Cremă rece cu vanilie şi iaurt

Cremă de vanilie cu cireşe

Cremă de vanilie cu cireşe Ingrediente: 800 g cireşe 300 g brânză de vaci 200 ml frişca 100 g zahăr tos două linguri de miere două pliculeţe cu zahăr vanilinat o lingură de lichior de lămâie o lingură de esenţă de vanilie 200 g fulgi de porumb în ciocolată 100 ml vin roşu o jumătate […]

Turnulete cu cremă de cocos şi cireşe

Turnulete cu cremă de cocos şi cireşe

Turnulete cu cremă de cocos şi cireşe Ingrediente: un pachet de foitaj 200 g cireşe 4 linguri de zahăr brun 300 g brânză de vaci un pliculeţ cu cremă de vanilie instant 300 ml lapte dulce 50 g zahăr tos două pliculeţe cu zahăr vanili­nat o lingură de sirop de cireşe 100 g nucă de […]

Rulada cu inghetata

Rulada cu inghetata din: oua, zahar, faina, cacao, rom, lapte, galbenusuri, ciocolata, frisca. Ingrediente: 3 oua 3 linguri de zahar 2 linguri faina 1 pachet zahar vanilat 2 linguri cacao crema: 150 g unt 80 g zahar pudra 1-2 linguri de rom inghetata: 300 ml lapte 4 galbenusuri 100 g zahar 50 g ciocolata alba […]

Inghetata cu frisca si capsuni

Inghetata cu frisca si capsuni Ingrediente: 3 oua 150 g zahar 1 plic zahar vanilat 2-3 linguri de rom 500 ml frisca batuta 600 g capsuni 50 g bomboane multicolore napolitane cu ciocolata   Mod de preparare: Se bat la bain-marie albuşurile cu zahărul şi zahărul vanilat, apoi se adaugi gălbenuşurile şi romul. Se bate […]

Prajiturele cu nuci si cacao

Prajiturele cu nuci si cacao Ingrediente: 150 g ciocolata 125 g unt 150 zahar vanilat 2 oua 125 g faina un plic de praf de copt un plic de zahar vanilat 200 g nuci tocate Pentru glazura: 100 g unt 60 g cacao foarte inchisa la culoare putina sare 100 g de zahar pudra   […]

Chec cu biscuiti si cafea

Chec cu migdale

Chec cu migdale din: unt, zahar, oua, lamaie, faina, praf de copt, fulgi de ciocolata, sare, migdale, zahar. Ingrediente: 140 g unt 250 g zahar 4 oua 1 lamaie 210 g faina 1 plic cu praf de copt 150 g fulgi de ciocolata sare Pentru decor: 50 g migdale 30 g zahar   Mod de […]

Cozonacei la borcan pentru Craciun

Cozonac rulat cu crema de nuci

Cozonac rulat cu crema de nuci Ingrediente: Pentru aluat: 30 g drojdie 200 ml lapte călduţ 70 g zahăr 500 g făină un praf de sare 100 g unt topit 2 ouă coaja rasă de la o lămâie Pentru umplutură: 200 g de nuci esenţă de vanilie 120 g zahăr o linguriţă de cacao si […]

Tarta cu dovleac si miere

Tarta cu dovleac

Tarta cu dovleac Pentru aluat: 250 g făină o linguriţă de praf de copt 30 g zahăr pudră 70 g nuci 125 g unt 2 linguri lapte făină şi grăsime pentru tapetat tava puţină sare Pentru umplutură: 700 g dovleac (pulpă fără seminţe) 100 ml frişca 50 g zahăr pudră o linguriţă de scorţişoară zeama […]

Cremă Englezească: Rețetă Clasică pentru Deserturi Fine

Cremă Englezească: Rețetă Clasică pentru Deserturi Fine – cunoscută sub denumirea de „Crème Anglaise”, este o bază clasică pentru multe deserturi rafinate. Este o cremă fină, catifelată și delicată, folosită adesea pentru a acompania prăjituri, tarte sau fructe proaspete. Prepararea corectă a acestei creme necesită tehnică și răbdare, dar rezultatul este impresionant. Este o cremă […]

Devonshire Scones

Devonshire Scones

Devonshire Scones Ingrediente: 3 căni de făină un pacheţel de praf de copt două lin­guri de zahăr 60 g unt tăiat bucăţele 250 ml lapte un ou bătut pen­tru uns gem de căpşuni (caise) frişca, pentru servit   Mod de preparare: Incingi cuptorul la 210°C. Ungi otavă cu ulei. Cerni făina (în care s-a amestecat […]

Tortuleţe cu gutui

Tortuleţe cu gutui Ingrediente: Aluat: 200 g făină 100 g unt 50 g zahăr 1 gălbenuş 1 vârf de cuţit de sare Um­plutură: 500 g gutui 1 lămâie 4 linguri miere 7 foiţe de gelatină 100 g glazură 120 g brânză de vaci 6 lin­guri de zahăr 1 vârf de cuţit de vanilie 100 ml […]

Painici graham din migdale

Prajitură cu gutui si migdale

Prajitură cu gutui si migdale Ingrediente: Pentru gutui: 500 ml vin alb 100 g zahăr 2 fructe stea 1/2 lămâie 5 gutui ( circa 275 g) Pentru aluat 250 g unt moale 200 g zahăr 1 vârf de cuţit de sare 5 ouă 250 g făină 50 g amidon 2 linguriţe praf de copt 50 […]

retete

Cum se prepara salata de fructe cu 2 sosuri (video)

Cum se prepara salata de fructe cu 2 sosuri Ingrediente: 2 peaches Half pineapple 1 orange 2 bananas Half melon A few strawberries Mixed berries A few mint leaves for the caramel vanilla and lemongrass sauce: 120 g sugar 75 ml water Half vanilla bean 1 lemongrass stalk, chopped 1 lime, juiced for the orange […]

Buseuri cu pui si marar

Gogosele cu iaurt

Gogosele cu iaurt Ingrediente: 600 g iaurt 3 ouă 1 pliculeţ cu praf de copt 50 g zahăr 500 g făină 5 pliculeţe cu zahăr vanilat 1 plic cu zahăr pudră 1 linguriţă cu suc de lămâie 1 linguriţă cu esenţă de rom sare ulei   Mod de preparare: Intr-un castron, bate bine iaurtul cu […]

Prăjitură cu prune coapte

Prăjitură cu prune coapte Ingrediente: 100 g unt 100 g zahăr 1 vârf de cuţit sare 2 ouă coaja rasă de la 1 lămâie 1 linguriţă praf de copt 200 g făină 1 kg prune coapte eventual puţin lapte 2 linguri pesmet 2 linguri zahar tos Mod de preparare: Puneţi într-un castron untul la temperatura […]

Tarta cu nuci

Tarte de nuci cu ananas

Tarte de nuci cu ananas Ingrediente: Pentru blat: 6 ouă 200 g miere 200 g făină pentru prăjituri un plic de zahăr vanilat 50 g de nuci tocate fin Pentru cremă: 800 g ananas din compot sau fruct 40 ml brandy un litru de frişca 2 linguri de miere 50 g de nuci măcinate fin […]

Tarta cu magiun

Tarta cu magiun

Tarta cu magiun Ingrediente: 200 g gem de prune 200 g nuca Pentru aluat: 1 ou 250 g margarina 250 g zahar 600 g faina 1 lingurita bicarbonat 1 lamaie sare   Mod de preparare: Freacă margarina cu zahărul şi un praf de sare. Adaugă oul şî bicarbonatul dizolvat în puţină zeamă de lămâie. Presară […]

Prăjitură de ciocolata cu alune de padure

Prajitura cu ciocolata, alune si rom

Prajitura cu ciocolata, alune si rom Ingrediente: 300 g ciocolată menaj 125 g unt 150 g zahăr 6 ouă 6 linguri de rom 150 g alune de pădure sau nuci unt pentru uns tava   Mod de preparare: Ciocolata se rade şi se topeşte cu untul tăiat cubuleţe la bain-marie. Se lasă deoparte să se […]

Tort de fructe cu frisca si fructe

Tort de fructe cu frisca si fructe

Tort de fructe cu frisca si fructe Ingrediente: 8 ouă 8 linguri zahăr 8 linguri faina frisca fructe: ananas, kiwi, banane, stafide   Mod de preparare: Separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă, se adaugă 8 linguri zahărfrecand in continuare, un praf de copt si galbenusurile treptat. Se adauga 8 linguri faina si se […]

Crema de iaurt

Crema de iaurt

Crema de iaurt Ingrediente: 500 g iaurt 60 g miere 1 ciocolata menaj 2 oua   Mod de preparare: Toate se amesteca bine cu mixerul. Crema de iaurt       Pofta buna!

Şarlotă de vanilie

Sarlota cu nuca

Sarlota cu nuca Ingrediente: 1 l lapte 75 g faina 50 g miere 50 g cacao 250 g frisca 100 g nuci pisate   Mod de preparare: Fierbem la foc potrivit leptele in care am pus mierea, cacaua, faina si nucile. Cand s-a legat tumam in pahare si cand s-a racit o omam cu frisca. […]

Prăjitură cu caise si zahar vanilat

Prajitura cu mac, branza dulce si caise

Prajitura cu mac, branza dulce si caise Ingrediente: 375 g făină 180 ml lapte călduţ 20 g drojdie de bere o lingură de zahăr 70 g unt sare Pentru umplutură: 1 compot de caise 150 g mac 200 ml lapte dulce 4-5 linguri de zahăr 1/2 linguriţă de scorţişoară 1 lingură de gem de caise […]

Chisel de fructe

Prăjitură cu lichior

Prăjitură cu lichior Ingrediente: 100 g ciocolata cu lapte Pentru blat 120 g unt 50 g ciocolată amăruie 7 ouă 150 g zahăr 120 g făină 30 gcacao sare Pentru cremă: 8 foi de gelatină 450 g iaurt 100 g zahăr 60 ml lichior de migdale 200 ml frişca   Mod de preparare: Bate untul […]

Prajitura cu visine si ciocolata

Prajitura cu visine si ciocolata

Prajitura cu visine si ciocolata din: ciocolata, oua, unt, zahar, faina, ciocolata alba, frisca, zahar vanilat, visine confiate. Poate te intereseaza si: Prajitura cu visine si gem de gutui Prajitura cu crema de visine Prajitura pufoasa cu visine Ingrediente: 150 g ciocolată 5 ouă 150 g unt 150 g zahăr 80 g făină unt şi […]

Frigarui de fructe

Friganele cu fructe

O reteta delicioasa de friganele cu fructe din: amestec fructe, franzela, oua, lapte, margarina si zahar pudra. Ingrediente: 500 g amestec de fructe 400 g franzelă 3 ouă 100 ml lapte 100 g margarina 100 g zahăr pudră   Mod de preparare: Taie franzela în felii ceva mai groase, fără s-o cureţi de coajă. Trece […]

Cum se prepara Ciocolata De Casa (video)

Cum se prepara Ciocolata De Casa – un desert tradițional, adorat pentru gustul său intens de cacao și textura ușor sfărâmicioasă. Este o alegere excelentă pentru momentele în care vrei să te răsfeți cu un dulce natural și personalizat după gustul tău. Cu doar câteva ingrediente simple, poți prepara o ciocolată de casă delicioasă chiar […]

Tort cu crema

Tort cu crema

Tort cu crema Ingrediente: 8 oua 8 linguri zahăr 8 linguri făină 1 praf de copt     Mod de preparare: Tort cu crema: Se separă albuşul de gălbenuş şi se bat spumă albuşurile. Se pune zahărul, praful de copt, gălbenuşurile şi făina. Se pune compoziţia în forma unsă şi tapetată la cuptor. Când este […]

Sarlotă cu caise si aroma de vanilie

Sarlota cu miere

Sarlota cu miere Ingrediente: 6-8 mere 175 g miere un ou 25 g faina 1/2 l lapte 1 praf vanilie 25 g zahar pudra   Mod de preparare: Merele bune, tari si de aceeasi marime, se curata de coaja si de casuta cu samburi. Se pun intr-o cratita cu scobitura in sus. In scobitura punem […]

Desert cu morcovi

Desert cu morcovi

Desert cu morcovi Ingrediente: 300 g faina 20 g drojdie (sau 1/2 pachetel drojdie uscata) 300 ml lapte 2 linguri unt topit 2 oua 4 morcovi mijlocii 4 linguri seminte dovleac 4 linguri zahar 1 lingura unt zahar pudra sare   Mod de preparare: Se separa ouale. Intr-un castron se pune faina si se face […]

Crema cu branza de vaci si fructe

Crema cu branza de vaci si fructe Ingrediente: 80 g miere, 50 g lapte 200 g branza de vaci 250 g fructe proaspete 50 g stafide   Mod de preparare: In mixer batem bine laptele, mierea si branza dulce de vaci. Adaugam apoi stafidele si fructele de sezon spalate, alese de samburi si bine scurse. […]

Mini-Cupcakes

Prajitura rapida cu frisca

Prajitura rapida cu frisca Ingrediente: 5 oua 5 linguri cu zahar 5 linguri cu pesmet 1 portocala mare rasa cu coaja cu tot pe razatoarea de mere 300 g frisca batuta sau 1 plic   Mod de preparare: Se freaca galbenusurile cu zaharul, apoi se pun pesmetul si albusurile batute spuma cu un varf lingurita […]

Mandarine gratinate

Mandarine gratinate din: mandarina, galbenus, apa, zahar. Ingrediente: 1 mandarina 1 galbenus 1 lingurita apa 1 lingurita zahar   Mod de preparare Mandarine gratinate: Curatati de coaja mandarina, asezati feliile intr-o tava. Intr-un castron, bateti galbenusul cu apa timp de 1 – 2 minute. Adaugati zaharul in ploaie. Turnati preparatul de jur-imprejurul fructelor. Dati la […]