Grau fiert cu miere si nuca

Grau fiert cu miere si nuca din: grau, miere, nuca, sare, vanilie, coaja de lamaie. Poate te intereseaza si: Salata de legume cu grau si patrunjel Briose cu tarate de grau Salata de grau cu legume si vinegreta de otet balsamic   Ingrediente: 250 g grau semidecorticat (arpacaş) miere şi nucă după gust sare vanilie […]

Prăjitură cu banane

Prăjitură cu banane din: banane, unt, zahar, ghimbir, scortisoara, oua, miez de nuca, faina, praf de copt, zahar pudra, glazura. Ingrediente: 4 banane coapte 250 ml unt moale 225 g zahăr cate 1/4 ghimbir şi scorţişoară măcinate 4 ouă 50 g miez de nucă măci­nat 350 g făină 2 linguriţe praf de copt 1 lingură […]

Cataif cu frisca

Cataif cu frisca

Cataif cu frisca din: oua, faina, zahar, apa, rom, frisca. Ingrediente: Foaia 3 ouă 270 g făină Siropul 200 g zahăr 150 ml apă 50 ml rom Umplutura: 1 kg frişca   Mod de preparare: Din ouă şi făină preparăm tăiţei subţiri. După ce i-am uscat, îi presarăm într-o tavă mare. Ii coacem la cuptor, […]

Prăjitură cu mere sferturi

Prăjitură traditionala cu mere

O reteta delicioasa de prajitura cu mere din: drojdie, lapte, zahar, unt, faina, sare, mere, suc de lamaie, stafide, scortisoara, samburi de pin, oua, smantana si zahar pudra. Ingrediente: Pentru aluat 1 cub drojdie 200 ml lapte călduţ 60 g zahăr 50 g unt 380 g făină 1 vârf de cuţit sare Pentru topping: 1,5 […]

Cum se prepara placinta cu rubarba si capsuni

Cum se prepara placinta cu rubarba si capsuni (video)

Retete video:       Cum se prepara placinta cu rubarba si capsuni     Reteta zilei: Placinta cu capsuni si rubarba   Placinta cu capsuni si rubarba din: aluat de patiserie, rubarba, capsuni, zahar brun, zahar, sare, lamaie, smantana. Poate te intereseaza si: Placinta cu rubarba si capsuni Placinta cu branza, capsuni si nuci […]

Prajitura cu gem de capsuni si migdale

Prajitura cu gem de capsuni si migdale

Prajitura cu gem de capsuni si migdale din: ou, galbenus, faina, zahar pudra, migdale, alune, ciocolata, zahar vanilat, praf de copt, gem de capsuni. Ingrediente: un ou 1 gălbenuş 150 g făină 50 g zahăr pudră 100 g mig­dale 50 g alune 30 g ciocolată două pacheţele zahăr vanilat 1/2 praf de copt gem de […]

Rulouri cu kiwi

Rulada cu kiwi

Rulada cu kiwi Ingrediente: 2 ouă 50 g zahăr 100 g făină 150 ml suc de kiwi 50 ml ulei Pentru cremă: 150 g margarina 150 g zahăr 50 ml suc de kiwi 5 ml rom   Mod de preparare: Bate gălbenuşurile cu 25 g zahăr. Separat, bate albuşurile cu restul de zahăr. Amestecă apoi […]

Gutui coapte cu fistic

Gutui coapte cu fistic din: gutui, suc de lamaie, unt, vin rosu, marmelad de coacaze, zahar pudra, fistic. Ingrediente: Pentru umplultură: 4 gutui 2 linguri suc de lămâie 60 g unt 8 linguri vin roşu 4 linguri marmeladă de coacăze 4 linguri zahăr pudră 100 g fistic mărunţit   Mod de preparare: Gutui coapte cu […]

Tort de post

Tort de post

Tort de post din: faina, zahar, ulei, nuca macinata, praf de copt, cacao, esenta de portocale, esenta de rom, coaja de portocala, apa minerala, dulceata de portocala, esenta de rom. Ingrediente: blatul: două căni de făină o cană de zahăr o ceaşcă de ulei o ceaşcă de nucă măcinată două pliculeţe cu praf de copt […]

Ecler cu frişca şi kiwi

Ecler cu frişca şi kiwi

Ecler cu frişca şi kiwi din: apa, unt, faina, oua, sare, frisca, zahar vanilinat, fructe de kiwi. Ingrediente: pentru aluat: 220 ml apă 120 g unt 120 g făină 4 ouă un vârf de cuţit de sare pentru cremă: 3 ouă 200 g zahăr 500 ml frişca un pliculeţ cu zahăr vanilinat două fructe de […]

Chec

Chec din: faina, lapte, unt, zahar, oua, praf de copt, zahar vanilinat. Ingrediente: 500 g făină 250 ml lapte 100 g unt 120 g zahăr două ouă un pliculeţ cu praf de copt un pliculeţ cu zahăr vanilinat   Mod de preparare: Untul se freacă cu zahărul până când compoziţia face spumă. Se adaugă ouăle, […]

Prajitura de gris cu nuci

Prăjitură de post

Prăjitură de post Ingrediente: 3 căni de făină 6 linguri de cacao două linguriţe de bicarbonat două căni de zahăr, două căni cu apă două pliculeţe de zahăr vanilat 11 lin­guri de ulei două linguri de oţet coajă rasă de portocală   Mod de preparare: Se amestecă bine uleiul, coaja de portocală, oţetul, vanilia, apa […]

Sarlota cu nuca si ciocolata

Sarlota cu nuca si ciocolata Ingrediente: 200 g zahăr pudră 200 g unt 200 g ciocolată două pacheţele zahăr vanilat 100 g nuci sau migdale o bu­cată lămâie două tablete de ciocolată 3 pahare smântână   Mod de preparare: Sarlota cu nuca si ciocolata: Se bat spumă, într-un castron, untul cu zahărul, ciocolata topită şi […]

Cataif cu struguri si smochine

Cataif cu struguri si smochine din: fidea, apa, zahar, zahar vanilinat, esenta de rom, unt, frisca, struguri, smochine. Ingrediente: blatul: 500 g fidea 300 ml apă 300 g zahăr un plic cu zahăr vanilinat esenţă de rom sau de vanilie unt crema: 400 g frişca 100 g stru­guri 100 g smo­chine   Mod de preparare: […]

Brioşe cu ciocolată si scortisoara

Brioşe cu ciocolată si scortisoara

Brioşe cu ciocolată si scortisoara din: oua, lapte, ulei de masline, drojdie, zahar, faina, sare, ciocolata cu stafide, rom, zahar vanilinat, coaja de lamaie, scortisoara. Ingrediente: două ouă 250 ml lapte dulce un păhărel mic de ulei de măsline 25 g droj­die 100 g zahăr 500 g făină o jumătate de lingu­riţă de sare 100 […]

Budinca

Budinca

Budinca Ingrediente: 1 l lapte 1 praf budinca 1 plic praf de frisca 100 g stafide 1 portocala   Mod de preparare: 500 ml lapte se fierb, facandu-se clasica budinca, doar ca adaugam 50 g stafide. 500 ml lapte se amesteca cu praful de frisca pana cand rezulta o frisca tare. Portocala se decojeste si […]

Prăjitură cu fructe si crustă de branză

Prăjitură cu fructe si crustă de branză

Prăjitură cu fructe si crustă de branză din: faina, praf de copt, ulei de rapita, zahar, ou, sare, iaurt, ananas, pere, menta, branza, miez de nuca, smantana. Ingrediente aluat: 400 g făină 1 plic praf de copt 8 linguri ulei de rapiţă 100 g zahăr 1 ou 1 vârf de cuţit de sare 150 g […]

Prajiturica de casa

Prajiturica de casa Ingediente: 200 g unt 250 g zahăr esenţă de vanilie 200 g făină 4 ouă 1 plic cu praf de copt 100 g nucă de cocos jeleu de fructe   Mod de preparare: Prajiturica de casa: Intr-un castron, amestecă gălbenuşurile cu untul, zahărul şi esenţa de vanilie până obţii o masă cremoasă. […]

Ruladă de vanilie

Ruladă de vanilie Ingrediente: pentru blat: 125 g făină 125 g zahăr 5 ouă un plic cu zahăr vanilinat pentru cremă: 300 g unt 100′ g zahăr pudră 100 ml lapte două batoane de vanilie 3 linguri de miere   Mod de preparare: Gălbenuşurile se freacă împreună cu 100 g zahăr şi se adaugă albuşurile […]

Budinca de carne de Yorkshir

Budincă Yorkshire

Budincă Yorkshire din: oua, faina, lapte, sare, ulei, stafide. Ingrediente:  două ouă o jumătate de cană de făină o jumătate de cană de lapte un vârf de cuţit de sare ulei sau untură stafide     Mod de preparare: Ouăle se amestecă foarte bine cu laptele şi sarea, apoi se toarnă compoziţia în mijlocul făinii. […]

Prajitura cu malai, branza si fulgi de cocos

Prajitura cu malai si nuci

Prajitura cu malai si nuci Ingrediente: 1 ceasca de faina de porumb 1 ceasca de faina de grau 1 ceasca de lapte sau lapte batut 1 ceasca de nuci macinate 1 pahar ulei 20 g drojdie 1 ceasca zahar Mod de preparare: Se amesteca foarte bine ingredientele, se toarna intr-o tava unsa cu unt (untura) […]

Tarta tatin

Tartă cu lămaie si zahar pudra

Tartă cu lămaie si zahar pudra Ingrediente: Pentru aluat 200 g făină 125 g unt 1 vârf de cuţit de sare Pentru cremă: 5-6 lămâi 150 g zahăr 1 lingură unt 60 g amidon 3 gălbe­nuşuri Pentru bezea: 3 albuşuri 120 g zahăr pudră   Mod de preparare: Frământaţi făina, untul, 2 linguri apă rece […]

Tort cu corcoduşe

Tort cu corcoduşe din: faina, smantana, miere, sare, vanilie, corcoduse, migdale, miere, alcool de corcoduse, albusuri, sare. Ingrediente: Pentru aluat: 250 g faină 80 g smântână fermentată 2 linguri miere lichidă 1 vârf de cuţit de sare 1/2 linguriţă vanilie 100 g unt rece Pentru topping şi grătar: 1 borcan (720 ml) de corcoduşe fără […]

Tartă de mălai

Tartă cu mălai, mere şi stafide

Tartă cu mălai, mere şi stafide Ingrediente: 90 g făină de porumb (mălai) 25 g griş 50 g stafide 50 ml lapte 50 g smântână sare 100 g zahăr 30 g unt coaja de la o lămâie 4 mere zahăr pudră scorţişoară pentru presărat deasupra   Mod de preparare: Fierbeţi laptele cu sare, zahăr, unt […]

Prajitura cu gem

Prajitura cu gem

Prajitura cu gem Ingrediente: 1 ou 2 cani zahar 3 cani faina 3 linguri ulei 3 linguri gem, de preferinta mai inchis la culoare 1 lingura bicarbonat stins cu otet 1 cana lapte zahar vanilat esenta de rom   Mod de preparare: Toate ingredientele se ames­teca fara a se tine seama de o ordine. Se […]

Prăjitură cu portocale si zahar pudra

Prăjitură cu portocale si zahar pudra

Prăjitură cu portocale si zahar pudra din: faina, zahar, unt, oua, praf de copt, coaja de portocala, coaja de portocala confiata, suc de portocale, zahar pudra. Ingrediente: 150 g făină 120 g zahăr 80 g unt 4 ouă 1 pa­chet praf de copt 1 lingură coajă de portocală rasă foarte fin 2 linguri coajă de […]

Tarta cu mure

Tarta cu mure

Tarta cu mure Ingrediente: 250 g biscuiţi integrali 150 g unt 3 linguri sirop de arţar sau miere 150 g mure 175gzahăr pudră 3 gălbenuşuri 25 g făină 2 albusuri   Mod de preparare: Puneti biscuitii intr-o punga si faramitati-i cu sucitorul. Amestecati-i cu untul moale si cu siropul de artar. Asezati aluatul rezultat intr-o […]

Trandafiri

Trandafiri Ingrediente aluat fraged: 1 lingură făină 25 g margarina unt sau untură   Mod de preparare: Trandafiri: Din toate acestea se face un aluat care se lasă o noapte la rece. A doua zi se întinde o foaie potrivită. Se taie cu paharul sau cu o cană (nu foarte largă la gură) aluatul apoi […]

Prăjitură fondantă

Prajitura cu amidon

Prajitura cu amidon Ingrediente: 8 oua 10 linguri zahar 250 g amidon Ingrediente Crema: 1/4 l lapte 3 linguri zahar 3 linguri faina 1 borcan compot (caise) 1 pachet unt   Mod de preparare: Se bat albusurile bine, se pune zaharul, se adauga galbenusurile si apoi amidonul in ploaie. Se imparte compozitia in doua si […]

Dulceata de pepene galben

Parfe de pepene galben

Parfe de pepene galben Ingrediente: 1 kg miez miez de pepene galben 1 pahar lapte 1 pahar frisca 1 pahar zahar pudra   Mod de preparare: Miezul de pepene galben se trece prin sită, se adaugă aptele, zahărul şi frişca, se amesteca compoziţia in tâviţe şi se introduce în congelatorul frigiderului. Parfe de pepene galben […]

Inghetata cu cacao

Inghetata cu cacao

Inghetata cu cacao Ingrediente: 5 ouă 3 linguri apă 6 linguri zahăr 3 linguri cacao 1/2 pachet margarina scorţişoară (în loc de scorţişoară se poate pune esenţă de rom) Preparare: Se pun la fiert până se topesc 3 linguri zahăr, 3 linguri apă, 3 linguri cacao, margarina şi puţină scorţişoară. Se lasă la răcit. Albuşurile […]

Deliciu cu prune şi smantană

Deliciu cu prune şi smantană

Deliciu cu prune şi smantană Ingrediente: 200 ml lapte 1 cub drojdie (42 g) 140 g zahăr 400 g făină 4 ouă 40 g unt 1 linguriţă scorţişoară măcinată 300 g smântână fer­mentată 1 linguriţă fruct stea măcinat 800 g prune   Mod de preparare: Incălziţi laptele puţin, până devine călduţ. Fărâmiţaţi drojdia şi turnaţi-o […]