Inghetata de iaurt cu capsuni

Ingheţată cu iaurt şi căpşune

Ingheţată cu iaurt şi căpşune Ingrediente: 300 g iaurt 400 g căpşune 100 g frişcă bătută 1 lămâie 4-5 linguri zahăr 2 plicuri zahăr vanilat   Mod de preparare: Speli bine căpşunele, le cureţi, apoi le tai bucăţele şi le pui într-un castron. Le stropeşti cu zeama de lămâie, le presari cu zahăr şi zahăr […]

Cuburi cu vişine şi cremă stracciatella

Prajitură cu vişine si lapte

Prajitură cu vişine si lapte Ingrediente: 1 pachet margarină sau 200 g unt 4 ouă 450 g făină 1/2 cană lapte 300 g zahăr 1 kg vişine 1 praf de copt 3 plicuri zahăr vanilat 50 g zahăr pudră   Mod de preparare: Speli bine vişinele, le cureţi de codiţe şi sâmburi şi le laşi […]

Ingheţată cu fraguţe

Ingheţată cu fraguţe Ingrediente: 3 ouă 3 linguri zahăr 3 linguri smântână 2 pahare frăguţe   Mod de preparare: Freci gălbenuşurile cu zahărul, adaugi smântână, apoi albuşurile bătute spumă. Speli frăguţele, le pasezi şi le adaugi în jumătate din compoziţie, apoi aşezi în cupe alternativ: un strat de compoziţie cu fragi şi un strat din […]

Ingheţată rapidă cu ness

Ingheţată rapidă cu ness

Ingheţată rapidă cu ness Ingrediente: 200 g frişcă 1 ou 1 lin­gură ness (sau cacao) 1 lingură zahăr   Mod de preparare: Freci bine oul cu zahărul şi ness-ul, apoi adaugi jumătate din cantitatea de frişcă, omogenizezi şi pui compoziţia într-o cupă. O laşi la congelator 1-2 ore, apoi o decorezi cu frişca rămasă şi […]

Pere Ajaccio (video)

Pere Ajaccio – Acest desert se remarcă prin combinația sa echilibrată între dulceața naturală a perelor și aromele subtile de vanilie, citrice și un strop de alcool. Perele Ajaccio sunt gătite într-un sirop aromatic, care adaugă o textură fină și un gust intens fructelor, creând un desert ușor, dar totodată sofisticat. Este o opțiune excelentă […]

Ingheţată de cacao, cu nuci si dulceaţă

Ingheţată de cireşe amare

Ingheţată de cireşe amare Ingrediente: 1 kg cireşe amare 500 g zahăr 500 ml apă 100 g frişcă bătută   Mod de preparare: Scoţi sâmburii cireşelor, opreşti câteva pentru decor, iar pe restul le treci printr-o sită, strecori com­poziţia prin tifon, iar zeama obţinută o pui deoparte. Pui zahărul cu apa să fiartă până se […]

Tartă cu căpşune

Cremă de căpşune

Cremă de căpşune Ingrediente: 600 g căpşune 120 g zahăr 250 ml lapte 1 plic zahăr vanilat 1-2 linguri praf de budincă de vanilie 3 ouă 200 ml frişcă 1-2 linguri nucă de cocos verde     Mod de preparare: Amesteci laptele cu jumătate din cantitate de zahăr şi zahărul vanilat, îl fierbi şi-l laş […]

Ingheţată de iaurt cu pepene galben şi sos de vin alb

Ingheţată cu lamaie si cocos

Ingheţată cu lamaie si cocos Ingrediente: 2 lămâi mari 3 ouă 1 lingură făină 2 linguri zahăr 1 esenţă vanilie 1 plic zahăr vanilat 250 ml lapte 1 lingură cocos   Mod de preparare: Pui la fiert lămâile întregi pen­tru 20 de minute, în apă cât să le acopere. între timp, amesteci într-un vas ouăle […]

Prăjitură la tavă cu prune

Prăjitură cu prune si blat din smantană

Prăjitură cu prune si blat din smantană Ingrediente: 1 kg prune 400 g smântână 500 g făină 300 g zahăr pudră 1 praf de copt 3 ouă sare   Mod de preparare: Speli prunele şi le scoţi sâmburii, apoi smântână cu 200 g zahăr, apoi adaugi treptat ouăle şi făina amestecată cu praful de copt […]

Piure de castane

Piure de castane – un preparat delicios, apreciat pentru textura sa catifelată și gustul său ușor dulceag și nucos. Acest desert clasic este folosit în numeroase rețete, de la deserturi rafinate până la garnituri savuroase pentru preparate din carne. Prepararea piureului de castane acasă este simplă și oferă un gust autentic, mult superior produselor comerciale. […]

retete

Cremă de vin

Cremă de vin Ingrediente: 150 ml vin alb 200 g zahăr 5 gălbe­nuşuri esenţă de vanilie coajă rasă de lămâie   Mod de preparare: Intr-o cratiţă’ amesteci bine vinul, zahărul, gălbe­nuşurile şi esenţa de vanilie (din care pui după gust). Aşezi cratiţa lai foc domol bătând conţinutul în­continuu cu un tel până când compoziţia se […]

Prăjiturele cu branză de vaci si zaharină

Prăjiturele cu branză de vaci si zaharină Ingrediente: 150 g brânză de vaci 100 g nuci 2 gălbenuşuri 1 linguriţă unt 1 esenţă de vanilie 1-2 tablete de zaharină 1 linguriţă zahăr pentru diabetici   Mod de preparare: Prăjiturele cu branză de vaci si zaharină: Pisezi nucile, apoi treci brânza de vaci prin sită, o […]

Tarte cu piure de mere şi de dovleac

Tarte cu piure de mere şi de dovleac

Tarte cu piure de mere şi de dovleac Ingrediente: 300 g făină 100 ml ulei 100 g zahăr 2 oua coajă rasă de lămâie 1 plic praf de copt 1/2 linguriţă oţet Pentru umplutură ai nevoie de: 1/4 dovleac 4 mere 1 foaie gelatină 1 linguriţă scorţişoară 2 lin­guriţe zahăr   Cum procedezi pentru aluat: […]

Plum trifle

Prăjitură cu prune şi mac

Prăjitură cu prune şi mac Ingrediente: 250 g făină 375 ml lapte 150 g zahăr 80 g margarină 1 cub mic de drojdie 1 ou + 1 gălbenuş 250 ml smântână 100 g mac măci­nat 40 g amidon 1 linguriţă coajă de lămâie 1,5 kg prune   Mod de preparare: Amesteci drojdia cu 3 linguri […]

Invartită moldovenească

Invartită moldovenească

Faci o cocă de pâine din făină, drojdie şi apă şi o laşi la dospit. După ce a crescut, cu ajutorul sucitorului o întinzi pe o planşetă, o presari cu zahăr şi nucă pe toată suprafaţa. Apoi o stropeşti cu ulei ţinând mâna sub forma unui dop la gura sticlei de ulei ca să nu […]

Compot de fructe uscate

Sufleu de gutui

Sufleu de gutui Ingrediente: 1 kg gutui 6 albuşuri 300 g zahăr 1 plic zahăr vanilat sau scorţişoară 1/2 pahar apă 30 g unt pesmet coajă rasă de lămâie     Mod de preparare: Cureţi gutuile de  coajă, le tai şi le pui la fiert cu apă şi cu zahăr. Când gutuile sunt moi, iei […]

Plăcintă cu portocale şi prune

Plăcintă cu aluat cu drojdie şi prune

Plăcintă cu aluat cu drojdie şi prune din: ou, apa calduta, drojdie de bere uscata, sare, ulei, faina.   Ingrediente: 1 ou 14 linguri apă călduţă în care dizolvi 2 linguriţe de drojdie de bere uscată puţină sare 14 linguri  ulei făină     Mod de preparare: Amesteci toate ingredientele şi la urmă adaugj făina […]

Prăjitură cu nucă de cocos si două creme

Prăjitură cu nucă de cocos si două creme Ingrediente: 250 g făină 1 praf de copt 1 lingură cacao 150 g margarină (sau unt) 100 g zahăr 1 ou 2 linguri smântână   Mod de preparare: Prăjitură cu nucă de cocos si două creme: Din toate ingredientele faci un aluat din care întinzi 2 foi. […]

Cosulete cu fructe

Salata cu fructe de toamna

Salata cu fructe de toamna Ingrediente: 4 mere 1 strugure 1 felie pepene verde 1 lămâie 100 ml suc de mere 2 linguri miere 1 esenţă de rom   Mod de preparare: Speli fructele, tai mere­le felii, culegi boabele de strugure de pe cior­chine şi tai miezul de pepene verde cubuleţe. Le amesteci apoi pe […]

Tort de iaurt cu struguri

Tort de iaurt cu struguri

Tort de iaurt cu struguri Ingrediente: 3 ouă 120 g zahăr 45 g făină 45 g amidon 1/2 linguriţă praf de copt Pentru cremă ai nevoie de: 500 g iaurt zeamă de la 1/2 lămâie 50 g zahăr 1 pliculeţ zahăr vanilat 1 kg struguri albi şi negri 750 ml frişcă 2 plicuri gelatină   […]

Lapte de pasare cu rom

Lapte de pasare cu rom

Lapte de pasare cu rom Ingrediente: 1 l lapte 6 ouă 200 g zahăr vanilie 1 linguriţă de făină 1 lingură de rom   Mod de preparare: Lapte de pasare cu rom: La foc potrivit, într-o cratiţă pui laptele cu vanilia. Baţi într-un castron albuşurile la care adaugi, după ce s-au făcut spumă, 100 g […]

Prajitura cu mac in 2 foi

Prajitura cu mac in 2 foi

Prajitura cu mac in 2 foi Ingrediente: 200 g făină 150 g margarină 1 gălbenuş 4 linguri apă rece   Mod de preparare: Din toate ingredien­tele faci un aluat pe care-l păstrezi o oră la frigider. Pentru umplutură ai nevoie de: 350 g zahăr 1 pahar apă (200 ml) 400 g mac măcinat 3 ouă […]

Colţunaşi umpluţi cu prosciutto şi caşcaval

Colţunaşi cu gem de prună

Colţunaşi cu gem de prună: 200- 300 g făină, 2 ouă, puţină sare şi 2 linguri o foaie şi pe o jumătate din ea pui, în rând, câte o jumătate de linguriţă de gem cu 2 cm distanţă între ele. Pui apoi cealaltă jumătate a foii peste partea cu gem. Tai pătrate şi le fierbi […]

Fursecuri cu bomboane

Bomboane din biscuiti (varianta)

Bomboane din biscuiti Ingrediente: 1 kg biscuiţi obişnuiţi 1 pachet margarină 3- 4 linguri cacao 100 g nuci măcinate 100 g stafide 100 g rahat tăiat mărunt 1-2 sticluţe cu esenţă de rom zahăr după gust fructe din dul­ceaţă fulgi de nucă de cocos   Mod de preparare: Biscuiţii îi dai prin maşina de tocat, […]

Budincă de cozonac

Budincă de cozonac Ingrediente: 1 farfurie de cozonac 3/4 l lapte 3 ouă 3 linguri de zahăr ars 1 praf de zahăr vaniliat   Mod de preparare: Budincă de cozonac: Zahărul, gălbe­nuşurile şi vanilia le pui într-un cas­tron şi le freci bine cu lingura de lemn. Adaugi laptele, albuşurile bătute spumă tare şi amesteci uşor […]

Bulgări din biscuiţi si nucă

Bulgări din biscuiţi si nucă

Bulgări din biscuiţi si nucă Ingrediente: 50 g cacao 2 căni cu zahăr (aproximativ 400 g) 500 g biscuiţi simpli 200 g margarină 1 cană nucă măcinată 1/2 cană cu apă Mod de preparare: Fierbi apa cu zahărul şi adaug cacao şi nuca. Dai la rece, apoi adaugi margarina, bis­cuiţii raşi sau pisaţi amestecând foarte […]

Prajitură cu cremă de biscuiti

Prajitură cu cremă de biscuiti Ingrediente: 6 ouă 200 g zahăr pudră 16 linguri zahăr tos 1 pachet unt 400 g biscuiţi măcinaţi 1 lingură cacao 1 foaie de napoli­tană nuci prăjite şi măcinate rom şi cafea ciocolată pentru ornat   Mod de preparare: Prajitură cu cremă de biscuiti: Freci gălbenuşurile cu zahărul pudră şi […]

Rulada rece

Rulada rece

Rulada rece Ingrediente: 200 g nucă măcinată 200 g zahăr pudră 2 linguri făină 3 linguri cacao 2 ouă   Mod de preparare: Toate aceste ingrediente le amesteci, le frămânţi şi întinzi compoziţia pe un celofan presărat cu zahăr şi făină. Intinzi o foaie rotundă. Pentru cremă ai nevoie de: 3 gălbenuşuri fierte tari 3 […]

Rulada cu branza

Ruladă cu marmeladă

Ruladă cu marmeladă Ingrediente: 125 g făină 125 g zahăr 5 ouă zahăr vanilat marme­ladă   Mod de preparare: Ruladă cu marmeladă: Freacă gălbenuşurile cu 3/4 din cantitatea de zahăr. La frecat se adaugă o lingură de apă. Separat se bat albuşurile cu restul de zahăr. Se toarnă peste gălbenuşuri, ames­tecînd uşor de jos în […]

Pricomigdale

Pricomigdale (varianta)

Pricomigdale  Ingrediente: 6 albuşuri 300 g zahăr 200 g nuci 30 f făină 10 pică­turi esenţă de migdale 1 pacheţel zahăr vanilat 20 g zahăr pudră   Mod de preparare: Se dau nucile prin maşină şi se amestecă cu zahărul. Se adaugă albuşurile nebătute şi se încălzeşte compoziţia pe maşină pînă se înfierbîntă bine. Se […]

Merengue cu căpşune

Prajitură Mereng

Prajitură Mereng Ingrediente: 5 albuşuri 250 g zahăr 250 g frişcă sirop de ciocolată ulei făină îngheţată frişcă   Mod de preparare: Se bat bine albuşurile adăugind treptat zahărul tos (încălzit pe o hîrtie într-o tavă). Se unge o tavă cu ulei, se presară cu făină şi cu un cornet se toarnă din compoziţia de […]