Prajitura cu albus

Prajitura cu albus

Prajitura cu albus Ingrediente: 300 g făină 200 g unt 3 ouă 1/2 ceşcuţă de smântână 5-6 linguri zahăr 1 vârf de cuţit bicarbonat 1 linguriţă oţet Mod de preparare: Intr-un castron pui făina şi untul. Apoi faci o adâncitură la mijloc în care pui un ou întreg, 2 gălbenuşuri, 1/2 ceşcuţă smântână, zahărul, bicarbonat […]

Placinta dobrogeana

Placinta dobrogeana

Placinta dobrogeana Mod de preparare: Faci un aluat mai tare din 500 g făină, circa 2 pahare apă călduţă şi o linguriţă de sare. Frămânţi bine, apoi laşi să se odihnească 1 oră. Impărţi aluatul în 6 părţi egale. Rotunjeşti fiecare bucată pe planşetă cu podul palmei. Le ungi cu untură (netopită) şi le aşezi […]

Namoura – desert oriental

Namoura, cunoscută și sub numele de basbousa în unele regiuni, este un desert tradițional din Orientul Mijlociu, caracterizat prin textura sa fină și gustul dulce intens. Acest desert emblematic își are rădăcinile în tradițiile culinare străvechi și este apreciat pentru simplitatea și eleganța ingredientelor sale, care, combinate, dau naștere unei delicatese de neuitat. Namoura este […]

Salam de biscuiti cu stafide

Salam de biscuiti cu stafide

Salam de biscuiti cu stafide Ingrediente: 1 kg biscuiţi mărunţiţi 500 g zahăr 2 căni apă 5 linguri cacao 300 g unt sau margarină stafide   Mod de preparare: Faci un sirop mai gros din zahăr, apă şi cacao, îl iei de pe foc şi adaugi margarina. Amesteci biscuiţii cu siropul, pui esenţă de rom, […]

Tort cu piure de castane

Tort cu piure de castane

Tort cu piure de castane Ingrediente: 5 ouă 5 linguri zahăr pudră 7 linguri făină un praf de copt   Mod de preparare: Baţi bine albuşurile cu zahăr pudră, adaugi câte un gălbenuş, pe rând, praful de copt şi făina şi amesteci de jos în sus. Torni blatul într-o tavă tapetată cu ulei si făină […]

Tort de ciocolată neagră

Tort de ciocolata

Tort de ciocolata Ingrediente: 3 ouă 100 g zahăr 50 g unt 100 g ciocolată vanilie 50 g făină   Mod de preparare: Freci 3 gălbenuşuri cu 100 g zahăr şi vanilie (20-30 de minute) până iese ca o cremă. Adaugi apoi untul (frecat şi el separat), ciocolata dizolvată într-o lingură de apă, 50 g […]

Tarta cu fructe

Tarta cu fructe (varianta)

Tarta cu fructe Ingrediente pentru blat: 4 ouă 250 g zahăr 5 linguri apă 3 linguri ulei 1 cană făină esenţă de vanilie Ingrediente pentru crema: 200 g brânză de vaci 200 g zahăr 300 g smântână 1 lingură ami­don 50 g stafide fulgi de migdale Pentru jeleu: siropul de la o cutie de ananas […]

Prajitura cu glazura de caramel

Prajitura de mere

Prajitura de mere Ingrediente: 3 căni mere rase fără coajă 1-1/2 cană zahăr 2 căni făină 1 ceşcuţă nucă măcinată 1 linguriţă amoniac Sos: 20 linguri apă 20 linguri zahăr 3 linguri cacao 2 linguri margarină vanilie rom   Mod de preparare: Amesteci merele cu zahărul, apoi pui amoniacul, nucile, făina şi amesteci bine. Răstorni […]

Tort cu amidon

Tort cu amidon Ingrediente pentru blat: 10 albuşuri 250 g zahăr 100 g nucă de cocos   Mod de preparare: Baţi bine cele 10 albuşuri cu zahărul, adaugi nuca de cocos şi pui la cuptor, într-o tavă rotundă sau dreptunghiulară. Ingrediente pentru cremă: 10 gălbenuşuri 250 g zahăr 500 ml lapte 5 linguri amidon (poţi […]

Prajitura de post cu foi

Prajitura de post cu foi din: zahar, apa, ulei, amoniac, suc de rosii, faina. Ingrediente: Foi: 10 linguri zahăr 10 linguri apă 10 linguri ulei 1 lingură amoniac 2-3 linguri suc de roşii făină cât cuprinde pentru a se obţine un aluat uşor de modelat   Prajitura de post cu foi: Dizolvi zahărul la cald […]

Prajitura cu nuci

Karidopita – prajitura cu nuci

Karidopita – prajitura cu nuci din: miez de nuca, unt, zahar, oua, pesmet, faina, lapte, praf de copt, coaja de lamaie, scortisoara, ulei, miere, coniac. Ingrediente: 250 g miez de nucă 150 g unt moale 150 g zahăr 1 plic zahăr vanilat 4 ouă 150 g pesmet 150 g făină 70 ml lapte 1 praf […]

Foi cu crema de zahar ars

Foi cu crema de zahar ars Pentru foi: 7 linguri zahăr 7 linguri ulei 7 linguri apă minerală 1 linguriţă amoniac făină cât cuprinde (cam 7 linguri) Se coc foi pe dosul tăvii. Crema: 200 g zahăr 200 g margarină 50 g făină 250 ml apă vanilie 15 ml rom 100 g zahăr   Mod […]

Pasca cu glazura si stafide

Pasca umpluta cu cacao

Pasca umpluta cu cacao Ingrediente: 400 g aluat de cozonac 6 ouă 150 g zahăr vanilie sau zahăr vanilat 50 g cacao 3 linguri lapte   Mod de preparare: Din aluatul de cozonac întinzi o foaie de 1/2 cm grosime şi de mărimea tăvii în care vei coace pasca. Ungi tava cu unt şi aşezi […]

Prajitura cu branza de vaci si piersici

Prajitura cu branza de vaci

Prajitura cu branza de vaci Ingrediente: aluat de cozonac: 1 kg făină 2 ouă întregi 2 gălbenuşuri 1/2 l lapte 50 g drojdie 150 g ulei sau margarină 200 g zahăr tos vanilie coajă rasă de lămâie sare Umplutura: 1 kg brânză de vaci 4 ouă 2 linguri de griş fiert sau tărâţe de grâu […]

Prăjitură in sos de scorţişoară

Prajitura cu mere si nuci

Prajitura cu mere si nuci Ingrediente: 14 mere rase 2 pahare zahăr 1 pa­har ulei 3 pahare făină 1 linguriţă bicarbonat 1 cană de nucă tocată   Mod de preparare: Amesteci bi­ne ingredientele de mai sus, şi după ce se omogenizează răstorni compoziţia într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu făină, pe care o […]

Placinta cu dovleac si castane

Placinta rapida cu dovleac

Placinta rapida cu dovleac Ingrediente: 1 pachet foi de plăcintă 1 dovleac turcesc 1 ceaşcă ulei zahăr (după gust) 250 g nucă pisată stafide   Mod de preparare: Placinta rapida cu dovleac: Rade dovleacul, după ce l-ai curăţat de coajă. Când se încinge uleiul, adaugă dovleacul, zahărul, nucile şi stafidele. Ţine totul pe foc până […]

Chec savuros cu fructe confiate

Chec savuros cu fructe confiate

Chec savuros cu fructe confiate din: faina, zahar, unt, lapte, oua, migdale, stafide, fructe confiate, bicarbonat. Ingrediente: 600 g faina 400 g zahar 100 g unt 1 pahar cu lapte 4 oua 100 g amigdale 100 g stafide 200 g fructe confiate 1 lingurita cu bicarbonat   Mod de preparare: Intr-un castron, freacă untul cu […]

Desert cu nuca

Desert cu nuca

Desert cu nuca Ingrediente: 1 cană de miere 1 cană nucă măcinată 1/4 cană de ulei 2 linguriţe vanilie sare 1 lingură zeamă de lămâie 1 cană făină de grâu 1 cană făină de ovăz (sau tot de grâu, dacă nu găseşti de ovăz)   Mod de preparare: Se amestecă toate bine, iar compoziţia se […]

Clatite cu portocale

Clatite cu portocale

Clătitele proaspăt prăjite se presară cu coajă rasă de portocală şi se stropesc cu suc natural de portocale. Se servesc îndoite în patru şi presărate cu zahăr pudră. Pofta buna!

Prajitura cu stafide si cacao

Prajitura cu stafide si cacao

Prajitura cu stafide si cacao Ingrediente: Pentru blat: 6 gălbe­nuşuri 100 grame zahăr 5 linguri ulei 3 linguri cacao jumătate plic praf de copt făină cât cuprinde   Mod de preparare: Freci gălbenuşurile cu zahărul, adaugi treptat ulei şi cacao, praful de copt şi făină cât cuprinde. Coci două foi pe dosul unei tăvi mai […]

Galaktoboureko

Rulada din aluat de drojdie si cacao

Rulada din aluat de drojdie si cacao Ingrediente aluat: 1 pachet margarină 3 ouă 1 kg făină 1-1/2 l apă călduţă 1/2 pahar zahăr 1 linguriţă rasă cu sare 2-1/2 linguri de drdjdie uscată 1/2 pahar ulei   Mod de preparare: Din toate ingredientele de mai sus se face un aluat care se lasă la […]

Gogosi cu gem

Gogosi cu gem

Gogosi cu gem din: apa, zahar, ulei, drojdie, gem, zahar vanilat, faina. Ingrediente: 2 căni apă 6 linguri zahăr 50 g ulei 1 cubuleţ de drojdie dizolvat gem din cămară zahăr vanilat făină cât cuprinde     Mod de preparare: Din ingredientele de mai sus faci un aluat puţin mai moale. Pe masa de lucru […]

Prajitura cu orez si nuca

Prajitura cu orez si nuca din: orez, zahar, ou, vanilie, nuci, scortisoara, cacao, nuca de cocos, zahar pudra. Ingredinete: 250 g orez 4 linguri zahar 1 ou vanilie 150 g nuci 1 plic scortisoara 2 linguri cacao nuca de cocos zahar pudra dupa gust   Mod de preparare: Spala orezul cu apa rece si pune-l […]

Chec marmorat

Chec marmorat din: oua, ulei, faina, zahar, praf de copt, zeama de lamaie, stafide, rom, cacao, scortisoara. Ingrediente: 6 oua 200 ml ulei 300 g faina 300 g zahar 1 pliculet cu praf de copt zeama de lamaie 100 g stafide 100 ml rom 2 linguri cu cacao scortisoara   Mod de preparare: Chec marmorat: […]

Chec cu lamaie

Chec cu lamaie

Chec cu lamaie din: oua, zahar, ulei, lamaie, faina, esenta de lamaie, sare. Ingrediente: 8 oua 300 g zahar 8 linguri ulei 1 lamaie 350 g faina esenta de lamaie sare     Mod de preparare: Rade lămâia şi stoarce-o bine. Separat, bate albuşurile spumă cu za­hărul şi cu un praf de sare. Adaugă apoi […]

Banane cu branza de vaci

Banane cu branza de vaci

Se face o pastă din 2 banane. Se adaugă 5 linguri brânză de vaci, 2 linguri miere, 3 linguri germeni de grâu frecaţi cu 1 linguriţă ulei. Se ornează cu stafide. Pofta buna!         poate iti place si: Tarta cu branza si banane   Tarta cu branza si banane din: biscuiti, zahar, […]

Rulada necoapta cu nuca

Rulada cu nuca de cocos

Rulada cu nuca de cocos Ingrediente compozitia I: 200 ml apa sau lapte 200 g zahar 40 g cacao 50 g unt   Mod de preparare: Se fierb toate ingredientele in clocot. Se adauga 300 g biscuiti pisati fin (dati prin sita). Se lasa la racit. Ingrediente compozitia II: 100 g unt 150 g zahar […]

Bomboane din biscuiti

Bomboane din biscuiti

Bomboane din biscuiti din: biscuiti, zahar, lapte, margarina, cacao, alune, mirodenii, nuca de cocos. Ingrediente: 1/2 kg biscuiti 1 cana zahar 1 cana lapte 1 pachet margarina 2-3 lingurite cu cacao nuca pisata sau alune mirodenii nuca de cocos pentru ornament   Mod de preparare: Pe aragaz intr-o cratita mai mare pui margarina, laptele, zaharul, […]

Tort cu nucă

Tort de nuca cu cacao

Tort de nuca cu cacao Ingrediente blat 1: 7 oua (galbenusuri) 7 linguri zahar pudra 7 linguri nuca macinata (cu varf) 2 linguri pesmet 1 lingura faina 1 lingura cafea sare un praf de copt Ingrediente blat 2: 6 oua 6 linguri zahar pudra 1 lingura cacao 2 lingurite faina sare Crema: 400 g unt […]

Tort cu crema si gem de zmeura

Tort cu crema si gem de zmeura

Tort cu crema si gem de zmeura Blat: 8 oua 8 linguri zahar 8-10 linguri faina 150 g nuca   Mod de preparare: Se bat albusurile separat foarte bine, iar galbenusurile se freaca cu cele 8 linguri de zahar. Cand albusurile sunt bine batute se adauga galbenusurile frecate cu cele 8 linguri de zahar, iar […]

Budinca de zahar ars

Budinca de zahar ars

Budinca de zahar ars din: zahar, lapte, gris, oua, faina, zahar, zahar vanilat. Ingrediente: 200 gzahar 500 ml lapte 80 gris Mod de preparare: Se arde zaharul, se stinge cu laptele, apoi se pune grisul, se amesteca pana se ingroasa, apoi se ia de pe foc si se pune intr-o forma uda. Ingrediente: 500 ml […]

Budincă verde cu sos de brânză

Budinca din cornuri

Doua comuri sau batoane cumparate se taie si se asaza intr-un vas cu pereti inaiti. 1/2 l apa se fierbe impreuna cu 2 linguri rom, 2 linguri cacao, 3 linguri zahar. Se toarna fierbinte peste comuri si se acopera vasul cu un capac. 3 galbenusuri se freaca cu 7 linguri cu zahar. 1/2 l lapte […]