Prajitura fara zahar

Prajitura cu ciocolata

Prajitura cu ciocolata Ingrediente: 3 ouă 250 zahăr pudră 180 g unt 280 g ciocolată 40 g făină apă   Mod de preparare: Se bat bine gălbenuşurile împreună cu 200 g zahăr pudră, se adaugă făina şi câteva picături de apă, amestecând bine. Se opăresc două tablete de ciocolată, pentru glazură, iar restul se pune […]

Pudding cu banane si orez

Budinca de mandarina cu frisca

Budinca de mandarina cu frisca Ingrediente: 4 oua 400 ml lapte 150 g de zahar pudra 1/4 baton de vanilie 25 g de gelatina 3 portocale mici sau mandarine 3-4 linguri apa rece 250 g de frisca   Mod de preparare: Pentru inceput se prepara gelatina. Se tine in apa rece timp de 30 de […]

Budinca de ciocolata

Budinca de ciocolata

Budinca de ciocolata Ingrediente: 4 galbenusuri 100g zahar 400 ml lapte 100 g ciocolata amaruie 1/4 paharapS rece 25 g gelatinS un praf de sare 2 pahare frisca nebatuta Mod de preparare: Se inmoaie gelatina in apa rece timp de 30 de minute si apoi se dizolva totul in 100 ml lapte clocotit. Se tine […]

Prăjitură fondantă

Prajitura spumoasa cu agrise si strat de bezea

Prajitura spumoasa cu agrise si strat de bezea din: faina, margarina, zahar, galbenus, zahar vanilat, agrise, dulceata, suc de lamaie, amidon.   Ingrediente: Pentru aluat 150 g faina 100 g margarina moale 50 g zahar 1 galbenus 1 pachet zahar vanilat Pentru crema: 600 g agrise 3 linguri dulceata de agrise 200 g zahar 1 […]

Tort de capsuni si mango

Tort de capsuni si mango

Tort de capsuni si mango Ingrediente: 50 g margarina 3 oua 200 g zahar pudra sare 75 g faina 25 g amidon alimentar 8 foi gelatina 2 mango 300 ml sue portocale dupa gust 4 linguri de vodca 350 g capsuni 2 linguri sue de lamaie 500 ml frisca 1 plic gelatina transparent pentru torturi […]

Tarta cu fructe si smantana

Tarta cu fructe si smantana Ingrediente: 400 g faina 25 g drojdie proaspata 200 ml lapte 100 g margarina moale 4 galbenusuri coaja rasa de la 1 lamaie 160 g zahar sare 1 cutie caise (850 ml) 600 g coacaze rosii 400 g smantana 3 linguri amidon 1 lingura sue de lamaie 30 g fulgi […]

Tort fin cu crema de coacaze

Tort fin cu crema de coacaze

Tort fin cu crema de coacaze din: margarina, sare, zahar pudra, ou, faina, migdale, scortisoara, coacaze rosii, suc de lamaie, amidon, zahar. Poate te intereseaza si Tort cu gem de capsuni Ingrediente: 125 g margarina sare 100 g zahar pudra 1 ou 200 g faina 200 g migdale macinate 1 lingurita scortisoara macinata 600 g […]

Mini-prăjitură cu fructe de pădure

  Mini-prăjitură cu fructe de pădure Ingrediente: Pentru blat 100 g migdale tăiate 100 g unt 100 g zahăr pudră 50 g făină 2 linguri frişca în plus: 300 g fructe de pădure (afine, mure, zmeură, coacăze) 50 g glazură de ciocolată albă 250 ml frişca 1 pachet zahăr vanilinat 1 lingură suc de lămâie […]

Prajitura cu afine si crema de smantana

Prăjitură cu mere şi afine cu cremă de marţipan

Prăjitură cu mere şi afine cu cremă de marţipan Ingrediente: Pentru aluat: 20 g drojdie 125 ml lapte 250 g făină 40 g zahăr sare 1 gălbenuş 30 g unt moale Pentru cremă: 200 g marţipan 500 ml lapte 1 pachet budincă de migdale 2 linguri zahăr 3 gălbenuşuri Pentru topping: 1,5 kg mere 4 […]

Tort cu cremă de zahar ars

Tort de crema de zahar ars

Tort de crema de zahar ars Ingrediente: 1 borcan cu dulceata de cirese 100g nuci5 oua 5 linguri cu zahar pudra 5 linguri cu faina Pentru crema de zahar ars: 8 oua 8 linguri cu zahar 250 g zahar pentru caramel 1 l de lapte esenta de vanilie sare Preparare: Intr-o cratiţă înaltă caramelizează cele […]

Tarta cu fructe rosii

Tarte cu mascarpone si capsuni

Tarte cu mascarpone si capsuni Ingrediente: Pentru aluat: 4 ouă 130gzahăr 1 pachet zahăr vanilat 150 g Făină 1 pachet cu praf de copt sare unt pentru uns formele Pentru umplutură: 500 g căpşuni 250 g mascarpone 5 linguri de lapte 75 g zahăr pudră vanilat 2 linguri de zahăr pudră pentru ornat Preparare: Pentru […]

Spumă de portocale

Spumă de portocale

Spumă de portocale Ingrediente: 6 portocale sucul de la 3 portocale 3 linguriţe coajă de portocală 240 g brânză albă moale 6 ouă 300 g zahăr 3 foi de gelatină mentă proaspătă Preparare: Topeşte gelatina într-un bol de apă rece. Pune la încălzit sucul de portocală şi adaugă gelatina topită după ce iei de pe […]

Prajitura cu fructe fara grasime

Prajitura cu fructe

Prajitura cu fructe Ingrediente: 5 oua 1 cana cu zahar 1 cana cu faina 5 linguri cu ulei cateva capsuni, boabe de struguri, rondele de ananas, kiwi 2-3 linguri cu sos caramel 1 plic cu gelatina pentru blat: 300g faina 200g unt 100g zahar 3 galbenusuri sare Preparare: Pentru blat, frământă făina cu zahărul, sare […]

Portocale in caramel

Portocale in caramel

Portocale in caramel Ingrediente: 4 portocale Pentru sos caramel: 100 g zahăr 1 lingură cu unt 250 g frişca bătută Preparare: Curăţă cu grijă portocalele şi taie-le apoi pe jumătate. Intr-o crăticioară caramelizează zahărul. Adaugă apoi untul şi lasă să se topească, amestecând continuu. La sfârşit adaugă frişca bătută şi amestecă până se încorporează bine. […]

Tort cu marmeladă si crema

Deliciu cu cireşe

Deliciu cu cireşe Ingrediente: 500 g cireşe sirop de cireşe 500 g brânză de vaci 250 g mascarpone 100 ml frişca 5 ouă 80 g zahăr 50 g amidon 300 g făină 25 g cacao 200 g unt 100 g zahăr Preparare: Frământă făina cu cacaua, zahărul, untul şi un ou. Lasă la rece. Amestecă […]

Gris pargalit cu prune uscate

Budinca de gris cu cirese

Budinca de gris cu cirese Ingrediente: 300 g cireşe 300 griş 5 ouă 200 g zahăr 1,200 I tapte pliculeţe cu zahăr vanilat 50 g unt 50 g pesmet Preparare: Pune laptele la fiert. Când începe să clocotească adaugă grisul. Când s-a încorporat bine, adaugă zahărul şi zahărul vanilat, după care lasă să se răcească. […]

Cum se prepara Banana Split

Banana split

Banana split din: banane, unt, ciocolata, frisca, inghetata de vanilie, capsuni.   Ingrediente: 2 banane 1 lingură cu unt 100 g ciocolată 200 g frişca 200 g îngheţată de vanilie câteva căpşuni   Mod de preparare: Curăţă bananele, taie-le pe jumătate şi lasă-le câteva minute, în unt topit, la foc mic. Ai grijă să nu […]

Desert cu capsuni

Buseuri cu frisca si capsuni

Buseuri cu frisca si capsuni Ingrediente: 6 oua 6 linguri de ulei 1 cana cu zahar 1 lingura cu sare 1 cana cu faina 2 pliculete zahar vanilat 1 pahar frisca esenta vanilie cateva capsuni Preparare: Intr-un castron, bate spumă 5 albuşuri cu un praf de sare. Adaugă treptat zahărul şi zahărul vanilat. Adaugă cele […]

retete

Cuib aromat

Cuib aromat Ingrediente: 1 kg biscuiti 500 g zahar 200 g margarina esenta de rom 2 portocale 1 borcan de dulceata de portocale Preparare: Sfărâmă biscuiţii cu ajutorul unui sucitor sau cu o sticlă. Separat, pregăteşte un sirop din zahăr, margarina, rom şi puţină apă. Lasă pe foc până se leagă bine. Toarnă siropul peste […]

Minitarte cu căpşuni

Minitarte cu căpşuni

Minitarte cu căpşuni Ingrediente: 400 g căpşuni Pentru aluat: 200 g făină 140 g unt 100 g zahăr 2 gălbenuşuri Pentru cremă: 500 ml lapte 140 g zahăr 4 gălbenuşuri 50 g făină 100 g frişca bătută Preparare: Din făină, unt, zahăr şi gălbenuşuri frământă un aluat şi lasă la rece. îmbracă miniformele de tartă […]

Prajitura cu albus

Prăjitură cu cireşe

Prăjitură cu cireşe din: cirese, oua, zahar, frisca, faina, margarina, oua. Ingrediente: 300 g cireşe 4 ouă 2/3 cană cu zahăr 2 pliculeţe cu zahăr vanilat 200 ml frişca lichidă 6 linguri cu făina Pentru aluat: 300 g făină 100 g zahăr pudră 150 g margarina 2 oua Preparare: Freacă margarina cu zahărul. Adaugă ouăle […]

Chec cu mere

Chec cu mere Ingrediente: 150 g unt 1 vârf de cuţit de sare 190 g zahăr 3 ouă 250 g făină 1 linguriţă praf de copt 700 g mere dulci-acrişoare 1 lingură zahăr pudră Preparare: Puneţi într-un castron untul, sarea şi 150 g zahăr şi amestecaţi-le cu mixerul până obţineţi un amestec spumă. Adăugaţi ouăle […]

Piramide dulci

Piramide dulci Ingrediente: 400 g biscuiţi cu unt 300 g unt 300 g ciocolată neagră 150 g fulgi de porumb două pliculeţe cu zahăr vanilinat esenţă de rom două linguri de nucă măcinată 50 g alune o portocală mentă Preparare: Portocala se spală, se şterge cu un şervet şi se dă pe răzătoarea cu ochiuri […]

Desert cu orez şi frişca

Desert cu orez şi frişca

Desert cu orez şi frişca Ingrediente: 300 ml frişca 300 g orez 350 g zahăr tos 1,5 litri de lapte dulce 80 g alune zahăr vanilinat o portocală un vârf de cuţit de sare esenţă de vanilie pudră de scorţişoară sirop de căpşuni topping de căpşuni fructe din compot Preparare: Orezul se spală în apă […]

Frecătei cu mere

Mere cu cremă de branză

Mere cu cremă de branză Ingrediente: 800 g mere 500 g brânză de vaci 200 g brânză cu mucegai 100 g miezuri de nucă 100 g zahăr tos zahăr vanilinat 50 g dulceaţă de cireşe 100 g unt o lămâie o lingură de pudră de scorţişoară două cuişoare zahăr pudră Preparare: Brânza de vaci se […]

Banuti ciobanesti

Bănuţi de ciocolată cu fistic

Bănuţi de ciocolată cu fistic din: ciocolata neagra, unt, esenta de rom, fistic, migdale, ananas, caise confiate, lichior de ciocolata, menta.   Ingrediente: 500 g ciocolată neagră de menaj 200 g unt fără sare esenţă de rom 100 g fistic 50 g migdale 50 g ananas confiat 50 g caise confiate două linguri de lichior […]

Cremă de zahăr ars cu ananas

Cremă de zahăr ars cu ananas

Cremă de zahăr ars cu ananas Ingrediente: 8 ouă 450 g zahăr tos două pliculeţe cu zahăr vanilinat un litru de lapte dulce 100 g ananas confiat două linguri de făină mentă verde Preparare: Intr-o cratiţă se pun la topit 250 g zahăr tos. Când este gata, se roteşte cratiţa, în aşa fel încât zahărul […]

Tort cu cireşe şi zahăr brun

Tort cu cireşe şi zahăr brun din: oua, zahar brun, unt, faina, praf de copt, miez de nuca, cirese, ciocolata neagra, cacao, sare, lamaie, rahat, fistic. Ingrediente: 5 ouă 250 g zahăr brum 100 g unt 250 g făină o jumătate de pliculeţ cu praf de copt 50 g miezuri de nucă 200 g cireşe […]

Ruladă de biscuiţi cu rahat

Ruladă de biscuiţi cu rahat Ingrediente: 500 g biscuiţi cu cacao 500 g biscuiţi albi 500 g zahăr tos 200 g unt 500 g rahat colorat 150 g miezuri de nucă 500 ml apă o sticluţă de esenţă de rom pudră de cacao 100 g ciiocolată neagră nucă de cocos frişca căpşune Preparare: Biscuiţii se […]

Ruladă cu mac

Ruladă cu mac

Ruladă cu mac Ingrediente: un kilogram de făină 50 g drojdie 500 ml lapte dulce 200 g unt 5 ouă 250 g zahăr tos o lămîie o portocală un linguriţă rasă de sare o sticluţă esenţă de nom gem de căpşune 100 g mac miezuri nucă alune Preparare: Intr-un ibiric se încălzeşte laptele, se adaugă […]

Minitarte cu cafea

Minitarte cu cafea Ingrediente: 400 g făină 130 g zahăr tos două linguri cu miere 200 ml lapte 200 g dovleac sare 100 g migdale două ouă un pliculeţ cu praf de copt cafea granulată ghimbir ras pudră de scorţişoară unt suc de lămâie zahăr pudră Preparare: Minitarte cu cafea: Migdalele se sfărâmă sau se […]

Goffre cu afine

Goffre cu afine

Goffre cu afine Ingrediente: 200 g unt 275 ml lapte bătut 100 ml lapte dulce 200 g zahăr tos 3 ouă 250 g făină 250 ml frişca 5 g gelatină două linguri de cafea granulată 100 g afine 50 g fistic jumătate de pliculeţ praf de copt sare cremă de cafea Preparare: Gălbenuşurile se mixează […]