Prăjitură cu branză tofu

Prajitura cu branza de capra

Prajitura cu branza de capra Ingrediente: 1 lămâie 3 ouă întregi + 1 gălbenuş 70 g de fructoză 250 g de brânză proaspătă de capră 100 g de smântână 50 g de iaurt gras natural 1 linguriţă de extract natural de vanilie ulei de măsline pentru forma de copt   Mod de preparare: Răzuiţi coaja […]

Prajitura cu piersici la gheata

Prajitura cu piersici la gheata – Este un desert ușor de preparat, care nu necesită coacere, ceea ce îl face ideal pentru zilele în care nu vrei să petreci prea mult timp în bucătărie, dar totuși vrei să te bucuri de un desert delicios și elegant. Ingrediente: Pentru blatul de biscuiți: 200 g biscuiți digestivi […]

retete

Prajitura cu caise – Reteta delicioasa

Prajitura cu caise din: margarina, oua, zahar pudra, caise, biscarbonat. Ingrediente: 1 pachet margarină 5 ouă 400 g zahăr pudră 350 g făină 500 g caise 1 linguriţă bicarbonat     Mod de preparare: Freci margarina cu 200 g zahă pudră, adaugi gălbenuşurile, bicarbonatul şi făina. Vei obţine o cocă potrivită pe care o întinzi […]

Inghetata rapida de fructe

Inghetata rapida de fructe

Inghetata rapida de fructe Ingrediente: 150 g lapte praf (sau smân­tână) 1/2 pahar de apă 2 linguri zeamă de lămâie 1 kg fructe de sezon 10 linguri zahăr   Mod de preparare: Cureţi fructele şi le tai cubuleţe. Intr-un castron amesteci cu telul laptele praf (smân­tână) cu apa până se omogenizează. Poţi să foloseşti mixerul […]

Sabayon de fructe cu migdale

Sabayon de fructe cu migdale

Sabayon de fructe cu migdale Ingrediente: 4 piersici galbene 500 g de căpşuni 8 caise 250 g de zmeură (păstraţi 4 bucăţi pentru decor) 5 gălbenuşuri de ou 50 g de fructoză 4 cl de coniac 100 g de smântână 50 g de praf de migdale 3 linguri de fulgi de migdale ulei de măsline […]

Inghetata de pepene galben cu frisca

Ingheţată cu iaurt

  Baţi bine cu telul într-un castron un pahar mare şi unul mic de iaurt proaspăt (în total 500- 600 g) cu 200 g zahăr pudră, coaja rasă şi zeama de la 1/2 de lămâie. După ce s-a omogenizat, adaugi 150 g frişcă, amestecând uşor de jos în sus. Este excepţională! Ingheţată cu iaurt Poftă […]

Cremă de caise

Cremă de caise (varianta)

Cremă de caise Ingrediente: 6 ouă 2 pahare zahăr 2 linguri de făină 2 plicuri de zahăr vanilat 2 l lapte 1 kg de caise   Mod de preparare: Cureţi de coajă si de sâmburi 750-800 g caise şi le fierbi cateva minute cu o jumatate de pahar de zahăr. Din aceste caise faci un […]

Parfait de zmeura

Parfait de ciocolată, zmeură si fistic

Parfait de ciocolată, zmeură si fistic Ingrediente: pentru garnitura de fructe : 50 g de fructoză 250 g de zmeură proaspătă 50 g de fistic decorticat, mărunţit şi prăjit 2 linguriţe de extract natural de vanilie Pentru spuma de ciocolată : 200 g de ciocolată amăruie cu peste 70% cacao 30 g de fructoză 4 […]

Gogosi turnate cu prune

Gogosi turnate cu prune Ingrediente: 1 ou făină ulei zahăr pudră sare bicarbonat 1 pahar mic iaurt 5 prune   Mod de preparare: Gogosi turnate cu prune: Speli bine prunele, le cureţi de sâmburi şi le tai cubuleţe. Amesteci iaurtul cu oul, pui puţină sare şi făină cât să obţii un aluat moale, precum cel […]

Prăjitură cu budincă si piersici

Prăjitură cu budincă si piersici Ingrediente: 8 ouă 8 linguri zahăr 8 linguri făină 4 linguri ulei Pentru cremă ai nevoie de: 2 plicuri praf de budincă 1 l lapte 4 linguri zahăr 50 g unt (sau margarină) 1 kg piersici 200 g zmeură Pentru sirop ai nevoie de: 1 cană apă 3 linguri zahăr […]

Prăjitură cu mere sferturi

Desert: Prăjitură cu mere

O reteta delicioasa de prajitura cu mere din: lapte, zahar, ou, amoniac, unt, faina, mere, zahar, scortisoara si zahar pudra. Pentru foi ai nevoie de: 4 linguri lapte 4 linguri zahăr 1 ou 1 linguriţă amoniac stinsă cu oţet 100 g unt sau margarină făină Pentru umplutură ai nevoie de: 2 kg mere 300 g […]

Ingheţată de zmeură

Ingheţată de zmeură

Fierbi 300 g zahăr tos cu 750 ml lapte (nefiert înainte) şi le laşi să se răcească. Pasezi printr-o sită deasă 200 g zmeură (din care opreşti câteva fructe pen­tru decor), o amesteci cu laptele răcit şi adaugi zeama de la o lămâie. Torni îngheţata în cupe şi o pui la congelator. Ingheţată de zmeură […]

Serbet cu merisoare

Serbet nefiert de zmeura

  Prepari acest şerbet în ziua în care culegi zmeura, pentru a fi sigură că se bate bine. La 1 kg de zmeură ai nevoie de 1 kg de zahăr tos. Amesteci zmeura şi zahărul într-o cratiţă, apoi le freci bine cu lingura de lemn până nu se mai simte zahărul. Apoi îl torni în […]

Serbet de ciocolata

Serbet de ciocolata

Serbet de ciocolata din: zahar, apa, ciocolata, vanilie.   Ingrediente: 1,250 kg zahăr 4 pahare apa 3 batoane ciocolată sau 50 g cacao vanilie   Mod de preparare: Se pun în tingirea de dulceaţă să se moaie zahărul cu patru pahare de apă. Se lasă pe marginea maşinii până se topeşte tot zahărul. Se fierbe […]

Tort cu cremă de zahar ars

Tort cu cremă de zahar ars

Tort cu cremă de zahar ars Ingrediente: 8 ouă 12 linguri + 1 cană de zahăr 1 l lapte coajă rasă de lămâie 1 plic zahăr vanilat Pentru blat ai nevoie de: 6 ouă 6 linguri făină 6 linguri zahăr 1 vârf de linguriţă de bicarbonat Pentru ornat ai nevoie de: 300 g frişcă 1 […]

Crema de nuci cu zahar vanilat

Crema de nuci cu zahar vanilat

Crema de nuci cu zahar vanilat Ingrediente: 400 g nuci 2 dl lapte 100 g zahăr 1 lingură rom 2 gălbenuşuri un praf de sare puţin zahăr vanilat     Mod de preparare: Se opăresc nucile măcinate cu laptele îndulcit cu zahăr. Se amestecă adăugând puţin rom şi când s-a mai răcorit, două gălbenuşuri. Se […]

Şerbet de vanilie

Serbet de lamaie – usor de preparat

Serbet de lamaie din: zahar, apa, lamaie, vanilie. Poate te intereseaza si: Serbet de prune Serbet de afine Serbet de lamaie cu ghimbir Ingrediente: 1 1/4 kg zahăr 4 pahare apă 1 lămâie vanilie   Mod de preparare: Se pun la topit, în tingirea de dulceaţă, la foc foarte mic, zahărul cu patru pahare de […]

Crema de cacao fara ou

Crema de cacao fara ou

Crema de cacao fara ou din: lapte, cacao, faina, zahar, unt, rom. Ingrediente: 1/2 l lapte 1 lingură cacao 3 linguri făină 4 linguri zahăr 100 g unt proaspăt 2 linguri rom   Mod de preparare: Se dizolvă cacao, făina şi zahărul cu puţin lapte rece. Se freacă bine până nu mai rămâne nici un […]

Dulceaţă de coacaze rosii

Dulceaţă de coacaze rosii Ingrediente: 300 g coacăze roşii (fără sâmburi) 1 kg zahăr un sfert de ligurinţă sare de lămâie 1/2 baton de vanilie 250 ml apă pentru sirop   Mod de preparare: Alegi coa­căzele şi le scoţi sâmburii cu un ac de siguranţă. Din zahăr şi apă prepari un sirop pe care îl […]

Gem de citrice

Gem de caise decojite

Gem de caise decojite din: caise, zahar, zeama de lamaie. Ingrediente: 1 kg caise 600 g zahăr zeama de la 1/2 lămâie       Mod de preparare: Speli caisele, le cureţi de pieliţe şi le scoţi sâmburii. Le pui într-o cratiţă, torni peste ele zahărul şi le fierbi la foc domol până se topeşte […]

Tartă cu prune uscate

Tarta cu prune necojite

Tarta cu prune necojite Ingrediente: 1 ceaşcă caimac 1 ceaşcă făină un praf sare 1/2 kg prune zahăr pentru pus deasupra     Mod de preparare: Tarta cu prune necojite: Se face un aluat dintr-o ceaşcă de caimac, o ceaşcă de făină şi sare. întinde foaia potrivit de groasă şi se aşază într-o tavă dreptunghiulară […]

Peltea de mere

Peltea de mere

Peltea de mere din: zeama in care au fiert merele, zahar. Ingrediente: 1 l zeamă în care au fiert merele 1 kg zahăr           Mod de preparare: Pentru peltea se aleg mere Renete, sau mere creţeşti, roşii şi cu miezul mai tare. Cele făinoase se sfărâmă la fiert şi dau o […]

Tarta cu marmelada

Tarta cu marmelada

Tarta cu marmelada Ingrediente: 250 g făină 125 g unt 125 g zahăr 2 ouă 1/2 pachet praf de copt un praf de sare 250 g marmeladă     Mod de preparare: Se face o cocă din făină, unt, zahăr, ouă, praf de copt şi sare, se frământă şi se lasă o oră la rece. […]

Tartă cu cireşe si coaja de lamaie

Tartă cu cireşe si coaja de lamaie din: faina, zahar pudra, margarina, oua, zahar vanilat, cirese, zahar tos, smantana si gris si gelatina. Ingrediente: Pentru aluat ai nevoie de: 300 g făină 100 g zahăr pudră 150 g margarină (unt) coaja rasă de la 1 lămâie 2 ouă 2 plicuri zahăr vanilat Pentru umplutură ai […]

Crema de lamaie

Crema cu ou

Crema cu ou Ingrediente: 1 ou 1 lingurita zahăr 1 linguriţă rom     Mod de preparare: Crema cu ou: Se freacă un gălbenuş cu o linguriţă de zahăr şi o linguriţă de rom. Separat se bate un albuş spumă şi se amestecă încet cu gălbenuşul. Proporţiile se pot mări după numărul persoanelor. Crema este […]

Tartă cu căpşune

Tartă cu căpşune

Tartă cu căpşune Ingrediente: Pentru aluat ai nevoie de: 150 g făină 100 g unt 1 ou 1 lingură apă rece 1 linguriţă de zahăr 50 g unt pentru uns tava Pentru umplutură ai nevoie de: 1 kg căpşune Pentru sirop ai nevoie de: 150 g zahăr 50 ml apă   Mod de preparare: Intr-un […]

Cremă rece cu vanilie şi iaurt

Crema de vanilie

Crema de vanilie Ingrediente: 1/2 l lapte 1/2 baton vanilie sau 2 pacheţele de zahăr vanilat 4 ouă 175 g zahăr 80 g făină     Mod de preparare: Se pune o bucată de vanilie într-o cratiţă cu laptele clocotit. Se acoperă şi se lasă să stea astfel un sfert de oră, ca să se […]

Placinta cu foi

Placinta cu crema de vanilie

Placinta cu crema de vanilie unt, faina, apa, ulei, sare, lapte, baton, zahar vanilat, oua, faina, esenta de vanilie.   Ingrediente  aluat : 250 g unt 250 g făină 1/2 pahar apă 1 linguriţă ulei un praf de sare   Ingrediente crema: 1/2 l lapte, 1/2 baton vanilie sau 2 pacheţele de zahăr vanilat, 4 […]

Biscuiti

Biscuiti cu vanilie

Biscuiti cu vanilie din: oua, zahar vanilat, faina.   Ingrediente: 3 ouă 1/2 pahar zahăr vanilat 1/2 pahar făină       Mod de preparare: Biscuiti cu vanilie: Se freacă gălbenuşunle cu zahărul vanilat până se albesc. Se adaugă făina şi cele trei albuşuri spumă. Se unge cu unt o tavă de tablă groasă. Se […]

Cuiburi de randunele

Cuiburi de randunele Ingrediente: 4 albuşuri 200 g zahăr 200 g migdale sau nuci unt pentru uns tava     Mod de preparare: Cuiburi de randunele: bat albuşurile pe marginea maşinii. Când sunt gata, se pune zahărul pisat şi se bat din nou împreună. adaugă migdale curăţite de coajă şi tăiate felii subţiri, sau nuci […]

Limbi de pisica

Limbi de pisica Ingrediente: 160 g făină 140 g zahăr vanilat 125 g unt 1 linguriţă lapte 2 albuşuri       Mod de preparare: Limbi de pisica: amestecă făina cu zahărul vanilat. cern împreună pe o hârtie. freacă untul cu laptele până se face spumă. adaugă făina şi zahărul, amestecând cu lingura de lemn, […]

Inghetata de ciocolata

Inghetata de ciocolata

Inghetata de ciocolata   Ingrediente: 6 ouă 250 g zahăr 1 l lapte 125 g ciocolată sau 50 g cacao vanilie     Mod de preparare: Se freacă ouăle cu zahărul. Se pun să fiarbă laptele cu vanilia, se moaie pe marginea maşinii ciocolata tăiată bucăţi mici, cu puţină apă. Se amestecă încet cu laptele […]