Biscuiţi de casă

Biscuiţi de casă

O reteta de biscuiti de casa din: oua, unt, faina, zahar pudra, coaja de lamaie, zahar vanilat si sare. Ingrediente: 4 ouă 125 g unt proaspăt 210 g făină 250 g zahăr pudră coaja rasă de la o lămâie 3 plicuri zahăr vanilat puţină sare Mod de preparare: Pentru înce­put, se pre­găteşte tava, se tapetează […]

Prăjitură cu vişine si unt de cocos

Prăjitură cu vişine si unt de cocos

Prăjitură cu vişine si unt de cocos Ingrediente: Pentru aluat: 2 borcane vişine (a 720 ml) 250 g unt 200 g zahăr 1 pachet zahăr vanilinat 6 ouă 350 g făină 1 linguriţă praf de copt 3 linguri lapte Şi: 5 foiţe de gelatină 1 pachet bu­dincă de vanilie 500 ml lapte 3 linguri zahăr […]

Miniprăjitură cu cocos

Miniprăjitură cu cocos Ingrediente: 125 g ciocolată cu mentă 75 g glazură amăruie 150 g cremă de cocos 175 g unt 250 g zahăr 5 ouă 250 g făină 1 linguriţă praf de copt 100 g migdale măcinate 50-75 ml lapte 100 g fulgi cocos 3 linguri lichior cocos 1 -2 linguri dulceaţă gutui   […]

Prajitura cu crema de capsuni

Prajitura cu crema de capsuni

Prajitura cu crema de capsuni Pentru blatul de la bază: 4 ouă 80 g zahăr 2 plicuri de zahăr vanilat 100 g făină 100 g amidon alimentar 1 pachet praf de copt Pentru blatul de ciocolată: 100 g ciocolată rasă 4 ouă 125 g zahăr 3-4 linguri de apă fierbinte 100 g făină 100 g […]

Tort de capsune cu blat de ciocolata si crema de branza

Tort de capsune cu blat de ciocolata si crema de branza

Tort de capsune cu blat de ciocolata si crema de branza Ingrediente: 2 oua 60 g zahar 1/2 lingurita coaja rasa de lamaie 40 g faina 10 g amidon 1 lingurita praf de copt 15 g praf de cacao 20 g unt moale Pentru crema: 50 g capsune 4 linguri lichior de portocale 7 foite […]

Tort de biscuiti

Tort de biscuiti Ingrediente: 250 g biscuiţi 200 g unt 100 g zahăr 2 ouă 2 pahare cu cafea 2 linguri rom 250 g frişca 1 linguriţă nescafe Mod de preparare: Se bat albuşurile până se fac spumă, se freacă untul cu zahărul, aproximativ 10 minute, se adaugă gălbenuşurile, apoi se încorporează albuşurile spumă. Se […]

Briose cu mere si migdale

Briose cu mere si migdale Ingrediente: 250 g faina 40 g migdale macinate 2 lingurite praf de copt 1/2 lingurita bicarbonat sare 1 ou 250 ml lapte batut 80 ml ulei 170 g zahar coaja rasa de lamaie vanilie 1 mar Mod de preparare: Amestecati faina, migdalele, praful de copt, bicarbonatul si sarea. Bateti oul, […]

Tort cu zmeura

Tort cu zmeura Ingrediente: 2 oua 160 g zahar 50 g faina 1 baton de vanilie 8 forte de gelatina 1/2 lamaie 250 g branza de vaci 130 ml lichiordeoua 2 albusuri 500 ml frisca 250 g zmeura Mod de preparare: Tort cu zmeura: Incingeti cuptorul la 180°C. Separati ouale. Bateti cele 2 albusuri cu […]

Tort cu piersici si maracuja

Tort cu piersici si maracuja

Tort cu piersici si maracuja Ingrediente: Pentru blat: 150 g unt moale 170 g zahar 180 g faina 1 varf de cutit praf de copt Pentru crema: 1 kg piersici 5 foite de gelatina 350 g branza de vaci 350 ml frisca 3 pachete zahar vanilinat Pentru oglinda de fructe: 11/25 pachet glazura pentru tort […]

Prajitura cu ciocolata

Prajitura cu ciocolata Ingrediente: 3 ouă 250 zahăr pudră 180 g unt 280 g ciocolată 40 g făină apă   Mod de preparare: Se bat bine gălbenuşurile împreună cu 200 g zahăr pudră, se adaugă făina şi câteva picături de apă, amestecând bine. Se opăresc două tablete de ciocolată, pentru glazură, iar restul se pune […]

Pudding cu banane si orez

Budinca de mandarina cu frisca

Budinca de mandarina cu frisca Ingrediente: 4 oua 400 ml lapte 150 g de zahar pudra 1/4 baton de vanilie 25 g de gelatina 3 portocale mici sau mandarine 3-4 linguri apa rece 250 g de frisca   Mod de preparare: Pentru inceput se prepara gelatina. Se tine in apa rece timp de 30 de […]

Budinca de ciocolata

Budinca de ciocolata

Budinca de ciocolata Ingrediente: 4 galbenusuri 100g zahar 400 ml lapte 100 g ciocolata amaruie 1/4 paharapS rece 25 g gelatinS un praf de sare 2 pahare frisca nebatuta Mod de preparare: Se inmoaie gelatina in apa rece timp de 30 de minute si apoi se dizolva totul in 100 ml lapte clocotit. Se tine […]

Prăjitură fondantă

Prajitura spumoasa cu agrise si strat de bezea

Prajitura spumoasa cu agrise si strat de bezea din: faina, margarina, zahar, galbenus, zahar vanilat, agrise, dulceata, suc de lamaie, amidon.   Ingrediente: Pentru aluat 150 g faina 100 g margarina moale 50 g zahar 1 galbenus 1 pachet zahar vanilat Pentru crema: 600 g agrise 3 linguri dulceata de agrise 200 g zahar 1 […]

Tort de capsuni si mango

Tort de capsuni si mango

Tort de capsuni si mango Ingrediente: 50 g margarina 3 oua 200 g zahar pudra sare 75 g faina 25 g amidon alimentar 8 foi gelatina 2 mango 300 ml sue portocale dupa gust 4 linguri de vodca 350 g capsuni 2 linguri sue de lamaie 500 ml frisca 1 plic gelatina transparent pentru torturi […]

Tarta cu fructe si smantana

Tarta cu fructe si smantana Ingrediente: 400 g faina 25 g drojdie proaspata 200 ml lapte 100 g margarina moale 4 galbenusuri coaja rasa de la 1 lamaie 160 g zahar sare 1 cutie caise (850 ml) 600 g coacaze rosii 400 g smantana 3 linguri amidon 1 lingura sue de lamaie 30 g fulgi […]

Tort fin cu crema de coacaze

Tort fin cu crema de coacaze

Tort fin cu crema de coacaze din: margarina, sare, zahar pudra, ou, faina, migdale, scortisoara, coacaze rosii, suc de lamaie, amidon, zahar. Poate te intereseaza si Tort cu gem de capsuni Ingrediente: 125 g margarina sare 100 g zahar pudra 1 ou 200 g faina 200 g migdale macinate 1 lingurita scortisoara macinata 600 g […]

Mini-prăjitură cu fructe de pădure

  Mini-prăjitură cu fructe de pădure Ingrediente: Pentru blat 100 g migdale tăiate 100 g unt 100 g zahăr pudră 50 g făină 2 linguri frişca în plus: 300 g fructe de pădure (afine, mure, zmeură, coacăze) 50 g glazură de ciocolată albă 250 ml frişca 1 pachet zahăr vanilinat 1 lingură suc de lămâie […]

Prajitura cu afine si crema de smantana

Prăjitură cu mere şi afine cu cremă de marţipan

Prăjitură cu mere şi afine cu cremă de marţipan Ingrediente: Pentru aluat: 20 g drojdie 125 ml lapte 250 g făină 40 g zahăr sare 1 gălbenuş 30 g unt moale Pentru cremă: 200 g marţipan 500 ml lapte 1 pachet budincă de migdale 2 linguri zahăr 3 gălbenuşuri Pentru topping: 1,5 kg mere 4 […]

Tort cu cremă de zahar ars

Tort de crema de zahar ars

Tort de crema de zahar ars Ingrediente: 1 borcan cu dulceata de cirese 100g nuci5 oua 5 linguri cu zahar pudra 5 linguri cu faina Pentru crema de zahar ars: 8 oua 8 linguri cu zahar 250 g zahar pentru caramel 1 l de lapte esenta de vanilie sare Preparare: Intr-o cratiţă înaltă caramelizează cele […]

Tarta cu fructe rosii

Tarte cu mascarpone si capsuni

Tarte cu mascarpone si capsuni Ingrediente: Pentru aluat: 4 ouă 130gzahăr 1 pachet zahăr vanilat 150 g Făină 1 pachet cu praf de copt sare unt pentru uns formele Pentru umplutură: 500 g căpşuni 250 g mascarpone 5 linguri de lapte 75 g zahăr pudră vanilat 2 linguri de zahăr pudră pentru ornat Preparare: Pentru […]

Spumă de portocale

Spumă de portocale

Spumă de portocale Ingrediente: 6 portocale sucul de la 3 portocale 3 linguriţe coajă de portocală 240 g brânză albă moale 6 ouă 300 g zahăr 3 foi de gelatină mentă proaspătă Preparare: Topeşte gelatina într-un bol de apă rece. Pune la încălzit sucul de portocală şi adaugă gelatina topită după ce iei de pe […]

Prajitura cu fructe fara grasime

Prajitura cu fructe

Prajitura cu fructe Ingrediente: 5 oua 1 cana cu zahar 1 cana cu faina 5 linguri cu ulei cateva capsuni, boabe de struguri, rondele de ananas, kiwi 2-3 linguri cu sos caramel 1 plic cu gelatina pentru blat: 300g faina 200g unt 100g zahar 3 galbenusuri sare Preparare: Pentru blat, frământă făina cu zahărul, sare […]

Portocale in caramel

Portocale in caramel

Portocale in caramel Ingrediente: 4 portocale Pentru sos caramel: 100 g zahăr 1 lingură cu unt 250 g frişca bătută Preparare: Curăţă cu grijă portocalele şi taie-le apoi pe jumătate. Intr-o crăticioară caramelizează zahărul. Adaugă apoi untul şi lasă să se topească, amestecând continuu. La sfârşit adaugă frişca bătută şi amestecă până se încorporează bine. […]

Tort cu marmeladă si crema

Deliciu cu cireşe

Deliciu cu cireşe Ingrediente: 500 g cireşe sirop de cireşe 500 g brânză de vaci 250 g mascarpone 100 ml frişca 5 ouă 80 g zahăr 50 g amidon 300 g făină 25 g cacao 200 g unt 100 g zahăr Preparare: Frământă făina cu cacaua, zahărul, untul şi un ou. Lasă la rece. Amestecă […]

Gris pargalit cu prune uscate

Budinca de gris cu cirese

Budinca de gris cu cirese Ingrediente: 300 g cireşe 300 griş 5 ouă 200 g zahăr 1,200 I tapte pliculeţe cu zahăr vanilat 50 g unt 50 g pesmet Preparare: Pune laptele la fiert. Când începe să clocotească adaugă grisul. Când s-a încorporat bine, adaugă zahărul şi zahărul vanilat, după care lasă să se răcească. […]

Cum se prepara Banana Split

Banana split

Banana split din: banane, unt, ciocolata, frisca, inghetata de vanilie, capsuni.   Ingrediente: 2 banane 1 lingură cu unt 100 g ciocolată 200 g frişca 200 g îngheţată de vanilie câteva căpşuni   Mod de preparare: Curăţă bananele, taie-le pe jumătate şi lasă-le câteva minute, în unt topit, la foc mic. Ai grijă să nu […]

Desert cu capsuni

Buseuri cu frisca si capsuni

Buseuri cu frisca si capsuni Ingrediente: 6 oua 6 linguri de ulei 1 cana cu zahar 1 lingura cu sare 1 cana cu faina 2 pliculete zahar vanilat 1 pahar frisca esenta vanilie cateva capsuni Preparare: Intr-un castron, bate spumă 5 albuşuri cu un praf de sare. Adaugă treptat zahărul şi zahărul vanilat. Adaugă cele […]

retete

Cuib aromat

Cuib aromat Ingrediente: 1 kg biscuiti 500 g zahar 200 g margarina esenta de rom 2 portocale 1 borcan de dulceata de portocale Preparare: Sfărâmă biscuiţii cu ajutorul unui sucitor sau cu o sticlă. Separat, pregăteşte un sirop din zahăr, margarina, rom şi puţină apă. Lasă pe foc până se leagă bine. Toarnă siropul peste […]

Minitarte cu căpşuni

Minitarte cu căpşuni

Minitarte cu căpşuni Ingrediente: 400 g căpşuni Pentru aluat: 200 g făină 140 g unt 100 g zahăr 2 gălbenuşuri Pentru cremă: 500 ml lapte 140 g zahăr 4 gălbenuşuri 50 g făină 100 g frişca bătută Preparare: Din făină, unt, zahăr şi gălbenuşuri frământă un aluat şi lasă la rece. îmbracă miniformele de tartă […]

Prajitura cu albus

Prăjitură cu cireşe

Prăjitură cu cireşe din: cirese, oua, zahar, frisca, faina, margarina, oua. Ingrediente: 300 g cireşe 4 ouă 2/3 cană cu zahăr 2 pliculeţe cu zahăr vanilat 200 ml frişca lichidă 6 linguri cu făina Pentru aluat: 300 g făină 100 g zahăr pudră 150 g margarina 2 oua Preparare: Freacă margarina cu zahărul. Adaugă ouăle […]

Chec cu mere

Chec cu mere Ingrediente: 150 g unt 1 vârf de cuţit de sare 190 g zahăr 3 ouă 250 g făină 1 linguriţă praf de copt 700 g mere dulci-acrişoare 1 lingură zahăr pudră Preparare: Puneţi într-un castron untul, sarea şi 150 g zahăr şi amestecaţi-le cu mixerul până obţineţi un amestec spumă. Adăugaţi ouăle […]

Piramide dulci

Piramide dulci Ingrediente: 400 g biscuiţi cu unt 300 g unt 300 g ciocolată neagră 150 g fulgi de porumb două pliculeţe cu zahăr vanilinat esenţă de rom două linguri de nucă măcinată 50 g alune o portocală mentă Preparare: Portocala se spală, se şterge cu un şervet şi se dă pe răzătoarea cu ochiuri […]