Budinca de zahar ars

Budinca de zahar ars

Budinca de zahar ars din: zahar, lapte, gris, oua, faina, zahar, zahar vanilat. Ingrediente: 200 gzahar 500 ml lapte 80 gris Mod de preparare: Se arde zaharul, se stinge cu laptele, apoi se pune grisul, se amesteca pana se ingroasa, apoi se ia de pe foc si se pune intr-o forma uda. Ingrediente: 500 ml […]

Budincă verde cu sos de brânză

Budinca din cornuri

Doua comuri sau batoane cumparate se taie si se asaza intr-un vas cu pereti inaiti. 1/2 l apa se fierbe impreuna cu 2 linguri rom, 2 linguri cacao, 3 linguri zahar. Se toarna fierbinte peste comuri si se acopera vasul cu un capac. 3 galbenusuri se freaca cu 7 linguri cu zahar. 1/2 l lapte […]

Minitarte cu cafea si capsune

Tarta irlandeza de ciocolata, cu pere

Tarta irlandeza de ciocolata, cu pere Ingrediente: 1 lămâie 1 ou 30 g smântână 300 g aluat fra­ged 4 pere-jambon bine coapte 50 g cioco­lată amăruie 75 g unt 80 g migdale măcinate   Mod de preparare: Se curăţă perele de coajă şi sâmburi, se taie fe­lii şi se pun într-o farfurie adâncă. Se toarnă […]

Tort Mimoza

Tort Joffre

Tort Joffre Ingrediente: 1 si 1/2pachet unt (300 g) 4 linguri zahar pudra 100 g cacao 5 oua 5 linguri zahar tos (sau pudra) stafide nuci visine din visinata sau fructe zaharisite   Mod de preparare: Se freaca untul foarte bine cu zaharul pudra, apoi cu cacaoa. La bain-marie se freaca 5 oua intregi cu […]

Budinca de smochine

Budinca de smochine

Budinca de smochine din: smochine, oua, franzela, zahar, lapte. Ingrediente: 500 g smochine 8 oua 200 g franzela 300 g zahar 1 cana de lapte clocotit       Mod de preparare: Taiati smochinele in felii subjiri si puneti-le intr-un castron. Separat frecati zaharul cu galbenusurile si cand devin ca o crema adaugati albusurile batute […]

Tort de ciocolata cu blat insiropat cu cafea

Tort de ciocolata cu blat insiropat cu cafea blat: 4 oua 4 linguri zahar 1 lingura ulei 4 linguri faina 1 praf de copt stins cu lamaie sau otet   Mod de preparare: Tort de ciocolata cu blat insiropat cu cafea: Albusurile se bat spuma, apoi se adauga zaharul in ploaie, uleiul si galbenusurile – […]

Briose

Briose

Briose din: faina, unt, oua, zahar, lapte, smantana, drojdie de bere, sare. Ingrediente: 500 g faina 350 g unt 7 oua 200 g zahar 300 ml lapte 100 ml smantana 30 g drojdie de bere sare   Mod de preparare: Drojdia se dizolva in lapte, se adauga putina faina si putin zahar si se lasa […]

Placinta cu mere si scortisoara

Placinta cu mere si scortisoara

Placinta cu mere si scortisoara din: ou, zahar, ulei, lapte, amoniac stins cu otet, zahar vanilat, faina, mere, zahar, scortisoara. Ingrediente: 1 ou 9 linguri zahar 9 linguri ulei 9 linguri lapte, amoniac stins in otet (1 lingurita cu varf) zahar vanilat 1 cana faina 10 mere rase amestecate cu zahar si scortisoara     […]

Cremsnit

Cremsnit

Cremsnit din: oua, lapte dulce, margarina, zahar, faina, zahar vanilat. Ingrediente: 8 oua 1 kg lapte dulce 1 pachet margarina 300 g zahar 10 linguri faina 5 plicuri zahar vanilat   Mod de preparare: Se topeste pe foc mic margarina cu zaharul si 3-4 linguri de lapte din cantitatea de mai sus. Se separa ouale […]

Tort cu fructe de padure, migdale si fistic

Tort cu fructe de padure, migdale si fistic

Tort cu fructe de padure, migdale si fistic Ingrediente: 1 portocala 1 lamaie 200 g unt 160 g zahar 2 oua 3 linguri de faina 100 migdale macinate 2 lingurite praf de copt 60 g samburi de fistic 100 g stafide 200 g malai grisat maduva de la 2 batoane de vanilie 3 linguri Amaretto […]

Orez cu lapte si sirop de portocale

Orez cu lapte si sirop de portocale

Orez cu lapte si sirop de portocale din: orez, coaja de portocala confiata, sirop de portocale, lapte, zahar, galbenusuri, vanilie, sare. Ingrediente: 150 g orez 75 g coajă de portocală confiată 30 g sirop de portocale 750 ml lapte 120 g zahăr 3 gălbenu­şuri vanilie un praf de sare   Mod de preparare: Fierbe orezul […]

Pere in vin cu lavanda

Pere in vin cu lavanda

Pere in vin cu lavanda din: pere, vin rosu sec, sirop de trandafiri, zahar pudra, miere, scortisoara, cuisoare, nucsoara, esenta de vanilie, boabe de piper negru, frunze de menta, lavanda. Ingrediente: 8 pere 750 ml de vin rosu sec 250 ml sirop de trandafiri 100 g zahar pudră 2 linguri de miere 2 linguri de […]

Grau fiert cu miere si nuca

Grau fiert cu miere si nuca din: grau, miere, nuca, sare, vanilie, coaja de lamaie. Poate te intereseaza si: Salata de legume cu grau si patrunjel Briose cu tarate de grau Salata de grau cu legume si vinegreta de otet balsamic   Ingrediente: 250 g grau semidecorticat (arpacaş) miere şi nucă după gust sare vanilie […]

Prăjitură cu banane

Prăjitură cu banane din: banane, unt, zahar, ghimbir, scortisoara, oua, miez de nuca, faina, praf de copt, zahar pudra, glazura. Ingrediente: 4 banane coapte 250 ml unt moale 225 g zahăr cate 1/4 ghimbir şi scorţişoară măcinate 4 ouă 50 g miez de nucă măci­nat 350 g făină 2 linguriţe praf de copt 1 lingură […]

Cataif cu frisca

Cataif cu frisca

Cataif cu frisca din: oua, faina, zahar, apa, rom, frisca. Ingrediente: Foaia 3 ouă 270 g făină Siropul 200 g zahăr 150 ml apă 50 ml rom Umplutura: 1 kg frişca   Mod de preparare: Din ouă şi făină preparăm tăiţei subţiri. După ce i-am uscat, îi presarăm într-o tavă mare. Ii coacem la cuptor, […]

Prăjitură cu mere sferturi

Prăjitură traditionala cu mere

O reteta delicioasa de prajitura cu mere din: drojdie, lapte, zahar, unt, faina, sare, mere, suc de lamaie, stafide, scortisoara, samburi de pin, oua, smantana si zahar pudra. Ingrediente: Pentru aluat 1 cub drojdie 200 ml lapte călduţ 60 g zahăr 50 g unt 380 g făină 1 vârf de cuţit sare Pentru topping: 1,5 […]

Cum se prepara placinta cu rubarba si capsuni

Cum se prepara placinta cu rubarba si capsuni (video)

Retete video:       Cum se prepara placinta cu rubarba si capsuni     Reteta zilei: Placinta cu capsuni si rubarba   Placinta cu capsuni si rubarba din: aluat de patiserie, rubarba, capsuni, zahar brun, zahar, sare, lamaie, smantana. Poate te intereseaza si: Placinta cu rubarba si capsuni Placinta cu branza, capsuni si nuci […]

Prajitura cu gem de capsuni si migdale

Prajitura cu gem de capsuni si migdale

Prajitura cu gem de capsuni si migdale din: ou, galbenus, faina, zahar pudra, migdale, alune, ciocolata, zahar vanilat, praf de copt, gem de capsuni. Ingrediente: un ou 1 gălbenuş 150 g făină 50 g zahăr pudră 100 g mig­dale 50 g alune 30 g ciocolată două pacheţele zahăr vanilat 1/2 praf de copt gem de […]

Rulouri cu kiwi

Rulada cu kiwi

Rulada cu kiwi Ingrediente: 2 ouă 50 g zahăr 100 g făină 150 ml suc de kiwi 50 ml ulei Pentru cremă: 150 g margarina 150 g zahăr 50 ml suc de kiwi 5 ml rom   Mod de preparare: Bate gălbenuşurile cu 25 g zahăr. Separat, bate albuşurile cu restul de zahăr. Amestecă apoi […]

Gutui coapte cu fistic

Gutui coapte cu fistic din: gutui, suc de lamaie, unt, vin rosu, marmelad de coacaze, zahar pudra, fistic. Ingrediente: Pentru umplultură: 4 gutui 2 linguri suc de lămâie 60 g unt 8 linguri vin roşu 4 linguri marmeladă de coacăze 4 linguri zahăr pudră 100 g fistic mărunţit   Mod de preparare: Gutui coapte cu […]

Tort de post

Tort de post

Tort de post din: faina, zahar, ulei, nuca macinata, praf de copt, cacao, esenta de portocale, esenta de rom, coaja de portocala, apa minerala, dulceata de portocala, esenta de rom. Ingrediente: blatul: două căni de făină o cană de zahăr o ceaşcă de ulei o ceaşcă de nucă măcinată două pliculeţe cu praf de copt […]

Ecler cu frişca şi kiwi

Ecler cu frişca şi kiwi din: apa, unt, faina, oua, sare, frisca, zahar vanilinat, fructe de kiwi. Ingrediente: aluat: 220 ml apă 120 g unt 120 g făină 4 ouă un vârf de cuţit de sare cremă: 3 ouă 200 g zahăr 500 ml frişca un pliculeţ cu zahăr vanilinat două fructe de kiwi Mod […]

Chec

Chec din: faina, lapte, unt, zahar, oua, praf de copt, zahar vanilinat. Ingrediente: 500 g făină 250 ml lapte 100 g unt 120 g zahăr două ouă un pliculeţ cu praf de copt un pliculeţ cu zahăr vanilinat   Mod de preparare: Untul se freacă cu zahărul până când compoziţia face spumă. Se adaugă ouăle, […]

Prajitura de gris cu nuci

Prăjitură de post

Prăjitură de post Ingrediente: 3 căni de făină 6 linguri de cacao două linguriţe de bicarbonat două căni de zahăr, două căni cu apă două pliculeţe de zahăr vanilat 11 lin­guri de ulei două linguri de oţet coajă rasă de portocală   Mod de preparare: Se amestecă bine uleiul, coaja de portocală, oţetul, vanilia, apa […]

Sarlota cu nuca si ciocolata

Sarlota cu nuca si ciocolata Ingrediente: 200 g zahăr pudră 200 g unt 200 g ciocolată două pacheţele zahăr vanilat 100 g nuci sau migdale o bu­cată lămâie două tablete de ciocolată 3 pahare smântână   Mod de preparare: Sarlota cu nuca si ciocolata: Se bat spumă, într-un castron, untul cu zahărul, ciocolata topită şi […]

Cataif cu struguri si smochine

Cataif cu struguri si smochine din: fidea, apa, zahar, zahar vanilinat, esenta de rom, unt, frisca, struguri, smochine. Ingrediente: blatul: 500 g fidea 300 ml apă 300 g zahăr un plic cu zahăr vanilinat esenţă de rom sau de vanilie unt crema: 400 g frişca 100 g stru­guri 100 g smo­chine   Mod de preparare: […]

Brioşe cu ciocolată si scortisoara

Brioşe cu ciocolată si scortisoara

Brioşe cu ciocolată si scortisoara din: oua, lapte, ulei de masline, drojdie, zahar, faina, sare, ciocolata cu stafide, rom, zahar vanilinat, coaja de lamaie, scortisoara. Ingrediente: două ouă 250 ml lapte dulce un păhărel mic de ulei de măsline 25 g droj­die 100 g zahăr 500 g făină o jumătate de lingu­riţă de sare 100 […]

Budinca

Budinca

Budinca Ingrediente: 1 l lapte 1 praf budinca 1 plic praf de frisca 100 g stafide 1 portocala   Mod de preparare: 500 ml lapte se fierb, facandu-se clasica budinca, doar ca adaugam 50 g stafide. 500 ml lapte se amesteca cu praful de frisca pana cand rezulta o frisca tare. Portocala se decojeste si […]

Prăjitură cu fructe si crustă de branză

Prăjitură cu fructe si crustă de branză

Prăjitură cu fructe si crustă de branză din: faina, praf de copt, ulei de rapita, zahar, ou, sare, iaurt, ananas, pere, menta, branza, miez de nuca, smantana. Ingrediente aluat: 400 g făină 1 plic praf de copt 8 linguri ulei de rapiţă 100 g zahăr 1 ou 1 vârf de cuţit de sare 150 g […]

Prajiturica de casa

Prajiturica de casa Ingediente: 200 g unt 250 g zahăr esenţă de vanilie 200 g făină 4 ouă 1 plic cu praf de copt 100 g nucă de cocos jeleu de fructe   Mod de preparare: Prajiturica de casa: Intr-un castron, amestecă gălbenuşurile cu untul, zahărul şi esenţa de vanilie până obţii o masă cremoasă. […]

Ruladă de vanilie

Ruladă de vanilie Ingrediente: pentru blat: 125 g făină 125 g zahăr 5 ouă un plic cu zahăr vanilinat pentru cremă: 300 g unt 100′ g zahăr pudră 100 ml lapte două batoane de vanilie 3 linguri de miere   Mod de preparare: Gălbenuşurile se freacă împreună cu 100 g zahăr şi se adaugă albuşurile […]

Budinca de carne de Yorkshir

Budincă Yorkshire

Budincă Yorkshire din: oua, faina, lapte, sare, ulei, stafide. Ingrediente:  două ouă o jumătate de cană de făină o jumătate de cană de lapte un vârf de cuţit de sare ulei sau untură stafide     Mod de preparare: Ouăle se amestecă foarte bine cu laptele şi sarea, apoi se toarnă compoziţia în mijlocul făinii. […]