Prăjitură la tavă cu prune

Prajitură cu prune si cremă

Prajitură cu prune si cremă din: faina, unt, zahar pudra, oua, smantana, prune, lamaie, scortisoara.   Ingrediente: 300 g făină 200 g unt 250 g zahăr pudră 6 ouă 50 g smântână 1 kg prune 1 lămâie scorţişoară după gust   Mod de preparare: Separi gălbenuşurile de albuşurile de la 3 ouă, apoi freci gălbenuşurile […]

Compot

Compot de gutui

Compot de gutui  Ingrediente: 4 kg de gutui 1 kg zahăr 4 l apă 3-4 pliculeţe de zahăr vanilat   Mod de preparare: Compot de gutui: Speli foarte bine gutuile de puf şi apoi le tai şi le cureţi de cotoare. Pui să fiarbă zahărul şi apa şi când dă în clocot pui gutuile tăiate […]

Tartă cu prune, pere şi mere

Tartă cu prune, pere şi mere  Ingrediente: 300 g făină 200 g margarină 90 g zahăr 3 gălbenuşuri 1 vârf de cuţit de sare Mod de preparare: Frămânţi repede toate ingredientele, aduni aluatul ca pe o minge şi o laşi să se odihnească la rece cam 2 ore. Ungi forma de tartă cu margarină, întinzi […]

Prajitura cu crema

Prăjitură cu cremă de ness

Prăjitură cu cremă de ness Ingrediente: 6 ouă 140 g zahăr 140 g nucă măcinată 4 linguri făină 1 plic praf de copt Pentru cremă: 300 g unt sau margarină 140 g zahăr pudră 3 gălbenuşuri 2 linguri de ness 150 g nucă prăjită Pentru glazură: 100 g cioco­lată de menaj 70 g zahăr Mod […]

Mere cu bezea

Prăjitură cu mere şi bezea

 Prăjitură cu mere şi bezea Ingrediente: 1 kg mere 6 ouă 500 g zahăr tos 300 g făină 6 linguri ulei 1/2 linguriţă de amoniac sau bicarbonat 1 plic de zahăr vanilat 1 linguriţă de otet scortisoară   Mod de preparare: Freci gălbenuşurile cu 200 g zahăr tos, apoi adaugi, amestecând mereu, 8 linguri de […]

Prăjitură cu struguri si bezea

Prăjitură cu struguri si bezea

Prăjitură cu struguri si bezea  Ingrediente: 1 pahar de iaurt (150 ml) 100 ml ulei 1 cană zahăr 4 ouă 2 căni de făină 1 linguriţă bicarbonat zeamă de lămâie un praf de sare 1 kg struguri negri cu boabe mari 100 g zahăr 1 ciocolată mică margarină cât o nucă   Mod de preparare: […]

Prăjitură de ciocolată cu pere sau gutui

Prajitură cu cafea si biscuiti

Prajitură cu cafea si biscuiti Ingrediente: 250 g biscuiţi 300 g unt 250 g zahăr 3 gălbenuşuri 2 linguri cafea măcinată 50 ml rom 100 g nuci 50 g cacao   Mod de preparare: Pui un ibric cu o ceaşcă de apă la fiert şi când dă în clocot, adaugi cafeaua măcinată. Laşi să fiarbă […]

Salată asortată din fructe cu boabe

Salata cu fructe – delicioasa si gustoasa

O reteta de salata cu fructe din pere, piersici coapte, miere, miez de nuca, zeama de lamaie si frisca. Ingrediente: 6 pere zemoase 10-12 piersici coapte 5 linguri cu miere 5 linguri miez de nucă tăiate mărunt 5 linguriţe zeamă de lămâie 2 ceşti cu frişcă   Mod de preparare: Perele şi piersicile spălate, curăţate […]

Prajitura cu afine si branza de vaci

Prajitura cu afine si branza de vaci

Prajitura cu afine si branza de vaci din: unt, zahar, zahar vanilat, lamaie, oua, faina, praf de copt, budinca de vanilie, lapte, branza de vaci, smantana, afine.   Ingrediente: 200 g unt (margarina) 300 g zahăr 2 plicuri zahăr vanilat 1 lămâie 3 ouă 250 g făină 1 linguriţă praf de copt 1 plic budincă […]

Desert rapid cu mure

Desert rapid cu mure

Desert rapid cu mure din: mure, albusuri, zahar. Ingrediente: 1 ceaşcă de mure 2-3 albuşuri 1/2 cană de zahăr 2-3 pliculeţe de zahăr vanilat   Mod de preparare: Baţi albuşurile cu zahărul şi zahărul vanilat până se fac spumă, apoi încorporezi murele şi o aşezi în cupe sau ceşti şi dai 20 de minute la […]

Ingheţată cu piersici, vanilie si nucă de cocos

Ingheţată cu piersici, vanilie si nucă de cocos Ingrediente:  8 ouă 16 linguri zahăr, 1/2 kg frişcă 1 plic zahăr vani­lat nucă de cocos 1/2 kg piersici   Mod de preparare: Separi albu­şurile de gălbenuşuri. Gălbenuşurile le freci cu cele 16 linguri zahăr, iar albuşurile le baţi spumă tare, apoi le amesteci cu frişca, gălbenuşurile […]

Prajitura cu blat de biscuiti

Prajitura cu blat de biscuiti

Prajitura cu blat de biscuiti  Ingrediente: 1/2 kg biscuiţi populari 200 ml lapte rece un plic cu cremă de prăjituri 1 pliculeţ cu zahăr vani­lat esenţă de rom (sau vanilie, în func­ţie de crema de tort) puţină frişca 2-3 fructe de sezon pentru decor   Mod de preparare: Tapetezi o tavă mai înaltă cu celofan […]

Fantezie cu fructe

Prajitura cu fructe – delicioasa si gustoasa

Prajitura cu fructe din: oua, zahar, sare, ulei, lapte, faina, praf de copt, coaja de lamaie, zahar vanilat, esenta de rom, fructe.   Ingrediente: 2 ouă 1 cană cu zahăr 1 praf de sare 1/2 cană cu ulei 1 cană lapte 2 căni (pline, cu vârf) cu făină 1 praf de copt nestins coajă de […]

Clatite cu branza

Clatite cu branza

Clatite cu branza Ingrediente: 1 pahar de lapte 2 ouă 1/2 l apă minerală 1 lingură zahăr 1 cană făină 1 praf de sare ulei Umplutură: 1 ceaşcă lapte 3 linguri griş 300 g telemea de oaie 2 ouă 4 linguri de zahăr   Mod de preparare: Pregăteşti clătitele din ingredientele bine amestecate, apoi le […]

Supa dulce acrisoara

Salata de pepene galben – usor de preparat

Salata de pepene galben din: pepene galben, piersci, mere, pere, boabe de struguri, zahar pudra, frisca.   Ingrediente: 1 pepene galben mai mare 4 piersici 2 mere 2 pere 1 cană cu boabe de struguri 300 g zahăr pudră 300 g frişcă   Mod de preparare: Pepenele, piersicile, merele şi perele, curăţate de coajă şi […]

Gem de rabarbar cu nuci

Gem de rabarbar cu nuci din: rulpini de rubarbar, zahar si nuca. Ingrediente: 3 kg de tulpini de rabarbăr (i se mai spune rubarbă sau revent) 1,5 kg ce zahăr 200 g nucă tăiată mărunt       Mod de preparare: Speli bine tulpinile de rabarbăr, cureţi pieliţa de pe tulpină şi le tai cubuleţe […]

Prajitura cu suc de rosii

Prajitura cu suc de rosii – usor de preparat

Prajitura cu suc de rosii din: suc de rosii, ulei, zahar, amoniac stins cu zeama de lamaie, faina, oua.   Pentru foi: 10 linguri suc de roşii 10 linguri ulei 10 linguri zahăr 1 linguriţă amoniac stins cu zeamă de lămâie 400-500 g făină 2 ouă   Mod de preparare: Pregăteşti o cocă potrivită pe […]

Papanasi fierti

Papanasi fierti  Ingrediente: 200 g brânză de vaci 1 ou 2 linguri de griş 1 lingură de zahăr   Mod de preparare: Amesteci toate ingredien­tele. Pui într-o oală apă cu sare la fiert. Pui compoziţia cu linguriţa în apa care fierbe. Papanaşii sunt gata când s-au ridicat deasupra. Nu îi fierbi cu focul prea puternic, […]

Gem de cirese albe

Gem de cirese albe

Gem de cirese albe  Speli şi cureţi de sâmburi cireşele bine coapte. Zahărul îl pui într-o cratiţă suficient de mare în care vei face gemul şi torni deasupra lui 1 pahar de apă. Pui pe foc şi laşi să fiarbă puţin, până se dizolvă bine zahărul. Apoi adaugi fructele. Gemul îl fierbi cu tablă dedesubt, […]

Galuste cu gem

Galuste cu gem

Galuste cu gem    Ingrediente: 1/2 kg cartofi făinoşi 2 ouă 200 g făină gem pesmet zahăr vanilat   Mod de preparare: Pui cartofii cu tot cu coajă să fiarbă. După ce au fiert şi i-ai curăţat îi treci prin maşina de tocat sau îi pasezi cu mixerul, în pasta obţinută pui ouăle, făina şi […]

Desert de capsune

Desert de capsune  Ingrediente: 1 budincă de căpşune 200 ml lapte 500 g căpşune 1 plic frişcă   Mod de preparare: Fierbi budinca de căpşune cu laptele, apoi o împărţi cât e caldă în boluri. în fiecare bol pui căpşune, apoi le ornezi cu frişcă şi o căpşună pentru decor. Desert de capsune Pofta buna!

Reteta prajitura cu struguri

Prajitura dulce cu struguri

Prajitura cu struguri din: oua, zahar, faina, ulei si struguri. Ingrediente: 5 ouă 1 cană cu zahăr 1 cană făină 1 ceaşcă cu ulei 2 struguri   Mod de preparare: Separi gălbenu­şurile de albuşuri. Baţi albuşurile cu zahărul până devin ca o bezea, după care adaugi gălbe­nuşurile amestecate separat cu uleiul şi făina. Torni compoziţia […]

Fursecuri mentolate

Fursecuri mentolate

Fursecuri mentolate din: miere, ulei, faina, praf de copt, oua, margarina, ulei de menta.   Ingrediente: 150 g miere de albine 150 ml ulei bun 200 g făină 1 pachet praf de copt 2 ouă 1 lingură margarină (la pachet) 15 picături ulei de mentă   Mod de preparare: Baţi spumă mierea cu ouăle şi […]

Marmeladă de vişine cu morcovi pentru umplutură

Marmelada din must si dovleac

 Marmelada din must si dovleac din: must de struguri, dovleac.   Ingrediente: must de struguri, dovleac tăiat felii       Mod de preparare: Pui la fiert mus­tul într-un vas încăpător. După circa 15 minute, când marme­lada este aproape gata, adaugi feliile de dovleac alb, de 2 cm grosime, lei vasul de pe foc atunci […]

Tort cu castane

Tort de castane

Tort de castane  Ingrediente: 350 g piure de castane 250 g ciocolată amară 150 g unt 200 g smântână castane comestibile fierte în sirop   Mod de preparare: Pui smântână într-un vas, adaugi cioco­lată ruptă în bucăţi şi laşi la foc mic, amestecând uşor. După ce s-a topit ciocolata iei vasul de pe foc şi […]

Marmelada de dovleac turcesc

Marmelada de dovleac turcesc: Cureţi dovleacul de coajă şi seminţe, îl tai în cuburi de 5 cm şi-l cântăreşti. Opăreşti bine în apă tot dovlea­cul tăiat şi când intră scobitoarea uşor în el este gata. Il scurgi de apă şi adaugi atâta zahăr cât a cântărit dovleacul înainte de a-l opări. La 1 kg dovleac […]

Dulceaţă de struguri albi cu lămâie

Dulceata de struguri cu vanilie

Dulceata de struguri cu vanilie Ingrediente: 1 kg zahăr 1 farfurie adâncă plină vârf cu struguri curăţaţi de coajă şi de sâmburi vanilie 1/2 lămâie   Mod de preparare: Dulceata de struguri cu vanilie: Strugurii cei mai buni pentru dul­ceaţă sunt cei din soiul Afuz-Ali sau.cei pentru stafide (aceştia din urmă nu au sâmburi, dar […]

Dulceata de gutui cu nuca

Dulceata de gutui rase

Dulceata de gutui rase din: gutui, zahar, apa, lamaie. Ingrediente: 1 kg gutui 1 kg zahăr 4 pahare apă 1 lămâie     Mod de preparare: Dulceata de gutui rase: Gutuile le ştergi bine de puf, le cureţi de coajă, le dai pe răzătoarea mare. Legi siropul din zahăr şi apă, dar numai pe jumătate, […]

Savarina cu nuca de cocos

Savarina cu aluat de paine

Savarina cu aluat de paine  Ingrediente aluat: 250 g făină cernută proaspătă 1 pachet frişcă 15 g drojdie 200 ml lapte 25 g zahăr 1 ou 30 ml ulei coajă de lămâie   Mod de preparare: Inmoi droj­dia în puţin lapte călduţ, freci deasupra zahărul cu oul, adaugi uleiul, coaja de lămâie, apoi laptele şi […]

Supa dulce acrisoara

Cruşon de pepene galben

Cruşon de pepene galben Ingrediente: 1 pepene galben de 2-3 kg 300 g zahăr 200 ml rom 1 l vin   Mod de preparare: Tai pepenele în cuburi mici şi le phi într-un castron. După 30 de minute, peste bucăţile de pepene torni 1/4 l vin. După alte câteva minute adaugi romul şi restul de […]

Inghetata de pepene galben cu frisca

Inghetata de pepene galben

Inghetata de pepene galben Ingrediente: 2-3 pepeni galbeni, potrivit de mari 500 ml frişcă lichidă 100 ml lichior zahar farin coajă de portocală   Mod de preparare: Tai cuburi mici miezul de la pepeni şi adaugi frişca bătută şi lichiorul. Amesteci puţin, pui şi coaja de portocală şi, după gust, zahărul farin. Dai la congelator. […]