Tortuleţe cu gutui

Tortuleţe cu gutui Ingrediente: Aluat: 200 g făină 100 g unt 50 g zahăr 1 gălbenuş 1 vârf de cuţit de sare Um­plutură: 500 g gutui 1 lămâie 4 linguri miere 7 foiţe de gelatină 100 g glazură 120 g brânză de vaci 6 lin­guri de zahăr 1 vârf de cuţit de vanilie 100 ml […]

Painici graham din migdale

Prajitură cu gutui si migdale

Prajitură cu gutui si migdale Ingrediente: Pentru gutui: 500 ml vin alb 100 g zahăr 2 fructe stea 1/2 lămâie 5 gutui ( circa 275 g) Pentru aluat 250 g unt moale 200 g zahăr 1 vârf de cuţit de sare 5 ouă 250 g făină 50 g amidon 2 linguriţe praf de copt 50 […]

retete

Cum se prepara salata de fructe cu 2 sosuri (video)

Cum se prepara salata de fructe cu 2 sosuri Ingrediente: 2 peaches Half pineapple 1 orange 2 bananas Half melon A few strawberries Mixed berries A few mint leaves for the caramel vanilla and lemongrass sauce: 120 g sugar 75 ml water Half vanilla bean 1 lemongrass stalk, chopped 1 lime, juiced for the orange […]

Buseuri cu pui si marar

Gogosele cu iaurt

Gogosele cu iaurt Ingrediente: 600 g iaurt 3 ouă 1 pliculeţ cu praf de copt 50 g zahăr 500 g făină 5 pliculeţe cu zahăr vanilat 1 plic cu zahăr pudră 1 linguriţă cu suc de lămâie 1 linguriţă cu esenţă de rom sare ulei   Mod de preparare: Intr-un castron, bate bine iaurtul cu […]

Prăjitură cu prune coapte

Prăjitură cu prune coapte Ingrediente: 100 g unt 100 g zahăr 1 vârf de cuţit sare 2 ouă coaja rasă de la 1 lămâie 1 linguriţă praf de copt 200 g făină 1 kg prune coapte eventual puţin lapte 2 linguri pesmet 2 linguri zahar tos Mod de preparare: Puneţi într-un castron untul la temperatura […]

Tarta cu nuci

Tarte de nuci cu ananas

Tarte de nuci cu ananas Ingrediente: Pentru blat: 6 ouă 200 g miere 200 g făină pentru prăjituri un plic de zahăr vanilat 50 g de nuci tocate fin Pentru cremă: 800 g ananas din compot sau fruct 40 ml brandy un litru de frişca 2 linguri de miere 50 g de nuci măcinate fin […]

Tarta cu magiun

Tarta cu magiun

Tarta cu magiun Ingrediente: 200 g gem de prune 200 g nuca Pentru aluat: 1 ou 250 g margarina 250 g zahar 600 g faina 1 lingurita bicarbonat 1 lamaie sare   Mod de preparare: Freacă margarina cu zahărul şi un praf de sare. Adaugă oul şî bicarbonatul dizolvat în puţină zeamă de lămâie. Presară […]

Prăjitură de ciocolata cu alune de padure

Prajitura cu ciocolata, alune si rom

Prajitura cu ciocolata, alune si rom Ingrediente: 300 g ciocolată menaj 125 g unt 150 g zahăr 6 ouă 6 linguri de rom 150 g alune de pădure sau nuci unt pentru uns tava   Mod de preparare: Ciocolata se rade şi se topeşte cu untul tăiat cubuleţe la bain-marie. Se lasă deoparte să se […]

Tort de fructe cu frisca si fructe

Tort de fructe cu frisca si fructe

Tort de fructe cu frisca si fructe Ingrediente: 8 ouă 8 linguri zahăr 8 linguri faina frisca fructe: ananas, kiwi, banane, stafide   Mod de preparare: Separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă, se adaugă 8 linguri zahărfrecand in continuare, un praf de copt si galbenusurile treptat. Se adauga 8 linguri faina si se […]

Crema de iaurt

Crema de iaurt

Crema de iaurt Ingrediente: 500 g iaurt 60 g miere 1 ciocolata menaj 2 oua   Mod de preparare: Toate se amesteca bine cu mixerul. Crema de iaurt       Pofta buna!

Şarlotă de vanilie

Sarlota cu nuca

Sarlota cu nuca Ingrediente: 1 l lapte 75 g faina 50 g miere 50 g cacao 250 g frisca 100 g nuci pisate   Mod de preparare: Fierbem la foc potrivit leptele in care am pus mierea, cacaua, faina si nucile. Cand s-a legat tumam in pahare si cand s-a racit o omam cu frisca. […]

Prăjitură cu caise si zahar vanilat

Prajitura cu mac, branza dulce si caise

Prajitura cu mac, branza dulce si caise Ingrediente: 375 g făină 180 ml lapte călduţ 20 g drojdie de bere o lingură de zahăr 70 g unt sare Pentru umplutură: 1 compot de caise 150 g mac 200 ml lapte dulce 4-5 linguri de zahăr 1/2 linguriţă de scorţişoară 1 lingură de gem de caise […]

Chisel de fructe

Prăjitură cu lichior

Prăjitură cu lichior Ingrediente: 100 g ciocolata cu lapte Pentru blat 120 g unt 50 g ciocolată amăruie 7 ouă 150 g zahăr 120 g făină 30 gcacao sare Pentru cremă: 8 foi de gelatină 450 g iaurt 100 g zahăr 60 ml lichior de migdale 200 ml frişca   Mod de preparare: Bate untul […]

Prajitura cu visine si ciocolata

Prajitura cu visine si ciocolata

Prajitura cu visine si ciocolata din: ciocolata, oua, unt, zahar, faina, ciocolata alba, frisca, zahar vanilat, visine confiate. Poate te intereseaza si: Prajitura cu visine si gem de gutui Prajitura cu crema de visine Prajitura pufoasa cu visine Ingrediente: 150 g ciocolată 5 ouă 150 g unt 150 g zahăr 80 g făină unt şi […]

Frigarui de fructe

Friganele cu fructe

O reteta delicioasa de friganele cu fructe din: amestec fructe, franzela, oua, lapte, margarina si zahar pudra. Ingrediente: 500 g amestec de fructe 400 g franzelă 3 ouă 100 ml lapte 100 g margarina 100 g zahăr pudră   Mod de preparare: Taie franzela în felii ceva mai groase, fără s-o cureţi de coajă. Trece […]

Tort cu crema

Tort cu crema

Tort cu crema Ingrediente: 8 oua 8 linguri zahăr 8 linguri făină 1 praf de copt     Mod de preparare: Tort cu crema: Se separă albuşul de gălbenuş şi se bat spumă albuşurile. Se pune zahărul, praful de copt, gălbenuşurile şi făina. Se pune compoziţia în forma unsă şi tapetată la cuptor. Când este […]

Sarlotă cu caise si aroma de vanilie

Sarlota cu miere

Sarlota cu miere Ingrediente: 6-8 mere 175 g miere un ou 25 g faina 1/2 l lapte 1 praf vanilie 25 g zahar pudra   Mod de preparare: Merele bune, tari si de aceeasi marime, se curata de coaja si de casuta cu samburi. Se pun intr-o cratita cu scobitura in sus. In scobitura punem […]

Desert cu morcovi

Desert cu morcovi

Desert cu morcovi Ingrediente: 300 g faina 20 g drojdie (sau 1/2 pachetel drojdie uscata) 300 ml lapte 2 linguri unt topit 2 oua 4 morcovi mijlocii 4 linguri seminte dovleac 4 linguri zahar 1 lingura unt zahar pudra sare   Mod de preparare: Se separa ouale. Intr-un castron se pune faina si se face […]

Cremă de brânză cu cârnaţi şi piper

Crema cu branza de vaci si fructe

Crema cu branza de vaci si fructe Ingrediente: 80 g miere, 50 g lapte 200 g branza de vaci 250 g fructe proaspete 50 g stafide   Mod de preparare: In mixer batem bine laptele, mierea si branza dulce de vaci. Adaugam apoi stafidele si fructele de sezon spalate, alese de samburi si bine scurse. […]

Mini-Cupcakes

Prajitura rapida cu frisca

Prajitura rapida cu frisca Ingrediente: 5 oua 5 linguri cu zahar 5 linguri cu pesmet 1 portocala mare rasa cu coaja cu tot pe razatoarea de mere 300 g frisca batuta sau 1 plic   Mod de preparare: Se freaca galbenusurile cu zaharul, apoi se pun pesmetul si albusurile batute spuma cu un varf lingurita […]

Desert cu mandarine

Mandarine gratinate

Mandarine gratinate din: mandarina, galbenus, apa, zahar. Ingrediente: 1 mandarina 1 galbenus 1 lingurita apa 1 lingurita zahar   Mod de preparare Mandarine gratinate: Curatati de coaja mandarina, asezati feliile intr-o tava. Intr-un castron, bateti galbenusul cu apa timp de 1 – 2 minute. Adaugati zaharul in ploaie. Turnati preparatul de jur-imprejurul fructelor. Dati la […]

Biscuiti cu pasta de mere coapte

Biscuiti cu pasta de mere coapte

Biscuiti cu pasta de mere coapte Ingrediente: 50 g biscuiti 2-3 mere coapte 1 lingurita de zahar pudra   Mod de preparare: Se paseaza merele coapte prin sita, se amesteca cu zaharul, se sfarama biscuitii si se amesteca cu pasta de mere. Se pun intr-o cana umeda, se indeasa ca sa capete forma canii. Se […]

Şarlotă cu brânză şi zmeură

Sarlota cu fructe si branza alba

Sarlota cu fructe si branza alba Ingrediente: 30 piscoturi de sampanie 50 g branza alba 100 g zahar pudra 1 pachet de zahar vanilat 100 g de coacaze negre 100 g afine 3 piersici 250 g de capsuni 2 pachetele de gelatina 500 ml de rom alb frunze de menta     Mod de preparare: […]

Prăjitură cu mere la tavă

Prajitura cu mere si migdale

Prajitura cu mere si migdale Ingrediente: Pentru aluat 250 ml lapte 60 g unt 1 mar mic 500 g faina 1 pachetel drojdie uscata 50 g zahar 1 varf de sare Pentru strat: 50 g unt 5 linguri zahar 100 ml frisca 4 linguri miere 300 g fulgi de migdale Umplutura: 1 kg mere 1 […]

Prajitura cu visine si Amaretto

Prajitura cu visine si Amaretto Ingrediente: Pentru aluat: 350 g faina 1 pachetel drojdie uscata 100 g zahar 1 varf de sare 150 ml lapte caldut 75 g unt moale 1 ou Pentru crema: 2 borcane visine (720 ml) 5 linguri Amaretto sau sirop de migdale 160 g zahar 20 g amidon 50 g unt […]

Ecler dietetic cu crema de vanilie

Ecler dietetic cu crema de vanilie Ingrediente: 250 ml apa 150 g faina 70 g ulei 5 oua 1 g sare 50 g zahar pentru pudrat   Mod de preparare: Ecler dietetic cu crema de vanilie: fierbe apa cu uleiul si sarea. Cand clocoteste se adauga faina si se amesteca bine sa nu apara cocoloase, […]

Prajitura cu iaurt si fulgi de cocos

Prajitura cu iaurt si fulgi de cocos Ingrediente: 500 g iaurt 4 oua 200 g zahar 1 pachet de zahar vanilinat 125 g unt 500 g gris 1 pachet de praf de copt zeama unei lamai 125 g zahar 125 ml apa 2 linguri de nuca de cocos fulgi   Mod de preparare: Incalzesti untul […]

Cupcakes cu coacăze

Prajitura cu ananas si fulgi de cocos

Prajitura cu ananas si fulgi de cocos din: oua, zahar, iaurt, scortisoara, praf de copt, fulgi de cocos, ananas, faina, vanilie, unt fulgi de cocos. Ingrediente Pentru aluat: 4 oua 250 g zahar 300 g iaurt natural cite 1/4 lingurita scortisoara macinata cardamom 400 g faina 2 lingurite praf de copt 50 g fulgi de […]

Melcisori cu nuca si smantana

Melcisori

Melcisori Ingrediente: 1 kg faina 1/2 cana ulei 1 lingura sare 2 linguri coaja de lamaie 10 linguri lapte praf 2 cani iaurt 4-5 linguri miere 400 g nuca de cocos sau nuca macinata   Mod de preparare: Se dizolva laptele praf in iaurt, se adauga sarea si coaja de lamaie, apoi faina putin cate […]

Baclava

Baclava

Baclava Ingrediente: 1 pachet de foi de aluat filo sau yufka (de la magazinul de specialitate turcesc sau grecesc) 100 g unt lichid 200 g nuci 100 g de migdale 100 g de fistic 2 albusuri 4 linguri de miere 1 lingurita de scortisoara pisata 1 lingura de apa de trandafiri 250 g zahar 4 […]

Budinca cu dovleac

Budinca cu dovleac

Budinca cu dovleac Ingrediente: 500 g dovleac 3 oua 100 g zahar 100 g pesmet 1 lingura unt scortJsoara 1 plic praf de copt sare   Mod de preparare: Dovleacul se curata de coaja si se da pe razatoare. Galbenusurile si zaharul de amesteca bine, batandu-se cu telul, apoi se presara pesmetul, scortisoara, praful de […]

Biscuiti dietetici

Biscuiti dietetici Ingrediente: 2 oua 40 g zahar 20 g faina 20 g amidon 1 varf cutit sare 1/2 pachet zahar vanilat   Mod de preparare: Biscuiti dietetici: Se freaca galbenusurile cu zahar si zahar vanilat. Se adauga albusurile spuma, faina, apoi amidonul si se amesteca usor. Se pune compoztia in seringa si se pune […]