Merengue cu căpşune

Prajitură Mereng

Prajitură Mereng Ingrediente: 5 albuşuri 250 g zahăr 250 g frişcă sirop de ciocolată ulei făină îngheţată frişcă   Mod de preparare: Se bat bine albuşurile adăugind treptat zahărul tos (încălzit pe o hîrtie într-o tavă). Se unge o tavă cu ulei, se presară cu făină şi cu un cornet se toarnă din compoziţia de […]

Şarlotă de ciocolată

Şarlotă de ciocolată

Şarlotă de ciocolată Ingrediente: 8 ouă 100 g zahăr 200 g lapte 6 g gelatină 20 g cacao 300 g frişcă 1 pacheţel zahăr vanilat 2 linguri rom 40 g zahăr pudră 100 g frişcă 100 g fructe din dulceaţă   Mod de preparare: Se amestecă bine cu telul ouăle, zahărul şi laptele. Se pun […]

Galaktoboureko

Ecler

Ecler Ingrediente: 125 g grăsime (unt, untură sau ulei) 250 g apă 200 g făină 8 ouă puţină sare cremă de vanilie, de cafea etc. marmeladă glazură   Mod de preparare: Ecler: fierbe apa împreună cu grăsimea şi sarea. Cînd a dat în clocot se adaugă dintr-o dată toată făina, amestecînd repede cu o lopăţică […]

Umplutură de mere

Umplutură de mere II

Umplutură de mere II Ingrediente: 1 kg mere 200 g zahăr 100 g pesmet fin coajă de lă­mîie vanilie scorţişoară   Mod de preparare: Se curăţă merele şi se taie în felii subţiri. Se adaugă zahărul, pesmetul, coaja de lămîie, vanilia şi scorţişoara după gust. Intrucît această umplutură este în stare crudă, se foloseşte la […]

Tort de portocale

Tort de portocale Ingrediente: blat alb cremă fondant esenţă de portocală (naturală) cîteva picături soluţie de sare de lămîie coajă de porto­cală confiată, culoare roşie sirop fondant alb   Mod de preparare: Tort de portocale: Se prepară blatul alb şi se taie în trei felii orizontale. Se însiropează şi se ung cu următoarea cremă: se […]

Umplutură de marmeladă

Umplutură de marmeladă din: marmelada, esenta de portocale, dulceata de zmeura. Ingrediente: marmeladă esenţă de portocale dulceaţă de zmeură sau de căpşuni   Mod de preparare: Umplutură de marmeladă: încălzeşte puţin marmelada, se amestecă bine şi dacă este prea legată, se adaugă puţin sirop de zahăr. Cine doreşte poate adăuga cîteva linguriţe de dulceaţă de […]

Savarina cu capsuni si lichior

Savarină

Savarină Aluatul: 350 g făină 175 g unt 15 g zahăr 12 g drojdie 4 ouă 50 g lapte sare unt pentru uns forma pesmet Siropul: 200 g zahăr 200 g apă Garnitura: 250 g frişcă bătută cu zahăr fructe confiate şi rom după gust marmeladă de caise   Mod de preparare: Aluatul de savarină […]

Cataif cu frişca si zahar vanilat

Cataif cu frişca si zahar vanilat

Cataif cu frişca si zahar vanilat din: taitei, zahar, glucoza, frisca, zahar pudra si zahar vanilat Ingrediente: 250 g taitei pentru cataif Siropul: 180 g zahăr 30 g glucoza 1/4 păhărel apă Umplutura: 500 g frişcă 50 g zahăr pudră 1 plic zahăr vanilat   Mod de preparare Cataif cu frişca si zahar vanilat: Pe […]

Sarlotă cu caise si aroma de vanilie

Şarlotă

Şarlotă Ingrediente: 8 ouă 100 g zahăr 200 g lapte 6 g gelatină 20 g cacao 300 g frişcă 1 pacheţel zahăr vanilat 40 g rom 40 g zahăr pudră Garnitură: 100 g frişcă 100 g fructe confiate   Mod de preparare: Se amestecă bine cu telul ouăle, laptele şi zahărul. Se pun la foc […]

Marţipan

Marţipan din: serbet de vanilie, nuci, coaja de lamaie, zahar pudra, glazura. Ingrediente: 1 kg şerbet de vanilie 500 g nuci (miez) coajă de la o lămîie sau 2 g esenţă de migdale zahăr pudră glazură   Mod de preparare: Marţipan: pune şerbetul de vanilie pe o planşetă. Se adaugă nucile prăjite şi date prin […]

Chec fără grăsime

Chec fără grăsime Ingrediente: 120 g făină 150 g zahăr 5 ouă 100 g nuci 100 g rahat lămîie zahăr vanilat   Mod de preparare: Chec fără grăsime: Se freacă gălbenuşurile cu 100 g zahăr. Se adaugă lămîia dată prin râzătoare (coaja şi miezul). Separat se bat bine albuşurile adăugind treptat restul de zahăr. Se […]

Prajitura alba

Prăjitură Albă ca zăpada

Prăjitură Albă ca zăpada din: zahar, ulei, lapte, oua, amoniac, otet, faina, sare, unt, zahar pudra. Blatul: 200 g zahăr 100 g ulei 60 g lapte 2 ouă 1 linguriţă de amoniac 1 lingură de oţet 500 g făină 10 g sare Cremă:   300 g unt 240 g zahăr pudră 300 g lapte 60 […]

Placinta cu mere

Umplutură de mere I

Umplutură de mere I Ingrediente: 1 kg mere 200 g zahăr coajă de lămîie scorţişoară vanilie   Mod de preparare: Se aleg mere acrişoare, se curăţă de coajă, se taie în felii subţiri şi se pun la foc împreună cu zahărul şi puţină apă, într-o crăticioară smălţuită. Se lasă să fiarbă pînă scad şi se […]

Bavareza cu caramel si turta dulce

Bavareza de caise

Bavareza de caise Ingrediente: 250 g caise 200 g zahăr 12 g gelatină 300 g frişcă   Mod de preparare: Se aleg caise foarte coapte şi se dau prin sită. Se pun să fiarbă cu zahărul pînă se obţine o marmeladă. Se ia de pe foc şi se adaugă gelatina (muiată, în apă rece). Se […]

Fondant (şerbet)

Fondant (şerbet)

Fondant din: zahar, apa, glucoza. Poate te intereseaza si: Sorbet de visine cu ghimbir si menta Sorbet de zmeura   Ingrediente: 500 g zahăr 500 g apă 100 g glucoză sau 1 lingură de oţet           Mod de preparare: Se pune zahărul la fiert împreună cu apa într-o cratiţă smălţuită. La […]

Pişcoturi pentru şampanie

Pişcoturi pentru şampanie Ingrediente: 250 g făină 8 ouă 250 g zahăr zahăr pudră pentru presărat   Mod de preparare: Pişcoturi pentru şampanie: Se freacă gălbenuşurile cu 2/3 din cantitatea de zahăr. Separat se bat bine albuşurile cu restul de zahăr, care se adaugă treptat. Se toarnă peste gălbenuşuri, amestecînd uşor, apoi se adaugă treptat […]

Nuga cu alune si nuci

Nuga cu nuci

Nuga cu nuci Ingrediente: 4 albuşuri 300 g zahăr fructe confiate (după gust) foi de tort 250 g glucoză 400 g nuci 1 pacheţel zahăr va­nilat   Mod de preparare: Nuga cu nuci: Se bat bine albuşurile cu 60 g zahăr. Separat se fierbe cu 1/2 pahar apă restul de zahăr împreună cu glucoza, pînă […]

Nugatină

Nugatină

Nugatină din: faina, zahar, oua, nuci, zahar vanilat. Ingrediente: 80 g făină 150 g zahăr 5 ouă 150 g nuci 1 pacheţel zahăr vanilat     Mod de preparare: Se amestecă într-un vas nucile tăiate cu cuţitul, zahărul şi ouăle. Această compoziţie se încălzeşte bine la foc, amestecînd continuu. Se ia de pe foc, se […]

Bezele

Bezele

Bezele din: albusuri, zahar, zahar vanilat, ulei, faina, frisca. Ingrediente: 5 albuşuri 250 g zahăr 1 pacheţel zahăr vanilat ulei făină frişcă sau cremă de cacao   Mod de preparare: Bezele: bat bine albuşurile, adăugind treptat zahărul. Se adaugă zahărul vanilat, amestecînd uşor. Cu ajutorul unui cornet se toarnă compoziţia pe o tavă unsă cu […]

Indiana de casa

Indiene

Indiene din: oua, zahar, faina, cacao, sirop, glazura. Ingrediente: 6 ouă 6 linguri de zahăr 5 linguri făină cremă de cacao sirop glazură   Mod de preparare: Indiene: freacă gălbenuşurile cu 4 linguri de zahăr. Separat se bat bine albuşurile cu restul de zahăr, care se adaugă treptat. toarnă peste gălbenuşurile frecate, amestecînd încet cu […]

Prăjitură Japoneză

Prăjitură Japoneză

Prăjitură Japoneză din: unt, zahar pudra, nuca, oua, faina, bicarbonat, zahar vanilat, cacao, rom. Ingrediente blat: 140 g unt 140 g zahăr pudră 140 g nucă măcinată 4 ouă 100 g făină un vârf de cuţit de bicarbonat 1 plic zahăr vanilat Ingrediente cremă: 70 g unt 70 g zahăr pudră 2 linguriţe cacao 50 […]

Linzer londonez

Linzer londonez

Linzer londonez din: faina, unt, zahar pudra, vanilie, galbenusuri, praf de copt, albusuri, nuca, gem de prune. Ingrediente: 200 g făină 150 g unt 100 g zahăr pudră 1 praf vanilie 2-3 gălbe­nuşuri 1/2 pliculeţ praf de copt Pentru ornat şi gla­zură ai nevoie de: 2-3 albuşuri 200 g zahăr 200 g nucă măcinată 1/2 […]

Prăjitură cu vişine (varianta)

Prăjitură cu vişine (varianta)

Prăjitură cu vişine Ingrediente: 200 g zahăr 200 g unt 4 ouă făină cît cuprinde 1 pacheţel zahăr vanilat 1 vîrf de cuţit bicarbonat vişine Crema: 2 ouă 80 g zahăr 100 g sinîntînă   Mod de preparare: Untul topit se freacă cu ouăle şi zahărul, pînă se ob­ţine o pastă spumoasă. Se adaugă bicarbonatul […]

Cozonac Trandafir cu stafide

Cozonac Trandafir cu stafide Ingrediente: 1/2 kg făină 3 ouă sare Pentru cremă ai nevoie de: 100 g unt 100 g zahăr 50 g stafide (opţional) 2 sticluţe esenţă de rom Pentru sirop ai nevoie de: 1 pahar de lapte 2 linguri de zahăr   Mod de preparare: Cozonac Trandafir cu stafide: Amesteci drojdia cu […]

Ruladă cu castane

Ruladă cu piure de castane

Ruladă cu piure de castane Ingrediente: 1 borcan piure de castane 200 g nuci 100 g biscuiţi raşi 1 pachet unt zahăr după gust cacao esenţă de rom 200 g frişcă   Mod de preparare: Amesteci piureul de castane cu nu­cile zdrobite, biscuiţii raşi şi cacaua. Frămânţi compoziţia cu mâna şi o întinzi pe o […]

Turtă dulce

Turtă dulce

Turtă dulce Ingrediente: 750 g făină 200 g zahăr 500 g miere 7 ouă 200 g ulei virf de cuţit bicarbonat 300 g nuci 100 g rahat 50 g rom 1/4 linguriţă scorţişoară 1/4 nucşoară rasă 3 cuişoare coaja de la 1/2 lămîie   Mod de preparare: Se încălzeşte bine mierea, apoi se lasă să […]

Chec pufos cu stafide

Chec pufos cu stafide

Chec pufos cu stafide Ingrediente: 125 g făină 50 g unt 2 ouă 70 g zahăr zahăr vanilat 100 g fructe confiate 100 g stafide   Mod de preparare: Chec pufos cu stafide: Se freacă gălbenuşurile cu 2/3din cantitatea de zahăr şi cu întreaga cantitate de unt. Se amestecă cu albuşurile bătute separat cu restul […]

Foi pentru cremschnitt

Cremşnit (plăcintă cu cremă de vanilie)

Cremşnit (plăcintă cu cremă de vanilie) Ingrediente: 250 g făină 250 g unt (margarina) 1/2 pahar apă 1 lin­guriţă oţet 9° puţină sare cremă de va­nilie zahăr vanilat sau fondant alb   Mod de preparare: Cremşnit (plăcintă cu cremă de vanilie): prepară aluatul şi se împarte în două părţi din care se întind pe planşeta […]

Prajitura cu 2 creme

Prăjitură cu 3 foi şi 2 creme

Prăjitură cu 3 foi şi 2 creme din:apa minerala, zahar, ulei, amoniu, sare fina, lapte, faina, unt, cacao.   Ingrediente: 13 linguri apă minerală 13 linguri zahăr 13 linguri ulei 1,5 plic de amo­niu pentru prăjituri 1 vârf de cuţit de sare fină Pentru crema albă ai nevoie de: 1 cană lapte 4 linguri făină […]

Cum se prepara biscuiti cu unt de arahide

Tort de biscuiti cu mere

Tort de biscuiti cu mere Ingrediente: 1 kg biscuiţi simpli 1 kg mere 2 plicuri praf budincă de vanilie 1 cană zahăr scorţişoară esenţă de rom frişcă pentru ornat   Mod de preparare: Cureţi merele de coajă şi sâmburi, le tai în patru şi le pui la fiert în apă cu zahăr. După ce au […]

Prăjitură de casa cu prune

Prăjitură de casa cu prune Ingrediente: 1/2 kg prune 4 ouă 1 cană zahăr 2 căni făină 1/2 cană ulei 1/2 cană lapte 1 praf de copt zahăr pudră   Mod de preparare: Prăjitură de casa cu prune: Baţi albuşurile spumă cu zahărul şi le laşi deoparte. Dizolvi praful de copt în lapte şi îl […]

Rulouri dulci

Rulouri cu mere

Rulouri cu mere Ingrediente: 200 g mar­garina moale 100 g zahăr 1 ou 1 lingură smântână scorţişoară 300 g făină 1 kg mere 100 g zahăr pudră cu aromă de vanilie 1 măr tăiat rondele pentru decorat Mod de preparare: Freci marga­rina cu zahărul până se topeşte, adaugi oul bătut smântână şi făina şi omogenizezi […]