Inghetata de cafea

Inghetata de cafea

Inghetata de cafea Ingrediente: 6 ouă 250 g zahăr 9 dl lapte 1 dl cafea concen trată     Mod de preparare: Se freacă ouăle cu zahărul. Se amestecă cu laptele la care s-a adăugat cafeaua foarte concentrată. Se dă la o parte, se acoperă şi se lasă aşa un sfert de oră. Se toarnă […]

Scoarta de copac cu nuca

Scoarta de nuca

Scoarta de nuca Ingrediente: 3 ouă 1 pahar zahăr 3/4 pahar făină 1 pahar nuci     Mod de preparare: Se freacă gălbenuşurile cu zahărul până se albesc, se adaugă făina, nuca tăiată în lung cât mai subţire şi la sfârşit cele trei albuşuri bătute spumă. Compoziţia se toarnă într-o tavă unsă cu unt şi […]

Inghetata de zahar ars

Inghetata de zahar ars Ingrediente: 6 ouă întregi sau 8 gălbenuşuri 250 g zahăr 1 l lapte     Mod de preparare: Inghetata de zahar ars: Se freacă într-un castron şase ouă întregi sau opt gălbenuşuri cu 100 g zahăr. Se ard, potrivit de rumen, 150 g zahăr şi se sting cu puţină apă fierbinte, […]

Prajitura cu miere, nuca si marmelada

Prajitura cu miere, nuca si marmelada Ingrediente: 2 linguri miere 1 vârf de linguriţă bicarbonat 200 g făină 4 linguri ulei 20 g drojdie un praf de sare 3 linguri marmeladă 3 linguri nuci 1 lingură zahăr     Mod de preparare: Prajitura cu miere,nuca si marmelada: freacă într-o cratiţă mică pe maşină mierea cu […]

Cremă de nucă de cocos cu fructe

Crema de citrice cu frişcă

Crema de citrice cu frişcă Ingrediente: zeama de la 2 lămâi şi 2 portocale 4-5 linguri de zahăr pudră 4 foi de gelatină 2-3 linguri apă fierbinte 300-400 g frişcă lichidă   Mod de preparare: Ţii în apă rece foile de gelatină timp de 2-3 minute, apoi le scoţi şi le topeşti cu apa fierbinte. […]

Inghetata de vanilie cu flori de salcam

Inghetata de vanilie (varianta)

Inghetata de vanilie Ingrediente: 6 ouă 250 g zahăr vanilie 1 l lapte     Mod de preparare: Se freacă ouăle cu zahărul. Se pune să fiarbă laptele şi când clocoteşte, se adaugă vanilia. Se dă la o parte, se acoperă şi se lasă aşa un sfert de oră. Se toarnă laptele încet peste ouă, […]

Ruladă cu mere

Rulada cu marmelada de mere

Rulada cu marmelada de mere Ingrediente: 150 g făină 125 g unt 2 gălbenuşuri drojdie cît o nucă 1 lingură zahăr un praf de sare 3 linguri marmeladă de mere     Mod de preparare: Se amestecă pe masa de aluat făina cu untul, se face loc la mijloc, se pun gălbenuşurile, sarea şi drojdia […]

Ingheţată cu gem de vişine

Ingheţată cu vişine

Ingheţată cu vişine Ingrediente: 1/2 kg vişine 750 lapte 300 g zahăr tos sâmburii vişinelor   Mod de preparare: Speli vişinele, le cureţi de sâmburi şi codiţe şi le mărunţeşti fie cu mixerul, fie prin sită. Zdrobeşti sâm­burii (în piuliţă sau înveliţi într-un şervet şi cu cio­canul) şi îi pui la fiert cu laptele şi […]

Cireşe invelite in ciocolată

Cireşe invelite in ciocolată Ingrediente:  1/2 kg de cireşe 250 g ciocolată de menaj 10-15 cuburi de gheaţă   Mod de preparare: Pui ciocolata să se topească la bain-marie. Speli cireşele, dar nu le scoţi nici codiţele, nici sâmburii. Pregăteşti un vas cu apă rece în care pui şi cuburile de gheaţă. Treci cireşele prin […]

Pandişpan de lămâie cu căpşuni

Pandispan

Pandispan Ingrediente: 6 ouă 6 linguri zahăr vanilat 6 linguri făină unt pentru uns forma     Mod de preparare: Se bat ouăle întregi cu zahărul vanilat, bine de tot, până se fac ca o cremă, iar volumul lor a crescut de 2- 3 ori. Se adaugă făina. Se mai amestecă puţin, se toarnă într-o […]

Prăjitură cu nuci

Prajitura cu nuca (varianta)

Prajitura cu nuca Ingrediente: 3 ouă 250 g zahăr 150 g făină 150 g nuci coajă de lămâie sau de portocală unt pentru uns tava     Mod de preparare: Se bat ouăle întregi cu zahărul, pe marginea maşinii. Se adaugă făina, nucile tăiate mărunt cu cuţitul (nu trecute prin maşină) şi puţină coajă rasă […]

Tort Mimoza

Tort ieftin

Tort ieftin Ingrediente: 3 ouă 1 lingură unt proaspăt 1 pahar zahăr 1 pahar făină 1 pahar lapte 2 linguri marmeladă   Ingrediente pentru crema de nuci: 200 g nuci, 100 g lapte, 50 g zahăr, 1 gălbenuş, vanilie, rom.   Mod de preparare:   Se freacă o lingură de unt proaspăt cu un pahar […]

Mere pe canapea

Mere pe canapea

Mere pe canapea  Ingrediente: 12 mere mijlocii 12 feliuţe de pâine 50 g unt proaspăt zahăr Ingrediente sirop: 150 g zahăr, 1 pahar apă.     Mod de preparare: Se curăţă merele, se scobesc la mijloc şi pe măsură ce sunt curăţite, se pun în apă rece ca să nu se înegrească. Se taie pâinea […]

Prăjitură cu piure de fructe

Prăjitură cu piure de fructe

Prăjitură cu piure de fructe din: fructe de sezon, zahar, faina, margarina, apa minerala si sare. Ingrediente: 4 pahare fructe de sezon (frăguţe, căpşune, vişine), zahăr după gust. Pentru blat ai nevoie de: 2 pahare făină 2 linguri zahăr pudră 3 linguri margarină 2 plicuri praf de copt 3/4 pahar apă minerală puţină sare.   […]

Budinca de orez cu mere

Budinca de orez cu mere (varianta)

Budinca de orez cu mere (varianta) Ingrediente: 500 g mere 2 linguri unt topit 4 linguri zahăr 1 ceaşcă orez 1 lingură pesmet un praf de sare     Mod de preparare: Se curăţă merele, se taie felii şi se înăbuşă într-o cratiţă cu puţin unt şi zahăr, după gust. Nu se ţin să scadă […]

Gris cu lapte

Gris cu lapte

Gris cu lapte Ingrediente: 4 ceşti lapte 4 linguri zahăr vanilie 1 ceaşcă griş unt proaspăt cât o nucă sare 3 Iinguri zahăr pentru glazură     Mod de preparare: Se pune laptele să fiarbă cu zahăr şi 1/4 baton de vanilie sau puţină vanilină. Când laptele clocoteşte, se toarnă cu încetul, să cadă în […]

Strudel de visine

Strudel de visine

Strudel de visine Ingrediente umplutura: 1 kg vişine 150 g zahăr 1 lingură pesmet 2 linguri unt   Mod de preparare: Se întinde foaia de plăcintă. Se scot sâmburii de la 1 kg de vişine spălate şi se lasă să stea o oră cu zahărul pisat (dacă este tos, trebuie să fie foarte fin cernut). […]

Halva turceasca

Halva turceasca

Halva turceasca din: unt, faina, sirop. Poate te intereseaza si Halva cu miere Ingrediente: 2 linguri unt topit (sau ulei) 4 lingură făină 1 1/2 pahare sirop Ingrediente sirop: 150 g zahăr 1 1/2 pahare apă zahăr vanilat şi scortişoară   Mod de preparare: Se înfierbântă untul topit în care se prăjeşte făina, amestecând mereu […]

Mere prajite cu inghetata

Mere prajite in aluat

Mere prajite in aluat Ingrediente: 4 mere mijlocii 2 linguri rom 1 lingură zahăr   Ingrediente aluat: 1 ceaşcă lapte sau apă, 1 ceaşcă făină, 2 ouă, 1 lingură ulei, în praf de sare, untură pentru prăjit.     Mod de preparare: Se curăţă mere tari de mărime mijlocie, se scobesc puţin cu un cuţit […]

Dulceaţă de cireşe albe

Dulceaţă de cireşe albe Ingrediente: 1 kg cireşe 2 pahare apă 1 kg zahăr 1 plic sare de lămâie   Mod de preparare: Dulceaţă de cireşe albe: Speli cireşele, le laşi să se zvântî, apoi le cureţi de codiţe şi de sâmburi. Aşezi într-un vas un strat de cireşe, unul de zahăr şi tot aşa […]

Ecleruri cu cappuccino

Ecler simplu – reţeta de bază

Ecler simplu – reţeta de bază din: unt, apa, sare, faina, oua. Ingrediente: 75 g unt sau ulei 1 /2 pahar apă sare 60 g făină 3-4 ouă   Mod de preparare: Ecler simplu – reţeta de bază: Se pun la fiert apa, untul şi sarea şi cînd fierb se adaugă şi făina amestecandu-se bine. […]

Placintele cu visine

Placintele cu visine

Placintele cu visine Ingrediente aluat: 1 ceaşcă caimac 1 ceaşcă făină sare Ingrediente umplutura: 1 kg vişine, 150 g zahăr, 1 lingură pesmet.   Mod de preparare:   Placintele cu visine: Se aleg vişine frumoase, se spală şi se scot sâmburii. Se presară zahărul şi se lasă astfel o oră. Se face un aluat cu […]

Reteta zilei: Desert cu fructe de acai si miere

Reteta zilei: Desert cu fructe de acai si miere

Desert cu fructe de acai si miere din: fructe de acai, lapte de soia, fructe de padure, seminte de in, polen, granola, miere, afine, banane, capsuni.   Ingrediente: 1 pachet de fructe de acai 1/2 cana lapte de soia 1 pumn de fructe de padure amestecate, congelate 2 linguri de semințe de in 1 lingura […]

Buseuri simple

Buseuri simple

Buseuri simple – Buseurile sunt un tip de produs de patiserie originar din Franța, care sunt similare cu choux-urile sau eclerele, dar au o formă mai mică și o textură mai ușor crocantă la exterior, în timp ce sunt aerate și pufoase la interior. Ele sunt făcute din aluat de pate a choux, același folosit […]

retete

Prăjitură cu branză şi frişca

Prăjitură cu branză şi frişca Ingrediente: 4-6 ouă 100-150 g zahăr 100-150 g făină 1 lingură unt topit sau smân­tână pentru uns tava. Pentru cremă ai nevoie de: 1 pachet brânză de vaci (250 g) 3-4 linguri zahăr pudră 1 l frişca 50 g stafide 1 pliculeţ zahăr vanilat coajă de portocală proaspătă sau de […]

Cornuri din aluat de cozonac

Cornuri din aluat de cozonac din: faina, drojdie, galbenusuri, ulei, unt, zahar, rom, vanilie, zahar vanilat, sare. Ingrediente: 500 g făină 25 g drojdie 2 gălbenuşuri 3 linguri ulei 100 g unt proaspăt 3 linguri zahăr 1 lingură rom vanilie sau zahăr vanilat 1/2 linguriţă sare şi lapte cât se cere (circa 4 dl)   […]

Gogosi turnate cu prune

Gogosi cu dulceata

Gogosi cu dulceata  Ingrediente: 500 g făină 50 g zahăr 50 g unt 4 gălbenuşuri 25 g drojdie 1/2 linguriţă sare vanilie sau vanilină lapte cât se cere     Mod de preparare: Se moaie drojdia cu puţin lapte cald şi se amestecă cu 2 -3 linguri de făină, astfel încât să se obţină o […]

Prăjitură cu cireşe si esenţă de rom

Prăjitură cu cireşe si esenţă de rom

Prăjitură cu cireşe si esenţă de rom Ingrediente: 300 g făină 150 ml ulei 250 g zahăr 100 ml lapte 4 ouă coajă rasă de lămâie 15 ml esenţă de rom 1 praf de copt 1 kg cireşe 2 linguri griş (sau pesmet) sare zahăr pudră zahăr vanilat   Mod de preparare: Freci gălbenuşurile cu […]

Muffins cu ciocolata

Cum se prepara: Muffins cu ciocolata (video)

Cum se prepara: Muffins cu ciocolata     Pofta buna!     poate iti place si: Muffins cu legume   Muffins cu legume din: dovlecel, ardei, morcov, broccoli, branza de capra, faina, lapte, iaurt, ulei, oua, praf de copt, sare. Ingrediente: 1 dovlecel 1 ardei gras 1 morcov mic câteva bucheţele de broccoli 100 g […]

Nuga

Nuga (varianta)

Nuga  Ingrediente: 6 albuşuri 350 g miere 350 g zahăr zeama de la 1/2 lămâie 1 pachet vanilie 350 g nuci 2 foi de tort     Mod de preparare: Se freacă bine într-un căzănel albuşurile cu mierea şi zahărul, până creşte compoziţia ca o spumă (se freacă cel puţin o jumătate de oră). Se […]

Muffins cu afine

Muffins cu afine – rețetă rapidă și delicioasă: desertul perfect pentru orice moment al zilei. Aceste mici prăjituri sunt ușor de preparat, având o textură pufoasă și un gust dulce-acrișor datorat afinelor proaspete. Ideal pentru micul dejun, gustarea de după-amiază sau ca desert rapid la întâlniri cu prietenii. În plus, această rețetă poate fi personalizată […]

Inghetata de fragi

Inghetata de fragi

Inghetata de fragi  Ingrediente: 500 g fragi aleşi 300 g zahăr 3 dl apă zeama de la 1 lămâie 3 linguri frişcă bătută (facultativ)     Mod de preparare: Se spală fragii şi se scurg bine. Se trec prin sită, astfel încât să se obţină 1/2 kg de piure. Se face separat un sirop de […]