Şarlotă cu brânză şi zmeură

Sarlota cu fructe si branza alba

Sarlota cu fructe si branza alba Ingrediente: 30 piscoturi de sampanie 50 g branza alba 100 g zahar pudra 1 pachet de zahar vanilat 100 g de coacaze negre 100 g afine 3 piersici 250 g de capsuni 2 pachetele de gelatina 500 ml de rom alb frunze de menta     Mod de preparare: […]

Prăjitură cu mere la tavă

Prajitura cu mere si migdale

Prajitura cu mere si migdale Ingrediente: Pentru aluat 250 ml lapte 60 g unt 1 mar mic 500 g faina 1 pachetel drojdie uscata 50 g zahar 1 varf de sare Pentru strat: 50 g unt 5 linguri zahar 100 ml frisca 4 linguri miere 300 g fulgi de migdale Umplutura: 1 kg mere 1 […]

Prajitura cu visine si Amaretto

Prajitura cu visine si Amaretto Ingrediente: Pentru aluat: 350 g faina 1 pachetel drojdie uscata 100 g zahar 1 varf de sare 150 ml lapte caldut 75 g unt moale 1 ou Pentru crema: 2 borcane visine (720 ml) 5 linguri Amaretto sau sirop de migdale 160 g zahar 20 g amidon 50 g unt […]

Ecler dietetic cu crema de vanilie

Ecler dietetic cu crema de vanilie Ingrediente: 250 ml apa 150 g faina 70 g ulei 5 oua 1 g sare 50 g zahar pentru pudrat   Mod de preparare: Ecler dietetic cu crema de vanilie: fierbe apa cu uleiul si sarea. Cand clocoteste se adauga faina si se amesteca bine sa nu apara cocoloase, […]

Prajitura cu iaurt si fulgi de cocos

Prajitura cu iaurt si fulgi de cocos Ingrediente: 500 g iaurt 4 oua 200 g zahar 1 pachet de zahar vanilinat 125 g unt 500 g gris 1 pachet de praf de copt zeama unei lamai 125 g zahar 125 ml apa 2 linguri de nuca de cocos fulgi   Mod de preparare: Incalzesti untul […]

Cupcakes cu coacăze

Prajitura cu ananas si fulgi de cocos

Prajitura cu ananas si fulgi de cocos din: oua, zahar, iaurt, scortisoara, praf de copt, fulgi de cocos, ananas, faina, vanilie, unt fulgi de cocos. Ingrediente Pentru aluat: 4 oua 250 g zahar 300 g iaurt natural cite 1/4 lingurita scortisoara macinata cardamom 400 g faina 2 lingurite praf de copt 50 g fulgi de […]

Melcisori cu nuca si smantana

Melcisori

Melcisori Ingrediente: 1 kg faina 1/2 cana ulei 1 lingura sare 2 linguri coaja de lamaie 10 linguri lapte praf 2 cani iaurt 4-5 linguri miere 400 g nuca de cocos sau nuca macinata   Mod de preparare: Se dizolva laptele praf in iaurt, se adauga sarea si coaja de lamaie, apoi faina putin cate […]

Baclava

Baclava

Baclava Ingrediente: 1 pachet de foi de aluat filo sau yufka (de la magazinul de specialitate turcesc sau grecesc) 100 g unt lichid 200 g nuci 100 g de migdale 100 g de fistic 2 albusuri 4 linguri de miere 1 lingurita de scortisoara pisata 1 lingura de apa de trandafiri 250 g zahar 4 […]

Budinca cu dovleac

Budinca cu dovleac

Budinca cu dovleac Ingrediente: 500 g dovleac 3 oua 100 g zahar 100 g pesmet 1 lingura unt scortJsoara 1 plic praf de copt sare   Mod de preparare: Dovleacul se curata de coaja si se da pe razatoare. Galbenusurile si zaharul de amesteca bine, batandu-se cu telul, apoi se presara pesmetul, scortisoara, praful de […]

Biscuiti dietetici

Biscuiti dietetici Ingrediente: 2 oua 40 g zahar 20 g faina 20 g amidon 1 varf cutit sare 1/2 pachet zahar vanilat   Mod de preparare: Biscuiti dietetici: Se freaca galbenusurile cu zahar si zahar vanilat. Se adauga albusurile spuma, faina, apoi amidonul si se amesteca usor. Se pune compoztia in seringa si se pune […]

Cum se prepara Banana Split (video)

Cum se prepara Banana Split – Banana Split este un desert clasic și delicios, perfect pentru iubitorii de înghețată și fructe. Acest desert iconic combină înghețată, banane proaspete și o varietate de toppinguri pentru a crea o explozie de arome și texturi. Este o alegere excelentă pentru o zi caldă de vară sau pentru orice […]

Cheesecake vanilat

Prajitura cu branza de vaci si lamaie

Prajitura cu branza de vaci si lamaie Ingrediente: Pentru foaie: 2 oua 6 linguri cu zahar 6 linguri cu ulei 6 linguri cu faina 1/2 cana cu iaurt sau smantana 1/2 lingurita cu bicarbonat stins in zeama de lamaie sare Pentru crema: 300 g branza de vaci 250 g zahar 1 plic cu zahar vanilat […]

Crema de nuci caju

Crema de nuci

Crema de nuci din: miez de nuca, frisca, coaja de lamaie, coaja de portocale, gelatina, zaharina. Ingrediente: 50 g miez de nuca macinat 50 g frisca coaja de lamaie coaja de portocale gelatina zaharina   Mod de preparare: Crema de nuci: Gelatina se inmoaie o jumatate de ora intr-un ibric mic umplut cu apa rece, […]

Prajitura cu ciocolata si alune

Prajitura cu ciocolata si alune

Prajitura cu ciocolata si alune Ingrediente: 100gunt 150 g zahar 1 plic cu zahar vanilat 2 oua 3 linguri cu cacao 125 g faina 1 plic cu praf de copt 50 g alune Pentru glazura: 4 linguri cu cacao 1 ceasca cu zahar pudra 1/2 lingurita cu ulei 4 linguri cu apa   Mod de […]

Placinta cu vanilie

Placinta cu vanilie Ingrediente: Pentru foi: 200 g unt 500 g faina 15 oua sare Pentru crema: 4 oua 4 linguri de zahar 4 linguri de faina 1 l lapte 3 pliculete cu zahar vanilat   Mod de preparare: Placinta cu vanilie: Untul cu 600 ml apa si un praf de sare se fierb. Adauga […]

Pişcoturi cu struguri

Prajitura cu piscoturi sau cu biscuiti simpli

Prajitura cu piscoturi sau cu biscuiti simpli Ingrediente: 300 g piscoturi (biscuiti 400 g) 100 g nuci macinate, 100 g stafide 100 g ciocolata rasa 100 g sirop (cu apa) 300 g gem sau magiun 700 g frisca   Mod de preparare: Prajitura cu piscoturi sau cu biscuiti simpli: Intr-o tava sau pe un platou […]

Banane in vin fiert

Banane in vin fiert

Banane in vin fiert vin rosu, scortisoara, zahar, banane. Este un desert unic și indulgent care combină textura dulce și cremoasă a bananelor cu aromele bogate și aromate ale vinului fiert. Acest preparat se realizează prin poșarea ușoară a bananelor într-un amestec de vin roșu, îndulcit cu zahăr și condimentat cu scorțișoară, cuișoare și uneori […]

Prajituri

Prajituri Ingrediente: 1 ou 50 g zahar 50 ml ulei arome (zahar vanilat sau esenta de vanilie) coaja de lamaie 1/2 pachetel praf de copt faina, cat cuprinde – cam 250 g la un ou putina sare suc de sfecla rosie suc de morcovi cacao 1/2 pachet margarina   Mod de preparare: Prajituri: Oul se […]

Prajitura cu mere si scortisoara

Prajitura cu mere si scortisoara

Prajitura cu mere si scortisoara Ingrediente: 15 linguri de faina alba 1 pachet margarina 1 ou 3 linguri de smantana 3 linguri de zahar 1-2 kg mere scortisoara   Mod de preparare: Framanta cu mana 10 linguri de faina, oul, smantana sj 1/3 din margarina si intinde o foaie. Separat, amesteca 5 linguri de faina […]

Inghetata asortata cu zmeura

Inghetata asortata cu zmeura Ingrediente: 1 l smantana pentru frisca 6 oua 1 baton de vanilie sau 2 pliculete de zahar vanilat 300 g de zahar tos 250 ml frisca 500 g zmeura   Mod de preparare: Se bate smantana cu 150 g de zahar pana se obtine frisca si se lasa la frigider. Se […]

Caise in caramel de mandarine

Caise in caramel de mandarine

Caise in caramel de mandarine Ingrediente: 8-10 caise 80 g zahar 1 plic zahar vanilinat 6 mandarine (doar de sucul lor) 100 ml apa o mana de fulgi de migdale (prajite putin) Mod de preparare: Se curata caisele de coaja, se scot samburii, se taie in doua si se spala. Se storc cele sase mandarine, […]

Alune caju prajite

Alune caju prajite

Alune caju prajite Ingrediente: 375 g alune caju crude ulei pentru prajit 1 lingurita sare 1/2 lingurita piper negru proaspat macinat 1/2 lingurita de chilli             Alunele caju au ajuns in Indiile de Est pe rutele comerciale ce treceau prin America de Sud. Cresc intr-un arbore originar din Brazilia, care […]

Tartă cu migdale şi ciocolată

Tarta tripla cu visine

Tarta tripla cu visine Ingrediente: 3 pachete aluat de placinte 500 g visine 1/8 litri de suc de visine 1 lingura faina de porumb 500 ml smantana 50 g zahar 100 g zahar pudra 2 linguri gem de agrise 2 linguri de apa fierbinte   Mod de preparare: Se decongeleaza aluatul si se intinde fiecare […]

Inghetata de fragi

Spuma de mure si fragi

Spuma de mure si fragi Ingrediente: 500 g fragi 75 g mure 150 ml sirop de trestie de zahar 3 foi de gelatina 350 ml frisca lichida 75 g zahar pudra menta   Mod de preparare: Se varsa frisca intr-o salatiera si se pune la rece, cu paletele mixerului. Se inmoaie foile de gelatina in […]

Inghetata napolitana

Inghetata de smochine si nectarine

Inghetata de smochine si nectarine Ingrediente: 80 g nectarine 80 g smochine uscate 50 ml lichior de ananas sau cocos 200 ciocolata menaj alba 200 ml smantana 4 galbenusuri 1/2 cana lapte 1/2 cana alune de padure sau nuci taiate si prajite usor   Mod de preparare: Se scot samburii smochinelor, care se inmoaie peste […]

Pancake cu fructe

Clatite americane cu zmeura

Clatite americane cu zmeura Ingrediente: 400 g faina 500 ml lapte 3 lingurite rase de praf de copt 1/2 lingurita rasa de bicarbonat un varf de cutit de sare 5 linguri de zahar zahar vanilinat 6 linguri ulei 2-3 cani zmeura zahar pudra, dupa gust   Mod de preparare: Se amesteca faina cu praful de […]

Prajitura cu biscuiti

Prajitura cu biscuiti

Prajitura cu biscuiti Ingrediente: 4 oua 150 g zahar 180 g faina 1 plic praf de copt 3 linguri apa sau lapte 1 l lapte 150 g unt 3 pachetele de zahar vanilat 100 g zahar 4 linguri de rom 2 pachete de biscuiti: de ciocolata si de vanilie   Mod de preparare:   Pentru […]

Ciocolata cu biscuiti

Ciocolata cu biscuiti

Ciocolata cu biscuiti Ingrediente: 500 g biscuiţi simpli 11/2 pachet margarina 40 nuci prăjite si zdrobite (sau alune) 100 g cacao 3 pahare de vin cu zahăr 3/4 cană cu lapte (200-220 ml), arome după dorinţă (rom, coajă de portocala, vanilie)   Mod de preparare: Se amestecă cacaua cu zahărul, se toarnă laptele puţin câte […]

Tort de ingheţată cu zmeura

Tort de ingheţată cu zmeura Ingrediente : Pentru blat 4 ouă 1 gălbenuş 100 g zahăr sare 90 g făină 50 g amidon sau întăritor 11/2 linguriţă praf de copt Pentru îngheţată: 500 g zmeură 2 linguri suc de lămâie 180 g zahăr pudră 500 ml frişca 1 albuş sare în plus: 8 linguri gem […]

Placinta cu mere si scortisoara

Placinta cu mere si scortisoara

Placinta cu mere si scortisoara Ingrediente: 1 cană mijlocie sifon 1 cană mijlocie ulei 1 praf de copt făină cât cuprinde (aprox. 700 g) 1 kg mere 1 cană zahăr 1 praf scorţişoară zahăr vanilat zahăr pudră Mod de preparare: Se face o cocă nu prea tare din făină, sifon, ulei, praf de copt. Se […]

Chisel de fructe

Prajitura simpla

Prajitura simpla Ingrediente: 2 căni de făină (ceşti pentru ceai) 2 căni de zahăr pudră 2 căni nuci măcinate sau mac măcinat 2 ouă 1/2 l lapte 1 praf de copt 1 plic zahăr vanilat Mod de preparare: Se amestecă foarte bine toate ingredientele, se toarnă în tava unsă cu grăsime şi pudrată cu făină […]

Tort marshmallow

Tort marshmallow Ingrediente: Pentru blat 80 g unt 1 linguriţă vanilie praf 200 g biscuiţi cu unt Pentru îngheţată: 10-15 mini-marshmallow 750 ml lapte 1/2 lămâie 5 gălbenuşuri 125 g zahăr 1 pachet zahăr vanilinat 5 linguri fulgi de ciocolată amăruie Pentru ornat 300 ml frişca 150 g glazură amăruie câteva mini-marshmallow Mod de preparare: […]