Pere caramel

Pere caramel

Pere caramel Ingrediente: 200 g ciocolată 4 pere 40 g fulgi de porumb 50 g zahăr 20 g unt zeama de la o lămâie 1 baton vanilie   Mod de preparare: Topeşti 100 g de ciocolată menaj la foc mic, adaugi apoi fulgii de porumb fără să-i sfărâmi. Formezi grămăjoare din această compoziţie şi le […]

Carote glasate

Desert cu morcovi si nuca de cocos

Desert cu morcovi si nuca de cocos Ingrediente: 2 morcovi mari raşi pe răzătoarea mică 1/4 cană cu apă 1/2 cană cu miere 2 lin­guri ulei 1 linguriţă vanilie Mod de preparare: Amesteci toate ingedientele, apoi adaugi 1 cană de nucă de cocos, 1/2 cană de făină, 3/2 lingjriţă de sare. Laşi să stea 10 […]

Cum se prepara Vodka Pineapple Sorbet

Cum se prepara Pineapple Sorbet (video)

Cum se prepara Pineapple Sorbet   Savurati!         poate iti place si: Sorbet de pepene cu menta   Sorbet de pepene cu menta din: pepene, zahar, lamaie, apa, oua, menta. Ingrediente: 1,5 kg pepene 150 g zahăr 200 ml zeamă de lămâie 400 ml apă 2 albuşuri frunze de mentă   Mod […]

Prajitura Sica

Prajitura Sica – Blatul maro îl prepari astfel: Freci 120 g margarină cu 100 g zahăr, 1 ou, 2 linguri cacao, 1 linguriţă amoniac dizolvat în 1/2 pahar lapte şi aproximativ 300 g făină. Faci un aluat potrivit de tare. Coci două foi pe fundul unei tăvi pe care ai uns-o cu ulei. Pentru blatul […]

Reţetă de Baclava

Reţetă de Baclava

Reţetă de Baclava Ingrediente foaie: foaie de ştrudel margarină pentru uns Umplutură: 400 g nuci pisate 300 g zahăr pisat 1/2 linguriţă scorţişoară pisată 2 linguri margarină încălzită sirop potrivit de gros 300 g zahăr apă Mod de preparare: Amesteci nucile pisate cu zahărul pisat şi scorţişoara. Tai din foaia de ştrudel bucăţi de mărimea […]

Rulada cu banane

Rulada cu banane

  Rulada cu banane Ingrediente: 500 g biscuiti simpli 200 g zahar tos 150 g miez de nuca pisata 2 linguri cacao 1 pachet unt (nu margarina) 1 plic nuca de cocos 2 banane coapte 200 g zahar pudra 1 lamaie 1 plic de zahar vanilat   Mod de preparare: Peste biscuitii rupti marunt torni […]

Tort de ciocolata cu portocale

Tort cu crema de ciocolata

Tort cu crema de ciocolata Ingrediente: 8 ouă 14 linguri zahăr 8 linguri făină 2 pachete cremă pentru prăjituri cu gust de ciocolată 1 pachet frişcă 1 pachet întăritor frişcă tot 1 pachet suc concentrat de portocale 650 ml lapte dulce Prepararea blatului: 8 ouă 8 linguri zahăr 8 linguri făină   Mod de preparare: […]

Cornuri cu gem de caise

Faci maia dintr-un cub de drojdie cu puţină apă caldă şi puţin zahăr. Până creşte maiaua, într-un lighenaş pui 1 kg făină albă, coaja rasă de la o lămâie, 3 linguri margarină, un pic de sare, 1 căniţă de zahăr tos, un vârf cuţit amoniac (bicarbonat de amoniu), câteva stafide (înmuiate în alcool), după care […]

Cozonac Panettone

Cozonac Panettone

Cozonac Panettone din: faina, zahar, drojdie, lapte, unt, stafide, migdale, coaja de lamaie, sare, anason, sofran. Ingrediente: 400 g faina 75 g zahar 1 cubulet drojdie 150 ml lapte 50 g unt 100 g stafide 50 g migdale taiate 1 ou, coaja rasa de la jumatate de lamaie un praf de sare jumatate de lingurita […]

Prajitura de post cu nuci

Prajitura de post cu nuci din: ulei, zahar, apa, faina, sare, bicarbonat, zahar vanilat, scortisoara, nuci, rahat, stafide. Ingrediente: 1/2 cană de ulei 1 şi 1/2 cană cu zahăr 1 şi 1/4 cană cu apă 1/2 kg făină sare 1 linguriţă bicarbonat stins cu zeama de la o lămâie arome (zahăr vanilat, un vârf de […]

Fursecuri cu glazura de ciocolata

Fursecuri cu glazura de ciocolata

Fursecuri cu glazura de ciocolata din: ou, zahar, ulei, faina, praf de copt. Ingrediente: 1 ou 80 g zahăr 80 ml ulei 100 g făină 1/2 pachet praf copt   Mod de preparare:: Fursecuri cu glazura de ciocolata: Freci oul cu zahărul cu o lingură de metal până se topeşte şi se face ca o […]

Priconuci

Pricomigdale cu nuci, alune si esenta de vanilie

Pricomigdale cu nuci, alune si esenta de vanilie Ingrediente: 3 albuşuri 210 g zahăr tos 20 ml rom 200 g nuci sau alune măcinate 8- 10 picături esenţă de migdale sau un pacheţel zahăr vanilat   Mod de preparare: Pui nucile sau alunele într-o tavă la copt, la foc potrivit, 10 minute, după care le […]

Prajitura de post

Prajitura de post din: margarina, apa, drojdie, zahar, praf de copt. Ingrediente: 1 pachet margarină 3/4 cană apă călduţă drojdie cât o nucă 4-5 linguri zahăr 1 praf de copt stins   Mod de preparare: Prajitura de post: Faci un aluat mai moale, îl laşi să crească, după care îl împărţi în 6 părţi. Umplutura: […]

Budinca de gris cu mere sticloase

Budinca de gris cu mere sticloase din: mere, zahar, gris, ulei, esenta de rom. Ingrediente: 8 mere potrivit de mari 3/4 pahar zahăr 3/4 l apă îndulcită cu 1/2 pahar zahăr 1 -/2 ceşcuţă cu griş 100 ml ulei esenţă de rom   Mod de preparare: Cureti de coaja şi de sâmburi merele, apoi le […]

Prăjitură cu mere la tavă

Prajitura cu mere si nuca

O reteta delicioasa de prajitura cu mere din: mere, zahar, faina, bicarbonat, nuca macinata, margarina, apa, zahar si cacao. Ingrediente: 2 căni mere rase 2 căni zahăr 2 căni făină 1 lingură bicarbonat 1 ceaşcă nucă măcinată (facultativ) margarina pentru uns tava Ingrediente sirop: 30 linguri apă 30 linguri zahăr 3 linguri cacao 2 linguri […]

Tort cu frişcă şi căpşune

Tort cu capsune si frisca

Tort cu capsune si frisca Ingrediente pentru blat: 6 ouă 6 linguri zahăr 6 linguri făină   Mod de preparare: Gălbenuşurile le freci spumă cu zahărul. Adaugi, alternativ, făina şi albuşurile bătute spumă tare. Il coci într-o formă unsă cu margarină şi tapetată cu făină. Când se răceşte, îl tai în trei bucăţi. Cremă: 1 […]

Pricomigdale

Pricomigdale

Pricomigdale din: albusuri, zahar, nuci, zahar vanilat, faina, esenta de migdale, zahar pudra. Ingrediente: 3 albuşuri 150 g zahăr 100 g nuci măcinate 1 plic zahăr vanilat 15-20 g făină 5-6 picături esenţă de migdale zahăr pudră   Mod de preparare: Amesteci nucile măcinate cu zahărul, adaugi albuşurile nebătute şi încălzeşti com­poziţia la foc mic. […]

Nuga cu seminte de susan

Nuga

Nuga Ingrediente: 6 ouă 2 căni de zahăr 3/4 cană făină 1 cană nucă tocată mărunt 1/2 pachet margarină 2 pachete zahăr vanilat 2 foi napolitană 50 ml apă   Mod de preparare: Baţi albuşurile cu o cană de zahăr, 3/4 cană făină şi 1 cană de nucă. Tapetezi o tevă şi dai compoziţia la […]

Cozonac simplu

Cozonac simplu Ingrediente: 1 kg faina 500 ml lapte prins (iaurt) 3 oua 230 g zahar 1 pahar ulei drojdie proaspata (1 cubulet sau 50-60 g) esenta de rom esenta de vanilie   Mod de preparare: Cozonac simplu: Important este ca ingredien­tele sa fie tinute la cald, iar laptele si uleiul sa fie incalzite putin […]

Cornulete cu vanilie

Cornulete cu vanilie

Se amesteca intr-un vas 250 g de faina cu 1 plic de praf de copt, 1 plic de zahar vanilinat, 3 galbenusuri, 200 g de unt moale sau margarina si 125 g de migdale decojite si tocate. Compozitia se amesteca bine cu mixerul si apoi se framanta pana se obtine un aluat neted, din care […]

Prajitura cu melasa

Prajitura Jancsi

Prajitura Jancsi Ingrediente: 7 ouă 5 linguri făină 2 linguri cacao 7 linguri zahăr   Mod de preparare: Albuşurile le baţi spumă tare, adaugi treptat zahărul, gălbenuşurile, făina şi cacaoa cernută. Coci la foc potrivit într-o tavă unsă şi tapetată cu făină. Rece, se taie în două. Intre cele două foi pui următoarea Cremă: 750 […]

Tarta cu fructe si crema de vanilie

Tarta cu fructe si crema de vanilie

Tarta cu fructe si crema de vanilie din: faina, margarina, zahar pudra, ou, lapte, vanilie. Ingrediente pentru aluat: 300 g făină 200 g margarină 100 g zahăr pudră (ca să se topească mai repede) 1 ou     Mod de preparare: Pe o planşetă sau pe masa curată pui făina, îi faci o adâncitură în […]

Prajitura cu albus

Prajitura cu albus

Prajitura cu albus Ingrediente: 300 g făină 200 g unt 3 ouă 1/2 ceşcuţă de smântână 5-6 linguri zahăr 1 vârf de cuţit bicarbonat 1 linguriţă oţet Mod de preparare: Intr-un castron pui făina şi untul. Apoi faci o adâncitură la mijloc în care pui un ou întreg, 2 gălbenuşuri, 1/2 ceşcuţă smântână, zahărul, bicarbonat […]

Placinta dobrogeana

Placinta dobrogeana

Placinta dobrogeana Mod de preparare: Faci un aluat mai tare din 500 g făină, circa 2 pahare apă călduţă şi o linguriţă de sare. Frămânţi bine, apoi laşi să se odihnească 1 oră. Impărţi aluatul în 6 părţi egale. Rotunjeşti fiecare bucată pe planşetă cu podul palmei. Le ungi cu untură (netopită) şi le aşezi […]

Namoura – desert oriental

Namoura, cunoscută și sub numele de basbousa în unele regiuni, este un desert tradițional din Orientul Mijlociu, caracterizat prin textura sa fină și gustul dulce intens. Acest desert emblematic își are rădăcinile în tradițiile culinare străvechi și este apreciat pentru simplitatea și eleganța ingredientelor sale, care, combinate, dau naștere unei delicatese de neuitat. Namoura este […]

Salam de biscuiti cu stafide

Salam de biscuiti cu stafide

Salam de biscuiti cu stafide Ingrediente: 1 kg biscuiţi mărunţiţi 500 g zahăr 2 căni apă 5 linguri cacao 300 g unt sau margarină stafide   Mod de preparare: Faci un sirop mai gros din zahăr, apă şi cacao, îl iei de pe foc şi adaugi margarina. Amesteci biscuiţii cu siropul, pui esenţă de rom, […]

Tort cu piure de castane

Tort cu piure de castane

Tort cu piure de castane Ingrediente: 5 ouă 5 linguri zahăr pudră 7 linguri făină un praf de copt   Mod de preparare: Baţi bine albuşurile cu zahăr pudră, adaugi câte un gălbenuş, pe rând, praful de copt şi făina şi amesteci de jos în sus. Torni blatul într-o tavă tapetată cu ulei si făină […]

Tort de ciocolată neagră

Tort de ciocolata

Tort de ciocolata Ingrediente: 3 ouă 100 g zahăr 50 g unt 100 g ciocolată vanilie 50 g făină   Mod de preparare: Freci 3 gălbenuşuri cu 100 g zahăr şi vanilie (20-30 de minute) până iese ca o cremă. Adaugi apoi untul (frecat şi el separat), ciocolata dizolvată într-o lingură de apă, 50 g […]

Tarta cu fructe

Tarta cu fructe (varianta)

Tarta cu fructe Ingrediente pentru blat: 4 ouă 250 g zahăr 5 linguri apă 3 linguri ulei 1 cană făină esenţă de vanilie Ingrediente pentru crema: 200 g brânză de vaci 200 g zahăr 300 g smântână 1 lingură ami­don 50 g stafide fulgi de migdale Pentru jeleu: siropul de la o cutie de ananas […]

Prajitura cu glazura de caramel

Prajitura de mere

Prajitura de mere Ingrediente: 3 căni mere rase fără coajă 1-1/2 cană zahăr 2 căni făină 1 ceşcuţă nucă măcinată 1 linguriţă amoniac Sos: 20 linguri apă 20 linguri zahăr 3 linguri cacao 2 linguri margarină vanilie rom   Mod de preparare: Amesteci merele cu zahărul, apoi pui amoniacul, nucile, făina şi amesteci bine. Răstorni […]

Tartă cu pere şi pricomigdale

Tort cu amidon

Tort cu amidon Ingrediente pentru blat: 10 albuşuri 250 g zahăr 100 g nucă de cocos   Mod de preparare: Baţi bine cele 10 albuşuri cu zahărul, adaugi nuca de cocos şi pui la cuptor, într-o tavă rotundă sau dreptunghiulară. Ingrediente pentru cremă: 10 gălbenuşuri 250 g zahăr 500 ml lapte 5 linguri amidon (poţi […]

Prajitura de post cu foi

Prajitura de post cu foi

Prajitura de post cu foi din: zahar, apa, ulei, amoniac, suc de rosii, faina. Ingrediente: Foi: 10 linguri zahăr 10 linguri apă 10 linguri ulei 1 lingură amoniac 2-3 linguri suc de roşii făină cât cuprinde pentru a se obţine un aluat uşor de modelat   Dizolvi zahărul la cald cu apa, adaugi celelalte ingrediente […]