Crema de gris cu stafide

Reteta zilei: Desert cu avocado, mango si capsuni

Desert cu avocado, mango si capsuni din: avocado, limeta, lapte de cocos, mango, capsuni. Poate te intereseaza si: Desert cu fructe Desert cu pepene si frisca Desert cu pere si cereale Desert cu lapte si banane Desert cu mar si mascarpone   Ingrediente: 1 avocado, înjumătățit, decojit și fără sâmburi 1 limeta, stoarsa ½ ceasca lapte […]

Rulouri cu mere

Rulouri delicioase cu mere

 Rulouri delicioase cu mere Ingrediente: 1 cană de sifon sau apă minerală 1 cană de ulei un cubuleţ de drojdie 1 lingură de zahăr făină cât cuprinde pentru un aluat pe care trebuie să-l întinzi cu făcăleţul Pentru umplutură ai nevoie de: 1 kg de mere un praf de scorţişoară 1/2 cană de zahăr   […]

retete

Bulz fals de fructe

 Bulz fals de fructe Ingrediente: 1 l lapte dulce 200 g griş 1/2 vârf de cuţit de şofran 4-5 linguri de zahăr 3 linguri de unt 2 banane 2 piersici 2 mere 1 plic zahăr vanilat 200 g frişcă lichidă   Mod de preparare: Pui laptele la fiert şi când dă în clocot adaugi grisul […]

Tort de nuca

Tort de nuca – reteta gustoasa si delicioasa

Tort de nuca din: nuca, fulgi de ovaz, grau fiert, banana, suc de lamaie, portocala, miere.   Ingrediente: 500 g nucă măcinată 400 g fulgi de ovăz 300 g grâu fiert şi trecut prin maşina de tocat 300 g mere rase pe răzătoarea mică 1 banană tăiată felii subţiri sucul de la 1 lămâie şi […]

Prajitura cu piure de castane

Prajitura cu piure de castane

 Prajitura cu piure de castane Mod preparare blat: Baţi spumă albuşurile a 5 ouă, apoi adaugi 5 linguri de zahăr şi baţi în continuare. Pui apoi treptat cele 5 gălbenuşuri rămase şi 5 linguri de făină. Torni compoziţia într-o tavă unsă cu margarină şi tapetată cu făină şi o coci la foc potrivit. După ce […]

Sarailie

Sarailie

Sarailie Ingrediente: 2 pachete foi de plăcintă 500 g nucă măcinată 2 linguriţe scorţişoară 1 linguriţă cuişoare 1 ceaşcă ulei (margarină) Pentru sirop ai nevoie de: 2 ceşti zahăr 2 ceşti apă 1 ceaşcă miere 1 lingură zeamă de lămâie 1 linguriţă coajă de lămâie rasă Mod de preparare: Impărţi în 3 cantităţi egale foile […]

retete

Prajitura cu tarate de post

 Prajitura cu tarate de post Ingrediente: 3 căni cu tărâţe de grâu 300 g zahăr 2 căni apă 10 linguri ulei 1 linguriţă praf copt stins cu 1 linguriţă zeamă de lămâie (sau oţet) 1 cană făină 1 cană nuci amestecate cu stafide   Mod de preparare: Caramelizezi 100 g zahăr, apoi pui restul de […]

Tarta cu struguri

Tarta cu struguri

 Tarta cu struguri Ingrediente: Pentru aluat ai nevoie de: 250 g făină 125 g unt 1 lingură apă sare Pentru cremă ai nevoie de: 50 g unt 100 g zahăr pudră 3 ouă 50 g făină 1/4 l lapte 1 kg struguri albi şi negri   Mod preparare aluat: Frămânţi din toate ingredientele o cocă […]

Prajitura cu foi si spuma cu gem

Prajitura cu foi si crema din zahar ars (de post)

Prajitura cu foi si crema din zahar ars Ingrediente: Pregăteşti mai întâi un sirop astfel: Topeşti într-o cratiţă 300 g zahăr, stingi cu 250 ml apă şi laşi până se topeşte zahărul, apoi îl dai la rece. Mod preparare foi: In jumătate din acest sirop răcit, pui 300 g făină, 100 g margarină, 3 linguri […]

Tort cu crema si glazura de prune

Tort de crema cu banane

Tort de crema cu banane Ingrediente: 1 pahar zahăr 1 pahar sifon 1 şi 1/2 pahar făină 1/2 pahar ulei 1 lingură gem 1 lingură nucă măcinată 1 lingură pesmet 1 lingură cacao 1 esenţă de rom   Mod de preparare: Amesteci bine toate ingredientele apoi împărţi aluatul în două, pe care le coci separat […]

Turta dulce de post

Turta dulce de post

 Turta dulce de post Ingrediente: 450 g făină 250 g zahăr 1 şi 1/2 pahar apă 1 lingură esenţă de rom 1 ceşcuţă ulei 1 linguriţă bicarbonat de sodiu 1 vârf linguriţă scorţişoară 1 pahar nuci mărunţite 1 linguriţă coajă de portocală   Mod de preparare: Caramelizezi 150 g zahăr într-o cratiţă, stingi cu apă […]

Bomboane în crustă de fistic

Bomboane de biscuiti cu visine

 Bomboane de biscuiti cu visine Ingrediente: 1 kg biscuiţi vişine din compot sau congelate 2-3 linguri nucă de cocos 2 linguri cacao 125 g margarină stafide 200 g zahăr Pentru sirop ai nevoie de: 250 ml apă cacao 2-3 linguri zahăr   Mod de preparare: Pui la fiert apa cu zahărul şi cacaua până obţii […]

Mere in sirop

Desert cu mere, orez si frisca

 Desert cu mere, orez si frisca Ingrediente: 8 mere 1 cană orez 1 cană suc de mere (din compot) 1 esenţă de vanilie 1 linguriţă scorţişoară zahăr 100 g frişcă vegetală 2-3 linguri margarină     Mod de preparare: Tai merele felii, le coci în cuptor, apoi le laşi să se răcească. Intre timp, pui […]

Prajitura cu gem de prune si branza de vaci

Prajitura cu gem de prune si branza de vaci

Prăjitură cu gem de prune si branză de vaci din: branza de vaci, ou, ulei, lapte, zahar, coaja de lamaie, faina, praf de copt, gem de prune. Ingrediente: 200 g brânză de vaci 1 ou 8 linguri de ulei 6 linguri de lapte 100 g zahăr coaja rasă de la o lămâie 400 g făină […]

Ananas la gratar cu sirop de artar si scortisoara

Reteta zilei: Ananas la gratar cu sirop de artar si scortisoara

Ananas la gratar cu sirop de artar si scortisoara din: ananas, sirop de artar, scortisoara.   Ingrediente: 1 ananas 2 linguri de sirop de arțar ½ lingurita de scortisoara frisca, pentru servire     Mod de preparare: Se incalzeste gratarul. Curatati si taiati ananasul. Combină siropul de arțar și scorțișoară și stropiti ananasul. Puneti ananasul […]

Desert cu fructe

Cum se prepara Desert cu fructe (video)

Cum se prepara Desert cu fructe. Desertul cu fructe este o opțiune excelentă pentru ceva ușor și revigorant. Iată o rețetă simplă pentru un desert cu fructe, pe care o puteți ajusta în funcție de fructele preferate sau cele disponibile în sezon. Ingrediente: Fructe proaspete variate (de exemplu, căpșuni, banane, kiwi, mango, fructe de pădure) […]

Prajitura cu miere si cacao de post

Prajitura cu miere si cacao de post

Prajitura cu miere si cacao de post Ingrediente: 12 mere mari rase (cu coajă) 1 cană ulei 1 cană zahăr 2 căni făină 1 linguriţă bicarbonat stins cu zeamă de lămâie sau cu oţet 2-3 linguri cacao   Mod de preparare: Amesteci foarte bine toate ingredientele până obţii un aluat ca de chec. Tapetezi apoi […]

Prajitura cu mere si lapte praf

Prajitura cu mere si lapte praf

Prăjitură cu mere si lapte praf din: faina, gris, zahar, lapte, zahar vanilat, unt, mere, scortisoara.   Ingrediente: 1 cană făină, 1 cană gris, 1 cană şi 1/2 cană zahăr, 1 cană lapte praf, 2 plicuri zahăr vanilat, 1 pachet de unt, 2 kg mere, 1 plic scorţişoară.     Mod de preparare: Amesteci foarte […]

Prăjitură cu ness

Prajitura cu ness si cappucino

Prajitura cu ness si cappucino din: oua, zahar, faina, ciocolata de menaj, galbenusuri, lapte, ness, cappuccino, margarina.   Ingrediente: Pentru blat ai nevoie de: 5 ouă 2 lin­guri apă 7 linguri zahăr 7 linguri făină 2-3 pătrăţele de ciocolată menaj (dată pe râzătoare) Pentru cremă ai nevoie de: 5 gălbenuşuri 12 lin­guri zahăr 6 linguri […]

Tarte cu gutui

Tarte cu gutui

Tarte cu gutui Ingrediente: 500 g făină 250 gmargarină 150 g zahăr pudră 2 linguriţe coajă rasă de lămâie şi de portocală sare 1/2 linguriţă bicarbonat Pentru cremă ai nevoie de: 500 g făină 1 l apă 250 g margarină 250 g zahăr pudră 1 plic zahăr vanilat 3 gutui     Mod preparare aluat: […]

Fursecuri cu bomboane

Fursecuri cu bomboane

 Fursecuri cu bomboane Ingrediente: 250 g zahar pudra 1 lingurita scortisoara 350 g alune 3 albusuri bombonele colorate   Mod de preparare: Bati albusurile spuma cu sare si dupa ce s-au intarit adaugi za­harul in ploaie. Opresti o ceasca din aceasta compozitie, iar in restul pui alunele marinate si scorti­soara. In tava cuptorului in­tinzi o […]

Prajitura cu sirop de lamaie

Prajitura glazurata cu miere

 Prajitura glazurata cu miere Ingrediente: 200 g zahăr 5 linguri miere 150 ml apă în care ai dizolvat o linguriţă de amoniac 100 ml ulei 500 g făină   Mod de preparare: Amesteci toate ingredientele de mai sus şi compoziţia rezultată o pui într-o tavă unsă şi tapetată cu hârtie pergament sau hârtie specială pentru […]

Reteta fursecuri glazurate cu alune

Reteta fursecuri glazurate cu alune

 Reteta fursecuri glazurate cu alune Ingrediente: 250 g unt nesarat 500 g faina 125 g zahar 250 g alune zahar vanilat un praf de sare 200 g ciocolata de menaj   Mod de preparare: Freci untul cu zaharul pana ce s-a topit za­harul. Adaugi faina, alunele, vanilia si sarea si amesteci pana ce totul este […]

Prajitura cu nuci

Prajitura cu marmelada si nuci

Prajitura cu marmelada si nuci Ingrediente: 3 linguri marmeladă 2 linguri de miere 1 vârf de linguriţă de bicarbonat 200 g făină 4 linguri de ulei 20 g drojdie 1 praf de sare 3 linguri nuci măcinate 2 linguri zahăr Mod de preparare: Intr-o cratiţă, pe foc mic, freci mierea cu un vârf de linguriţă […]

Tort de biscuiti cu nuca de cocos

Tort de biscuiti cu nuca de cocos

Tort de biscuiti cu nuca de cocos din: biscuiti cu nuca de cocos, lapte, crema pentru prajituri, frisca, zahar vanilat, banana.   Ingrediente: 2 pachete de biscuiţi cu nucă de cocos  sau aproxi­mativ 200 g biscuiţi 3 pahare lapte (fiert şi răcit) 1 pachet cremă pentru prăjituri (cu cacao) 1 pachet frişca 2 plicuri zahăr […]

Prajitura de casa cu caise

Prajitura cu caise si smantana degresata

Prajitura cu caise si smantana degresata Ingrediente: 600 g de caise 4 ouă întregi + 1 gălbenuş 70 g de fructoză 25 cl de smântână degresată ulei de măsline pentru forma de copt   Mod de preparare: Incălziţi cuptorul la 170°C (treapta 5/6). Ungeţi cu ulei vasul care merge la cuptor (de preferinţă, un vas […]

Reteta prajitura cu struguri

Reteta prajitura cu struguri

Reteta prajitura cu struguri Ingrediente: 300 g făină 250 g zahăr 150 g smântână 120 g margarină 2 ouă 1 linguriţă rasă de bicarbonat 1/2 lămâie 1 kg struguri     Mod de preparare: Freci zahărul cu margarina până se topeşte, apoi adaugi ouăle bătute şi amesteci în continuare. Pui apoi coaja şi zeama de […]

Sufleu de prune

Sufleu de prune

 Sufleu de prune Ingrediente: 3/2 kg prune 1 fiolă esenţă rom 200 ml lapte 3 linguri miere 2 linguri făină 50 g unt sare   Mod de preparare: Speli bine prunele, apoi le opăreşti 5 minute, le decojeşti, le cureţi de sâmburi şi le pasezi bine. Fierbi apoi laptele cu mierea şi puţină sare. Desfaci […]

Clafoutis de mere cu scorţişoară şi stafide

Placinta (clafoutis) cu zmeura

Placinta (clafoutis) cu zmeura Ingrediente: 3 ouă întregi 125 g de smântână degresată 30 g de fructoză + puţină fructoză pentru forma de copt 4 cl de rachiu de zmeură (din rom, coniac sau 1/2 linguriţă de extract natural de vanilie) 300 g de zmeură ulei de măsline pentru forma de copt   Mod de […]

Biscuiti cu cacao

Biscuiti cu cacao

Biscuiti cu cacao din: unt, zahar pudra, ou, faina, coaja de lamaie, cacao.   Ingrediente: 100 g unt 80 g zahăr pudră 1 ou 180 g făină 2 linguri coajă de lămâie 50 g cacao   Mod de preparare: Freci spumă untul cu zahărul, apoi adaugi oul bătut bine, făina, cacaua şi coaja de lămâie. […]

Spuma de fructe

Spuma de fructe Ingrediente: 1 pahar de zmeură 2 albuşuri 1/2 pahar de zahăr pudră   Mod de preparare: Speli bine zmeura, o laşi să se scurgă, apoi o zdrobeşti cu o lingură de lemn. Separat baţi albuşurile spumă, adaugi treptat zahărul, bătând în conti­nuare până obţii o bezea pe care o torni peste fructele […]

Fantezie cu fructe

Prajitura cu 3 fructe

 Prajitura cu 3 fructe Ingrediente: 300 g de smochine uscate 200 g de prune uscate, fără sâmburi 200 g de caise uscate 10 cl de rom 50 g de alune întregi 50 g de migdale întregi 100 g de praf de migdale 50 g praf de alune 1/2 linguriţă de scorţişoară 25 cl de smântână […]