Prăjitură la tavă cu prune

Prăjitura cu prune si aluat făramiţat

O reteta de prajitura cu prune si aluat faramitat din: zahar, unt, sare, faina, praf de copt, scortisoara, ou, prune si pesmet. Ingrediente: 200 g zahăr 400 g unt sare 600 g făină 2 linguriţe praf de copt 1 linguriţă scorţişoară măcinată 1 ou 1,3 kg prune 4 linguri pesmet   Mod de preparare: Puneţi, […]

Parfe de mandarine

Parfe de piersici

Parfe de piersici Ingrediente: 1 kg piersici 200 g zahăr pudră 2 linguri lapte 750 g frişca   Mod de preparare: Piersicile se spală şi se opăresc puţin în apă clocotită, ca să se desprindă mai uşor pieliţa. Apoi se cojesc, se dau prin sită şi rezultă un piure în care se adaugă zahărul pudră, […]

Inghetata cu frisca

Inghetata cu frisca din: albusuri, frisca, zahar, nuca macinata. Ingrediente: 3 albuşuri 200 g frişca 3 linguri zahăr 100 g nucă măcinată sau fructe zdrobite (căpşune, zmeură, vşine, caise)   Mod de preparare: Inghetata cu frisca: Se bat albuşurile cu zahărul, după care se adaugă frişca şi nucile (fructele). Se amestecă totul uşor şi se […]

Salata gustoasa de fructe cu frisca

Salata gustoasa de fructe cu frisca

Salata gustoasa de fructe cu frisca Ingrediente: un pepene galben 1 piersică 1 nectarină 2 ciorchini de struguri (unul alb şi unul roşu) o cutie cu compot de ananas compot de caise zmeură mure friscă Mod de preparare: Salata gustoasa de fructe cu frisca: Se taie pepenele în două în aşa fel încât să obţii […]

Roata cu prune

Prăjitură cu prune si nuci

Prăjitură cu prune si nuci Ingrediente: 1,5 kg prune 6 ouă 200 g zahăr 1 pachet zahăr vanilinat 1 vârf de cuţit de sare 200 g unt moale 200 g făină 1 linguriţă praf de copt 200 g miez de nucă măcinat 1/4 linguriţă cuişoare măcinate 1 pachet glazură transparentă   Mod de preparare: Pregătiţi […]

Chec de ciocolată cu pere

Chec cu ciocolata si migdale

Chec cu ciocolata si migdale Ingrediente: 70 g făină 5 ouă 70 g migdale dulci 50 g migdale amare 130 g zahăr 150 g ciocolată de casă 100 g unt 70 g amidon coaja rasă de la o lămâie mică sare   Mod de preparare: Macină migdalele şi amestecă-le pe cele dulci cu cele amare, […]

Limbi de pisica

Fursecuri cu bombonele

Fursecuri cu bombonele din: zahar pudra, scortisoara, alune, albusuri, bomboane mentolate. Ingrediente: 250 g zahăr pudră 1 linguriţă scorţişoară 350 g alune 3 albuşuri bomboane colorate   Mod de preparare: Baţi albuşurile spu­mă cu sare şi după ce s-au întărit adaugi za­hărul în ploaie. Opreşti o ceaşcă din această com­poziţie, iar în restul pui alunele […]

Bezele cu migdale şi scorţişoară

Bezele cu migdale şi scorţişoară

Bezele cu migdale şi scorţişoară Ingrediente: 500 g zahăr 500 g migda­le tăiate mărunt sau măcinate o lămâie rasă scorţişoară măcinată 3 albuşuri     Mod de preparare : Bate bine albuşurile cu zahărul, până se obţine o spumă densă. Adaugă apoi uşor migdalele tăiate foarte mărunt sau măcinate, scorţişoara măcinată, coaja rasă de lămâie. […]

Tort de biscuiti

Tort cu biscuiti

Tort cu biscuiti Ingrediente: 250 g zahăr 250 g unt 150 g biscuiţi uscaţi 4 gălbenuşuri 300 g amaretti (fursecuri cu cremă de migdale) rom 50 ml cafea espresso fructe zaharisite   Mod de preparare: Bateţi cu mixerul zahărul, untul şi gălbenuşurile, până când întreaga compoziţie devine albă şi spumoasă. Adăugaţi biscuiţi rupţi în bucăţi […]

Galaktoboureko

Foi cu miere

Foi cu miere din: oua, miere, zahar, faina, unt, bicarbonat, apa, coaja de lamaie, pesmet, scortisoara, cefa. Ingrediente: Foaia: 8 ouă 250 g miere 600 g zahăr un kg făină 500 g unt bicarbonat stins 1 l apă coaja rasă de la două lămîi 300 g pesmet 3 linguriţe de scorţişoară Crema de lămîie: 400 […]

Prajiturele de Craciun

Prajiturele de Craciun Ingrediente: 350 g faină 75 g miere 175 g zahăr 50 g unt 1 ou 1 linguriţă praf de copt 1 linguriţă scorţi­şoară 1 lingură zeamă de lămâie 1/2linguriţă sare 100 g gem zahăr pudră   Mod de preparare: Prajiturele de Craciun: Cerni făina şi o amesteci cu praful de copt. Pe […]

Prăjitură cu glazură

Prăjitură cu glazură Ingrediente: 8 ouă 250 g iaurt 300 g miere 3 linguri de unt o linguriţă de bicarbonat coaja de la o lămîie 8 lin­guri de făină rahat tăiat cubuleţe stafide înmuiate în rom şi şerbet de vanilie   Mod de preparare: Prăjitură cu glazură: Se bat gălbenuşurile spu­mă, se amestecă bine cu […]

Bomboane de casă

Bomboane de casă Ingrediente: Pentru fursecuri: 500 g unt 4 ouă 150 g zahăr 600 g făină Vanilină Crema: 500 g smîntînă 500 g ciocolată neagră esenţă de rom stafide înmuiate în rom   Mod de preparare: Bomboane de casă: Se bat untul, ouăle, vani­lină şi zahărul. Se adaugă făina, se amestecă, iar compoziţia rezultată […]

Dulceata de vinete cu nuci

Dulceata de patlagele verzi

Dulceata de patlagele verzi din: patlagele verzi, zahar tos, nuci, lamaie, apa.   Ingrediente: 60-70 buc. pătlăgele (din cele lunguieţe) 1 kg zahăr tos 15-20 nuci tăiate în lung 1 lămâie 1 pahar cu apă       Mod de preparare: Se spală gogonelele, se taie căpăcelul de la codiţă şi, cu o scobitoare, se […]

Crema de piscoturi cu frisca

Piscoturi de sampanie

Piscoturi de sampanie Ingrediente: 4 ouă 125 g zahăr 375 g făină un pliculeţ cu zahăr vanilinat   Mod de preparare: Se bat spumă albuşurile, apoi se încorporează treptat zahărul, bătând continuu. Separat se freacă bine gălbenuşurile, până devin spumoase. Se adaugă în ele o treime din spuma de albuş, se amestecă uşor, apoi se […]

Prajitura Lido

Prăjitură de casă (Linzer)

Prăjitură de casă (Linzer) Ingrediente: Foaia: 400 g unt 200 g zahăr 5 ouă 100 g stafide 700 g făi­nă o linguriţă de bicarbonat stins răzătură de la o lămîie vanilină Umplu­tura: 500 g gem caise 300 g nuci   Mod de preparare: Se amestecă toate ingredi­entele pentru aluat, apoi se frămîntă bine. Se pune […]

Prăjitura cu fructe si zahar pudra vanilinat

Prăjitura cu fructe si zahar pudra vanilinat Ingrediente: 6 ouă 400 g zahăr 300 g făina 12 linguri de apă 750 g fructe coajă rasă de lămâie vanilie zahăr pudră vanilinat   Mod de preparare: Prăjitura cu fructe si zahar pudra vanilinat: Gălbenuşurile se freacă spumă cu 200 g zahăr, se adaugă 6 lin­guri de […]

Pandişpan cu ananas

Cum se prepara Pandispan cu Fructe Uscate (video)

Cum se prepara Pandispan cu Fructe Uscate   Cum se prepara Pandispan cu fructe uscate         poate iti place si: Pandispan cu gutui   Pandispan cu gutui din: gutui, oua, faina, zahar, sare, vanilie, nuci, coniac, unt. Ingrediente: 1 kg gutui 8 ouă 400 g făină 400 g zahăr sare vanilie 10 […]

Prajitura cu zulufi de lamaie

Prajitura congelata

Prajitura congelata albusuri, zahar, nuci, faina, zahar, lapte. Ingrediente pentru foi: 6 albuşuri 250 g zahăr 9 linguri nuci măcinate 3 linguri cu vârf făină Crema: 6 gălbenuşuri 8 linguri zahăr 2 linguri făină 300 ml lapte 3 plicuri zahăr vanilat   Mod de preparare: Se bat albuşurile spumă, se adaugă zahărul în ploaie, bătându-se […]

Tiramisu (reteta traditionala)

Tiramisu (reteta traditionala)

Tiramisu (reteta traditionala) din: galbenusuri, zahar, vin, branza mascarpone, frisca, piscoturi, cacao, cafea.   Ingrediente: 4 gălbenuşuri 100 g zahăr 120 ml vin Marsala dulce (sau alt vin alb dulce şi parfumat) 450 g brânză mascarpone 230 g frişca nebătută 280-300 g pişcoturi de şampanie două linguri cacao neagră 350 ml cafea espresso (îndulcită cu […]

Cuib din ciocolată

Cuib din ciocolată

Cuib din ciocolată Ingrediente: 300 g ciocolată neagră 6 foi (12 g) de gela­tină două ouă întregi 4 gălbenuşuri 150 g zahăr pudră 25 ml smântână lichidă, un pacheţel cu zahăr vanilinat 2-3 linguri de cacao ouă de Paşti din ciocolată pentru decor   Mod de preparare: Se înmoaie foile de gelatină într-un castron cu […]

Tarte cu branza brie şi cireşe

Tarte cu branza brie şi cireşe

Tarte cu branza brie şi cireşe Ingrediente: două pachete de foitaj două cutii de brânză brie 300 g cireşe 80 g miezuri de nucă 30 g fistic două ramuri de rozmarin două linguri de seminţe de susan un ou două linguri de zahăr brun un vârf de cuţit cu pudră de ghimbir un vârf de […]

Cremă rece cu vanilie şi iaurt

Cremă de vanilie cu cireşe

Cremă de vanilie cu cireşe Ingrediente: 800 g cireşe 300 g brânză de vaci 200 ml frişca 100 g zahăr tos două linguri de miere două pliculeţe cu zahăr vanilinat o lingură de lichior de lămâie o lingură de esenţă de vanilie 200 g fulgi de porumb în ciocolată 100 ml vin roşu o jumătate […]

Turnulete cu cremă de cocos şi cireşe

Turnulete cu cremă de cocos şi cireşe

Turnulete cu cremă de cocos şi cireşe Ingrediente: un pachet de foitaj 200 g cireşe 4 linguri de zahăr brun 300 g brânză de vaci un pliculeţ cu cremă de vanilie instant 300 ml lapte dulce 50 g zahăr tos două pliculeţe cu zahăr vanili­nat o lingură de sirop de cireşe 100 g nucă de […]

Rulada cu inghetata

Rulada cu inghetata din: oua, zahar, faina, cacao, rom, lapte, galbenusuri, ciocolata, frisca. Ingrediente: 3 oua 3 linguri de zahar 2 linguri faina 1 pachet zahar vanilat 2 linguri cacao crema: 150 g unt 80 g zahar pudra 1-2 linguri de rom inghetata: 300 ml lapte 4 galbenusuri 100 g zahar 50 g ciocolata alba […]

Ingheţată cu branză dulce şi căpşune

Inghetata cu frisca si capsuni

Inghetata cu frisca si capsuni Ingrediente: 3 oua 150 g zahar 1 plic zahar vanilat 2-3 linguri de rom 500 ml frisca batuta 600 g capsuni 50 g bomboane multicolore napolitane cu ciocolata   Mod de preparare: Se bat la bain-marie albuşurile cu zahărul şi zahărul vanilat, apoi se adaugi gălbenuşurile şi romul. Se bate […]

Prajiturele cu nuci si cacao

Prajiturele cu nuci si cacao Ingrediente: 150 g ciocolata 125 g unt 150 zahar vanilat 2 oua 125 g faina un plic de praf de copt un plic de zahar vanilat 200 g nuci tocate Pentru glazura: 100 g unt 60 g cacao foarte inchisa la culoare putina sare 100 g de zahar pudra   […]

Chec cu biscuiti si cafea

Chec cu migdale

Chec cu migdale din: unt, zahar, oua, lamaie, faina, praf de copt, fulgi de ciocolata, sare, migdale, zahar. Ingrediente: 140 g unt 250 g zahar 4 oua 1 lamaie 210 g faina 1 plic cu praf de copt 150 g fulgi de ciocolata sare Pentru decor: 50 g migdale 30 g zahar   Mod de […]

Cozonacei la borcan pentru Craciun

Cozonac rulat cu crema de nuci

Cozonac rulat cu crema de nuci Ingrediente: Pentru aluat: 30 g drojdie 200 ml lapte călduţ 70 g zahăr 500 g făină un praf de sare 100 g unt topit 2 ouă coaja rasă de la o lămâie Pentru umplutură: 200 g de nuci esenţă de vanilie 120 g zahăr o linguriţă de cacao si […]

Tarta cu dovleac si miere

Tarta cu dovleac

Tarta cu dovleac Pentru aluat: 250 g făină o linguriţă de praf de copt 30 g zahăr pudră 70 g nuci 125 g unt 2 linguri lapte făină şi grăsime pentru tapetat tava puţină sare Pentru umplutură: 700 g dovleac (pulpă fără seminţe) 100 ml frişca 50 g zahăr pudră o linguriţă de scorţişoară zeama […]

Crema englezeasca

Crema englezeasca Ingrediente: un litru lapte aromatizat 8 gălbenuşuri scorţişoară (vanilie) 200 g zahăr coajă de lămâie (sau por­tocale)   Mod de preparare: Laptele se pune la încălzit împreună cu scorţişoara (vanilia) şi coaja de lămâie, până se încălzeşte bine, dar să nu dea în foc. Se freacă gălbenuşurile cu zahărul, apoi se toarnă laptele […]

Devonshire Scones

Devonshire Scones

Devonshire Scones Ingrediente: 3 căni de făină un pacheţel de praf de copt două lin­guri de zahăr 60 g unt tăiat bucăţele 250 ml lapte un ou bătut pen­tru uns gem de căpşuni (caise) frişca, pentru servit   Mod de preparare: Incingi cuptorul la 210°C. Ungi otavă cu ulei. Cerni făina (în care s-a amestecat […]