură   Mod de preparare: Se freacă untul cu zahărul, se adaugă vanilia şi ouăle pe rând, apoi praful de copt […]

Blat delica

Blat de tort

Blat de tort Ingrediente: 340 g zahăr 100 ml lapte 250 ml unt topit 50 g cacao 3 ouă 300 g făină 1/2de linguriţă de praf de copt 1 plic de zahăr vanilat   Mod de preparare: În untul topit punem laptele, zahărul şi cacaoa; se dau la clocotit timp de două minute, apoi se […]

Rulada marmorata de ciocolata

Rulada marmorata de ciocolata Ingrediente: 4 ouă 200 g zahăr 3 pacheţele de vanilie 150 g făină 50 g amidon sau zeamil 1 linguriţă rasă de praf de copt 3 linguriţe de cacao 1 l de frişcă nebătută 10 foi de gelatină esenţă de rom 50 g ciocolată rasă   Mod de preparare: Rulada marmorata […]

Prăjitură cu nucă de cocos – Jawziya

Prăjitură cu nucă de cocos – Jawziya din: nuca de cocos, zahar, apa de trandafir, sare de lamaie. Ingrediente: 300 g de nucă de cocos 1/2 kg de zahăr 100 ml apă de roze 1/2 lămâie sau 1/2 linguriţă de sare de lămâie   Mod de preparare: Pui la fiert zahărul şi apa de roze. […]

Rulada aromata cu nuca de cocos

Rulada aromata cu nuca de cocos

Rulada cu nuca de cocos Ingrediente: 400 g biscuiţi măcinaţi 5 linguri de zahăr 200 g lapte 100 g cacao   Ingrediente crema : 5 linguri de zahăr pudră,125 g nucă de cocos, 1 pachet de unt şi  2 pacheţele  de zahăr vanilat   Mod de preparare: Se pun la fiert laptele, cacaoa şi zahărul. […]

Parfe de visine

Parfeu de zmeură

Parfeu de zmeură Ingrediente: 400 g zmeură 2 ouă 150 g zahăr vanilie 350 g frişcă   Mod de preparare: Parfeu de zmeură: Ouăle cu zahărul se bat cu telul (la bain-marie) şi cînd s-au răcit, se amestecă cu zmeură bine spălată, scursă, dată prin sită, cu vanilia şi cu frişca bătută spumă. Se pune […]

Parfeu de praline

Parfeu de praline Ingrediente: 150 g alune sau migdale 1 plic vanilie 2 ouă 2 gălbenuşuri 120 g zahăr 400 g frişcă   Mod de preparare: Ouăle se bat cu telul (la bain mărie) cu 80 g zahăr şi vanilie. Se caramelizează 40 g zahăr şi se amestecă cu alunele prăjite şi cînd s-au răcit […]

Parfeu de căpşuni

Parfeu de căpşuni Ingrediente: 350 g căpşuni 2 ouă 150 g zahăr 1 praf vanilie 350 g frişcă bătută   Mod de preparare: Parfeu de căpşuni: Ouăle cu zahărul şi cu vanilia se bat cu telul (la bain-marie). Cînd s-au răcit, se amestecă cu căpşunile (bine spălate, stoarse puţin şi date prin sită fină) şi […]

Bulgăraşi cu vişine

Bulgăraşi cu vişine Ingrediente: 1 kg biscuiţi populari 1 pachet de margarină 1 cană zahăr + 4 linguri zahăr 200 g nucă măcinată 1 plic za­hăr vanilat 2-3 lin­guri cacao 3 linguri gem 1 cană apă 1 cană cafea pre­parată nucă de co­cos 1/2 kg vişine   Mod de preparare: Bulgăraşi cu vişine: Cureţi vişi­nele […]

Parfe de ciocolată cu aromă de vanilie

Parfeu de ciocolată

Parfeu de ciocolată Ingrediente: 3 ouă 2 gălbenuşuri 115 g zahăr 1 plic vanilină 150 g ciocolată menaj sau 2 linguri cacao 400 g frişcă   Mod de preparare: Ouăle se bat cu telul (la bain-marie) cu zahărul şi vanilia. Cînd s-au înfierbîntat, se iau de pe foc şi se bat pînă s-au răcit apoi […]

Chec cu caise

Chec cu caise din: oua, faina, zahar, ulei, zahar vanilat, sare, caise. Ingrediente: 4 ouă 4 linguri făină 4 linguri zahăr 4 linguri ulei 1 plic zahăr vanilat sare 500 g caise   Mod de preparare: Baţi albuşurile spumă, adaugi treptat zahărul şi baţi în continuare până obţii o bezea. Separat, freci gălbenuşurile cu uleiul, […]

Parfeu de cafea

Parfeu de cafea Ingrediente: 3 ouă 2 gălbenuşuri 1 plic vanilie 4 linguri esenţă de cafea 130 g zahăr 400 g frişca   Mod de preparare: Parfeu de cafea: Ouăle se bat cu telul (la bain-marie) cu zahărul şi vanilia. Cînd s-au înfierbîntat se iau de pe foc şi se bat pînă ce s-au răcit. […]