Ingheţată cu piersici, vanilie si nucă de cocos

Ingheţată cu piersici, vanilie si nucă de cocos Ingrediente:  8 ouă 16 linguri zahăr, 1/2 kg frişcă 1 plic zahăr vani­lat nucă de cocos 1/2 kg piersici   Mod de preparare: Separi albu­şurile de gălbenuşuri. Gălbenuşurile le freci cu cele 16 linguri zahăr, iar albuşurile le baţi spumă tare, apoi le amesteci cu frişca, gălbenuşurile […]

Prajitura cu blat de biscuiti

Prajitura cu blat de biscuiti

Prajitura cu blat de biscuiti  Ingrediente: 1/2 kg biscuiţi populari 200 ml lapte rece un plic cu cremă de prăjituri 1 pliculeţ cu zahăr vani­lat esenţă de rom (sau vanilie, în func­ţie de crema de tort) puţină frişca 2-3 fructe de sezon pentru decor   Mod de preparare: Tapetezi o tavă mai înaltă cu celofan […]

Fantezie cu fructe

Prajitura cu fructe – delicioasa si gustoasa

Prajitura cu fructe din: oua, zahar, sare, ulei, lapte, faina, praf de copt, coaja de lamaie, zahar vanilat, esenta de rom, fructe.   Ingrediente: 2 ouă 1 cană cu zahăr 1 praf de sare 1/2 cană cu ulei 1 cană lapte 2 căni (pline, cu vârf) cu făină 1 praf de copt nestins coajă de […]

Clatite cu branza

Clatite cu branza

Clatite cu branza Ingrediente: 1 pahar de lapte 2 ouă 1/2 l apă minerală 1 lingură zahăr 1 cană făină 1 praf de sare ulei Umplutură: 1 ceaşcă lapte 3 linguri griş 300 g telemea de oaie 2 ouă 4 linguri de zahăr   Mod de preparare: Pregăteşti clătitele din ingredientele bine amestecate, apoi le […]

Supa dulce acrisoara

Salata de pepene galben – usor de preparat

Salata de pepene galben din: pepene galben, piersci, mere, pere, boabe de struguri, zahar pudra, frisca.   Ingrediente: 1 pepene galben mai mare 4 piersici 2 mere 2 pere 1 cană cu boabe de struguri 300 g zahăr pudră 300 g frişcă   Mod de preparare: Pepenele, piersicile, merele şi perele, curăţate de coajă şi […]

Gem de rabarbar cu nuci

Gem de rabarbar cu nuci din: rulpini de rubarbar, zahar si nuca. Ingrediente: 3 kg de tulpini de rabarbăr (i se mai spune rubarbă sau revent) 1,5 kg ce zahăr 200 g nucă tăiată mărunt       Mod de preparare: Speli bine tulpinile de rabarbăr, cureţi pieliţa de pe tulpină şi le tai cubuleţe […]

Prajitura cu suc de rosii

Prajitura cu suc de rosii – usor de preparat

Prajitura cu suc de rosii din: suc de rosii, ulei, zahar, amoniac stins cu zeama de lamaie, faina, oua.   Pentru foi: 10 linguri suc de roşii 10 linguri ulei 10 linguri zahăr 1 linguriţă amoniac stins cu zeamă de lămâie 400-500 g făină 2 ouă   Mod de preparare: Pregăteşti o cocă potrivită pe […]

Papanasi deliciosi

Papanasi fierti

Papanasi fierti  Ingrediente: 200 g brânză de vaci 1 ou 2 linguri de griş 1 lingură de zahăr   Mod de preparare: Amesteci toate ingredien­tele. Pui într-o oală apă cu sare la fiert. Pui compoziţia cu linguriţa în apa care fierbe. Papanaşii sunt gata când s-au ridicat deasupra. Nu îi fierbi cu focul prea puternic, […]

Gem de cirese albe

Gem de cirese albe

Gem de cirese albe  Speli şi cureţi de sâmburi cireşele bine coapte. Zahărul îl pui într-o cratiţă suficient de mare în care vei face gemul şi torni deasupra lui 1 pahar de apă. Pui pe foc şi laşi să fiarbă puţin, până se dizolvă bine zahărul. Apoi adaugi fructele. Gemul îl fierbi cu tablă dedesubt, […]

Galuste cu gem

Galuste cu gem

Galuste cu gem    Ingrediente: 1/2 kg cartofi făinoşi 2 ouă 200 g făină gem pesmet zahăr vanilat   Mod de preparare: Pui cartofii cu tot cu coajă să fiarbă. După ce au fiert şi i-ai curăţat îi treci prin maşina de tocat sau îi pasezi cu mixerul, în pasta obţinută pui ouăle, făina şi […]

Desert de capsune

Desert de capsune  Ingrediente: 1 budincă de căpşune 200 ml lapte 500 g căpşune 1 plic frişcă   Mod de preparare: Fierbi budinca de căpşune cu laptele, apoi o împărţi cât e caldă în boluri. în fiecare bol pui căpşune, apoi le ornezi cu frişcă şi o căpşună pentru decor. Desert de capsune Pofta buna!

Reteta prajitura cu struguri

Prajitura dulce cu struguri

Prajitura cu struguri din: oua, zahar, faina, ulei si struguri. Ingrediente: 5 ouă 1 cană cu zahăr 1 cană făină 1 ceaşcă cu ulei 2 struguri   Mod de preparare: Separi gălbenu­şurile de albuşuri. Baţi albuşurile cu zahărul până devin ca o bezea, după care adaugi gălbe­nuşurile amestecate separat cu uleiul şi făina. Torni compoziţia […]

Fursecuri mentolate

Fursecuri mentolate

Fursecuri mentolate din: miere, ulei, faina, praf de copt, oua, margarina, ulei de menta.   Ingrediente: 150 g miere de albine 150 ml ulei bun 200 g făină 1 pachet praf de copt 2 ouă 1 lingură margarină (la pachet) 15 picături ulei de mentă   Mod de preparare: Baţi spumă mierea cu ouăle şi […]

Marmeladă de vişine cu morcovi pentru umplutură

Marmelada din must si dovleac

 Marmelada din must si dovleac din: must de struguri, dovleac.   Ingrediente: must de struguri, dovleac tăiat felii       Mod de preparare: Pui la fiert mus­tul într-un vas încăpător. După circa 15 minute, când marme­lada este aproape gata, adaugi feliile de dovleac alb, de 2 cm grosime, lei vasul de pe foc atunci […]

Tort cu castane

Tort de castane

Tort de castane  Ingrediente: 350 g piure de castane 250 g ciocolată amară 150 g unt 200 g smântână castane comestibile fierte în sirop   Mod de preparare: Pui smântână într-un vas, adaugi cioco­lată ruptă în bucăţi şi laşi la foc mic, amestecând uşor. După ce s-a topit ciocolata iei vasul de pe foc şi […]

Marmelada de dovleac turcesc

Marmelada de dovleac turcesc: Cureţi dovleacul de coajă şi seminţe, îl tai în cuburi de 5 cm şi-l cântăreşti. Opăreşti bine în apă tot dovlea­cul tăiat şi când intră scobitoarea uşor în el este gata. Il scurgi de apă şi adaugi atâta zahăr cât a cântărit dovleacul înainte de a-l opări. La 1 kg dovleac […]

Dulceaţă de struguri albi cu lămâie

Dulceata de struguri cu vanilie

Dulceata de struguri cu vanilie Ingrediente: 1 kg zahăr 1 farfurie adâncă plină vârf cu struguri curăţaţi de coajă şi de sâmburi vanilie 1/2 lămâie   Mod de preparare: Dulceata de struguri cu vanilie: Strugurii cei mai buni pentru dul­ceaţă sunt cei din soiul Afuz-Ali sau.cei pentru stafide (aceştia din urmă nu au sâmburi, dar […]

Dulceata de gutui cu nuca

Dulceata de gutui rase

Dulceata de gutui rase din: gutui, zahar, apa, lamaie. Ingrediente: 1 kg gutui 1 kg zahăr 4 pahare apă 1 lămâie     Mod de preparare: Gutuile le ştergi bine de puf, le cureţi de coajă, le dai pe răzătoarea mare. Legi siropul din zahăr şi apă, dar numai pe jumătate, pui gutuile rase şi […]

Savarina cu nuca de cocos

Savarina cu aluat de paine

Savarina cu aluat de paine  Ingrediente aluat: 250 g făină cernută proaspătă 1 pachet frişcă 15 g drojdie 200 ml lapte 25 g zahăr 1 ou 30 ml ulei coajă de lămâie   Mod de preparare: Inmoi droj­dia în puţin lapte călduţ, freci deasupra zahărul cu oul, adaugi uleiul, coaja de lămâie, apoi laptele şi […]

Supa dulce acrisoara

Cruşon de pepene galben

Cruşon de pepene galben Ingrediente: 1 pepene galben de 2-3 kg 300 g zahăr 200 ml rom 1 l vin   Mod de preparare: Tai pepenele în cuburi mici şi le phi într-un castron. După 30 de minute, peste bucăţile de pepene torni 1/4 l vin. După alte câteva minute adaugi romul şi restul de […]

Inghetata de pepene galben cu frisca

Inghetata de pepene galben

Inghetata de pepene galben Ingrediente: 2-3 pepeni galbeni, potrivit de mari 500 ml frişcă lichidă 100 ml lichior zahar farin coajă de portocală   Mod de preparare: Tai cuburi mici miezul de la pepeni şi adaugi frişca bătută şi lichiorul. Amesteci puţin, pui şi coaja de portocală şi, după gust, zahărul farin. Dai la congelator. […]

Coltunasi cu vişine

Coltunasi cu vişine: Scoţi sâmburii de la 1/2 kg vişine şi le pui zahăr să-şi lase siropul. Amesteci 3 ouă, o apă şi un praf de sare cu făină cât cuprinde pentru a obţine o cocă ce se lucrează uşor. Intinzi planşetă, o tai romburi, iei câte o lingură de 3 aşezi într-un colţ, pliezi […]

Crema de ou

Crema de ou

Crema de ou din: lapte, zahar, vanilie, oua, sare, faina, cacao, dulceata. Ingrediente: 1/2 l lapte zahăr vanilie 2 ouă sare făină cacao dulceaţă   Mod de preparare: Fierbi laptele, îl îndulceşti cu zahăr şi vanilie. Freci 2 gălbenuşuri cu sare şi 2 linguriţe de făină sau ami­don şi subţiezi cu jumătate de pahar de […]

Pere coapte-n aluat

Pere coapte cu sos de piersici

Pere coapte cu sos de piersici Ingrediente: 1/2 ceaşcă de apă 1/2 ceaşcă de suc de pere scorţişoară după gust vanilie 3 pere Pentru sos: miezul de la o piersică 2 linguri zeamă de lămâie 1 linguriţă coajă de lămâie rasă 1 lingură miere   Mod de preparare: Pui într-o cratiţă apa, sucul de pere, […]

Dulceaţă de dude negre şi agrişe

Dulceata de dude negre

Dulceata de dude negre: Culegi dude negre, nu foarte coapte, în ce cantitate doreşti. Fiind foarte dulci, cantitatea de zahăr necesară este mai mică decât la dulceţurile din fructele tradiţionale. Condiţia reuşitei este ca imediat după ce dudele au fost culese să fie pregătite. 1,5 kg dude negre (aproximativ o cratiţă) le pui la fiert […]

Papanasi cu prune

Papanasi cu smantana si gem

Papanasi cu smantana si gem Ingrediente: 1 kg brânză de vaci 400 g făină 4 ouă 150 g zahăr farin compoziţie + 50 g pudrare o linguriţă de bicarbonat 2 linguriţe răzătură de lămâie 100 g griş 200 ml ulei 500 g smântână o linguriţă sare   Mod de preparare: Brânza de vaci o amesteci […]

Spuma de fragi

Spuma de fragi

Fărâmiţezi cu o furculiţă 250 g fragi, peste ei pui 100-150 g zahăr şi baţi bine cu un tel. După ce fragii s-au zdrobit aproape de tot adaugi 2 albuşuri crude şi baţi în conti­nuare până ce totul devine o spumă. Pui spuma la rece şi apoi servesti. Spuma de fragi Poftă bună! Incoming search […]

Dulceata de caise coapte

Dulceata de caise coapte

Dulceata de caise coapte Ingrediente: 1 kg zahăr 40-60 de caise, după mărime, nepătate 3 linguri zeamă de lămâie 4 pahare de apă de 250 ml (1 1 apă) sâmburii de caise curăţaţi apă de var   Mod de preparare: Dulceata de caise coapte: Caisele coapte dar nevătămate le spăl bine şi le curăţ de […]

Gem de smochine verzi

Gem de smochine verzi din: smochine verzi, sare, apa, sare de lamaie. Ingrediente: 2 kg smochine verzi 1 kg zahăr 2 pahare apă 1 linguriţă sare de lămâie   Mod de preparare: Gem de smochine verzi: Alegi smochinele, le speli în apă rece, apoi le fierbi în trei reprize a câte 6-7 minute, schimbând apa […]

Jeleu de coacaze, zmeura sau mure

Jeleu de coacaze, zmeura sau mure

Jeleu de coacaze, zmeura sau mure Ingrediente: 1 l suc de fructe 1 kg zahăr   Mod de preparare: Speli fructele de praf sau pământ sub un jet de apă, în strecurătoare, apoi le cureţi de frunze şi codiţe şi le treci prin maşina de suc de roşii sau prin alt aparat de presat. Cântăreşti […]

Dulceata de caise verzi

Dulceata de caise verzi din: caise, zahar, apa, lamaie, vanilie. Ingrediente: 1 kg prune verzi sau caise verzi 1 kg zahăr 1/2 l apă 1 lămâie vanilie   Mod de preparare: Dulceata de caise verzi: Alegi sau culegi fructe tinere, al căror sâmbure nu are coaja formată. Le înţepi cu un ac mai gros (2 […]